Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 12 часа, *S197* написа:

Нали преди години хакнаха болниците в Англия. Те били на XP.

Подгони ви страх от хакване ли?! Няма значение каква е ОС, включително Линукс, ако някой способен реши да я пробива. Въпрос на знания, умения и възможности е да го направи. Друг е въпроса с професионалната защита и вниманието което и се обръща или не.

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

• 2 седмици по-късно...
на 8.06.2025 г. в 10:24, *S197* написа:

Това не е ново. Лошото е, че реално не предоставят пачове, а заобиколни решения (до излизането на пачовете), които трябва да са активни в реално време за да работят. Нещо като дефиниции по-скоро, а не реални пачове.

Иначе Patch Tuesday е днес:

xvVbm48.png

За тези, които държат да си останат с Windows 10 и след 14 Октомври без да загубят данни и да продължат да получават ъпдейти, но са с Home или Pro версия:

• 2 седмици по-късно...
преди 7 минути, цър-вул написа:

Взмутително😎

Да...преди отпуска винаги е някакъв хаос. :)

Айде ще се самобичувам: :lol6:

loki-thor-ragnarok.gif

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Вчера е имало Patch Tuesday, но бях зает и не съм видял. Ама сега ми изплува прозореца:

ksP91LR.png

:clap:

Spoiler

Издание    Windows 10 IoT Enterprise LTSC
Версия    21H2
Компилация на ОС    19044.5965
Персонализиране    Windows Feature Experience Pack 1000.19061.1000.0

Шубе , не шубе ... незнам ква е геомагнитната прогноза но се насадих и азЕ. 😁

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Айде ще се самобичувам: :lol6:

Шибни една биричка. 

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 57 минути, nikssi написа:

:clap:

Шубе , не шубе ... незнам ква е геомагнитната прогноза но се насадих и азЕ. 😁

Шибни една биричка. 

То човека с прогнозите не беше ли в темата за 11? :)

Иначе да...имам тук едно пиринско непретенциозно и ще е то, че ме мързи да ходя до магазина за друга сега. :D

Аз, моя Ъпдейт го получих на 13.06.

Щом сега ти си го получил, при мен ще дойде другия месец (може би) някъде.

Заслужаваш да го полееш :beer:

преди 7 минути, Anonymous User написа:

Щом сега ти си е получил, при мен ще дойде другия месец (може би) някъде.

Заслужаваш да го полееш :beer:

По скоро ъпдейта е престигнал по рано при мен в хронология на актуализациите съм го инсталирал на 11.06.2025. това е за 11-ката де макар че за 11-10 престигат заедно ъпдейтите. 

А и да не забравяме че имаме поставяне на пауза на актуализациите с избор до 5 седмици най много.

преди 2 минути, цър-вул написа:

Кои го имате, ваше величество? 😎

При win10 няма ли като на 11-ката поставяне на пауза на актуализациите по спомен мисля че имаше и тя.

При мене Ъпдейтите заедно не пристигат.

B-Boy като пусне, че е имало ъпдейт аз не получавам на този ден.

Мисля, да преминавам на Win 11, но не знам кога ще го преинсталирвам и дали ще може.

Що да не може? Машната има ли TPM? Ако има - съвсем безгрижно, ако няма - първо изпълняваш прикачения скрипт и след това можеш директно да надграждаш - кеф ти от iso, кеф ти от Windows Update.

Skip_TPM_Check_on_Dynamic_Update.cmd

преди 18 часа, Anonymous User написа:

Нещо си се объркал. Тогава ти е дошъл Security Update-a от Patch Tuesday. Всеки втори вторник са кръпките по сигурността, а всеки четвърти вторник са кръпките по стабилността. Този е от втория вид.

Иначе нямам идея защо не ти идват веднага. При мен си идват точно на часа вторник в 20:00 (на секундата). Стига да не забравя да проверя разбира се. Та проблема е някъде при теб.

преди 19 часа, цър-вул написа:

Що да не може? Машната има ли TPM? Ако има - съвсем безгрижно, ако няма - първо изпълняваш прикачения скрипт и след това можеш директно да надграждаш - кеф ти от iso, кеф ти от Windows Update.

