Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Някак успях да забраня/скрия/премахна опцията за "Windows акценти" от падащото меню във фон, която сменя тапета през определен интервал. И не, не става дума за bing добавката.

Без име.png

tXgWFcb.png

на 15.11.2024 г. в 8:20, iBonev написа:

Някак успях да забраня/скрия/премахна опцията за "Windows акценти" от падащото меню във фон, която сменя тапета през определен интервал. И не, не става дума за bing добавката.

Какви акценти? При мен е същото като на твоята снимка, а не съм правил нищо допълнително наскоро.

След рестарта се качи още един и пак рестарт... Трябва да мина на 11 там вече сработи опцията за инсталация на кръпки без рестарт. :D

9FLegxx.png

току-що, цър-вул написа:

Само се заканваш. Наш ко й готяну тук... 😎

Не се, сега ме мързи. Планирам лятото да е. Мислех да е по Коледа, но прекалено много промени искам да изсипя на 1 път и не ми се рискува, че ползвам системата и за работа (не, че нямам и служебен де, но трябва да се прехвърлят доста неща от единия към другия). Но лятото вече мисля твърдо да мигрирам. И знам,че може с байпаси, но искам да е, както си трябва. Актуализация на БИОС-а (дори има един бета, който отключва и Clever.Access.Memory = Resizable Bar-a на nVidia), да спра CSM (Legacy режима), да пусна там Secure Boot и TPM и дори да обърна в GPT (знам, че не е нужно на 100%, но искам да тествам). Затова изчаквам. Иначе с байпаса досега да съм написал 11-ката. И дори тоя път май мисля да е на чисто, че не съм преинсталирал от 2015-та. Още реално съм с актуализиран до 10 от 8.1. И макар да ме сърбят пръстите да насипя 11 като ъпгрейд може би ще е на чисто. Ама преди това ще ударя един хубав Image сектор по сектор (а не с интелигентния режим на работа) преди това да си вържа "гащите". :) Можех и това лято ама отпуската беше по-къса и нямаше кога. А тая Коледа така се падат дните, че ще се почива дори още по-малко.

преди 7 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Какви акценти? При мен е същото като на твоята снимка, а не съм правил нищо допълнително наскоро.

Днес забелязах, че се е появила опцията, но не ми дава да е активна. Сменя се на предходна.....

Без име.png

Интересно. Сутринта като ти видях поста и проверих я нямаше при мен:

rByn671.png

Сега обаче я има. Може би се е качила днес след тази кръпка, която изискваше рестарт:

IOOYDUY.png

• 3 седмици по-късно...
преди 4 минути, Anonymous User написа:

Преди малко видях до часовника, че има нов Ъпдейт за Уиндоус-а !

December 10, 2024—KB5048652 (OS Builds 19044.5247 and 19045.5247)

Ами от вчера си му е време...

Аз бях по банкети и не можах да пиша тоя път. И при мен се качи преди малко:

https://support.microsoft.com/en-us/topic/december-10-2024-kb5048652-os-builds-19044-5247-and-19045-5247-454fbd4c-0723-449e-915b-8515ab41f8e3

• 3 седмици по-късно...

Добър вечер на всички,имам един въпрос относно Windows 10 Home.И така купих си,и го инсталирах на компютъра,но след известно време компютъра сдаде багажа (хард диск),така и си остана.Преди месец закупих нов лаптоп без ОС,и тука идва въпросът мога ли по някакъв начин да инсталирам този Windows на лаптопа.До колкото инсталирането е за една машина,усб флашката и 25 цифрения код са в мен,мислех да премахна ключа от стария компютър но те са го изхвърлили 

IMG_0137.jpeg

IMG_0138.jpeg

Редактирано от aihan arunov (преглед на промените)

Да и това съм мислил като вариант за Windows 11 ,но по моя въпрос може ли да се направи нещо,или не

преди 6 минути, nusho73 написа:

Ключа какъв е 

Може от10 да минеш на 11

Оем ли е

Ами това което на снимката има флашка windows 10 home,и картонче с 25 цифрения код за активация купен от Технополис за 250лв тогава.Но както ви казах инсталиран е вече на комп ,който вече е изхвърлен и това ми беше въпроса ще може ли повторно да се активира на лаптопа?Благодаря 

преди 46 минути, aihan arunov написа:

Но както ви казах инсталиран е вече на комп ,който вече е изхвърлен и това ми беше въпроса ще може ли повторно да се активира на лаптопа?

По принцип - може. Беше най-добре първо да премахнеш ключа от стария компютър, но и така трябва да стане. Може би ще е малко повече играчка. 

