Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Моля помогнете със сайта beinsa.info

Featured Replies

Здравейте!
Сайта Beinsa.info е единственият в България посветен на свободната енергия, гениите на България Стефан Маринов, Илия Вълков и др. В него има гигабайти с чертежи, информация, преводи - резултат от 15 години труд по събиране и превеждане.

Тъй като не съм програмист, не разбирам от PHP и бази данни, пускането на сайта ми отне един месец четене по форуми, опити-грешки, и денонощен труд по сортиране, upload-ване, описване и т.н..

Сайтът е некомерсиален, а вноската за хостинг от $80 годишно я плащам от собствения си джоб, само и само тази информация да е достъпна за всички българи.

Наскоро обаче опитах да вляза и се оказа, че нито админа работи, нито фронта. От поддръжката ми казаха, че се дължи на "PHP Fatal error:  Class 'JError' not found in /home/content/n/o/v/novaera/html/libraries/joomla/factory.php on line 564"
което нищо не ми говори. Моля някой да помогне! Нямам спомен на коя версия Joomla e и няма как да разбера.
Предварително благодаря.

Ето информация по твоя проблем. Ако не си наясно как се оправя ще трябва да си намериш човек, който да поддържа сайта и да се грижи за него. Така просто се правят нещата.

• Автор

всичко е на доброволни начала, без пари. Аз съм дарил стотици часове в преводи и години събиране на тази информация.

Посочената тема намерих, преди да пиша тук, но нищо не ми говори. Какво е "The map application did not exist anymore!" нямам идея.

Редактирано от pencil (преглед на промените)

С Joomla не работя и не съм се занимавал с тази CMS. Ако не си си правил често backup на сайта може да стане така, че да го започваш отново. Нека, колеги, които използват Joomla да дадат съвет.

Наскоро обаче опитах да вляза и се оказа, че нито админа работи, нито фронта. От поддръжката ми казаха, че се дължи на "PHP Fatal error: 

Плащаш си хостинг,а нямаш достъп до админ и  фронт!За какво им плащаш тогава?Отклончив отговор са дали от поддръжката:Грешка,поради липсващи файлове в PHP папката!Т.е. там където се намират всичките файлове от сайта.Ако имаш копие на проекта на сайта,качваш отново липсващите файлове.Разбира се първо трябва да се разреши проблем с достъпа,който не зависи от теб,а от поддръжката на хостинга.

Щом хостингът е твой значи имаш ФТП достъп. Аз бих си свалил важните неща и бих го направил наново. Може би ще отнеме по-малко време отколкото установяването и решаването на проблема. Освен това хостинг компанията прави ежедневен бакъп на данните ти. Кажи им да ги възтановят към дата, на която всичко е било наред.

Пичове, аз идея си нямам от php и CMS системи, за това и не исках да се обаждам в темата, но като гледам вие такива задръжки нямате. Не знам само защо допълнително подвеждате човека, като очевидно няма нищо общо с това, което казвате. Аз съм пълен noob в това отношение, ама поне мога да вида очевидното. Димитър 59, ти пък това което си написал какво общо има с проблема. Той достъп до сървъра си има човека, но очевидно сайта не му се отваря, което са две съвсем различни неща.

Това, което аз мисля въпреки нулевите си познания, е че вероятно става дума за проблем с версията на php. Може би ъпдейт на системата ще помогне. Не знам. Също не е лошо някой, който разбира да погледне съдържанието на файла factory.php и line 564 по-конкретно, за да се види защо точно плюе тази грешка. Аз обаче се съмнявам да е само там. Може да се опиташ да коментираш реда, но според мен ще има и още грешки.

Димитър 59, ти пък това което си написал какво общо има с проблема. Той достъп до сървъра си има човека, но очевидно сайта не му се отваря, което са две съвсем различни неща.

Ти като си признаваш,че не разбираш от тази тема,защо пак спамиш!Човека си пише ясно:„Наскоро обаче опитах да вляза и се оказа, че нито админа работи, нито фронта.“Това значи,че в момента няма достъп до FTP сървъра,където му е качен сайта!Как ще оправи тогава проблема с липсващите файлове там?

Какво е "The map application did not exist anymore!" нямам идея.

Това означава,че картата на сайта,не съществува вече.Т.е с по-прости думи,липсва файла imsitemap.html от сайта,без които той не може да функционира.Не се знае дори какво друго още липсва...

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

Ти като си признаваш,че не разбираш от тази тема,защо пак спамиш!Човека си пише ясно:„Наскоро обаче опитах да вляза и се оказа, че нито админа работи, нито фронта.“Това значи,че в момента няма достъп до FTP сървъра,където му е качен сайта!Как ще оправи тогава проблема с липсващите файлове там?

