Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 34 минути, Rudy M. написа:

Я сега си погледни поста, и кажи - можеш ли да разчетеш какво пише на скрийншота, дето си го пуснал? Аз на моя монитор не мога. 

Съжалявам, че е така, по-разбираемо е текста отгоре,който указва стъпка по стъпка къде и как да се отиде, сега съм на телефона, утре повече подробности.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 2 часа, Panzer 4 написа:

Ето какво намерих и направих-ще видим какво ще стане. 

Ако не си успял - ИИ-то предлага да ползваш InControl , било най-лесния начин. Предполагам, че прави същото, което Владко се опитва да ти напише, само дето има интерфейс.

Лично мое мнение - мини си на 11-ка. Не е страшно и не боли :) .

преди 11 минути, vlado1985 написа:

А това че ти незнаеш как да сглобиш reg файл не е мой проблем ако иска мога да ти покажа и фрагмент от кода.

Кодаджиев, разбрах че няма да се спреш с омазването си и затова аз спирам да ти сипвам!

преди 5 минути, Joss Bomon написа:

Кодаджиев, разбрах че няма да се спреш с омазването си и затова аз спирам да ти сипвам!

Дяда сърдиш се че неможеш да напишеш код ли ами не е мой проблем че ти е изветряло сивото вещество. А за омазването и цапането в темата не аз а ти мажеш клепеш защото не ти харесва когато се появи някой по умен от теб.

преди 8 минути, vlado1985 написа:

защото не ти харесва когато се появи някой по умен от теб.

Умен си, Кодаджиев!

С нетърпение ще следя скриптовете ти ! 

преди 16 минути, Joss Bomon написа:

Умен си, Кодаджиев!

С нетърпение ще следя скриптовете ти ! 

Преди малко те попитах да ти покажа фрагмент от кода но мълчиш. Е хайде ще ти покажа за да не се сърдиш.

Spoiler

Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate] "TargetReleaseVersion"=dword:00000001 "TargetReleaseVersionInfo"="22H2" "ProductVersion"="Windows 10"

А от тук може да видиш и съдържанието на reg файла.

https://www.tenforums.com/tutorials/159624-how-specify-target-feature-update-version-windows-10-a.html

преди 28 минути, vlado1985 написа:

Е хайде ще ти покажа за да не се сърдиш.

Затвори скритото съдържание

Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate] "TargetReleaseVersion"=dword:00000001 "TargetReleaseVersionInfo"="22H2" "ProductVersion"="Windows 10"

Аве, смешко, кат се пънеш, поне спазвай конструкциите!!!!!!!!!
Трябва да изглежда така:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate]
"TargetReleaseVersion"=dword:00000001
"TargetReleaseVersionInfo"="22H2"
"ProductVersion"="Windows 10"

преди 20 минути, цър-вул написа:

Аве, смешко, кат се пънеш, поне спазвай конструкциите!!!!!!!!!
Трябва да изглежда така:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate]
"TargetReleaseVersion"=dword:00000001
"TargetReleaseVersionInfo"="22H2"
"ProductVersion"="Windows 10"

Смешния си ти аз само съм му копирал скрипта.

Пробвай да поставиш съдържанието на reg файла на един ред и да го зпазиш така, да видиш как няма да се присъедини към регистратурата, а ще те наплюе 

И тогава коментирай кой е смешен!

А можеш да питаш AI дали ще се интерпретира съдържанието в този си синтаксис.

преди 12 часа, vlado1985 написа:

аз само съм му копирал скрипта

Разгеле, най-после си призна, че съдържанието на .reg файла не е писано от теб. И при простото копиране понякога се губи форматирането. Но то за теб явно няма значение.

преди 44 минути, цър-вул написа:

Пробвай да поставиш съдържанието на reg файла на един ред и да го зпазиш така, да видиш как няма да се присъедини към регистратурата, а ще те наплюе 

Дори и текста да е поставен дълъг като салата пак може да се виждат конструкциите правилно. Аз си ползвам за тази цел editpad.

https://www.editpad.org/?edit-id=3dFQoxul3F33393ce2

Дааа, невъзможно е да осъзнаеш колко си тъп, че и да разбереш за какво ти се говори... Спирам да коментирам въпроса със синтаксиса на рег файла и наглостта ти да не си признаеш ползването на ИИ...

