Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 2 минути, Rudy M. написа:

vlado, що пишеш глупости, бре?... Каква стара машина с OEM лиценз, какъв Volume, какъв txt файл?... :angry:  Тоя линк, дето си го дал, поглеждал ли си изобщо какво пише вътре? Ето ти един цитат:

"Вие ще получите Retail лиценз, когато закупувате Windows от оторизиран магазин за софтуер или от Microsoft Store.  ...... Нещо повече, Retail лицензът може да бъде трансфериран от един компютър на друг. Така например, ако закупите нов компютър или лаптоп, можете да инсталирате вашето копие на Windows на него и да го активирате с помощта на вашия продуктов ключ, като се погрижите преди това да го премахнете от стария си компютър."

Питащият има оригинален, скъп, купен от оторизиран търговец, Retail лиценз! При това положение е безсмислено да се занимава с други методи на активация. Единствено е трябвало да премахне ключа от стария компютър. Но не мисля, че е фатално. Така като гледам, той не фигурира в MS профила. Най-вероятно е ползвал локален акаунт, и след като не го е синхронизирал, от MS не знаят за използването на лиценза.

И най-просто и логично е да се активира Windows-а на лаптопа с ключа. Има пълното право на това! Ако възникне проблем - да пише тук, ще го решим. След като има оригинален Retail лиценз, предполагам с документ, че го е купил, дори може да се отнесе и към Microsoft за съдействие. Има пълното право на това.

Е щом според теб пиша глупости добре. Но човека сам си е написал че предишния лаптоп е заминал в кофата нали.

А вече за retail лиценза може само да си гадаем и пишем свободни съчинения на теб кат не ти харесва поста ми просто го подмени и поне да беше дал линк а не да копваш и пействаш текста от някъде си. А вече как и със какво ще си активира системата питащия той си решава сам.

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

• 2 седмици по-късно...
преди 11 часа, Joss Bomon написа:

Имат ако не са я спрели с reg tweak. Изобщо не ми е спешно да минавам на 11. Ще го мисля октомври (ако успея лятната отпуска да адаптирам системата), ако не по-скоро бих си платил едни 30 долара за актуализации и ще отложа 11-ката до 2026-та. Защото все пак ползвам системата и за работна станция доста често и се съобразявам и с този фактор.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate]
"ExcludeWUDriversInQualityUpdate"=dword:00000001
"TargetReleaseVersion"=dword:00000001
"ProductVersion"="Windows 10"
"TargetReleaseVersionInfo"="22H2"

преди 4 часа, B-boy/StyLe/ написа:

по-скоро бих си платил едни 30 долара за актуализации и ще отложа 11-ката до 2026-та

IoT Ltsc щеше да те откара до 2032, щом ти е тегаво да настройваш и ъпгрейдваш, но ти си го знаеш това...

преди 1 час, Joss Bomon написа:

IoT Ltsc щеше да те откара до 2032, щом ти е тегаво да настройваш и ъпгрейдваш, но ти си го знаеш това...

Аз като качвах 10 за първи път не знаех мисля за тези версии. Директно качих Enterprise-a на които бях свикнал от 8.1. После вече беше късно, защото не ми се преинсталираше. :)

А и преди не ми беше тегаво да преинсталирам. Ама след въвеждането на хоум офиса по време на Ковид кризата и като почнах да ползвам системата повече за работа и вече ми стана тегаво.

преди 6 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Изобщо не ми е спешно да минавам на 11.

Не знам на твоята машина как ще държи 11 но на моята новата вече 3 месеца държи много добре изобщо не забива , няма лаг при игри вървят гладко , не виждам забиване при актуализации и брауз супер е за сега :) 

няма да съжаляваш ако минеш не знам защо го отлагаш би трябвало след ъпдейта да ти се запазят файловете 

преди 44 минути, adersa написа:

Не знам на твоята машина как ще държи 11 но на моята новата вече 3 месеца държи много добре изобщо не забива , няма лаг при игри вървят гладко , не виждам забиване при актуализации и брауз супер е за сега :) 

няма да съжаляваш ако минеш не знам защо го отлагаш би трябвало след ъпдейта да ти се запазят файловете 

Баце, има един лаф - "Не давай акъл на баща си как се правят деца". 