Спамя, защото очевидно повече разбирам от теб. Въпреки, че не знам как да си реши проблем, поне виждам очевидното и не го карам да върши глупости и да се излага пред хост провайдера, който на всичкото отгоре е чуждестранен. Не си в час момче и нямаш представа какво говориш и какво е казал автора на темата. Опитва се да ти обясни, че няма достъп до админ панела на сайта, който е създаден чрез cms joomla от където се управлява самия сайт или така наречения backend. Сайта също не се отваря. А това приятелю, е крайно различно от FTP достъп така, че недей ми подскачаш такъв.

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Какво си правил преди да се появи тази грешка? На няколко места хората пишат, че може да се получи защото някои файлове не са се качили успешно. Според мен дори и да види какво има на съответния ред, нищо няма да му помогне.

• Автор

$db =& JDatabase::getInstance( $options );

if ( JError::isError($db) ) {
            jexit('Database Error: ' . $db->toString() );
        }

Ето въпросния 564 ред (подчертания)

От хостинг компанията пазят бекъп само за седмица назад, а този проблем го видях след месец.

Какво си правил преди да се появи тази грешка? На няколко места хората пишат, че може да се получи защото някои файлове не са се качили успешно. Според мен дори и да види какво има на съответния ред, нищо няма да му помогне.

Tъй като рядко посещавам сайта - той е от такъв тип, че не се актуализира често, голямата работа бе свършена преди 2 години, с качването на всичките неща, не съм забелязал веднага проблема. Вероятно го е имало преди месец-два. Но не съм пипал нищо по него.

Спамя, защото очевидно повече разбирам от теб. Въпреки, че не знам как да си реши проблем, поне виждам очевидното и не го карам да върши глупости и да се излага пред хост провайдера, който на всичкото отгоре е чуждестранен.

Значи,ще се излага,за да си потърси достъп до услугата,за която си е платил!Да си оправи сайта,без достъп ли искаш?

Вероятно проблема е с базата данни или поне може да се провери, но нещата гърмят преди да се покаже грешката. Проверявал ли си базата? На нея поне нямаш ли бекъп? След като правят седмичен, опитай да възстановиш само базата от последните бекъпи. Един сайт трябва да се поддържа особено когато става дума за такива готови системи за управление на съдържанието. Трябва да се ъпдейтват, защото се запушват уязвимости и т.н.

П.П. Сетих се - нямаш ли access log?  Там трябава да има записи какво и как се е случвало. Прегледай го и виж кога сайта е станал недостъпен. Може да има код за грешка или нещо полезно, по което да се ориентраш.

Значи,ще се излага,за да си потърси достъп до услугата,за която си е платил!Да си оправи сайта,без достъп ли искаш?

Стига моля ти се не ми се води такъв безсмислен спор. 100 пъти ти обясних каква е разликата, и че той достъп до сървъра ИМА - проумей го това!!! И част от съдържанието на файла даже пусна момчето, как мислиш че го е намерил, по FTP/SSH най-вероятно и близко до акъла.

• Автор

И така, току що говорих с поддръжката на GoDaddy, показаха ми как да възстановявам директории с по-ранни версии през контролния панел на хостинга. Опитах да възстановя libraries - ефекта е нулев

И така, току що говорих с поддръжката на GoDaddy, показаха ми как да възстановявам директории с по-ранни версии през контролния панел на хостинга. Опитах да възстановя libraries - ефекта е нулев

А са базата данни какво направи? И погледна ли access лога?

• Автор

оказа се, че access log-а трябвало да бъде включен :eek:

за да работи. На базата данни намерих едно копие от 2013-та, restore-нах - ефекта никакъв.

При възстановяване на директориите мога да стигна най-рано до 27 Юни, а възможно е сайта да се е повредил по-рано.

оказа се, че access log-а трябвало да бъде включен :eek:

за да работи. На базата данни намерих едно копие от 2013-та, restore-нах - ефекта никакъв.

При възстановяване на директориите мога да стигна най-р ано до 27 Юни, а възможно е сайта да се е повредил по-рано.

E ама ти никаква поддръжка на този сайт, това е несериозно. Аз мога само да гадая, а гледам че разбирачите от форума не се включват да помагат. Както и да е, докато се появи някой по-вещ, може да пробваме някакви неща ей така за спорта и да видим дали ще излезе някой заек от дупката. Сложи един ред след 564 и да стане ето така:

if ( JError::isError($db) ) {

header('HTTP/1.1 500 Internal Server Error');

jexit('Database Error: ' . $db->toString() );

}

опитай после да видим дали няма да изплюе друга грешка или пък кажи какво вади.

Аз мога само да гадая...

Значи може да престанеш да тролиш темата!...Аз пък ,за да не изпадам в подобни ситуации,когато правя някакъв сайт,си пазя всичките папки и файлове,който съм качил на сървъра!За да мога в такъв случай да го възстановя за минути.

Значи може да престанеш да тролиш темата!...Аз пък ,за да не изпадам в подобни ситуации,когато правя някакъв сайт,си пазя всичките папки и файлове,който съм качил на сървъра!За да мога в такъв случай да го възстановя за минути.

