Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Браузер за лаптоп.

Featured Replies

Здравейте. Моля да ми предложите браузер за лаптоп. Разполагам с ASUS Pro55. Оперативната памет е увеличена до 3 ГБ. Забелязах, че "огнената лисица" товари доста...Очаквам предложения.

Ако това ти е модела на лаптопа  какъвто и браузър да му сложиш ефекта ще е един и същ. Машината вече е прекалено слаба.

• Автор

С Опера е по-добре! Благодаря!

Ако това ти е модела на лаптопа  какъвто и браузър да му сложиш ефекта ще е един и същ. Машината вече е прекалено слаба.

Да, това е лаптопа.

С Опера е по-добре! Благодаря!

Да, това е лаптопа.

Машината просто вече е стара а флашплеъра иска доста ресурси. 

Аз мисля, че не лаптопа е самия проблем. Освен, ако му има нещо хардуерно. Но базирайки се на характеристиките му...

Аз например ползвам това: http://www.kvantservice.com/Laptopi_detaili/Artikul_2338_N130.htmlи нямам особени проблеми. С две ОС съм - Уиндоус Thin PC и Линукс Минт. Трябва да кажа, че Уина не му е съвсем лесно, ма е ок. Минта, никви грижи. По-скоро - ако не е хардуерен проблем - е софтуерно.

Каква е операционната система? На колко време е инсталацията? Чистени ли са непотребни файлове (с програма като CCleaner)? Или пък обратното - да не е използван някой "оптимизатор"? Проверено ли е за непотребен или зловреден софтуер?

Аз мисля, че не лаптопа е самия проблем. Освен, ако му има нещо хардуерно. Но базирайки се на характеристиките му...

Аз например ползвам това: http://www.kvantservice.com/Laptopi_detaili/Artikul_2338_N130.htmlи нямам особени проблеми. С две ОС съм - Уиндоус Thin PC и Линукс Минт. Трябва да кажа, че Уина не му е съвсем лесно, ма е ок. Минта, никви грижи. По-скоро - ако не е хардуерен проблем - е софтуерно.

Каква е операционната система? На колко време е инсталацията? Чистени ли са непотребни файлове (с програма като CCleaner)? Или пък обратното - да не е използван някой "оптимизатор"? Проверено ли е за непотребен или зловреден софтуер?

Добре нека автора да използва Linux Mint и да видим дали ще има подобрение. Със сигурност обаче тази машина няма да работи добре с Windows 7.

• Автор

Със седмица съм. Почиствам редовно с CCleaner. С платена и напълно легална версия на Avast съм. Редовно я актуализирам и правя сканиране за вируси. Инсталацията на седмицата е от преди година. Проверявам за зловреден софтуер с Malwarebytes Anti-Malware.

Редактирано от nikolaustirol (преглед на промените)

браузър за лаптоп не знам дали има но можете да опитате с някое дистро например убунту или минт

браузър за лаптоп не знам дали има но можете да опитате с някое дистро например убунту или минт

Подкрепям.

nikolaustirol, може да пробваш с последната Live версия на Linux Mint XFCE (по-лека десктоп среда).

А ако Windows 7 ти допада повече, инсталирай Home Premium или най-много Professional, но в никакъв случай Ultimate.

След което прочети тази тема, в която са описани възможните оптимизации за Win-а.

Успех!

Подкрепям.

nikolaustirol, може да пробваш с последната Live версия на Linux Mint XFCE (по-лека десктоп среда).

А ако Windows 7 ти допада повече, инсталирай Home Premium или най-много Professional, но в никакъв случай Ultimate.

След което прочети тази тема, в която са описани възможните оптимизации за Win-а.

Успех!

точно оптимизация на уин не бих го съветвал да опитва да не цъфне с тема омазах си уин-а помощ........ :) :) :)

точно оптимизация на уин не бих го съветвал да опитва да не цъфне с тема омазах си уин-а помощ........ :) :) :)

Нали трябва да е весело, а и така ще се научи как да бърника правилно там, където не трябва.

Редактирано от housetime (преглед на промените)

Нали трябва да е весело, а и така ще се научи как да бърника правилно там, където не трябва.

+1 подкрепям с две ръце

Оффа на страна, най-добре на слаби машинки се държат от поддържаните браузери - KMeleon и SlimBrowser!

А принципно конфигурацията е достатъчно нова, за да бъде работата на всеки съвременен браузер що-годе безпроблемна. Ако имаш проблеми със зависване на Firefox, спри му хардуерното ускорение. Не е добре оптимизирано и се маже по ъпдейтите си на някои видове хардуер/системи.

Ако автора спре да се носи по течението т.е да се вслушва в съветите, че най - новото е най - добро, че актуализациите са полезни, то може и да се справи със съществуващия ресурс на машината си. Нека си направи подбор на каченото.

Имах машина, едноядрена с RAM - 1GB и ОС Win 7, браузър Mdxthon 3, Avast 10, спряни актуализации и някои излишни услуги. Вървеше на пушка - който иска да вярва, а който иска пък да философства, все тая!

Със седмица съм. Почиствам редовно с CCleaner. С платена и напълно легална версия на Avast съм. Редовно я актуализирам и правя сканиране за вируси. Инсталацията на седмицата е от преди година. Проверявам за зловреден софтуер с Malwarebytes Anti-Malware.