Skip_TPM_Check_on_Dynamic_Update.cmd 5.38 kB · 4 изтегляния

Не знам дали има TPM ? 

Това нещо за първи път го виждам "TPM" знам, че може да се Ъпдейтне до Win 11 но по-друг начин - нещо ново е това за мен ! 

Не знам дали е така, както аз си го мисля, но ако се Ъпдейтне до Win 11 няма ли да останат всичките тези файлове които е имало Win 10 и всички файлове с времето които са се съхранявали - като временни файлове остатъци от файлове от програми и т.н. ?

Защото ако е така предпочитам чиста преинсталация ( и така мисля да направя) и да си нямам ядове после, че това не върви.

Другото което е, че моя процесор е Intel Core i3 6100 @ 3.70GHz 8 GB Ram и съм проверявал, че го няма в списака ако искам да слож Win 11. 

Като се поразрових малко в Гоогъл разбрах, че може да се преинсталира, но трябвало да се заобиколят правилата на МС за да може да стане - да няма ядове после.

Благодаря за съвета ! 

преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Нещо си се объркал. Тогава ти е дошъл Security Update-a от Patch Tuesday. Всеки втори вторник са кръпките по сигурността, а всеки четвърти вторник са кръпките по стабилността. Този е от втория вид.

Иначе нямам идея защо не ти идват веднага. При мен си идват точно на часа вторник в 20:00 (на секундата). Стига да не забравя да проверя разбира се. Та проблема е някъде при теб.

Ето картинка да видиш...

163344.png

преди 3 минути, Anonymous User написа:

Не знам дали е така, както аз си го мисля, но ако се Ъпдейтне до Win 11 няма ли да останат всичките тези файлове които е имало Win 10 и всички файлове с времето които са се съхранявали - като временни файлове остатъци от файлове от програми и т.н. ?

Всичко това отива в Windows.old папка

преди 3 минути, Anonymous User написа:

Другото което е, че моя процесор е Intel Core i3 6100 @ 3.70GHz 8 GB Ram и съм проверявал, че го няма в списака ако искам да слож Win 11

С онзи скрипт не съм имал проблеми с неподдържани процесори. Ползвам на машина с Core i5 3320

преди 11 минути, Anonymous User написа:

Intel Core i3 6100

С тоя  процесор гаранция нямаш TPM.

преди 43 минути, Anonymous User написа:

Ето картинка да видиш...

163344.png

На картинката се вижда, че се ъпдейтва версия 21Н2, а актуалната за Home и Pro е 22Н2.

Ако обаче си с Enterprise LTSC/IoT, всичко е в реда на нещата и е нормално да получаваш ъпдейтите със закъснение или дори някои изобщо да не получаваш.

brave_screenshot_learn.microsoft_com.thumb.png.63ec2c636d41409462a68fa0bb4cd381.png

преди 3 часа, Anonymous User написа:

Ето картинка да видиш...

Е какво да видя. Не виждам да имаш инсталирана KB5061087

https://support.microsoft.com/en-us/topic/june-24-2025-kb5061087-os-build-19045-6036-preview-adf49eb5-cd10-4a97-a14b-78811782a3c8

Така, че пак повтарям, това, което си качил на 13-ти не е вчерашния...

Макар, че ти дори не си с 22H2. Още си с 21H2. Нормално е тогава да има разминавания и при теб да са с различно KB и да идват по-късно.

• 2 седмици по-късно...

Издание    Windows 10 IoT Enterprise LTSC
Версия    21H2
Инсталирана на    ‎13.‎11.‎2024 ‎г.
Компилация на ОС    19044.6093
Персонализиране    Windows Feature Experience Pack 1000.19062.1000.0

• 2 седмици по-късно...
преди 1 час, цър-вул написа:

image.png.291aceb4a89e0ef2b18b180c16248d85.png

Тъкмо влизам с идеята да попитам дали не е време да се премине от windows 10 на windows 11? Въпросът е дали има начин това да стане със запазване на повечето настройки и най-вече програмите от 10 да се прехвърлят на 11 без нужда от преинсталация.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.