Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 1 час, mkfs.ext4 написа:

Айде покажи ми Операта колко е по-лека с 3 таба.

E как да ти покажа?Мозилата имаше и проблем с многото безпричинно писане по диска,а а съм със ссд..........

преди 54 минути, П.Петров написа:

Ахххх, ваздъхна той тежко. Ти май не разбираш на къде та бия?

Не ,не разбирам ,днес съм оглупял,сори!

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 8 минути, Слави Маринов написа:

E как да ти покажа?Мозилата имаше и проблем с многото безпричинно писане по диска,а а съм със ссд..........

Отвори няколко таба и виж колко РАМ заема.

Писането по диска се спира лесно.

От два дни се е появило нещо ново. На различни компютри, при първото отваряне на каквото и да е през Хром-а, се показва прозорец, който иска разрешение да прави нещо по компютъра. Бутонът му по подразбиране приканва за отказ, както и аз правя. И макар да твърди , че е майкрософтско творение, без да знам какво е и какво смята да променя в компютъра, не му разрешавам. Опитите ми да открия какво е това в мрежата , са неуспешни. То е познато и известно, но минавайки през превода на Гугъл става един гащи плява и много неясно. Искам да попитам, имат ли други подобно творение и как реагират на него. ОС на всякъде са Уиндоус 10.

33.JPG

44.JPG

zz.JPG

С Microsoft профил ли се вписваш в Windows?
Ако да:
Settings->Accounts->Your Email and Accounts > провери за линк за проверка на Microsoft account. Ще ти изпрати имейл с код, който да въведеш.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

на 3/1/2017 в 23:03, mkfs.ext4 написа:

15.07.2015

Сега видях този коментар за официален релийз :D До колкото гледах в Wikipedia няма официален релийз както 7/8.1

преди 4 минути, Уолтър Уайт написа:

7 и 8.1 не излизат всеки месец

Излизат актуализации.
На Win10 излизат нови издания само на инсайдърските версии (на 2 седмици обикновно).
А иначе не напразно има Patch Tuesday

преди 3 минути, ExaFlop написа:

Излизат актуализации.
На Win10 излизат нови издания само на инсайдърските версии.

А за home users не излизат ли все пак? No point да тестват бетите без да излизат официално.

Редактирано от Уолтър Уайт (преглед на промените)

За инсайдъри:
- бърз кръг - всяка излязла актуализация с грешките
- бавен кръг - актуализации с по-малък риск от грешки

http://www.askvg.com/understanding-windows-10-insider-preview-branches-rings-and-release-channels/

преди 1 час, Уолтър Уайт написа:

Сега видях този коментар за официален релийз :D До колкото гледах в Wikipedia няма официален релийз както 7/8.1

5bQIeuv.png

До като не разкарат шибаната телеметрия и другите глупости покрай нея, не виждам смисъл да мърдам от 7цата.

преди 48 минути, ExaFlop написа:

Win 7 вече е динозавър...

Работи ли , работи. Не виждам смисъл да минавам. Всъщност той си остава все още най-ползваната система. 10-ката тръгва отново на долу: http://news.softpedia.com/news/oops-windows-10-starts-going-down-on-steam-512555.shtml

Редактирано от Eclipse2G (преглед на промените)

на 3/4/2017 в 7:46, П.Петров написа:

Браузърите. Chrome, Firefox. Насока да дам - пълното синхронизиране. Данните от компютъра ти отиват някъде и после ти се появяват на телефона - пароли, отметки, история etc.

Колко плащаш на гугъл за да те следи? А на майкрософт? 

на 3/3/2017 в 17:28, ExaFlop написа:

Укажи му че текущата ти връзка е платена и нищо няма да праща.

По повод изпращането на инфо към сървъри на майкрософт...

Как да укажа, че връзката ми е платена?

преди 12 минути, mkfs.ext4 написа:

По повод изпращането на инфо към сървъри на майкрософт...