А без Аваст как е? Аваст е хубава и стабилна безплатна програма за защита, но мисля, че може да се пипне в настройките, да я олекотите (проверете има ли опция за смарт оптимизация при реалновремево сканиране. Вижте също така типовете файлове, които сканира в реално време, а също така за архивните файлове.). Ако сте инсталирал добавката на Аваст за Файърфокс, може да я деинсталнете и да видите как е. То, ако нещо реши да ви полази от Интернет, Аваст така или иначе ще го засече. А Windows Update постоянно включен ли е? Значи при мен на нетбука Windows Update ми лапаше над 150 мб понякога. Може да го включвате в началото на всяка втора седмица на месеца, когато е редовния Patch Tuesday (пакета с ъпдейти). Ако желаете деинсталнете Аваст, посетете няколко сигурни страници, като Калдата, Ютуб и тъ нъ и вижте как е. Другото, което се сещам е NoScript, която е доста рестриктивна добавка, но ако я настроите правилно страниците летят. Но това, че иска настройка - да й кажете на някои страници примерно да ви пуска флаша или JavaScript, защото може някои от менютата да не бачкат коректно. Уеб страниците без блокър днес са нещо кошмарно - особено за сайтове, които са посещавани много. На някои страници изключвам JavaScript, защото са ужасни, и са почнали да използват анти-блокъри, някои... За съжаление антивирите днес са доста лакоми. Лично аз използвам ЕСЕТ 9 в бета вариант, но тъй като е бета не мога да ви я препоръчам да не ви направи проблем. Безплатна е до ноември и нямам грижи, но всяка система е различна. Panda Cloud Free е лека и безплатна облачна (тя и заради това е толкова лека), но не гарантирам, че е по-добра от Аваст в защитата. Просто не съм я ползвл толкова за разлика от Аваст, която познавам и смятам, че е наистина хубава програма за защита (на мен Аваст-а малко ми натежава на десктопа, който е с параметрите на нетбукчето ми). Но не препоръчвам да сменяте антивири, ако особено имате доверие на Аваст.

А самото лаптопче чистено ли е или е ново? Как е като температури?

П.С. Какви програми се зареждат със системата, и какви работят в реално време. Ако някоя не ви е нужна... Скайп с тая реклама е станал ужасен, но знам, че не всеки може да си позволи да не му е постоянно включен.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Ако автора спре да се носи по течението т.е да се вслушва в съветите, че най - новото е най - добро, ч

Най-новото не е най-добро за всеки хардуер, това е факт. Работата е там, че при браузерите старите такива започват да имат сериозни проблеми със съвместимостта. Пиша в момента от Opera 12 и целият форум ми спича. А на момчето хардуера му не е толкова стар. Двуядрено процесорче поне за ежедневна употреба би трябвало да става. Особено с 3GB RAM. Аз ползвам на Windows7 Pro такава конфигурация без грижи, само процесорът ми е по-добър, но отново Core2Duo двуядрен.

Според мен ако се разкара антивируса и се пипне Firefox за хардуерното ускорение, ще върви като самолет. Работата е, че на няколко лаптопчета съм забелязал, че след последните обновявания Firefox се маже. С пуснато хардуерно ускорение от настройките целият браузер спича на лаптопа. Когато го изключиш, противно на логиката лети.

Иначе актуален въпрос е дали лаптопчето е почиствано. Ако прегрява, процесорът влиза в тротлинг и почва да бави адски.

Имам в къщи подбна машина, единствено,че е с 4GB RAM, (по това се рaзличва), и се справя добре с Firefox (последна версия ) и Windows 7  Ultimate SP1 (x64).

Антивирусната е Avast 9.

Така, че автора нека да види да оптимизира програмите. Ако трябва и една нова инсталация да направи, с читав msdn релийз.

Аз не ви разбирам от 4 години използвам лаптоп както за работа така и за по леки игри рам памет 2 гб работи идеално с всички браузери но използвам експлорер защото работата ми го изисква направо лети е забива като отворя повече сайтове но нормално . Ти има- 4 гб рам и пак искаш бърз браузер работата на браузери не зависи от рамта зависи дали имаш бъцили , вируси , реклами ето това му забавя работата .

Да бе. Моят лаптоп е с подобни данни и работи перфектно!

До автора изтегли си този браузър той е лек и всичко ще е наред но преди да го сложиш дейнсталирай този или тези браузъри който имаш инсталирани във момента а това е и браузърът който ти трябва да си сложиш KMeleon .

До автора изтегли си този браузър той е лек и всичко ще е наред но преди да го сложиш дейнсталирай този или тези браузъри който имаш инсталирани във момента а това е и браузърът който ти трябва да си сложиш KMeleon .

Това го казах на предната страница. А ся - лягай да спиш. Късно е ;)

Това го казах на предната страница. А ся - лягай да спиш. Късно е ;)

Не съм видял, но да това ще му помогне, но аз няма да споря със теб  ;)

Машината просто вече е стара а флашплеъра иска доста ресурси. 

Емо - ти на този ASUS PRO55 ако му казваш много стара и слаба машина, аз какво да кажа, като съм с Acer Aspire 7715z ?

На Асуса процесора е малко по-добър (Intel Core2 Duo T5800), но пък е с 2 GB DDR2

На Acer-а  - Intel Core2 Duo T4400, но 3 GB DDR3.

Когато работех под Win7 много се товареше, загряваше, някой път изключваше. Откакто съм с Линукс, и то не много лек - Кубунту 14.04 - няма грижи. Хеле пък за сърфиране и браузъри - Хром, Мозила, Опера, че даже ИЕ (с виното).

Автора - слагай най-лекия линукс и ти си човека.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.