Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 31 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ха, днес пак си има Patch Tuesday, както си му е реда. Значи тоя месец три поредни вторника. Явно щото му идва края и бързат да запушат каквото могат по него. 😊

И за 23H2 пак кацна кумулативния ъпдейт не съм ги броил но по спомен за този месец двапъти ми дойдоха на 11-ката.

Е вярно на win10 след 2 месеца му спират поддръжката ама за win11 и то за 23H2 още е рано де.

https://www.kaldata.com/it-новини/microsoft-ще-прекрати-поддръжката-на-windows-11-23h2-home-и-pro-ощ-593776.html

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Издание    Windows 10 IoT Enterprise LTSC
Версия    21H2
Инсталирана на    ‎13.‎11.‎2024 ‎г.
Компилация на ОС    19044.6332

Виждам, че дискусията за липсваща опция Enroll now от темата за 11 не е прехвърлена тук, но тъй като вече има работещи скриптове и промени в регистрите решаващи проблема, давам следните видео уроци:

Аз видях, че тази тема е била изтрита от MS в една дискусия в reddit преди няколко дни и бях пуснал линка по вайбър на @цър-вул, но съм забравил да го постна тук.

https://web.archive.org/web/20250823111717/https://learn.microsoft.com/en-us/answers/questions/5512112/my-windows-10-esu-enrollment-message-disappeared-h

Реално автора на поста е и автор са самия скрипт в github.

Не знам към кого да се обърна, защото един принтер ми прави много странна мизерия? 

Работеше с компютър с ОС  windows 10 до вчера, когато бях извадил кабелите за да почистя малко прах.

Уж всичко си е наред - компютъра разпознава принтера видно в опциите на Device menager. Обаче когато се опитвам да печатам с някаква програма (например Open Office ) не се показва като възможност. Местя го същия принтер на моя компютър, който е с Windows 11 ( не съм сигурен дали ОС има значение) и там всичко си е наред и си печати от раз. 

Много гадна работа и наистина нямам идея как може да се преодолее този странен проблем?  

преди 1 час, Res Pect написа:

Обаче когато се опитвам да печатам с някаква програма

Какво става ако се опиташ да използваш възможностите на самия уиндоус за печатане-от този отговор ще зависи оценката за драйвера. И в диспечера на устройствата  , щом се вижда, там какво пише за драйвера?

44.png

....

преди 1 час, Res Pect написа:

Не знам към кого да се обърна, защото един принтер ми прави много странна мизерия? 

Работеше с компютър с ОС  windows 10 до вчера, когато бях извадил кабелите за да почистя малко прах.

Уж всичко си е наред - компютъра разпознава принтера видно в опциите на Device menager. Обаче когато се опитвам да печатам с някаква програма (например Open Office ) не се показва като възможност. Местя го същия принтер на моя компютър, който е с Windows 11 ( не съм сигурен дали ОС има значение) и там всичко си е наред и си печати от раз. 

Много гадна работа и наистина нямам идея как може да се преодолее този странен проблем?  

Виж в Printers & Scanners  дали се показва. Може да е в диспечера но, да е разпознат само като usb. Ако го няма - изключваш го и преинсталираш драйвера. Ако го има - десен с мишката>Set as default.

преди 6 часа, Докладчик написа:

....

Виж в Printers & Scanners  дали се показва. Може да е в диспечера но, да е разпознат само като usb. Ако го няма - изключваш го и преинсталираш драйвера. Ако го има - десен с мишката>Set as default.

Показваше се, но в сив цвят и се оказа, че драйвера не е на разположение. С преинсталиране и сетване се оправи и вече работи. Благодаря много!!!

преди 6 часа, цър-вул написа:

Отвори 

explorer shell:::{A8A91A66-3A7D-4424-8D24-04E180695C7A}

И покажи картинка

Не ми стана ясно как и къде да я подам тази команда?

преди 6 часа, Panzer 4 написа:

Какво става ако се опиташ да използваш възможностите на самия уиндоус за печатане-от този отговор ще зависи оценката за драйвера. И в диспечера на устройствата  , щом се вижда, там какво пише за драйвера?

44.png

В Windows tools колкото и да е странно  Print management не се показва. Тоя компютър не е мой и системата на пръв поглед е доста хаотично поддържана и използвана.  

преди 53 минути, Res Pect написа:

Не ми стана ясно как и къде да я подам тази команда?