Първо провери дали лицензът е свързан с Microsoft-ския ти акаунт. 

преди 18 минути, nusho73 написа:

Щом е Технополис е оем лиценза ,който се връзва с хардуера и не се прехвърля

Ти докога ще пишеш тъпотии, бе :angry: ?... Какво си мислиш, че като си натрупал 100000 лайка в "Празни приказки", и вече можеш да даваш акъл и в сериозните раздели на форума? Вървѝ си там, където ти е силата.

OEM лицензът е в компютъра/лаптопа, когато той се продава с инсталиран от производителя Windows! Лицензите, купени от Технополис или друг оторизиран от MS търговец, изглеждат като на снимката по-горе, и са тип Retail! И могат в определени случаи да се прехвърлят на друга машина. Стига да не се ползват на повече от една.

Ясно?...

Rudy M Благодаря ти за отговора, грешката беше моя че не премахнах ключа.Това с проверката за лиценза къде точно мога да проверя?Ще кача една снимка да видите.

IMG_0139.png

При мен, на същото място, което си показал, си виждам компютъра.

Аз лично на твое място бих си инсталирал Windows-а на лаптопа, бих го свързал с MS акаунта си, и след това бих опитал да го активирам с купения ключ. Но тъй като досега никога не съм правил такава операция, и не съм сигурен в резултата - изчакай и някой по-компетентен да пише.

преди 16 минути, Rudy M. написа:

При мен, на същото място, което си показал, си виждам компютъра.

Аз лично на твое място бих си инсталирал Windows-а на лаптопа, бих го свързал с MS акаунта си, и след това бих опитал да го активирам с купения ключ. Но тъй като досега никога не съм правил такава операция, и не съм сигурен в резултата - изчакай и някой по-компетентен да пише.

Благодаря 

преди 10 часа, Rudy M. написа:

По принцип - може. Беше най-добре първо да премахнеш ключа от стария компютър, но и така трябва да стане. Може би ще е малко повече играчка. 

Първо провери дали лицензът е свързан с Microsoft-ския ти акаунт. 

Ти докога ще пишеш тъпотии, бе :angry: ?... Какво си мислиш, че като си натрупал 100000 лайка в "Празни приказки", и вече можеш да даваш акъл и в сериозните раздели на форума? Вървѝ си там, където ти е силата.

OEM лицензът е в компютъра/лаптопа, когато той се продава с инсталиран от производителя Windows! Лицензите, купени от Технополис или друг оторизиран от MS търговец, изглеждат като на снимката по-горе, и са тип Retail! И могат в определени случаи да се прехвърлят на друга машина. Стига да не се ползват на повече от една.

Ясно?...

Много си сигурен че чак си вярваш,шут такъв ,стой при фотографията.

Според мен щом питащия е хвърлил старата мапина и ако тя е била със OEM лиценз няма да може да се активира със retail.

Аз ако съм на негово място ще си направя инсталация на чисто и ако имам volume лиценз активирам с него направо щото поне с него може да се активират повече от една машина. Или ако нямам лиценз да използвам txt файл и да си активирам с него системата.

@aihan arunovПогледни този линк да видиш разликите в лицензите.

https://pcguide.bg/kakva-razlikata-mejdu-oem-retail-volume-licenzite/

vlado, що пишеш глупости, бре?... Каква стара машина с OEM лиценз, какъв Volume, какъв txt файл?... :angry:  Тоя линк, дето си го дал, поглеждал ли си изобщо какво пише вътре? Ето ти един цитат:

"Вие ще получите Retail лиценз, когато закупувате Windows от оторизиран магазин за софтуер или от Microsoft Store.  ...... Нещо повече, Retail лицензът може да бъде трансфериран от един компютър на друг. Така например, ако закупите нов компютър или лаптоп, можете да инсталирате вашето копие на Windows на него и да го активирате с помощта на вашия продуктов ключ, като се погрижите преди това да го премахнете от стария си компютър."

Питащият има оригинален, скъп, купен от оторизиран търговец, Retail лиценз! При това положение е безсмислено да се занимава с други методи на активация. Единствено е трябвало да премахне ключа от стария компютър. Но не мисля, че е фатално. Така като гледам, той не фигурира в MS профила. Най-вероятно е ползвал локален акаунт, и след като не го е синхронизирал, от MS не знаят за използването на лиценза.

И най-просто и логично е да се активира Windows-а на лаптопа с ключа. Има пълното право на това! Ако възникне проблем - да пише тук, ще го решим. След като има оригинален Retail лиценз, предполагам с документ, че го е купил, дори може да се отнесе и към Microsoft за съдействие. Има пълното право на това.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.