Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Забелязах, че в 10 се е появила

А случайно да си забелязал при теб има ли ги тези грешки с код 131 Metadata Stagink Failed  в   Event Viewer ,Които се появиха след 1.12.23 и в уиндоус 11?

33.PNG

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Нямам такива аз. Имам едни други от доста време, но нямам време да се занимавам с тях (но те са безобидни общо взето и касаят performance броячите в повечето случаи):

Session "" failed to start with the following error: 0xC0000022
Session "Microsoft.Windows.Remediation" failed to start with the following error: 0xC0000035

https://www.thewindowsclub.com/fix-error-code-0xc0000035-windows

Иначе минавам всички проверки там DISM, SFC, CHKSDK и т.н.

преди 22 часа, цър-вул написа:

От къф зор?!

Защото имаш Settings. Просто трябваше да взема старите работи, да ги комбинират с новите и да стане само settings.

При безплатните Windows системи стават още по зле. Налага се всеки ден да погледнеш за update 

на 5.12.2023 г. в 19:38, *S197* написа:

Защото имаш Settings. Просто трябваше да взема старите работи, да ги комбинират с новите и да стане само settings.

Ама това е твое мнение. А то по кой начин трябва да е меродавно? 'щот' ти си казал, да?

на 13.12.2023 г. в 12:39, цър-вул написа:

Ама това е твое мнение. А то по кой начин трябва да е меродавно? 'щот' ти си казал, да?

Не го казвам само аз. Има и други индивиди, които са на моето мнение.

на 13.12.2023 г. в 10:35, HarveyWNvm написа:

При безплатните Windows системи стават още по зле. Налага се всеки ден да погледнеш за update 

Не ми е направило такова впечатление.

• 3 седмици по-късно...

Red Button 5.98

на 9.08.2022 г. в 20:30, цър-вул написа:

Още един инструмент за "остъргване" на Windows - Red button:
http://pothos.info/?p=redbutton
image.png.6422555b05961409b17f924ca379a3df.png

image.png.801ab8d5a6b5ba55e0a77d84ebc05f04.png

image.png.571d7466713ce33299dcf04603fb2fb3.pngimage.png.d5c41b6a2397dfc9b2e2621460f05e70.png

image.png.07efc0502bdf94a2b9b45ceec1c50729.png

Има опция за портативна версия >Settings > Portable Version

Сваляне

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Patch Tuesday е.

За пръв пък проблем с актуализацията ....

Цитат

2024-01: Актуализация на защитата за Windows 10 Version 21H2 за системи, базирани на x64 (KB5034441)

Неуспешно (0x80240022)

Засега я скрих да не ме дразни. 

Цитат

Издание    Windows 10 IoT Enterprise LTSC
Версия    21H2
Компилация на ОС    19044.3930
Персонализиране    Windows Feature Experience Pack 1000.19053.1000.0

image.png.5c32ffd374ba098f11a2d50276a88307.png

Дзверче, къв ти е проблема? Нещо смешно ли яде ? То бива простотия ама ... 

При мен се качиха успешно.

1. Виж си системните файлове с SFC и DISM.

2. Рестартирай един или два пъти. Понякога ако има Pending updates или NET Framework-a като се обнови често създава конфликти с другите актуализации без рестарт.

3. Виж да не би нещо защитите да са спрели процесите. Затвори излишните програми и пробвай пак.

4. Пробвай да ги изтеглиш ръчно от сайта на MS catalog-a.

5. Вече в краен случай ако ти се занимава - Windows Repair All in one инструмента с поправка номер 16 или направо Reset-PC със запазване на личните данни. програми и настройки.

Иначе ето при мен - 5/5.

Image-662.png

Image-663.png

преди 4 часа, B-boy/StyLe/ написа:

При мен се качиха успешно.

1. Виж си системните файлове с SFC и DISM.

2. Рестартирай един или два пъти. Понякога ако има Pending updates или NET Framework-a като се обнови често създава конфликти с другите актуализации без рестарт.

3. Виж да не би нещо защитите да са спрели процесите. Затвори излишните програми и пробвай пак.

4. Пробвай да ги изтеглиш ръчно от сайта на MS catalog-a.

5. Вече в краен случай ако ти се занимава - Windows Repair All in one инструмента с поправка номер 16 или направо Reset-PC със запазване на личните данни. програми и настройки.

