Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с интернет връзка чрез лан кабел

Featured Replies

Рутера ти е външен хардуер и  няма как да ти се показва  в дивайс менажера. Когато си взимаш карта тя ще  е със драйверите най вероятно. И когато видиш,че идва  буря си изключвай  компютъра от тока и  вади кабела на интернета ,че да не  изгори  целия при следващата буря.

• Отговори 87
  • Прегледи 6,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Взех си лан карта , монтирах я всичко точно , но компютъра не я харесва ли и аз не знам , пуска се , на екрана не излиза нищо , а компютъра работи за няколко сек след което се едно се рестартира ... 

Аз направо бих му поръчал TP-LINK TL-WN722N за да няма ядове с гръмотевици - аз така съм решил проблема с километричните трасета по стълбовете на енергото , събиращи всичкото статично електричество  :D

А аз бих му препоръчал 2-ка медия конвертери и оптичен пач корд между тях. С тоя WLAN ти си ползвай нета. При хубав интернет със сигурност нито скоростта, нито латенцията по WLAN ще са като по кабел.

Ако е лаптоп  ново дъно.

Ае ти луд ли си или просто така си ги пишете тия неща? Ти за USB/PCMCIA/EXPRESS CARD да си чувал? За докинг станции да си чувал? Зависи какъв е лаптопът - зависи какви са възможностите. Не може да няма USB - има LAN На USB, само трябва да се вземе хубава карта, да няма ядове с китайци от левчето.

Когато си взимаш карта тя ще  е със драйверите най вероятно.

Евтините карти ползват RTL чипсети, които често се поддържат поне от WindowsXP и нагоре без инсталиране на никакви драйвери. А може да вложи пари минимум в LAN защитка, ако не в Media Converter-и.
  • Автор

Възможно ли е видеокартата и ланкартата да не могат да работят заедно ... Ако е така , какво да правя .. За какво си купих лан карта :D 

Ако си с външна видео карта да не си разбазикал видеото и да си го извадил леко от слота? Има ли някакъв звук от компютъра като го пускаш, ако има колко пъти "бибитка"???

• Автор

Без лан картата се пуска ... Да има си звук , вентилаторите си работят , охлажданията също ... 1 , 2 пъти бибитка ... 

А аз бих му препоръчал 2-ка медия конвертери и оптичен пач корд между тях. С тоя WLAN ти си ползвай нета. При хубав интернет със сигурност нито скоростта, нито латенцията по WLAN ще са като по кабел.

Ае ти луд ли си или просто така си ги пишете тия неща? Ти за USB/PCMCIA/EXPRESS CARD да си чувал? За докинг станции да си чувал? Зависи какъв е лаптопът - зависи какви са възможностите. Не може да няма USB - има LAN На USB, само трябва да се вземе хубава карта, да няма ядове с китайци от левчето.

Евтините карти ползват RTL чипсети, които често се поддържат поне от WindowsXP и нагоре без инсталиране на никакви драйвери. А може да вложи пари минимум в LAN защитка, ако не в Media Converter-и.

При положение че автора на темата не беше казал какво е лаптоп или десктоп ?

Ти били ли купил EXPRESS CARD  към Лан  ако е лаптоп в гаранция  ???

При положение че автора на темата не беше казал какво е лаптоп или десктоп ?

Ти били ли купил EXPRESS CARD към Лан ако е лаптоп в гаранция ???

Ако беше лаптоп, дори и да имаше гаранция, вече нямаше да важи след удар по LAN-а.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Без лан картата се пуска ... Да има си звук , вентилаторите си работят , охлажданията също ... 1 , 2 пъти бибитка ... 

Тогава вече имаме по-сериозен проблем. Вероятно при токовия удар е пострадало нещо повече от ЛАН картата.

Като за начало препоръчвам да се направи профилактика и диагностика на компютъра. Да се почисти и продуха от прах. Да се провери за подути или потекли кондензатори или елементи. Ако дъното е пострадало повече може би ще трябва да се смени с друго.

Едно дълго последвано от 2 къси обикновенно означава че има проблем с инициализирането на видео системата и биоса не може да продължи или извади допълнително информация. А вие каква точно лан карта взехте, PCI или PCI-E?

