Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

на 13.03.2024 г. в 13:19, саби написа:

Това ли им е последователността на тия две команди? Аз когато ги пускам, пускам първо sfc, рестартирам, след това dism, рестартирам и тъй като не знам в какъв ред трябва да се изпълняват, завършвам със sfc отново.

Ако SFC открие грешка обикновено тогава се пуска DISM, защото DISM поправя базата, която ползва пък после SFC.

Общо взето е SFC => DISM => SFC, както си писал (ако не те мързи да пуснеш SFC най-напред). Но ако трябва директно да се мине на поправки тогава първо е DISM => SFC.

Но има ситуации в които SFC може да оправи проблема и без DISM ако базата е наред. То има и ситуации в които пък и DISM гърми с грешки и тогава се почват едни сложни процедури по troubleshooting, които в повечето случаи могат да се избегнат с един Reset-PC или връщане на работещ image (ако има такъв наблизо).

Но ако за себе си аз също директно минавам на поправки и винаги първо ползвам DISM и след това SFC, защото реално DISM поправя базата използвана след това от SFC.

на 12.03.2024 г. в 22:44, *S197* написа:

Няма промяна.

Ами горе-долу през има -няма минута,пуснах двете команди, за да не чакам.

Ще гледам утре след работа. Сега си лягам. Лека!

Какво направи? Тества ли нещата от линка?

https://superuser.com/questions/1319157/some-windows-10-uwp-icons-not-displaying-on-search-or-in-settings

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 31 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ако SFC открие грешка обикновено тогава се пуска DISM, защото DISM поправя базата, която ползва пък после SFC.

Общо взето е SFC => DISM => SFC, както си писал (ако не те мързи да пуснеш SFC най-напред). Но ако трябва директно да се мине на поправки тогава първо е DISM => SFC.

Но има ситуации в които SFC може да оправи проблема и без DISM ако базата е наред. То има и ситуации в които пък и DISM гърми с грешки и тогава се почват едни сложни процедури по troubleshooting, които в повечето случаи могат да се избегнат с един Reset-PC или връщане на работещ image (ако има такъв наблизо).

Но ако за себе си аз също директно минавам на поправки и винаги първо ползвам DISM и след това SFC, защото реално DISM поправя базата използвана след това от SFC.

Какво направи? Тества ли нещата от линка?

https://superuser.com/questions/1319157/some-windows-10-uwp-icons-not-displaying-on-search-or-in-settings

Сега пак пускам, по отделно командите dism и sfc /scannow. Проблема при мен не е с иконите, а с това, че вместо This PC, пише rufus. Като го избера, си ми отваря This PC. За пробата: написах и This PC и се появи, това което трябва да се появи.

преди 8 минути, *S197* написа:

Сега пак пускам, по отделно командите dism и sfc /scannow. Проблема при мен не е с иконите, а с това, че вместо This PC, пише rufus. Като го избера, си ми отваря This PC. За пробата: написах и This PC и се появи, това което трябва да се появи.

То това реално пак е проблем с иконите и по точно с uwp иконите ако става само в старт менюто.

преди 4 минути, B-boy/StyLe/ написа:

То това реално пак е проблем с иконите и по точно с uwp иконите ако става само в старт менюто.

Не съм обърнал внимание на друго място. Ще видя точка 6 от линка утре след бачкане.  Другите ги пробвах и нямаше ефект.А за първата точка, даже и няма въпросната папка в регистъра. Точка 5 я отписах щот неам облак.

преди 13 минути, *S197* написа:

Не съм обърнал внимание на друго място. Ще видя точка 6 от линка утре след бачкане.  Другите ги пробвах и нямаше ефект.А за първата точка, даже и няма въпросната папка в регистъра. Точка 5 я отписах щот неам облак.

Т.е. изпълни командата в точка 4?

Иначе би ли тествал с програма за замяна на обвивката като Open-Shell, StartAllBack, Start10 и т.н. дали проблема го има и при тях. После като искаш я махни.

Иначе дръпни FRST и го стартирай:

https://www.bleepingcomputer.com/download/farbar-recovery-scan-tool/

В полето за търсене въведи => SearchAll: Rufus

Щракни върху бутона Search Files.

Когато приключи, кликни OK и в папката на FRST ще се появи документ с името Search.txt.

Прикачи и него в следващия си пост.

Това може ли да се поправи?

2.png.b08fdaa8fc0f80b179d7a485eae4d9b6.png

Тази грешка се появи след чиста инсталация на Уин 10 про. Не може да инсталира тази актуализация. Може ли да си оправи това?

3.png.893e7083e68c22998f2e9ca19008004c.png

преди 8 минути, цър-вул написа:

Коя тя таз? KBXXXXXXXXX? KB5034441?

Не зная как да разбера! :(

Извинявам се, но ако разбирах нямаше да попитам!

Знам, че можеш да помогнеш. :rolleyes:

Мисля, че е това!

4.png.142ed05e440335b3d0ab23f9f0949d71.png

Да, това е! 🙂

Баси, нищо не му разбирам. Честно! :(

Да преоразмерявам дял заради една актуализация? Системен дял? На май..... им ..........  .......!

Благодаря, лека вечер.