Готов съм

image.png.8cd0af58b33931c589fc48a7a9859d79.png

Следвах стъпките тук KB5028997: Инструкции за ръчно преоразмеряване на вашия дял за инсталиране на актуализацията на WinRE - Поддръжка на Microsoft

Spoiler

image.png.72784189d8f862255fe15b600138a069.png

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 8 минути, nikssi написа:

Готов съм.

Следвах стъпките тук :

При мен от първия опит даде същата грешка. Но, както каза B-boy/StyLe/ , след 1-2 рестарта се инсталира, без никакви други операции от моя страна.

преди 17 минути, nikssi написа:

Аз това съм го направил доста отдавна заради друга кръпка, която не искаше да се инсталира (една за Secure Boot-a, която после MS изтеглиха). Не помогна. Но съм го оставил с приличен размер дяла.

Може затова сега да съм нямал проблеми с тази кръпка. Кой знае. Иначе забелязах интересен файл на системния дял след актуализацията - $WINRE_BACKUP_PARTITION.MARKER (освен стандартната папка $WinREAgent).

Image-664.png

преди 13 минути, Rudy M. написа:

При мен от първия опит даде същата грешка. Но, както каза B-boy/StyLe/ , след 1-2 рестарта се инсталира, без никакви други операции от моя страна.

При мен не искаше. И що тия салтанати трябва да се правят? Иначе тук намерих инфо https://forums.mydigitallife.net/threads/discussion-windows-10-final-build-19041-19045-pc-20h1-22h2-vb_release.80763/page-543#post-1820847

преди 16 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Аз това съм го направил доста отдавна заради друга кръпка, която не искаше да се инсталира (една за Secure Boot-a, която после MS изтеглиха). Не помогна. Но съм го оставил с приличен размер дяла.

Може затова сега да съм нямал проблеми с тази кръпка. Кой знае. Иначе забелязах интересен файл на системния дял след актуализацията - $WINRE_BACKUP_PARTITION.MARKER (освен стандартната папка $WinREAgent).

Image-664.png

На диск С: ми е Windows 10 Pro x64 . Другото е празно. Кой диск да разширя?

И аз пробвах всичко в командния ред, както казаха в сайта на Windows. Също прочетох че хората очакват да си го оправят програмистите...

ScreenShot-xrF-10-01-2024_194340.jpg.b663dd96092878fe934a59b60d2b3e0a.jpg

ScreenShot-QIs-10-01-2024_195540.jpg.c6b40de1d042bbbef38690cf5451f973.jpg

преди 12 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Най-лесно ще ти е с един AOMEI Partition Assistant Standard (безплатната версия).

Може ли да ми обясниш и посъветваш:

Кой дял от моята снимка от диск мениджъра да разширя?

Този, на който пише "дял за възстановяване" ли? И до какър вазмер?

преди 3 часа, aoxomoxoa написа:

Кой дял от моята снимка от диск мениджъра да разширя?

Този, на който пише "дял за възстановяване" ли? И до какър вазмер?

Същия, да. А до какъв размер - аз лично съм му задал 1 GB (1.03).

Image-664.png

Иначе е странен този проблем с актуализацията. На места има хора, които са без този дял и не са имали проблеми с кръпката. Други са разширили дяла до 1 GB и пак са имали проблеми.

Което ме навежда на мисълта, че не е само в това проблема. Но не пречи а пробваш.

преди 2 часа, aoxomoxoa написа:

Може ли да ми обясниш и посъветваш:

Свиваш дял С: с 500MB и разширяваш на ляво следващия(до С) дял с освободилото се празно място.

преди 2 часа, цър-вул написа:

Свиваш дял С: с 500MB и разширяваш на ляво следващия(до С) дял с освободилото се празно място.

Само  че така не става-освободеното празно място може да се слее само пак с С, с дяла за възстановяване сливането не е активно (с АОМЕИ Про). И дялът за възстановяване се определя при инсталирането от самия инсталатор, как може да изпратят актуализация, която ще влезе в противоречие с всички уиндоуси по света? Колко ще могат да си разширят дяла ? Да се чуди човек...

преди 2 часа, цър-вул написа:

Сега след разширението не ми излиза наименованието на диска:

810_142806_11_01_2024.jpg.4be27e8187662255eb6c761de6f77eb7.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.