Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 19 минути, Докладчик написа:

При нова инсталация > ръчно Check for updates>после инсталираш всички драйвъри, ако не се оправяш, ползваш програмата която ти дадох> след това, пак Check for updates

Да не забравиш да сметнеш на калкулатора колко е 3 по 2 и после пак да дадеш Check for updates!

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 2 минути, Belefor написа:

Да не забравиш да сметнеш на калкулатора колко е 3 по 2 и после пак да дадеш Check for updates!

Ти научи калкулатора че, цяла седмица ти се смея и продължавам - 3 слота по 2 канала = 6 слота

преди 55 минути, Докладчик написа:

Ти научи калкулатора че, цяла седмица ти се смея и продължавам - 3 слота по 2 канала = 6 слота

Аз имах предвид банани.....но нейсе.. Гледай да не заспиш на компа другия път.

И да не забравиш, че света е оцелял защото се е смял!

преди 2 минути, Belefor написа:

Аз имах предвид банани.....но нейсе.. Гледай да не заспиш на компа другия път.

И да не забравиш, че света е оцелял защото се е смял!

Банани не ме притесняват. Такива пендермони, трябва да се разкриват, обявяват и унижават публично.

А за смеха - има си теми, за тази цел... Не в техническите че станахте много дет съм ви изпокъсал книжките - който има изобщо.

преди 2 минути, Докладчик написа:

Банани не ме притесняват. Такива пендермони, трябва да се разкриват, обявяват и унижават публично.

А за смеха - има си теми, за тази цел... Не в техническите че станахте много дет съм ви изпокъсал книжките - който има изобщо.

Аз не виждам къде по техническите теми пишеш нещо умно темите освен заяждане и проверки в гугъл и тубата. НИЩО друго от теб! Тръгнал да къса книжки горкия ;)

А, да не забравя- пусни си Check for updates!

• 2 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Издание    Windows 10 IoT Enterprise LTSC
Версия    21H2
Инсталирана на    ‎13.‎11.‎2024 ‎г.
Компилация на ОС    19044.6456

Актуализация KB5066791 (компилация 19045.6456) за Windows 10, версия 22H2.

Поддръжката за Windows 10 Home и Pro е приключила.

https://www.comss.ru/page.php?id=18092

Мисля, че разбрах, защото аз не подлежа на ESU. Аз си го и мислех де. Заради Enterpise-a. Но не ми се сваля с ключ до Pro на този етап. Ще видим.

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows\ConsumerESU
    ESUEligibility    REG_DWORD    0x1
    ESUEligibilityResult    REG_DWORD    0x3

Иначе ми дава да сваля до Pro:

C:\WINDOWS\system32>dism /online /english /Get-TargetEditions

Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 10.0.19041.3636

Image Version: 10.0.19045.6396

Editions that can be upgraded to:

Target Edition : Professional
Target Edition : ProfessionalEducation
Target Edition : ProfessionalWorkstation
Target Edition : Education
Target Edition : ProfessionalCountrySpecific
Target Edition : ProfessionalSingleLanguage
Target Edition : ServerRdsh
Target Edition : IoTEnterprise

Сега видях, че и самия MAS предлага опция за смяна на Edition-ите.

През почивните дни може би ще го тествам като преди това ще направя един нов Image.

Неофициален начин за удължаване на поддръжката на Windows 10 ESU до 2028 г. с помощта на скрипта TSforge (MAS)

https://www.comss.ru/page.php?id=18030

Заради тези неща най-после тези дни и у дома превключих на  Win 11 Pro 24H2.  От 4 години го ползвам на служебния компютър.   25H2  не зная кога ще се предложи.     И двата Уина са с редовни лицензи като закупени.   

преди 11 минути, nikssi написа:

пп. Връщане датата от 15.10.2925 на 14.10.2925 

Затвори скритото съдържание

Смяна на актуалната [15.10.2925] дата 🤣

Затвори скритото съдържание

Моята виртуалка се ъпдейтва, но не съм я ъпдейтвал няколко месеца сигурно. Може и някой от последните ъпдейти да го прави това.

40txpuh.png

преди 3 минути, attj написа:

Заради тези неща най-после тези дни и у дома превключих на  Win 11 Pro 24H2.  От 4 години го ползвам на служебния компютър.   25H2  не зная кога ще се предложи.     И двата Уина са с редовни лицензи като закупени.   

Ако машината отговаря на изискванията сигурно с следващия ъпдейт ще се качи. Поне при мен така се случина 27.09.2025 инсталирах 23H2 и на следващия ден се качи Успешно инсталиране на ‎28.‎9.‎2025 ‎г.

А 25H2 престигна онзи ден при мен с ъпдейта. Успешно инсталиране на ‎8.‎10.‎2025 ‎г.

Днес си получих последния ъпдейт най вероятно от вчера и повече няма да има май.

Така и така си остана мистерия какво ми причини невъзможно инсталиране на ъпдейтите в продължение на 3 месеца и след 3 месеца ми се инсталираха.

large.Windows10lastupdate.jpg.e2d9f0ea95

преди 3 минути, Raze написа:

Ъпдейтнах и това беше, всичко приключи :)

Това PRO или LTSC?

преди 22 минути, attj написа:

Тоше , това са го натворили за да примамят още някоя будала ... 

Цитат

Seeing "end of support" on Windows 10 LTSC 2021 or IoT LTSC? Don't worry, it's a glitch – support continues until 2027 and 2032.

Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 - Microsoft Lifecycle | Microsoft Learn

image.png.3de979f57c0e3d72d4f84845376eb8fd.png

преди 4 минути, Raze написа:

Обикновена pro версия, инсталирана на vmware за тестове.

Е , тя си е приключила ама LTSC ... омацаха списъка на изданията микромеките.

Windows 10 support has ended – LTSC 2021 and IoT LTSC 2021 still supported - Pureinfotech

https://forums.mydigitallife.net/threads/tsforge-activation-windows-esu-office-mas.88999/page-32#post-1893411

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.