Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 21 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Предполагам още не са го оправили тогава.

Можеш да го скриеш да речем с командите:

Install-Module PSWindowsUpdate
Get-WindowsUpdate
Hide-WindowsUpdate -KBArticleID KB5034441

или с това:

https://download.microsoft.com/download/f/2/2/f22d5fdb-59cd-4275-8c95-1be17bf70b21/wushowhide.diagcab

Или с Windows Update Minitool

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 9 часа, *S197* написа:

И аз си мислех, че се е инсталирал. Пусни една проверка за ъпдейти и вероятно ще дойде пак при теб.

Untitled.png

преди 33 минути, Нушо написа:

Гръмни се ,не в крака ,в главата че гумена.

А твоята глава какво ще я правим? Освен да бръкна с пръст, понеже твоята е желирана. Все разбрал - недоразбрал. Посвети се на поезия като не вдяваш в IT.

• 3 седмици по-късно...

За какво трябва да се мъчите. теглите  https://windows-10-update-assistant.en.softonic.com/ това. И решава проблема ви  

преди 1 минута, attj написа:

404

UH-OH... This page doesn’t exist

https://windows-10-update-assistant.en.softonic.com/

Дай на ново?

@attj, при теб е проблемът:
image.png.96b41862c3d02f73813a7cfbb7c500b0.png

Само не е ясно 'що трябва да се точи от разни странични сайтове:
https://support.microsoft.com/en-gb/topic/windows-10-update-assistant-3550dfb2-a015-7765-12ea-fba2ac36fb3f

преди 4 минути, цър-вул написа:

@attj, при теб е проблемът:
image.png.96b41862c3d02f73813a7cfbb7c500b0.png

Не е в него, защото първия му линк, води до:

Цитат

преди 3 минути, Joss Bomon написа:

Не е в него, защото първия му линк, води до:

Беше грешка без да исках

преди 32 минути, HarveyWNvm написа:

За какво трябва да се мъчите. теглите  https://windows-10-update-assistant.en.softonic.com/ това. И решава проблема ви  

И за какво пък трябва да тегля с външен инструмент бил то и на MS като си има вграден, който си върши добре работата?

Къде му е мъчението не мога да разбера? Сега ако има проблеми с WU ок да се тегли с алтернатива (такива бол), но докато си бачка си е безсмислено упражнение.

Извън Windows Update, признавам само Windows Update Minitool - лесно управление на режимите на WU, лесно определяне кое да се и кое на не се инсталира

преди 25 минути, цър-вул написа:

Не, че няма още 10-ина инструмента за работа с актуализации...

И аз това казах общо взето.

преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

ок да се тегли с алтернатива (такива бол)

Има разбира се. Стига да се налага използването на такива. Като цяло всичко е въпрос на навик и вкус.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте ! Не съм сигурен, дали пиша в правилната тема. От няколко дена стария ми лаптоп създава проблеми, без видима причина. Той няма връзка с интернет, не го пипат други хора освен мен, няма откъде да хване вирус или нещо подобно.  Използвам го за склад на снимки. Какво стана от няколко дни насам ? Показва снимките в папките, но не иска, да ги отвори и дава грешка. Забелязах, че и някои бутони не действат - за промяна на кирилица с латиница, за свойства на системата, да рестартирам. Какъв може, да е проблема и как да се реши ? Дава ми тази грешка при опит, да отворя снимка. 

004.JPG

То си е написано - повредена файлова система. Стартирай command prompt (Admin) и в черния прозорец напиши:

echo y|chkdsk d: /f /r /b

Ако дискът се ползва от някое приложение, ще издаде съобщение, че проверката ще започне след рестарта на компютъра.
Рестартирай
Процесът може да отнеме И няколко часа.
НЕ ПРЕКЪСВАЙ ДО ЗАВЪРШВАНЕ НА ПРОЦЕСА И РЕСТАРТ

Благодаря ! Натиснах бутона на Уиндоус и проблема се реши. Да чукна на дърво, да не се повтори пак.  Снимките се отварят и всичко работи. Признавам, че съм глупав и не знам елементарни работи. Добре, че ме насочи. Не си вадя хляба с компютри и такива работи ме затрудняват.  Нямаше, как да ми дойде на акъла, какво да правя. Хубаво е да има форуми. 

Особено когато в тия форуми има доста напреднали потребители и специалисти! Когато не е пълно с хейтъри и спамери! И на мен помогнаха преди време, да са живи и здрави тези приятели. Понякога решението на проблема е просташки лесно но ядът пречи за решаването му.:beer:

преди 35 минути, *S197* написа:

И както винаги едно оправят, друго развалят....

В смисъл? При мен няма ядове. Какви са ти оплакванията?

здравейте. един компютър, който дойде на датски език(който аз определено не разбирам) го крашнах и резетнах. после на сляпо добавих български език и сега системата е на български език, но не мога да добавя английска клавиатурна подредба. на добавяне на език ми дава празно поле а тръгна ли да пиша анг пак нищо не излиза като резултат от търсене.

вариантът ми другият е пак да резетна, но не ми се иска.

благодаря !

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.