Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Става дума за Avast :) . Нали от това се оплаквам, че не мога да инсталирам Panda-та ... Наложи се да търся алтернатива.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 19 часа, Rudy M. написа:

Става дума за Avast :) . Нали от това се оплаквам, че не мога да инсталирам Panda-та ... Наложи се да търся алтернатива.

Не можеш ли да ги деинсталираш напълно  и двете - като разчиташ да ти се активира вградения защитник на Микрософт?   Дефендерът вече е по-добър от Аваст и от Панда.   Според мен.   

преди 6 минути, Rudy M. написа:

Според мен не е по-добър.

Допреди 2-3 години беше вярно това.    Тествай и се убеди лично.

преди 22 минути, attj написа:

Допреди 2-3 години беше вярно това.    Тествай и се убеди лично.

Препоръки за антивирусни приемам само от хора с табелка "HJT Team" под името. А не от такива, на които силата им е в раздели "Политика" и "Празни приказки".

преди 1 час, Rudy M. написа:

Препоръки за антивирусни приемам само от хора с табелка "HJT Team" под името. А не от такива, на които силата им е в раздели "Политика" и "Празни приказки".

Untitled.png

За там в този клуб  трябва да си фен на Касперски, а те също са на дережето на Аваст или Панда.   На мен не ми трябват препоръки за неща, които пробвам тестово лично.  Просто предложих лесно правилно решение.   Почти масово вече и  експерти разчитат на защитника на Микрософт.  Той става все по-добър.   Следя и пробвам тази материя.  

преди 56 минути, attj написа:

Почти масово вече и  експерти разчитат на защитника на Микрософт.  

:rabbit:

И кои са тези експерти? Поименно, моля.

преди 6 минути, Rudy M. написа:

:rabbit:

И кои са тези експерти? Поименно, моля.

Водещи са експерти и вендори от САЩ и от Китай.     Чети и пробвай.     Или питай Би Бой,  нищо че и той е фен на Касперски.  Няма лошо.

преди 13 минути, attj написа:

Водещи са експерти и вендори от САЩ и от Китай. 

Казах - поименно! Или май не можеш да споменеш нито един? :)

Типична тактика на манипулаторите, когато искат да наложат своето мнение, е да се позовават на "експерти" :) .

Ама ти си много слаба ракия, не ставаш :D 

преди 24 минути, Rudy M. написа:

Казах - поименно! Или май не можеш да споменеш нито един? :)

Типична тактика на манипулаторите, когато искат да наложат своето мнение, е да се позовават на "експерти" :) .

Ама ти си много слаба ракия, не ставаш :D 

Не си питал Би Бой.   Сега разглеждам други интересни неща за мен  с немско прокси.  Има софтуер, който изпреварва всички защити.    Ползвам го.   Мога и без антивирус.    Чети при желание  в темите тук    https://www.kaldata.com/forums/forum/31-сигурност-и-антивирусна-защита/

преди 2 минути, attj написа:

Има софтуер, който изпреварва всички защити.    Ползвам го.   Мога и без антивирус.

Вижда се само една гола надувка без никаква конкретика

преди 12 минути, цър-вул написа:

Вижда се само една гола надувка без никаква конкретика

В Източна Украйна се провежда местен вот и ми е по-интересно.    Аз съм си полиползвател и ползвам всичко.     Малко хора са така, защото са нужни доста познания.   Няма надувка.  Просто темите и възможностите са много.

преди 3 часа, attj написа:

За там в този клуб  трябва да си фен на Касперски, а те също са на дережето на Аваст или Панда.   На мен не ми трябват препоръки за неща, които пробвам тестово лично.  Просто предложих лесно правилно решение.   Почти масово вече и  експерти разчитат на защитника на Микрософт.  Той става все по-добър.   Следя и пробвам тази материя.  

Къде пък тръгна да сравняваш тия две смотани програми с тежката артилерия?

преди 1 минута, *S197* написа:

Къде пък тръгна да сравняваш тия две смотани програми с тежката артилерия?

За такива се считат някои американци, китайци и руснаци.  Антивирусът на Микрософт също се развива.  Нека по инерция вече не го подценяват. Има предостатъчно публични тестове.

• 2 седмици по-късно...

От днес получих трепнете и скриване на лентата долу. Ползвам 2 дисплея. Този, на който е проблема е AOC 144Hz 27" свързан с DisplayPort, а другия 55" телевизор с HDMI. Екраните са дублирани.

Видео картата е на PowerColor (RedDevil) RX 480 8 GB с 1 HDMI и 3 DP порта. Деинсталирах и инсталирах на ново драйвъра за видеото, но проблема на монитора не се оправи.