Десен клик по Старт бутона, избери Стартиране и в отворилото се преозорче постави командата. Натисни Enter

преди 12 часа, цър-вул написа:

Десен клик по Старт бутона, избери Стартиране и в отворилото се преозорче постави командата. Натисни Enter

Аха. Чудесно. Ето тази картинка ми показва, че има някаква нередност с едно устройство и бих се радвал ако може да я решим:

jpg.jpg

Това снимка с изключен Samsung M2070 принтер ли е? 

За "!" - десен клик по компютърчето >Отстраняване на проблеми и следвай съветника. Ако закъсаш - покажи картинка. 

преди 5 часа, цър-вул написа:

Това снимка с изключен Samsung M2070 принтер ли е? 

За "!" - десен клик по компютърчето >Отстраняване на проблеми и следвай съветника. Ако закъсаш - покажи картинка. 

Да. Принтера е изключен вече и там проблемът е решен. 

А за компютърчето веднага закъсах - праща ме на този екран и там не е ясно какво се прави? 

1.jpg

преди 4 минути, Rudy M. написа:

Да почнем с един скрийншот от Device manager, да видим дали има там жълти удивителни?...

Има, да. Това си стои отдавна и ъпдейт на драйвера не помага, защото не го намира, а и не знам какво и къде да търся???

Дори съм склонен да мисля, че така го купих компа преди 3 години и половина. Мисля вече за смяна с нов, но все още съм в процес на събиране на парите.

2.jpg

3.jpg

А инсталирал ли си всички драйвери на дъното от сайта на производителя? Така като гледам, става дума за MSI . 

На втората картинка, която си показал, цъкни на Details, после от падащото меню избери Hardware ids, и дай скрийншот.

3.jpg
Като кликнеш Update Driver и те прати в Windows Update, направи сканиране за налични актуализации. Излезе ли налична актуализация за някой драйвър? Покажи картинка, моля.

преди 52 минути, Res Pect написа:

Има, да. Това си стои отдавна и ъпдейт на драйвера не помага, защото не го намира, а и не знам какво и къде да търся???

Дори съм склонен да мисля, че така го купих компа преди 3 години и половина. Мисля вече за смяна с нов, но все още съм в процес на събиране на парите.

2.jpg

3.jpg

https://www.iobit.com/en/driver-booster.php ключове има в нета, за про версията

преди 25 минути, цър-вул написа:

3.jpg
Като кликнеш Update Driver и те прати в Windows Update, направи сканиране за налични актуализации. Излезе ли налична актуализация за някой драйвър? Покажи картинка, моля.

Нищо не намери :

4.jpg

преди 56 минути, Rudy M. написа:

А инсталирал ли си всички драйвери на дъното от сайта на производителя? Така като гледам, става дума за MSI . 

На втората картинка, която си показал, цъкни на Details, после от падащото меню избери Hardware ids, и дай скрийншот.

Нищо сам не съм инсталирал. Купих си готов компютър (съвсем нов) от една известна фирма (не знам дали е прието да се прави реклама) с инсталиран софтуер.

5.jpg

https://downloadmirror.intel.com/853739/Intel_R_ME_SW_2514.7.16.0.zip

Не даде модел на дъно... Драйвърът е за Intel MEI
Ако е HP:
https://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp101001-101500/sp101171.exeIntel MEI
Гадая. Не е болка и да не е инсталиран

Пробвай да инсталираш драйверите за чипсета от сайта на MSI.

Ако не помогне, и реално не виждаш някакви проблеми в работата на компютъра - карай си така. 

преди 21 минути, цър-вул написа:

Не даде модел на дъно...

Аз по един от скрийншотите успях да разчета, че дъното е https://www.msi.com/Motherboard/B460M-A-PRO  :cool: .

преди 21 минути, цър-вул написа:

https://downloadmirror.intel.com/853739/Intel_R_ME_SW_2514.7.16.0.zip

Не даде модел на дъно... Драйвърът е за Intel MEI
Ако е HP:
https://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp101001-101500/sp101171.exeIntel MEI
Гадая. Не е болка и да не е инсталиран

Сега прегледах поръчката - дънната платка е MSI B460M PRO, B460, LGA1200, DDR4, PCI-E 3.0(DP/HDMI/DVI/VGA), 6x SATA 6Gb/s, 1x M.2 socket, 4x USB 3.2 Gen2 Type A, micro-ATX

преди 55 минути, Res Pect написа:

Нищо не намери :

4.jpg

Нищо сам не съм инсталирал. Купих си готов компютър (съвсем нов) от една известна фирма (не знам дали е прието да се прави реклама) с инсталиран софтуер.

5.jpg

При нова инсталация > ръчно Check for updates>после инсталираш всички драйвъри, ако не се оправяш, ползваш програмата която ти дадох> след това, пак Check for updates

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.