Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

А сега обадените/докладваните/ на моля екипа.😁

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 9 минути, shishmanovp861 написа:

Е па прати го във Вирустотал.

https://www.virustotal.com/gui/file/bed604d258d3e0ead02bd44c3c5c40feb56e0cee751169ab763887c727087747

преди 1 час, цър-вул написа:

Превод на цитиран автора:

Затвори скритото съдържание

Ти копна ли бач -а ?

Толкова ли сте бедни, че един Windows 10 да не можете да си купите?

преди 34 минути, инж. Велев написа:

За съжаление аз я имам купена хаха :)

преди 10 минути, HarveyWNvm написа:

За съжаление аз я имам купена хаха :)

Няма нищо. Вземай 2-3 ключа на аванта :)

преди 1 час, инж. Велев написа:

Прав си, не е хубаво да ощетяваме горкият Бил гейтс.

на 25.11.2023 г. в 19:02, gibson58 написа:

AI

CoPpilot ли имаш предвид?
Това се активира и в Office (16.0.16325.2000 и по-нов) - добавяш рег файла, рестартираш машината и ползваш
enable-copilot-on-microsoft-word-2.png

Office.Word.CoPilot.reg

Ето ти DeepL и Ap[ertum:
https://www.onlyoffice.com/blog/2021/06/meet-apertium-and-deepl-new-translation-plugins

Хм дойде кръпката, но вместо във вторник чак днес (т.е. пуснали са в четвъртък де), но днес проверих.

Image-629.png

https://support.microsoft.com/en-us/topic/november-30-2023-kb5032278-os-build-19045-3758-preview-0ae14f06-577e-4eb3-8fcb-c722f3f9dc29

За спиране на Copilot-a:

https://winaero.com/disable-windows-copilot/

Иначе явно няма да има Security Patch Tuesday през декември заради празниците.

Цитат

Microsoft notes there will not be a non-security update for Windows 10 22H2 in December, due to the holiday season

преди 7 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Иначе явно няма да има Security Patch Tuesday през декември заради празниците.

Перфектно. Тъкмо няма да ме дразнят ... 🤡

image.png.8bcf54a7afe23f31f8d0c59ad5a917bb.png

Spoiler

Издание    Windows 10 IoT Enterprise LTSC
Версия    21H2
Компилация на ОС    19044.3693
Персонализиране    Windows Feature Experience Pack 1000.19053.1000.0

Интересно. Аз понеже чак днес рестартирах и видях един проблем, който трябва да е от кръпката, защото друго не бях правил по това време. Иконите на steam игрите с протокол URL бяха станали бели. Мислех, че нещо се е бъгнал самия Steam клиент или iconcache.db, но изтриването му не помогна, нито нов рестарт на explorer-a.

1.png

Оказа се, че кръпката е занулила асоциацията на URL протокола просто при мен по някаква незнайна причина.

2.png

След възстановяването и:

3.png

нещата се оправиха:

4.png

Та, само информативно.

Що правим са?

Screenshot 2023-12-03 182223.png

преди 4 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Интересно. Аз понеже чак днес рестартирах и видях един проблем, който трябва да е от кръпката, защото друго не бях правил по това време. Иконите на steam игрите с протокол URL бяха станали бели. Мислех, че нещо се е бъгнал самия Steam клиент или iconcache.db, но изтриването му не помогна, нито нов рестарт на explorer-a.

1.png

Оказа се, че кръпката е занулила асоциацията на URL протокола просто при мен по някаква незнайна причина.

2.png

След възстановяването и:

3.png

нещата се оправиха:

4.png

Та, само информативно.

Цитат

This non-security update includes quality improvements. When you install this KB:

преди 11 минути, *S197* написа:

Що правим са?

Не ти разбирам въпроса за CCleaner.

А относно линка ти, в него се споменава само за URI шорткътите (ms-settings: URI schemes), които де използват от Windows APPS, не за URL-тата.

преди 36 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Не ти разбирам въпроса за CCleaner.

Защо имам три уеб браузера на MS? Айде  хромиум може да се разкара, а другите два браузера?

преди 55 минути, *S197* написа:

Защо имам три уеб браузера на MS? Айде  хромиум може да се разкара, а другите два браузера?

Защото са 3 различни браузъра. Internet Explorer макар и прекратен го има на по-стари системи, Microsoft Edge е Legacy версията. Оригиналния наследник на IE преди да бъде заменен от Edge Chromium-a.

https://support.microsoft.com/bg-bg/microsoft-edge/каква-е-разликата-между-новия-microsoft-edge-и-наследената-версия-на-microsoft-edge-a01258e5-8c05-7bbb-bed2-c65bec0eb126

И не, това, че са показани не означава, че ги имаш! Просто програмата поддържа и тяхното почистване! В смисъл MS е направила максималното да ги премахне, но в старите версии на Win (включително и 10) те са дълбоко внедрени и затова само отчасти са премахнати и са скрити. Но това не значи, че могат да се ползват пълноценно (освен ако ти не си ги качиш пак с триковете из нета). Та затова се показват. Но реално не могат да се ползват без значение.

https://community.ccleaner.com/topic/57943-cclearner-v65-still-showing-old-edge/

преди 22 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Защото са 3 различни браузъра. Internet Explorer макар и прекратен го има на по-стари системи, Microsoft Edge е Legacy версията. Оригиналния наследник на IE преди да бъде заменен от Edge Chromium-a.

https://support.microsoft.com/bg-bg/microsoft-edge/каква-е-разликата-между-новия-microsoft-edge-и-наследената-версия-на-microsoft-edge-a01258e5-8c05-7bbb-bed2-c65bec0eb126

И не, това, че са показани не означава, че ги имаш! Просто програмата поддържа и тяхното почистване! В смисъл MS е направила максималното да ги премахне, но в старите версии на Win (включително и 10) те са дълбоко внедрени и затова само отчасти са премахнати и са скрити. Но това не значи, че могат да се ползват пълноценно (освен ако ти не си ги качиш пак с триковете из нета). Та затова се показват. Но реално не могат да се ползват без значение.

https://community.ccleaner.com/topic/57943-cclearner-v65-still-showing-old-edge/

Наясно съм кой брауер, кой е. За мен IE, Control Panel-a и други работи, трябваше да ги разкарат още с излизането на Windows 10 или поне с някой ъпдейт. Голяма грешка от страна на MS.

преди 43 минути, *S197* написа:

Наясно съм кой брауер, кой е. За мен IE, Control Panel-a и други работи, трябваше да ги разкарат още с излизането на Windows 10 или поне с някой ъпдейт. Голяма грешка от страна на MS.

И като си наясно що питаш? Няма как да ги разкарат, защото реално ти не можеш да ги махнеш от старите версии на Win. Както виждаш IE папката си стои дори да го няма iexplorer.exe. Edge Legacy също не е махнат напълно макар да го замениха с Chromium-a и нищо,защото той пък се появи с 10. Има начин обаче да се запази като работещ. Но и двата са вкоренени в Win на ниво ядро и няма как да се махнат. Ползвай 11, там ги няма нативни.

А не виждам смисъл да премахват каквото и да било от CCleaner-а също само, защото теб те дразни. Махни им отметките и толкова. Или ползвай друга програма. Или си едитни правилата. По едно време имаше там трикове за редакция на INI-та на програмата или там CCenhacner.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.