Ако смъкна честота под 144 Hz се вижда нормално лентата.

Пробвах и да свържа монитора към видео картата с HDMI, но на 144 Hz го има проблема. Под 144 Hz (120 Hz) го няма.

Не си спомням скоро да съм имал актуализации на Windows-а. (легален, купен лиценз, а не кракнат от торент сайт).

Какво ще ме посъветвате да пробвам?

20230922_144449.jpg

20230922_144504.jpg

Аз бих посъветвал да тестваш проблемния монитор и на друга система (или поне с друга карта). Ако там го няма проблема, значи може би е от Win или от картата, ако и там го има проблема, значи може монитора да заминава. Връщал съм един Alienware заради подобен проблем преди време (само че той беше на 240Hz дори).

На текущия как деинсталира драйвера? Мина ли с DDU в Safe Mode за всеки случай? И пробва ли с друга (по-стара) версия на драйвера (пак ей така за теста)?

Евентуално ако имаш друг кабел под ръка да тестваш.

Тествай и под друга ОС (някоя жива дистрибуция на Win/Linux) също би било полезно.

преди 2 часа, iBonev написа:

От днес получих трепнете и скриване на лентата долу. Ползвам 2 дисплея. Този, на който е проблема е AOC 144Hz 27" свързан с DisplayPort, а другия 55" телевизор с HDMI. Екраните са дублирани.

Видео картата е на PowerColor (RedDevil) RX 480 8 GB с 1 HDMI и 3 DP порта. Деинсталирах и инсталирах на ново драйвъра за видеото, но проблема на монитора не се оправи.

Ако смъкна честота под 144 Hz се вижда нормално лентата.

Пробвах и да свържа монитора към видео картата с HDMI, но на 144 Hz го има проблема. Под 144 Hz (120 Hz) го няма.

Не си спомням скоро да съм имал актуализации на Windows-а. (легален, купен лиценз, а не кракнат от торент сайт).

Какво ще ме посъветвате да пробвам?

20230922_144449.jpg

20230922_144504.jpg

Щом има трептене проблема е от монитора. Ако беше от видеокартата със сигурност щеше да ти покаже и артефакти ако е решила, да си заминава и можеби, щеше да си пуска картина когато и е кеф. Но за всеки случай може да профилактираш видеокартата ако не и е правено скоро профилактика като смяна на термопаста и смазване на вентилаторите. А за монитора можеш да го отвориш и да погледнеш дали има надути кондензатори и ако можеш да си ги смениш сам ако ли не в сервиз да ги сменят.

Под Safe Mode, taskbar-а се вижда без трептене, също и с жива дистрибуция. 

Да, ползвах DDU и след това сложих по-стара версия на видео драйвъра, но трептенето продължава на 144 Hz.

Преинсталирах уиндоуса, но по подразбиране вървеше на 60 Hz и нямаше проблем, докато не смених честотата.

Пробвах и с HDMI кабел, но нищо.

В момента ползвам телевизора за основен екран, а монитора предстои да закача на друг компютър, за да видя дали той е проблема.

Благодаря на отзовалите се!

Лека вечер и пълзотворен уикенд!

Извинете ме за последващия коментар, но не ми дава да редактирам и допълня предходния.

Монитора е тестван на друга машина и проблема е в него. Предстои да го занеса в телевизионен сервиз, за да ми кажат с точност какво му има и колко би струвало.

преди 2 минути, iBonev написа:

Извинете ме за последващия коментар, но не ми дава да редактирам и допълня предходия.

Монитора е тестван на друга машина и проблема е в него. Предстои да го занеса в телевизионен сервиз, за да ми кажат с точност какво му има и колко би струвало.

От това се опасявах като написах това:

преди 18 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Връщал съм един Alienware заради подобен проблем преди време (само че той беше на 240Hz дори).

В 90% от подобните случаи проблема е в монитора и по-точно в матрицата. Те масово са на AU Optronics при високия клас поне. Дори Самсунг ги използват доста за сметка на своите.

Image-536.png

Още не съм рестартирал, но в коментарите в Wilders видях, че след рестарта се опитва да набута някакъв Search Bar. Вероятно и аз ще откажа.

Цитат

After required reboot to desktop there was a Windows popup saying that a search bar had been put in my taskbar and did I want to keep it?
I declined:)

и не само това:

Цитат

Confirmed.
In addition I noticed that in the taskbar the transparency had disappeared (also the "welcome screen" was not "obfuscated")
I shut down and restarted the PC and everything turned back to normal.

Та имайте едно наум!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.