Как да укажа, че връзката ми е платена?

http://www.pcworld.com/article/2953132/windows/set-windows-10s-wi-fi-connections-as-metered-to-download-forced-updates-at-your-own-pace.html
http://www.windowscentral.com/how-set-ethernet-connection-metered-windows-10

преди 6 минути, velislavvasilev написа:

С писмена молба. хахах Няма файда. Предполагам иска да каже да сложиш настройка, че ползваш Mobile data или нещо от сорта. Ама до колкото знам, това е твой проблем, а не на Майкрософт и машината пак продължава да си генерира трафик. 5 пари не дават какъв интернет имаш и как си го плащаш. Да не говорим, че 100% са направили шашма да не можеш да ги баламосваш как си се вързал. Директна връзка с WiFi, нямаш телефонен модул засечен в системата.. Слагай си каквито искаш отметки, трафикът ще върви ;)

Добре е твърденията да са подкрепени от факти, а не писане, колкото да си в джаза.

Благодаря.

преди 18 минути, velislavvasilev написа:

С писмена молба. хахах Няма файда. Предполагам иска да каже да сложиш настройка, че ползваш Mobile data или нещо от сорта. Ама до колкото знам, това е твой проблем, а не на Майкрософт и машината пак продължава да си генерира трафик. 5 пари не дават какъв интернет имаш и как си го плащаш. Да не говорим, че 100% са направили шашма да не можеш да ги баламосваш как си се вързал. Директна връзка с WiFi, нямаш телефонен модул засечен в системата.. Слагай си каквито искаш отметки, трафикът ще върви ;)

Квото, такова. За няколко дни кодене във Visual Studio не виждам какво толкова ще съберат от мен. Не вярвам мъжете в черно да дойдат вкъщи и да ме арестуват :D Въпросът е по-скоро принципен, не ми харесва ОС да събира данните ми. Или поне всичко това да е спряно по default, но то пък кой ще си играе да го включва тогава? Един ден си играх да бърникам в Group policy editor и спрях мноого неща, като рестартирах заемаше 600 МБ РАМ, но ставаше само за браузване и то без звук :D Доколкото знам обаче Кортана е един от най-големите "шпиони", а тя дори не е налична в България. Така, че американците да му мислят.

Доколкото знам, ако спра Windows Store ще се избавя и от друг проблем - автоматичното инсталиране на тъпотии като candy crush saga.

Повече се дразня на нещата които мога да "видя и пипна", например всичкия bloatware. Джама си плаче за минимална версия, но на Микромеките не им е изгодно да пуснат такава.

преди 3 минути, ExaFlop написа:

Windows 10 LTSB

Знам, но как да се сдобия с него? От сайта на Майкрософт пускам LTSB, а то ми тегли нормалния Ентърпрайз...дори си направих МС Акаунт и попълних формуляра, и пак ми изтегли нормалния Ентърпрайз. Иначе LTSB ще ми хареса.

Requirements: Windows

Дъня се още тук :D Трябва да инсталирам Pro N (което сега ще правя) и после да тегля този и пак да преинсталирам. Няма да е сега, но някой ден ще го пробвам.

преди 2 минути, velislavvasilev написа:

Ще наблюдавам. За сега няма разлика от състоянието преди да включа metered. Обаче всичко е ъпдейтнато. Кортана пак ъплодва няколко мин с по 200-300КБ сек.

Чакай малко...нали си спрял кортана, ъпдейтите, магазина и другите неща които може да се спрат в gpedit - > administrative templates -> windows components? Ако не си, не виждам какво учудващо има. Аз първо ги спирам и тогава го свързвам с интернет. Драйверите ги инсталирам ръчно, предварително си ги качвам на флашката.

Е, не съм като Ричард Сталман да разглеждам сайтовете в текстов редактор, но и това е нещо :D

Така кажи. Доколкото си спомням беше написал, че си "изключил всичко от графичните менюта". А щом дори нямаш gpedit, значи си далеч от това. На теб са ти пуснати повечето опции за събиране на данни, няма какво да си мериш трафика - ясно е, че Уиндоуса ти ще се обажда вкъщи.
Съвсем друго е да се обажда и когато всичко е спряно (ама наистина спряно).

Sent from my Telenor_SmartPlus using Tapatalk

на 3/7/2017 в 14:02, mkfs.ext4 написа:

Работи на стари машини, за все повече нови няма хубави драйвери. Ще стане като ХР.

"Ще стане" - бъдеще време. Докато 7 е най-масовата, продължава да бъде и се съпортва,  драйвери ще се пишат. Това, че програмистите са калпави, това е друг въпрос.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.