Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 8 минути, Слави Маринов написа:

Това не е така...............забрави!Просто е толкова малко разпространен-в рамките на 1-2%,че не е рентабилен за тези дето се занимават с вируси.

Най-важните сървъри на света са на Линукс, според теб те не са ли "атрактивна" цел?

Пък и не само най-важните, повечето.

Дори Майкрософт използват Линукс сървъри за облаците си ;)

Редактирано от mkfs.ext4 (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Паак се отплесвате - темата е за клиентска ОС, а не за сървърна такава!

За Линукс и Мак ОС има написани не повече от 30 вируса ,не е проблема ,че е малко разпространен .Това е ОС със отворен код ,в момента в който се появи дупка в сигурността тя се поправя доста бързо

преди 30 минути, mkfs.ext4 написа:

Отказах се от Уина.

Има бацили, но Линукс е по-защитен и без антивирусна. Концепцията му е по-добра.

Аве не се заричай. Искам да успееш, но имам лошо предчувствие.

Пачо ай да заразиш моето Убунту :) ...............ко успееш ти подарявам лаптопа си

преди 9 минути, Иво Димов написа:

Пачо ай да заразиш моето Убунту :) ...............ко успееш ти подарявам лаптопа си

Не това бре, за отказването от вин-а говоря. :) 

Аз ползвам 7 и ХП налага се .Ма тва лайно 10 го изтраях точно 1 ден

Като чета коментарите се оказа, че повечето не го "харесват" уина :D А аз си мислих, че съм единствен.

преди 3 часа, Уолтър Уайт написа:

Като чета коментарите се оказа, че повечето не го "харесват" уина :D А аз си мислих, че съм единствен.

Насила отблъскват хората с шпионски модули, bloatware и арогантно отношение, също и все по-ограничена свобода.

преди 4 часа, Иво Димов написа:

Аз ползвам 7 и ХП налага се .Ма тва лайно 10 го изтраях точно 1 ден

ХП е динозавър, дори Дебиан е чисто нов в сравнение с него :D

7-цата и тя отива натам. И двете вече са в историята.

Има разбира се
Има още от времето на хр (поне за повечето масови ключове)
Кога ще си набиете в кухите лейки че в 99% от случаите 1 ключ = 1 компютър.......

преди 17 часа, Eclipse2G написа:

Следят се за ключови думи като "терорист", "атака" и т.н.

PS: Инсталирайки 10, вие си сваляте гащите.

Гугъл знае за теб повече, отколкото Майкрософт. Не си мисли, че си защитен, когано не използваш Win10.

Внимавайте с тези програми за "избегание слежки", че да не се окаже, че някой ви е сменил паролите... Отделно може да ви омажат системата.

https://www.howtogeek.com/273513/why-you-shouldnt-use-anti-spying-tools-for-windows-10/

https://www.bleepingcomputer.com/forums/t/585486/is-donotspy-10-junkware-itself/

Това със "следенето е в Уиндоус 10 само" е някакъв мит. От няколко години, Майкрософт излизат с доклади за състоянието на защитата на Уиндоус потребителите, инсталиран софтуер и др. Как получават данните? С гадаене? А който не вярва да си пусне на седмицата защитната стена (не майкрософтската) в интерактивен режим. Просто сега Майкрософт са по-"прозрачни" (transparent).

Цитат

Гугъл знае за теб повече, отколкото Майкрософт.

Абе и аз това се чудя. Влезте надълбоко в GMAIL акаунтите си да видите. Особено, ако сте с Андроид е смешен тоя страх от Уин 10.

С изключен wi-fi и с изключен GPS, не знам точно как е станало с активиране на клетки ли кво, миналата седмица видях де съм си се разхождал с паузи от по 100-ина метра. И това е нещо, което Гугъл ти казва, че знае, а това, което не ти казва? Опитайте да затриете хронологията на сайтовете, които сте посещавали също и успех (няма възможност за bulk delete). Лично мен принципно не ми пука, но е кофти, щото не помня да са ме питали. Но пък от друга страна... Андроид е безплатен, Уиндоус - платен...

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Забележи "само". Ми, както казах, инсталирай на седмицата една добра защитна стена (аз съм го пробвал с тази на ЕСЕТ), кажи ѝ да те пита и за уинските процеси и я настрой в интерактивен режим, рестартирай и след това виж кое и какво иска.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

преди 2 часа, П.Петров написа:

Гугъл знае за теб повече, отколкото Майкрософт

А ако не използваш гугъл като търсачка и gmail също?

преди 17 минути, Слави Маринов написа:

А ако не използваш гугъл като търсачка и gmail също?

Браузърите. Chrome, Firefox. Насока да дам - пълното синхронизиране. Данните от компютъра ти отиват някъде и после ти се появяват на телефона - пароли, отметки, история etc.

Редактирано от П.Петров (преглед на промените)

преди 41 минути, П.Петров написа:

Браузърите. Chrome, Firefox. Насока да дам - пълното синхронизиране

Нито използвам въпросните браузъри ,нито правя синхронизиране-грешна насока!

преди 13 минути, Слави Маринов написа:

Какво му е на Firefox? Отворен код, свободен софтуер. За разлика от Хром и Еджжж.

преди 14 минути, Слави Маринов написа:

А какво използваш?

преди 15 минути, П.Петров написа:

А какво използваш?

Почти само Опера.

преди 16 минути, mkfs.ext4 написа:

Какво му е на Firefox? Отворен код, свободен софтуер. За разлика от Хром и Еджжж.

Има кусури колкото искаш лисицата,тежка е и е бавна..............и други неща й куцат.Хромиум също е отворен код и смятам ,че хромиум базираните браузъри са най-добри,но хрома не го използвам именно заради многото инфо дето събира.........

преди 22 минути, Слави Маринов написа:

Почти само Опера.

Има кусури колкото искаш лисицата,тежка е и е бавна..............и други неща й куцат.Хромиум също е отворен код и смятам ,че хромиум базираните браузъри са най-добри,но хрома не го използвам именно заради многото инфо дето събира.........

Тази опера не се ли синхронизира?

преди 11 минути, П.Петров написа:

Тази опера не се ли синхронизира?

Би могло..............то да не стават автоматично тези неща,всеки сам си преценява.

преди 45 минути, Слави Маринов написа:

http://i.imgur.com/gnESCZy.png

Айде покажи ми Операта колко е по-лека с 3 таба.

преди 32 минути, Слави Маринов написа:

Би могло..............то да не стават автоматично тези неща,всеки сам си преценява.

Ахххх, ваздъхна той тежко. Ти май не разбираш на къде та бия?

Редактирано от П.Петров (преглед на промените)

случайно някой от вас да е ползвал "Ръбчо" (Edge), щото за сега, при мен, единствено той отваря всичко
ползвал съм много браузъри за да ми се отварят сайтове с музика, филми, клипове...ъ-ъ-ъ...точно така, много
а сега е един за всичко
разбира се, че и той има недостатъци, които, ме дразнят, като например, не мога да дръпна линк в лентата на отметките, а правя една поредица от кликания и указване на място
ако някой си мисли, че този пост е неуместен, нека се запита доколко са уместни предишните постове в тази тема

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.