Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 6 минути, Joss Bomon написа:

То всичко много хубаво, но за съжаление техните решения често не са много елегантни и дори водят до нестабилност. А и някои са пасивни, някои пачове са активни посредством инструмента им и същите трябва да са активни в реално време. По-скоро ми звучи като маркетинг на техния инструмент. Няма лошо разбира се. Пак е някаква алтернатива, но лично за себе си мисля да мина на 11 като свърши официалната поддръжка.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

мисля да мина на 11 като свърши официалната поддръжка.

Естествено това е по-логичния вариант. Така или иначе, на машините на които 10 работи добре се справят и с 11. Особено доволен съм от новия 11 LTSC, който се държи по-добре от която и да е от моднатаите и орязани самоделки на 11. 

преди 48 минути, Joss Bomon написа:

Естествено това е по-логичния вариант. Така или иначе, на машините на които 10 работи добре се справят и с 11. Особено доволен съм от новия 11 LTSC, който се държи по-добре от която и да е от моднатаите и орязани самоделки на 11. 

Аз пък ще си стоя на провереното - Windows 10 IoT Enterprise LTSC 🙂

преди 21 часа, Panzer 4 написа:

Само за сведение-за да няма недоразумения! Ефирът е невероятно чист и приятен без Лигата...

Екранна снимка 2024-06-30 125447.png

Имаш право да си заравяш главата в пясъка, но с това единствено намаляваш шансовете да получаваш помощ, а ти имаш нужда /както е видно от темите/. За безхаберието и наглостта обаче спасение няма.

Крие ли щраусът главата си в пясъка? | Sanovnik.bg

Преди време от Карлуково ги пускаха в петък, но някой са го изтървали от днес... 

Никой не влиза в умрялата му тема за мемета, и решил да дойде да се изцвъка тук!

преди 36 минути, Валсо написа:

Windows впечатления от Windows потребител в Discord:

Една птичка пролет не прави.
А и всяко правило си има изключения. Ти такова досадно изключение.
Що изобщо пишеш в тези не лайнюкс теми?

преди 1 час, цър-вул написа:

Една птичка пролет не прави.
А и всяко правило си има изключения. Ти такова досадно изключение.
Що изобщо пишеш в тези не лайнюкс теми?

То да е само един... Но специално за теб ще направя колекция от мнения на различни потребители на Spyware 10 & 11, включително и от разработчици на игри, както и от системни администратори, които са принудени да търсят алтернативи или да мигрират цяла инфраструктура към линукс, защото им е писнало от глупостите на Майкрософт.

Един такъв заклет фен снощи псуваше великата ОС, че му замръзва всичко по време на онлайн игра (WOT Blitz) на чисто новия му изцяло AMD компютър, докато аз нямам такива проблеми под "лайнюкс", понеже я играем двамата заедно във взвод. Той влиза в битка към средата, когато половината отбор са измрели, аз влизам още докато синхронизира играчите. Що така, а? При това моят комп е на 9 години с процесор от 2013-та и с видеокарта от 2020-та. Ако не е хардуерен проблем, излиза, че е софтуерен или по-скоро "операционно-системен". 🤣 

преди 17 часа, Валсо написа:

аз влизам още докато синхронизира играчите.

Айде по-полека с басните!

Комбинацията Линукс + компютърни игри винаги е била смехотворна, да не говорим за куп други приложения. И мантрата ви за "непробиваема от вируси" система отдавна падна...

преди 12 часа, *S197* написа:

Да видим какво ще чупят тоя път индийците. :D

PS: Върнах се на7-цата.

Не че със 7 съм имал грижи, но с 10 и 11 дори и "пациентите" спряха да "боледуват".

Не знам какво правиш с твоята машина, за да не можа толкова години да се сработиш с 10 и 11...

• 2 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

Днес се качи ей това (явно е пуснато преди 16 часа):

KB5041582

https://support.microsoft.com/en-us/topic/august-29-2024-kb5041582-os-build-19045-4842-preview-f4c4d191-5457-475c-80ac-e1d43cf9c941

След последният ъпдейт отново получи бъга, които в началото на година отново го получих. Незнам как е при вас, но при мене определено отново тук има много грешки и отчита грешно колко мога да изтрия..... Windows updata cleanup отново се бъгна. Погледнете колко ми дава че мога да изчистя 600 МБ. Само че отгоре ми дава че мога да изтрия само 300 МБ. Това са без тези от Windows updata cleanup ...

Някои с подобен проблем ? 

7076b2a5f00d38e0.jpg

• 2 седмици по-късно...

Да и при мен се качи преди малко, защото днес се наложи да пътувам и преди малко се прибрах. Това са промените:

https://support.microsoft.com/en-us/topic/september-24-2024-kb5043131-os-build-19045-4957-preview-2d4a5c54-ac58-4bdb-8685-57d578650e5f

• 2 седмици по-късно...

Patch Tuesday. Този път доста неща...

mO4dt0P.png

Промените са тези:

https://support.microsoft.com/en-au/topic/october-8-2024-kb5044273-os-builds-19044-5011-and-19045-5011-a07551f8-e20d-4fd4-87f3-01145a3cd494

https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/windows-10-kb5044273-update-released-with-9-fixes-security-updates/

А малкия явно е бил дългоочаквания от мнозина пач за WinRE-то. При мен нямаше проблеми с нея, но все пак ми бе предложен и инсталиран.

https://support.microsoft.com/en-us/topic/kb5046400-windows-recovery-environment-update-for-windows-10-version-21h2-and-22h2-october-8-2024-62ea1496-d349-4dfb-b326-28dd7b9f99b9

преди 21 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Patch Tuesday

Айде и аз на клона 🙃

Цитат

Издание    Windows 10 IoT Enterprise LTSC
Версия    21H2
Инсталирана на    ‎7.‎8.‎2022 ‎г.
Компилация на ОС    19044.5011
Персонализиране    Windows Feature Experience Pack 1000.19060.1000.0

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.