Ето още един  simtech  който не си е пил хапчетата... деба тия професори......... 50/25  :clown: със по евтиния му брат 721

Много ти здраве. Искам 10mb/sec, а не 5. :D Ми ако имам Gigabit рутер с AC и имам 200Mbps Интернет? :D

п.п Внимавай котката от аватара ми да не те вкара в мисловен парадокс и да те изпапка. Виж каква е страшна ;)

Спри си вградената LAN карта в BIOS и опитай пак. Сложи PCI карта, 100Mbps, нали така? Имаш ли други платки на PCI?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Симтеч бях се зарекъл да не пиша мнения по твои коментари  ама....

Два медия конвертора по  35 лева= 70 лева+ 5 лева пач корди  и  парите станаха колкото половината комп :) На момчето му е трудно да се оправи и сега с монтажа на една лан карта ти го заби да си прекарва оптика !!! Една задачка за тебе :)  Ако на SFP влиза оптиката от доставчика( която я няма ) а на LAN порта излиза за компютъра  с изгорялата лан карта  как ще стане номера  и за къв чеп са му два конвертора ?

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Симтеч бях се зарекъл да не пиша мнения по твои коментари  ама....

Два медия конвертора по  35 лева= 70 лева+ 5 лева пач корди...

Значи със сигурност щом му е изгоряла картата, не иде директно кабел от медия конвертер на доставчика, а от хвърчащи кабели. Реализирал съм подземни мрежи с оптични кабели и в тръби до краен клиент медна връзка и никога не е имало проблеми с изгорели LAN или удари по кабели. Ако беше правилно изградена мрежата, нищо нямаше да гърми. В случая купува 2 медии и пач корд. Каквото и да стане, гори само първата медия, освен ако не тръгне пренапрежение по електрическата мрежа.
  • Автор

Така , махнах ланкартата почистиш порта сложих я и взе , че тръгна .. Сега обаче ми излиза жълт триъгълник с удивителен знак и като натисна на troubleshoot problems , ми излиза че local area 2 connection doesn't have a valid ip configuration .. Мога ли да го оправя сам или да викам доставчиците ? 

Ми като си не знаеш настройките за интернета  викай техниците да ти ги направят или се обади да ти ги продиктуват  на телефона.

Симтеч когато до рутера или компютъра ти влиза нормален лан кабел  няма файда да  правиш тия скъпи гимнастики . Иначе за който е паралия си има решения за оптика  до терасата  и в жилището никакви кабели RouterBOARD 2011UAS-2HnD RouterBOARD 2011UAS-2HnD 

На един такъв рутер спокойно можеш да вържеш 3 входа по 10 етажа с по 4 апартамента на етаж :)

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Симтеч когато до рутера или компютъра ти влиза нормален лан кабел  няма файда да  правиш тия скъпи гимнастики.

Идеята е да си разделиш вътрешната мрежа, където е почти невъзможно да ти тръгне статика по кабела или да се индуцира напрежение от близко попадение на гръмотевица от мрежата на доставчика с хвърчащи кабели. Медната мрежа е локална и не са ги мислили тия полагания на медни проводници на открито, опънати като простори.

Ако се опитваш да се вържеш към кабела на доставчика няма да стане, трябва да им се обадиш за да ти разрешат новия MAC на картата и да ти кажат настройките.

Ако се връзваш след рутера(явно зад него другите устройства работят и скрива МАС адресите) може да пробваш с:

IP 192.168.0.xxx  или  192.168.1.xxx   (замести ххх с число, например 15...)

Mask 255.255.255.0

GY  192.168.0.1   или  192.168.1.1

DNS  192.168.0.1   или    192.168.1.1

Понеже не знаем каква мрежа ти дава рутера може да е от типа 192.168.0.ххх или 192.168.1.ххх или подобна....

• Автор

Звъннах на поддръжката , те ми казаха смени порта на рутера и ще стане .. Смених го и не стана .. Мързи ги да дойдат едни настройки да ми вкарат ... Слагах настройки , какви ли не и пак не стана . Ту ми излиза в troubleshoot-ера грешка в default gateaway , ту в dns ... 

Отвори една конзола(Command prompt) и в нея напиши

ipconfig /all

и натисни Enter.

Снимай този прозорец и кач снимката от устройството, от което пишеш (това е за нерабралите как ще качиш снимка без нет на компютъра и пишат ненужни постове).

При това положение рябва да има и мрежа(интернет) на този компютър. И иконката при часовника нее трябва да е с !

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.