преди 44 минути, Звяра! написа:

3.png.893e7083e68c22998f2e9ca19008004c.png

Не зная как да разбера! :(

Извинявам се, но ако разбирах нямаше да попитам!

Знам, че можеш да помогнеш. :rolleyes:

Мисля, че е това!

4.png.142ed05e440335b3d0ab23f9f0949d71.png

Да, това е! 🙂

Хе , и кой се хилеше тук 

Реших си проблема в този пост 

Миналата седмица по същия начин и на служебния комп получих същата грешка и си го реших по същия начин.

преди 9 часа, nikssi написа:

Реших си проблема в този пост 

Миналата седмица по същия начин и на служебния комп получих същата грешка и си го реших по същия начин.

Много хубаво, че си успял да си решиш проблема. Аз вече два часа си блъскам главата със тази простотия. Най-накрая УСПЯХ, изтрих WinRE дяла и създадох нов и след десет рестарта и двайсет опита за да инсталирам актуализацията разбрах, че новият дял който съм създал е със същия размер като стария, който изтрих! :mad:

И освен това бяха четири партишана, е сега вече са три! :wub: 

Къде изчезна четвъртия не знам, обаче всичко си работи нормално и актуализацията продължава да си стои така, не инсталирана! :mad:

5.png.8d9094f649f60865bb3a117536ebfd3a.png

Хора, оправих го! :yanim:

6.png.42b3281c622c618ddbe4ea97f5cfd665.png

Обаче пак не иска да ми се инсталира онази актуализация! :mad:

Ето какво пише за нея в сайта на ОС.

7.png.de0dc9da0c4d7ccd365cf36df7e7d96c.png

И ето при мен как е!

8.png.017ff01c5a0d7ecd91f968fbe8821c83.png

И за какво бяха всички тези упражнения дето ги правих? 

преди 4 часа, Звяра! написа:

Хора, оправих го! :yanim:

6.png.42b3281c622c618ddbe4ea97f5cfd665.png

Обаче пак не иска да ми се инсталира онази актуализация! :mad:

Ето какво пише за нея в сайта на ОС.

7.png.de0dc9da0c4d7ccd365cf36df7e7d96c.png

И ето при мен как е!

8.png.017ff01c5a0d7ecd91f968fbe8821c83.png

И за какво бяха всички тези упражнения дето ги правих? 

image.png.442791cfa25a889b08e800b0c461c7ca.png

Правиш ли разлика? 

image.png.c9c07cb24c4f9fc1457bf3b584cd288a.png

image.png.09a9361d4daf844693dcdc7d5ce5ced7.png

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Това го изпълних няколко пъти  

Цитат

reagentc /enable

Нещо изписваше, не помня вече.

Като имам достъп до компютъра, ще пиша! :)

на 14.03.2024 г. в 23:28, B-boy/StyLe/ написа:

Т.е. изпълни командата в точка 4?

Иначе би ли тествал с програма за замяна на обвивката като Open-Shell, StartAllBack, Start10 и т.н. дали проблема го има и при тях. После като искаш я махни.

Иначе дръпни FRST и го стартирай:

https://www.bleepingcomputer.com/download/farbar-recovery-scan-tool/

В полето за търсене въведи => SearchAll: Rufus

Щракни върху бутона Search Files.

Когато приключи, кликни OK и в папката на FRST ще се появи документ с името Search.txt.

Прикачи и него в следващия си пост.

Прикачвам файла:

Search.txt

Също така сложих StartisBack:

Untitled.png

преди 21 минути, цър-вул написа:

Интересно - не е намерен Rufus

Имам го само като инсталационен файл. Сега пуснах втори път да търси - същата работа.

преди 9 минути, цър-вул написа:

А пак така ли излиза името на компютъра като Rufus?

Не, това си е инсталационния файл на програмата. Сега върнах оригиналния шел и проблема си остана. Нещо се е омазала системата. Ама не е голям проблем. Карай да върви.

преди 2 минути, *S197* написа:

Не, това си е инсталационния файл на програмата. Сега върнах оригиналния шел и проблема си остана. Нещо се е омазала системата. Ама не е голям проблем. Карай да върви.

Може нещо индексацията на файловете да се е прецакала. Аз бих пробвал с rebuild-ване базата с данни:

Например така:

https://superuser.com/questions/1826711/windows-explorer-not-responding-but-crashes-or-restarts-windows-11

+ евентуално така:

https://learn.microsoft.com/en-us/troubleshoot/windows-client/shell-experience/larger-windowsdotedb-file

И разбира се отново почистване на кеша на иконите:

https://www.majorgeeks.com/files/details/reset_windows_search_powershell_script.html

https://www.tenforums.com/tutorials/5645-rebuild-icon-cache-windows-10-a.html

https://www.tenforums.com/tutorials/5655-clear-reset-thumbnail-cache-windows-10-a.html

А и винаги можеш да направиш Reset-PC със запазването на данните или In-Place Upgrade.

преди 15 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Може нещо индексацията на файловете да се е прецакала. Аз бих пробвал с rebuild-ване базата с данни:

Май, точно това беше проблема. Пуснах ребилд на индексацията, чаках вероятно около час, може и повече, и резулатът е следния:

Untitled.jpg

Мерси за идеята!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.