Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

на 13.01.2024 г. в 12:13, цър-вул написа:

или 1GB?

1GB🙃, моя грешка.....

Моя BitLocker не е включван.

Вие включвате ли го, и какви са ползите и неудобствата?

ScreenShot-NBl-15-01-2024_201958.jpg.0196fb19ab7c2bc23ff07f77c74a4da1.jpg

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

При преинсталация на уиндоус, тъй като не ми трябва единия хард диск, изтрих всички дялове, създадох нов дял, след това форматирах. Това достатъчно ли е за да не може да се възстанови информация от него. Друг човек ще използва диска.

преди 39 минути, Атанас Славов написа:

Това достатъчно ли е за да не може да се възстанови информация от него. Друг човек ще използва диска.

Не е достатъчно. За потребител, който няма за цел да възстановява изтритите дани, приложените действия са достатъчни, но ако се цели максимална сигурност се ползва допълнителен софтуер. А най-сигурно си остава механичното унищожаване на диска.

преди 11 минути, Joss Bomon написа:

А най-сигурно си остава механичното унищожаване на диска.

Ясно, благодаря много за бързия съвет. Няма да се рискува по-добре. :)

на 9.01.2024 г. в 19:20, nikssi написа:

За пръв пък проблем с актуализацията ....

Засега я скрих да не ме дразни. 

image.png.5c32ffd374ba098f11a2d50276a88307.png

Дзверче, къв ти е проблема? Нещо смешно ли яде ? То бива простотия ама ... 

И при мен изрева Първо показва тоя ъпдейт KB5034441 и завършва с това

416747739_1522506815279922_7029251811658

Дали може да е от VeraCrypt?

преди 19 минути, Gangosa написа:

И при мен изрева Първо показва тоя ъпдейт KB5034441 и завършва с това

416747739_1522506815279922_7029251811658

Дали може да е от VeraCrypt?

Е това е несериозно. Проблема беше обсъждан и сдъвкан няколко дни подред. Разбирам, че може би си нямал време да киснеш по форумите и не си видял, но прочети по-назад темите.

Не е от VeraCrypt. Недостиг на място на WinRE дяла!

на 11.01.2024 г. в 8:41, B-boy/StyLe/ написа:

Image-664.png

Значи трябва да вляза в дивайс мениджмънта и да си видя рекавъри партишъна как изглежда?

Пардон диск мениджмънта.

преди 15 минути, Gangosa написа:

Значи трябва да вляза в дивайс мениджмънта и да си видя рекавъри партишъна как изглежда?

Пардон диск мениджмънта.

Трябва да увеличиш този дял. Назад са дадени линкове с инструкции. Може да се ползват и външни инструменти за целта.

Четох тук https://support.microsoft.com/en-us/topic/kb5028997-instructions-to-manually-resize-your-partition-to-install-the-winre-update-400faa27-9343-461c-ada9-24c8229763bf

И направих всичко и не знам след рестарта какво ще последва?

Така изглеждат нещата

Диск 0 ми е уина

Уин диск  414937311_737074381392600_43588706013437

Aomei диск 415008165_1112303030133472_4250061654711

Деинсталирах Paint от Windows 10 защото имах проблем с това, че помни някакви персонални настройки и след това не мога да го инсталирам/възстановя.

Paint 3D го имам в Windows, но аз търся другия, който също го има(ше), но го деинсталирах.

https://apps.microsoft.com/detail/9PCFS5B6T72H?hl=en-us&gl=US

или
https://www.tenforums.com/tutorials/140419-install-uninstall-microsoft-paint-mspaint-windows-10-a.html т.4

или в cmd as admin

DISM /Online /Add-Capability /CapabilityName:Microsoft.Windows.MSPaint~~~~0.0.1.0

на 10.01.2024 г. в 3:05, nikssi написа:

От нямане на какво да правя, последвах и аз тези стъпки. Буквалното им изпълнение срещна проблеми-избор на диск, избор на ОС (виж най-отдолу) и други команди не се приемат от конзолата, трябваше ръчно да ги направя. В крайна сметка делът за възстановяване е с нов обем, рестартирах и опитах да инсталирам въпросната актуализация-пак неуспешно! Прави впечатление, че сега, за разлика от преди, се сваля, но при опит да се инсталира, излиза грешка, същата като преди. Няколко рестарта не помогнаха. Нямам друг ход. Добре, че поне ОС не се развали.

пп на другия диск, където имам уиндоус 7 въпросният дял си е с по-голям обем.

1.png

2.png

3.PNG

4.PNG

на 18.01.2024 г. в 14:10, N47X написа:

От нямане на какво да правя, последвах и аз тези стъпки. Буквалното им изпълнение срещна проблеми-избор на диск, избор на ОС (виж най-отдолу) и други команди не се приемат от конзолата, трябваше ръчно да ги направя. В крайна сметка делът за възстановяване е с нов обем, рестартирах и опитах да инсталирам въпросната актуализация-пак неуспешно

на 15.01.2024 г. в 15:08, Атанас Славов написа:

Аз успях да направя ъпдейт на проблемната актуализация, като следвах следните инструкции от тук: https://www.comss.ru/page.php?id=12858
Много важно е, да се избере правилният партишън при командата за свиване на дяла, общо взето изпълних всички стъпки 1:1. След това пуснах няколко проверки за грешки с командите:
sfc /scannow  ;   DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth    ;    chkdsk
При първата команда откри някакви повредени файлове, но не знам дали от тези гимнастика е станало или от друго нещо.

на 18.01.2024 г. в 14:10, N47X написа:

От нямане на какво да правя, последвах и аз тези стъпки. Буквалното им изпълнение срещна проблеми-избор на диск, избор на ОС (виж най-отдолу) и други команди не се приемат от конзолата, трябваше ръчно да ги направя.

Нещо да не грешите командите и да слагате целия текст с кавичките в командата? 

Цитат

За да проверите състоянието на WinRE, изпълнете reagentc /info. Ако WinRE е инсталиран, трябва да има „Местоположение на Windows RE“ с път до директорията WinRE. Пример за това е „Местоположение на Windows RE: [file://%3f/GLOBALROOT/device/harddisk0/partition4/Recovery/WindowsRE]\\?\GLOBALROOT\device\harddisk0\partition4\Recovery\WindowsRE.“ Тук числото след „твърд диск“ и „дял“ е индексът на диска и дяла, в който е включен WinRE.

Цитат

а да изберете диска на ОС, изпълнете sel disk<OS disk index>Това трябва да бъде същият индекс на диск като WinRE.

Диск на OS е 0 или sel disk 0 

преди 16 часа, nikssi написа:

Нещо да не грешите командите и да слагате целия текст с кавичките в командата?

За бога, не чак толкова!

След кумулативната актуализация се надявах да мине и грешната 441, но за жалост, въпреки разширението на дяла за възстановяване ,пак отчита грешка. Така ще си седи.

преди 19 минути, N47X написа:

След кумулативната актуализация се надявах да мине и грешната 441, но за жалост, въпреки разширението на дяла за възстановяване ,пак отчита грешка. Така ще си седи.

Защото това не е втория Patch Tuesday, където оправят проблемите по сигурността, а такива по стабилността.

Иначе workaround-a и аз го видях одеве, но забравих да го постна.

Цитат

There were some problems installing updates, but we'll try again later. If you keep seeing this and want to search the web or contact support for information, this may help: (0x80070643)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.