Загряваш ли?... :cool: 

преди 3 минути, Rudy M. написа:

Има и друг лаф-Не давай жена си на ерген 

Загряваш ли ... ? 

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Аз като качвах 10 за първи път не знаех мисля за тези версии. Директно качих Enterprise-a на които бях свикнал от 8.1. После вече беше късно, защото не ми се преинсталираше. :)

А и преди не ми беше тегаво да преинсталирам. Ама след въвеждането на хоум офиса по време на Ковид кризата и като почнах да ползвам системата повече за работа и вече ми стана тегаво.

Аз лично със 10 съм бил съвсем малко време 3 месеца и я разкарах. Но от всички версии ми харесва най вече enterprise как работи а докато pro и тя не е лоша но ми се струва че е по мудна и сега откакто съм на 11-ката си карам и на нея със enterprise 23H2 и не мисля на този етап да ъпдейтвам до 24H2 Все пак имам още цяла 1 година докато приключи поддръжката на 23H2

преди 1 час, Rudy M. написа:

Няма, нямааа - албански реотан.

Хммм вчера в 20:00 нямаше кръпки тоя път, ама сега като проверих има....

VS6SM5O.png

https://support.microsoft.com/en-us/topic/january-28-2025-kb5050081-os-build-19045-5440-preview-a8c14cfd-0f24-43ad-aea2-641d86cb648f

пробвай ръчно да актуализираш ... провери да не си забранил ъпдейтите ... коя точно е 10 ,да не е хоум ...

преди 11 часа, Anonymous User написа:

Струва ми се, че нещо Ъпдейтите не ги получавам.

Последно което съм получил е :

Каква може да е причината ?

Доколкото виждам сте още на 21H2. Може това да е причината. Обновете до 22H2 и проверете отново.

• 2 седмици по-късно...

...минавам само да похваля Revo uninstaler...

...влязох в голям ,,филм" с лаптопа на зета...word-а му показвал че е нелицензиран...

...викам си-трия офиса и слагам...лекуван...

...и като се зацапаха тези ми ти регистри...4 денЯ...

...синтаксиси...командпромпа не мога да ползвам....Advanced Windows(System не го харесвам) Care не мога да инсталирам...нищо...дето и да завъртя-все гребло настъпвам...

...еле с rufus-са създадох на 10 про образ за инсталиране...

...със зор тръгнА...

...рових в опциите...а?...

...добре че още при първото триене Revo-то е създало точка за възстановяване че нямаше никаква друга...

...Advanced и той прави преди поправката...

...сигурно и други програми има,ама мен Revo ме ,,спаси"...

преди 12 минути, _nib_ написа:

...влязох в голям ,,филм" с лаптопа на зета...word-а му показвал че е нелицензиран...

Бивало е да го "лицензираш", вместо да влизаш във филми, но...

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Бивало е да го "лицензираш", вместо да влизаш във филми, но...

...,,лицензирах" го аз...

...ама-след дъжд качулка...

• 2 седмици по-късно...

Интересен open source инструмент за windows, утре ще го пробвам. Доста подробни и добри обяснения в сайта и видеото.

ChrisTitusTech/winutil: Chris Titus Tech's Windows Utility - Install Programs, Tweaks, Fixes, and Updates

How To Debloat And Optimize Windows 11 Using Chris Titus Tech Windows Utility

Днес инсталирах Window 10 IoT Enterprise LTSC 2021 поради бъгове на Windows 11 Pro

Background снимката изчезваше като маркирам на Desktop и размърдам (все едно копирам) или като нарпавя Refresh или от игра като изляза и я няма. Както и цвета според снимката изчезваше дори при рестарт не се оправяше (чак след 2-3 рестарта)

Всичко е 6+

image.png.05cd62656c3555b88e3b4b1ba1bb9273.png

преди 2 часа, АнонименАлкохолик написа:

Background снимката изчезваше като маркирам на Desktop и размърдам (все едно копирам) или като нарпавя Refresh или от игра като изляза и я няма.

Това явно е само при теб
Edition    Windows 11 IoT Enterprise Insider Preview
Version    Dev
Installed on    ‎7.‎2.‎2025 ‎г.
OS build    27788.1000
и нямам такъв проблем (на неподдържан хардуер).

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.