Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с лан карта

Featured Replies

Здравейте имам гаден проблем със лан картата на BIOSTAR дъно mcp6p m2   

Нито е във Device manager просто я няма лан картата не е изгоряна докараха ми го със работеща лан карта но просто компютъра показваше син екран от вируси 

Значи картата е работила,имало е сини екрани,вие сте направил нещо и картата вече не работи.Така ли?

Какво сте направил?

По начина, по който е зададен въпроса, няма как да чакате отговори...

E то във всяка тема е така колега. Първите 10 поста са за събиране на информация и после се дава отговор на проблема.

• Автор

Когато човека ми докара компютъра синът му теглил игри и го напълнил със вируси и това довело до син екран аз го преинсталирах но когато го преинсталирах лан картата не ми я показва попитах го дали е работела той ми каза че до последно е работела лан картата е вградена

Ето линк с драйверите от производителя. Ако използват вградената видеокарта трябва да се инсталират драйверите за чипсета. Ако картата е външна трябва да кажеш модела, за да може да ти дадем линк и за нейните драйвери.

Нека позная.Най-вероятно е преинсталирано с Уиндоус 7,като авторът на темата сигурно е чувал,че седмицата сама си инсталира драйверите.Да,ама не.Нужна е доста ръчна обработка след това.Абе направо да си тегли драйверите от сайта на производителя и да инсталира.

Нито е във Device manager просто я няма лан картата

А има ли устройства с въпросителни там?

Нищо няма  само показва със въпросителни че иска драйвери за звук и видео но за Network adapters няма :)

Нямаш network adapters имаш драйвери за чипсет. Там са драйвери за дъното, за видеокартата, за мрежовата карта, за USB и т.н. Инсталирай драйвер Chipset-Ethernet.

• Автор

До сега не съм срещал такъв проблем ще инсталирам драйверите и дано да стане пък ако ли не ще дадем 5-10 лева за нова лан карта :)

Малко се чете в тази държава!!!  Първо не е ясно с каква ОС си! Ако си с ХР то търсиш "мрежови връзки", там намираш Local area conection. Това ти е мрежовата карта. С десен бутон върху нея намираш статус и в него има detail - там пише какво е IP-то. По подобен начин за 7 и нагоре - като там мрежовите връзки са в Network and charing center и влизайки там, отляво, горе има change adapter setting. Нататъка по същия начин като при ХР.

• Автор

Като влезна в мрежови връзки нямам Local Area Conection защото липсва лан карта драйвери аз щях да ги инсталирам но просто и във device menage я няма да и видя модела :)  изтеглих драйверите по късно ще ги кача и ще видим какво ще стане 

Като влезна в мрежови връзки нямам Local Area Conection защото липсва лан карта драйвери аз щях да ги инсталирам но просто и във device menage я няма да и видя модела :)  изтеглих драйверите по късно ще ги кача и ще видим какво ще стане 

Имаш 2 варианта ако не се вижда ЛАН картата като устройство.

1. Забранена е в биос.

2. Изгоряла мрежова карта.

• Автор

Имам 1 въпрос към всички Защо като ти носят компютъра за поправка не ти казват какво са направи страх ли ги е не знам все пак ние не ядем хора питам разпитвам със ченгел вадя думите им от устата и накрая си признаха при 30 минутен разпит имах чуството че участвал във криминален филм и разпитвам заподозряни питах тали питах и накрая си признаха че са барали биоса и са си признали престъплението БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ че ми помогнахте и се отзовахте веднага и за бързите отговори 

Имам 1 въпрос към всички Защо като ти носят компютъра за поправка не ти казват какво са направи страх ли ги е не знам все пак ние не ядем хора питам разпитвам със ченгел вадя думите им от устата и накрая си признаха при 30 минутен разпит имах чуството че участвал във криминален филм и разпитвам заподозряни питах тали питах и накрая си признаха че са барали биоса и са си признали престъплението БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ че ми помогнахте и се отзовахте веднага и за бързите отговори 

Просто питаш какво е правено. Изискваш си това, което те интересува. Защо не казват ли? Ситуацията е различна. В даден случай клиента е неграмотен и няма как да му се обясни, в друг случай компютъра просто се закрепва да тръгне, за да се занесе пак. В трети случай нещата са да минат метър или просто някой го мързи да обяснява.

Това, че са пипали по биос не е престъпление, просто трябва да се внимава.

Нека позная.Най-вероятно е преинсталирано с Уиндоус 7,като авторът на темата сигурно е чувал,че седмицата сама си инсталира драйверите.Да,ама не.Нужна е доста ръчна обработка след това.Абе направо да си тегли драйверите от сайта на производителя и да инсталира.

А при мене как така винаги си намира драйверите а само си инсталирвам видео драйвера на интел .... Мисли и тествай преди да говориш наизуст знам че си линукс маняк

Здравейте имам гаден проблем със лан картата на BIOSTAR дъно mcp6p m2   

Нито е във Device manager просто я няма лан картата не е изгоряна докараха ми го със работеща лан карта но просто компютъра показваше син екран от вируси 

няма защото или е забранена в биос или е прегрял чипсета или не си инсталирал драйвера за smbus controller, ланката се открива, когато инсталираш драйвера за чипсета... ако е прегрял чипсета, сините екрани са били от прегряването, като инсталираш драйверите пак ще започнат или замръзване... така че ако няма ? в device manager, значи ланката или е забранена в биос или чипсета е прегрял...

http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/introduction.php?S_ID=315#dl

ето ти драйверите...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Оправих се Колеги благодаря ви много Винаги сте ми помагали :) и благодаря за бързите отговори незаменими сте :):*

Как се оправи ? От препоръките , които ти дадоха ли или сам реши загадката

Редактирано от adersa (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.