Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Image-487.png

Ето ги и решените проблеми:

https://support.microsoft.com/en-us/topic/july-25-2023-kb5028244-os-build-19045-3271-preview-8cf92c9b-3a60-4c6a-8f4c-fc41fe8f4f2c

Препоръчителен ъпдейт особено за геймърите:

This update addresses an issue that might affect your computer when you are playing a game. Timeout Detection and Recovery (TDR) errors might occur.

Хммм, мислех, че подобни проблеми са по вина на видеодрайвера или VRAM на видеокартата...

Интересно, че този месец има доста пропищели от предишния update по сигурността като лагове в игрите и проблеми с мрежата. Аз лично за щастие не съм усетил:

https://www.windowslatest.com/2023/07/18/windows-10-kb5028166-issues-games-lag-broken-enterprise-network/

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

на 31.01.2023 г. в 5:12, цър-вул написа:

Интересно, че преди 2 дни са пуснали нова версия на инсталатора, НО като се стартира казва, че вече по-нова версия е инсталирана. Гледам в github и други имат подобен проблем и отговора е да се деинсталира старата версия и да се качи новата. Аз лично отворих тема да ги питам за разликите, защото е странно, че не са използвали друга цифра за билда (например 191 да речем). Така и не се научиха при пускането на нови версии да оправят Software versioning. Имам чувството, че екипа на поддръжката от общността се обучава на нея... Все тая де. Споменавам го ако някой иска да надгради. Аз запазих настройките от старата като XML, деинсталирах я, рестартирах, качих новата, пак рестартирах и импортнах настройките от XML-то. Малко досадно, че не може да се качи върху старата ама няма как.

Инсталатора:

https://github.com/Open-Shell/Open-Shell-Menu/releases/tag/v4.4.190

Темата от мен за проблема:

https://github.com/Open-Shell/Open-Shell-Menu/issues/1619

Здравейте приятели може ли някой да ми обясни как е възможно преминавайки от Win7 към Win10 една и съща игра да прави такива проблеми?

Става дума за праисторическа игра PES 3 с мин. изисквания:

CPU: Pentium 4 1.5Ghz
Graphic/ Video card: DirectX8.1 , GeForce4 with VRAM 64Mb or more recommended

Моята конфигурация също е стара: AMD Athlon 605 4x2300 mhz

VC: AMD Radeon HD5670 512 mb DDR5

Рам: 10 gb DDR3

И въпреки това играта ми насича зверски в Win10 без да има натоварване в процесора, видеото или рамта.

Правих разни настройки и оптимизации в Power Options, но без ефект.

В Win7 подкарвам къде къде по-тежки праизторически игри, а в Win10 е пълен шит.

• 2 седмици по-късно...

Някой знае ли как да се направи Уин 10 да прилича на XP или 98?

...не следя темата...

...това може и да е известно вече,ама аз днес го прочетох...

...превода е дървен...гугълски-

,,Експерт на Microsoft разкри как можете временно да блокирате прескачащи процеси в диспечера на задачите на Windows 10/11. За да направите това, просто натиснете и задръжте клавиша Ctrl. „Знаете ли, че ако задържите Ctrl, това спира опресняването на диспечера на задачите и означава, че имената на процесите не се движат и са по-лесни за избор, когато сортирате правилните процеси, като използвате различни ресурси на компютъра“, каза мениджърът на Microsoft Джен Джентълман. За да актуализирате автоматично списъка с процеси отново, трябва само да освободите клавиша Ctrl в диспечера на задачите на Windows 7/10/11. Разработчикът на Microsoft Дейв Плъмър сподели, че той стои зад тази полезна функция, като е добавил замръзване при натискане на Ctrl към кода на диспечера на задачите. „Най-накрая някой забеляза, че задържането на клавиша Ctrl удобно спира списъка с процеси в диспечера на задачите, така че можете да избирате редове, без да ги прескачате. Направих това, така че потребителите да могат да сортират по използване на процесора и други динамични колони, но все пак да могат да щракнат върху нещо друго…“, пише Плъмър."

преди 4 часа, _nib_ написа:

...не следя темата...

...това може и да е известно вече,ама аз днес го прочетох...

...превода е дървен...гугълски-

,,Експерт на Microsoft разкри как можете временно да блокирате прескачащи процеси в диспечера на задачите на Windows 10/11. За да направите това, просто натиснете и задръжте клавиша Ctrl. „Знаете ли, че ако задържите Ctrl, това спира опресняването на диспечера на задачите и означава, че имената на процесите не се движат и са по-лесни за избор, когато сортирате правилните процеси, като използвате различни ресурси на компютъра“, каза мениджърът на Microsoft Джен Джентълман. За да актуализирате автоматично списъка с процеси отново, трябва само да освободите клавиша Ctrl в диспечера на задачите на Windows 7/10/11. Разработчикът на Microsoft Дейв Плъмър сподели, че той стои зад тази полезна функция, като е добавил замръзване при натискане на Ctrl към кода на диспечера на задачите. „Най-накрая някой забеляза, че задържането на клавиша Ctrl удобно спира списъка с процеси в диспечера на задачите, така че можете да избирате редове, без да ги прескачате. Направих това, така че потребителите да могат да сортират по използване на процесора и други динамични колони, но все пак да могат да щракнат върху нещо друго…“, пише Плъмър."

Tоя го следа в тубата, пичага е и показва интересен материял от миналото.

