Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 42 минути, саби написа:

Според мен е свързано с Microsoft-ския магазин и UWP-игрите, макар че нямам никакъв опит с тях.

Да, и аз това си помислих само,че съм се изразил грешно. Явно е за игрите от техния store, не специално за xbox заглавията (макар че в Mydigitallife) срещнах и такъв коментар.

Цитат

its about time they fixed that, xbox app deleted every xbox game from all my drives just for using a image restore
I might re install the games now

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Извинявам се за дубъла с темата в Linux, но може пък тук някой да е наясно с такава ситуация.

"Почвам отдалече. Не съм Linux потребител. Имам стар скенер HP, на който след Windows XP му спряха поддръжката. Само че Linux няма проблем с него и за целта си имам флашка с Mint. Буутвам, върша си работата със скенера и гася. И тук ми се случва случката. Влизам в Windows и  се логвам да гледам - не е реклама - SkyShowtime. И не мога да гледам. Не го сързах с Linux първоначално, защото с HBO нямах проблем. В последно време се заигравам с програми за backup, върнах последния имидж на WIndows и SkyShowtime заработи. Вчера реших да инсталирам Mint на отделен диск. Даже изскубах кабелите на диска с Windows, за да съм сигурен, че няма да се разписва по него. Инсталирах си Mint, логнах се в SkyShowtime и си гледах като пич. Гася, включвам си Windows и същата греда. Пробвах с  ipconfig /flushdns, нямаше ефект. Върнах си за пореден път backup на WIndows и си заработи SkyShowtime.

Та, някакви идеи?"

преди 14 часа, *S197* написа:

Джама се побърка при  мен:

Довечера е новия Patch Tuesday и той те подготвя отрано за изненадите, които предстоят. :lol6:

преди 10 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Довечера е новия Patch Tuesday и той те подготвя отрано за изненадите, които предстоят. :lol6:

Нещо се свали при мен. Един ъпдейт беше, рестартира се машината и успешно зареди системата. Кеша е изтрит, чрез скрития файл. Сега ще рестартирам системата. Както се казва: "сефте". Много хубава турска дума.

преди 11 часа, цър-вул написа:

Изчисти кеша на иконите по някой от следните начини:
https://winaero.com/fix-broken-icons-reset-icon-cache-in-windows-10-without-reboot/

Не виждам разлика, след изтриване на IconCache.db Исках да си пусна програмката за правене на boot флашки, ама излиза нещо, що не требва да е.

Untitled.jpg

Така де, явно съм забравил, да сваля на ново програмката. Сега я дръпнах и пуснах търсачката пак. Голем смех.

Untitled.jpg

Ей така за спорта пробвах ръчно да кача проблематичния KB5034763 (който е заместен от новите два KB5034843 и KB5035845 така или иначе) и не ще.

Явно Servicing Stack-a казва, че не е приложим вече за моята система. Струваше си да опитам да ми е спокойно. :)

Image-733.png

Image-732.png

Иначе доказателство, че е заместен тук:

Image-734.png

преди 16 минути, *S197* написа:

Не виждам разлика, след изтриване на IconCache.db Исках да си пусна програмката за правене на boot флашки, ама излиза нещо, що не требва да е.

Пробвай със стандартните команди за тези ситуации:

Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

sfc /scannow

преди 19 минути, *S197* написа:

Untitled.jpg

Я влез в тази папка (Rufus) и при разрешени всички скрити файлове виж да няма файл desktop.ini. Ако има, го изтрий

преди 4 минути, цър-вул написа:

Я влез в тази папка (Rufus) и при разрешени всички скрити файлове виж да няма файл desktop.ini. Ако има, го изтрий

Това отваря my computer\this pc

преди 15 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Пробвай със стандартните команди за тези ситуации:

Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

sfc /scannow

Untitled.jpg

преди 3 минути, цър-вул написа:

Рестартира ли след проверките? И kоя команда изпълни първо - в cmd или в powershell
Първо dism... и след това sfc...?

Да, рестартирах. Първо пуснах  dism, малко след това и sfc. Втората нямаше признаци, че работи, ама след няколко минути показа, че е завършила проверката.

Надявам се не си пуснал двете команди едновременно едната през CMD, другата през PS, защото и двете работят по WinSXS папката!

А иначе виж тук:

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/icons-broke-in-windows-search/d8f92c14-2ffe-43ec-87b0-c60fc16e2692

И оттам според коментарите един се е оправил с това:

https://superuser.com/questions/1319157/some-windows-10-uwp-icons-not-displaying-on-search-or-in-settings

преди 7 минути, *S197* написа:

Първо пуснах  dism, малко след това и sfc.

А dism беше ли свършила работа, когато стартира sfc?
@B-boy/StyLe/, драсни му един FRST скрипт за търсене в рег/файлове/папки на "Rufus"

преди 22 минути, цър-вул написа:

И как е след рестарта?

Няма промяна.

преди 18 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Надявам се не си пуснал двете команди едновременно едната през CMD, другата през PS, защото и двете работят по WinSXS папката!

А иначе виж тук:

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/icons-broke-in-windows-search/d8f92c14-2ffe-43ec-87b0-c60fc16e2692

И оттам според коментарите един се е оправил с това:

https://superuser.com/questions/1319157/some-windows-10-uwp-icons-not-displaying-on-search-or-in-settings

Ами горе-долу през има -няма минута,пуснах двете команди, за да не чакам.

Ще гледам утре след работа. Сега си лягам. Лека!

преди 45 минути, *S197* написа:

Няма промяна.

Ами горе-долу през има -няма минута,пуснах двете команди, за да не чакам.

Ще гледам утре след работа. Сега си лягам. Лека!

Голяма грешка! Не случайно ако се опиташ да ги пуснеш в една инстанция на CMD (не в две) ще ти каже, че не може докато върви първата!

Пускат се една по една след като се увериш, че са приключили!

преди 1 час, цър-вул написа:

@B-boy/StyLe/, драсни му един FRST скрипт за търсене в рег/файлове/папки на "Rufus"

Утре, че и аз съм "замалял" нещо. То не е задължително да е с FRST дори ако ще е само за това. Може да се ползва и SystemLook.

https://downloads.malwareremoval.com/SystemLook/SystemLook Guide.txt

преди 14 часа, цър-вул написа:

Първо dism... и след това sfc...?

Това ли им е последователността на тия две команди? Аз когато ги пускам, пускам първо sfc, рестартирам, след това dism, рестартирам и тъй като не знам в какъв ред трябва да се изпълняват, завършвам със sfc отново.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.