Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Пак имаше 2 рестарта и доста се забави на фазата Cleaning. Дори мислех, че ще има и трети рестарт този път. )

да ,и при мен така ... продължават да набутват еджето ...

снощи след ъпдейта го махнах , днес пак са инстал ... остъргах го и забрана през стената ...

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

На мен не ми пречи. Дори ми е ок, че имам поне един Хром базиран браузър за бекъп, защото основния ми е лисицата, но се налага чат-пат да ползвам и Хром базиран.

преди 38 минути, B-boy/StyLe/ написа:

защото основния ми е лисицата

през годините опитвах и други , останах си фен на лисицата ...

преди 17 минути, mr. 5r0ff написа:

през годините опитвах и други , останах си фен на лисицата ...

И аз съм така, но както казах за някои операции ми е необходим Хром базиран. И понеже не харесвам Chrome, Edge ми идва "дюшаш" за втори. )

преди 10 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Те хората гледат да го орежат, тук обратното. Ще е яко бъкан с bloatware.

Ще го изтегля за спорта ще го заредя виртуално в двд и ще видя какво има. Иначе намерих нормалното исо.

• 3 седмици по-късно...
Microsoft ще прекрати поддръжката за Windows 10 Enterprise LTSC 2021 през януари 2027 г.
ESU-ите ще удължат актуализациите до януари 2030 г.

https://www.comss.ru/page.php?id=21515

Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 не е засегнат и ще продължи да се поддържа до януари 2032 г.

Да и при мен мина с 2 рестарта. То последните няколко месеца май все са с по 2. Или поне аз не помня скоро да е минавал с 1.

Windows 10 Pro (свален от Enterprise с ключе само) 22H2 19045.7663

преди 19 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Да и при мен мина с 2 рестарта. То последните няколко месеца май все са с по 2. Или поне аз не помня скоро да е минавал с 1.

Windows 10 Pro (свален от Enterprise с ключе само) 22H2 19045.7663

И при win11 е все още със 2 рестарта макар че тук става въпрос за 10-ката. А аз още си кибича на 23H2.

Така ги правят вече, свиквайте.

Why does Windows 11 suddenly need two reboots after updates? - Microsoft Q&A

What you are running into is a change in the servicing model introduced with Windows 11 cumulative updates. In earlier versions, the Servicing Stack Update (SSU) and the Latest Cumulative Update (LCU) were separate packages, and the servicing stack was updated first to allow the cumulative update to apply in a single reboot cycle. Starting in late 2021, Microsoft began shipping combined SSU + LCU packages, but the internal servicing logic in Windows 11 has evolved further. Certain cumulative updates now stage components in two phases: the first reboot applies the servicing stack and kernel-level changes, and the second reboot finalizes component store operations, .NET framework updates, or driver catalog integrations. This is why you are seeing the “double reboot” pattern more frequently in the last nine months.

Издание Windows 10 IoT Enterprise LTSC

Версия 21H2

Инсталирана на ‎13.‎11.‎2024 ‎г.

Компилация на ОС 19044.7663

• 4 седмици по-късно...

Издание Windows 10 IoT Enterprise LTSC

Версия 21H2

Инсталирана на ‎13.‎11.‎2024 ‎г.

Компилация на ОС 19044.7725

И пак двоен рестарт, уж щяха да го правят както беше преди с едно рестартиране да се инсталират ъпдейтите?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.