Нова версия на tiny10 23H2 x64: Windows 10 за по-стари компютри получава подобрения

https://www.comss.ru/page.php?id=12246

преди 1 час, mr. 5r0ff написа:

Нова версия на tiny10 23H2 x64

Източник на оригиналния файл:

преди 21 часа, цър-вул написа:

Източник на оригиналния файл:

Затвори скритото съдържание

На компютър с обикновен 10 про как да се преинсталира и какво ще стане с активацията? Нещо много бавно се изтегля-20-30 кб/сек

преди 6 минути, N47X написа:

как да се преинсталира

Чиста инсталация

преди 10 минути, N47X написа:

какво ще стане с активацията

Windows 10 LTSC 2021

преди 22 часа, цър-вул написа:

?

Адаш, малко разминаване във времето. До като си редактирал да напишеш долната част, аз попитах за активацията. Няма лошо, благодаря ти.

Като прочетох, че това Тини 10 е нещо като LTSC, изгубих интерес, защото го имам на един компютър.

преди 15 минути, цър-вул написа:

Имаш LTSC или орязано LTSC (Tiny10) - това са различни неща!!!

Имам пълноценното LTSC и съм много доволен от работата му. 

Азър си наблизо, да те питам-още преди се бях оплакал, че компа с уиндоус 10 про почти всички зареждания регистрира грешка ID 100 (бавно зареждане), какво ли не правих, не става. ССДто е WD Green, 120 гб. За проба го направих с хибернация и всичко заспа-дни наред не е регистрирана никаква грешка. Въпросът ми е, има ли опасност за ССДто с този режим на работа? За сега кондицията му е безупречна. И още нещо-паметта е от две плочки по 4ГБ, но са от различен производител и едната е 2333МХЦ, а другата 2660МХЦ. Работят на по-ниската честота, дали това има значение за зареждането?

на 27.08.2023 г. в 13:24, N47X написа:

Имам пълноценното LTSC и съм много доволен от работата му. 

Азър си наблизо, да те питам-още преди се бях оплакал, че компа с уиндоус 10 про почти всички зареждания регистрира грешка ID 100 (бавно зареждане), какво ли не правих, не става. ССДто е WD Green, 120 гб. За проба го направих с хибернация и всичко заспа-дни наред не е регистрирана никаква грешка. Въпросът ми е, има ли опасност за ССДто с този режим на работа? За сега кондицията му е безупречна. И още нещо-паметта е от две плочки по 4ГБ, но са от различен производител и едната е 2333МХЦ, а другата 2660МХЦ. Работят на по-ниската честота, дали това има значение за зареждането?

Щом имаш съмнение в паметта, тогава пробвай да ползваш компютъра няколко дена само с едната плочка и след това само с другата пак няколко дена, като най-добре ще е да възстановяваш настройките по подразбиране на BIOS-a при поставянето и махането на плочките. Щом си с SSD, то малкото RAM няма да е кой знае какъв проблем, стига да не играеш игри естествено. Ако компютърът работи нормално с двете плочки по-отделно, значи има конфликт между двете, когато са заедно.

Относно дали хибернацията е опасно нещо за SSD-то - тъй като си с 8 GB RAM, не вярвам hiberfil.sys да заема повече от 6 GB, тъй като Windows-ът ползва компресия при прехвърляно на съдържанието на RAM-та в него. Или иначе казано, една хибернация се равнява на 6 GB по-малко живот, така че нищо му няма на SSD-то.

преди 21 часа, саби написа:

само с едната плочка

Това го направих вече, няма ефект. Твоите препоръки са правилни, в мрежата има начини за проверка с помощта на специални програми, но резултатите са много сложни, не вярвам да мога да ги разчета. Щом няма опасност (кой-знае каква) за ССДто, ще остане така. Хиберфайла не е толкова голям, някъде 1.8 гб. Друго ми направи впечатление-в биоса има настройка за честотата на работа на РАМ-а. И двете плочки памет имат по-висока работна честота от възможностите на дъното (2133мхц), така ,че и от там няма да стане нищо. На този компютър има две ОС-освен 10 про има и 7 ултимейт. Не ми е ясно от кой момент се отчита времето за зареждане, защото първо се показва прозорец с избор на ОС, като дам ок за 10, се зарежда за около 12-13 сек. Не така стои със седмицата-при избор на 7, се връща биоса в начално положение и зареждането е по-дълго, но няма регистриране на грешка ID100. От къде се взимат тези 52445мсек при десетката. Явно ОС по подразбиране има предимство и частично се зарежда, преди да бъде избрана.

на 27.08.2023 г. в 13:24, N47X написа:

Въпросът ми е, има ли опасност за ССДто с този режим на работа?

Чак опасност - не. Но си върти ресурс.
В режим без хиберниране и изключено бързо стартиране генерира ли грешка. Така нахвърляно описание нищо не казва - тая грешка 100 в System или Application раздела е? Друго какво пише в описанието на грешката.

преди 26 минути, цър-вул написа:

Друго какво пише в описанието на грешката.

Ето за тази грешка какви инструменти намерих, за да се локализира елементът, виновен за бавното зареждане:

Тълкуването на резултатите не е по силите ми.

44.PNG

45.PNG

46.PNG

222.png

https://social.technet.microsoft.com/wiki/contents/articles/10128.tools-for-troubleshooting-slow-boots-and-slow-logons-sbsl.aspx

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.