Не троля, а се опитвам да разсъждавам къде може да е проблема и едновременно с това да науча нещо полезно за себе си, което пък туко-виж взело та помогнало и на питащия. От от теб обаче нищо полезно смислено до тук не видях. Освен сляпо да се опитваш да ми се зъбиш. Един мъж като е сбъркал, трябва да има топки и да си го признае, и да се спре. Това, че трябва да се прави редовно бекъп е повече от ясно, но дали проблема е в рестора просто на файловете. Аз както казах още в началото смятам, че ако GoDaddy са правили ъпдейт на сървъра и php версията, а Joomla инсталацията е стара, може да има някаква несъвместимост. Предложиш ъпдейт на joomla още в началото, който ще е полезен не само евентуално да тръгне сайта, но е ще се закърпи сигурността, която не е никак за подценяване...

• Автор

Днес с приятел свалихме версията на PHP но резултат нямаше. Намерих в бекъпа версия на базата данни от 2013-та година, restore-нах я - резултат никакъв. Засега ми хрумва да инсталирам нова joomla и да опитам да закача старата база данни, ако въобще е възможно...

Днес с приятел свалихме версията на PHP но резултат нямаше. Намерих в бекъпа версия на базата данни от 2013-та година, restore-нах я - резултат никакъв. Засега ми хрумва да инсталирам нова joomla и да опитам да закача старата база данни, ако въобще е възможно...

Какво значи свалихме версията на php? Опита ли да добавиш онзи ред във файла както ти писах? Нали вече опита, явно с прост рестор на файлове и база данни няма да стане. Ъпдейта на системата е решение, което трябва да се пробва.

Какво значи свалихме версията на php? Опита ли да добавиш онзи ред във файла както ти писах? Нали вече опита, явно с прост рестор на файлове и база данни няма да стане. Ъпдейта на системата е решение, което трябва да се пробва.

Нека те ограмотя малко,виждам че поне си любознателен!Joomla е софтуер,с който се създават уеб сайтове и онлайн приложения,който се инсталира в папка PHP на сървъра!Система няма никаква там,която да се ъпдейтва!

Засега ми хрумва да инсталирам нова joomla и да опитам да закача старата база данни, ако въобще е възможно...

Това остава да опиташ.Може би да иска нова версия,за да проработи,но има вероятност да не разпознае старата база данни.Възможностите да се изтрият файлове,от папките на сайта не са много!Не ми се искаше да казвам истината,но вариантите са малко:1.Ти да си ги изтрил по грешка. 2.Joomla да се е бъгнал и направил белята,с цел да подновиш версията.3.Някой от хостинг компанията да ги е изтрил,под нечий натиск! 4.Сайта да е хакнат,защото не е тайна,че някои горе стоящи хора,не искат да се знае масово за свободната енергия.

• Автор

Значи, ако кача наново същата версия на Joomla и опитам да закача базата данни към нея?

И преди се е случвало да изчезват файлове от файловия архив, но не ми е хрумвало, че някой може да го прави целенасочено.

Нека те ограмотя малко,виждам че поне си любознателен!Joomla е софтуер,с който се създават уеб сайтове и онлайн приложения,който се инсталира в папка PHP на сървъра!Система няма никаква там,която да се ъпдейтва!

Това остава да опиташ.Може би да иска нова версия,за да проработи,но има вероятност да не разпознае старата база данни.Възможностите да се изтрият файлове,от папките на сайта не са много!Не ми се искаше да казвам истината,но вариантите са малко:1.Ти да си ги изтрил по грешка. 2.Joomla да се е бъгнал и направил белята,с цел да подновиш версията.3.Някой от хостинг компанията да ги е изтрил,под нечий натиск! 4.Сайта да е хакнат,защото не е тайна,че някои горе стоящи хора,не искат да се знае масово за свободната енергия.

Значи, ако кача наново същата версия на Joomla и опитам да закача базата данни към нея?

И преди се е случвало да изчезват файлове от файловия архив, но не ми е хрумвало, че някой може да го прави целенасочено.

Така или иначе,трябва да опиташ.Има малка вероятност версията да се е бъгнала и след преинсталацията да разпознае базата данни.Ако случайно нещата се оправят,свали си копие на базата данни,за да го пазиш на твой носител.Ако не стане,забрави за каквито и да са конструктори на сайтове онлайн !Такъв сайт трябва да бъде направен от програмист,запазен с всички файлове,но в твой компютър и отделно,за застраховка на  външен хард диск или USB.Ако не искаш да го прави програмист,има платени програми,които се инсталират на компютъра.Правиш си сайта с такава програма и го качваш на сървъра,но базата данни са на съхранение в твоя компютър.Дори да се изтрие нещо на сървъра,не е проблем да си качиш всичко отново.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.