преди 19 часа, Rudy M. написа:

Я сега си погледни поста

Явно Калдата го е изкилифещила, на моя компютър е съвсем ясен и даже остър. Въпреки това го обработих с програма за увеличаване на пикселите и го пущам пак. Днес няма проблем с актуализацията, 11 кротува. И за сведение- на този компютър, както написах по-горе, това е втора ОС, първата е 11про, така, че преминаване на 11 е безмислица. Ако пак не можеш да го четеш, провери си твоя телевизор. При мен е така:

22.png

23.PNG

преди 22 минути, Panzer 4 написа:

Явно Калдата го е изкилифещила, на моя компютър е съвсем ясен и даже остър. Въпреки това го обработих с програма за увеличаване на пикселите и го пущам пак. Днес няма проблем с актуализацията, 11 кротува. И за сведение- на този компютър, както написах по-горе, това е втора ОС, първата е 11про, така, че преминаване на 11 е безмислица. Ако пак не можеш да го четеш, провери си твоя телевизор. При мен е така:

22.png

23.PNG

На снимката си показал как се спират автоматичните ъпдейти но пак ще ти се показва съобщението за win11. За да го разкараш напълно ползвай тези стъпки от статията.

https://www.howtogeek.com/765377/how-to-block-the-windows-11-update-from-installing-on-windows-10/

преди 30 минути, vlado1985 написа:

се спират автоматичните ъпдейти но пак ще ти се показва съобщението за win11

Благодаря ти за съдействието, за сега това, да мога да контролирам какво ще става, ме устройва напълно.

• 3 седмици по-късно...

И този път искаше 2 рестарта и доста време се забави по време на Cleaning частта преди логване до декстоп.

Microsoft Windows Version 10.0.19045.7184

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

И този път искаше 2 рестарта и доста време се забави по време на Cleaning частта преди логване до декстоп.

Издание Windows 10 IoT Enterprise LTSC

Версия 21H2

Инсталирана на ‎13.‎11.‎2024 ‎г.

Компилация на ОС 19044.7184

• 4 седмици по-късно...

отново 2 рестарта ...

Издание Windows 10 IoT Enterprise LTSC

Версия 21H2

Инсталирана на ‎13.‎11.‎2024 ‎г.

Компилация на ОС 19044.7291

преди 4 часа, B-boy/StyLe/ написа:

И тук

Моля за съвет. Може ли на уиндоус 10 про лентата на задачите да се направи в средата на екрана, както при 11, че китайския монитор ми показва едно 144хц в лявия ъгъл, което не можах да го разкарам и се наслагват два образа там. В настройките има долу, горе, ляво ,дясно, но не и в средата.

преди 16 минути, Panzer 4 написа:

Моля за съвет.

трудно е да разбере човек какво искаш да кажеш ...

смени си монитора човек ...

Хммм честно казано самия Win 10 май го няма като опция, но може и да стане с някоя външна програма. Но лично аз не съм проверявал.

Май с това става. Но не съм го правил така, че е на твой собствен риск.

https://taskbarx.org/

преди 4 часа, Panzer 4 написа:

Моля за съвет. Може ли на уиндоус 10 про лентата на задачите да се направи в средата на екрана, както при 11, че китайския монитор ми показва едно 144хц в лявия ъгъл, което не можах да го разкарам и се наслагват два образа там. В настройките има долу, горе, ляво ,дясно, но не и в средата.

Модел на монитора? В менютата/упътването със сигурност има информация как се маха това.

преди 1 час, Raze написа:

Модел на монитора? В менютата/упътването със сигурност има информация как се маха това.

Преди няколко дни писах много за този монитор и много лошо работещата му част за настройки ( Леново 32 инча), там сигурно има опция за това, но след един час неуспешни опити да попадна в нея ,се отказах. Предложената програма се държи като вирус, пет минути да я пробвам, за да видя, че не работи, един час не мога да я махна.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.