Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 22 минути, S197 написа:

Много тъпо го направиха, като махнаха описанието за всеки ъпдейт. Глупаци.

Е то се подразбират в случая.Сборката кръпки по сигурността + кръпка за сигурността на Net средата + актуализация на MRT инструмента за премахване на гадини.

А и винаги можеш ръчно да проучиш KB номера на кръпката в нета. Не я бях публикувал, защото в момента на поста ми още не беше излязла. :)

https://support.microsoft.com/en-us/topic/april-11-2023-kb5025221-os-builds-19042-2846-19044-2846-and-19045-2846-b00c3356-baac-4a41-8342-7f97ec83445a

https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/microsoft-april-2023-patch-tuesday-fixes-1-zero-day-97-flaws/

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

току-що, B-boy/StyLe/ написа:

А и винаги можеш ръчно да проучиш KB номера на кръпката в нета. Не я бях публикувал, защото в момента на поста ми още не беше излязла. :)

Знам, но ми се е случвало кръпка с един  и същи номер да ми излиза за Windows 7. Явно, не го бяха написали още на страницата. И все пак ми липсва описанието от 7-цата. Доста неща ми липсват.

След като ИЕ не се поддържа вече, защо не пуснат пач, който да даде опция да се изкорени тоя глупа браузер. Отварям ccleaner и що да видя: Edge, IE, Google chrome. И трите не и ползвам, а последния уж всичко трих обаче остава някъде боклук и чистача го мисли за инсталиран.

Майкрософт официално потвърждава, че с развитието на Windows 10 e окончателно приключено:
https://www.windowscentral.com/software-apps/windows-10/windows-10-is-finished-microsoft-confirms-version-22h2-is-the-last

• 2 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Microsoft PowerToys for Windows 10 v0.70.0

Per user - x64

PowerToysUserSetup-0.70.0-x64.exe A2C45CC2EA953FF07246C85C7E106A403EAA5ED51E7C777452238EE280C9F6EA

Machine wide - x64 PowerToysSetup-0.70.0-x64.exe 2DBE97E599AA4ED5363F2A15D581113BBF13035FE503D9E9ED71650B1CEE7771

преди 33 минути, цър-вул написа:

И как това ти пречи?

Дразнещо е, същевременно глупаво от страна на MS. С техните интернет браузери същата работа - имаш IE 11, който уж спряха, после бутнаха "ръб"-а и сега има два браузера, които не могат да се разкарат.

преди 5 минути, *S197* написа:

Дразнещо е

Кое точно е дразнещото? По тая логика и командите за бърз достъп до съответните аплети трябва да се премахнат, да? И къде точно е достъпът ти до стария контролен панел? Трябва ръчно да го стартираш. Ти май обичаш да си се дразниш...щом го стартира с команда и след това му се ядосваш...
Тази опция е налична и в Windows 11.
И приложението за разглеждане на снимки е дублирано, и аудио миксерът е дублиран? И още, и още.

преди 6 минути, цър-вул написа:

Кое точно е дразнещото? По тая логика и командите за бърз достъп до съответните аплети трябва да се премахнат, да? И къде точно е достъпът ти до стария контролен панел? Трябва ръчно да го стартираш. Ти май обичаш да си се дразниш...щом го стартира с команда и след това му се ядосваш...
Тази опция е налична и в Windows 11.
И приложението за разглеждане на снимки е дублирано, и аудио миксерът е дублиран? И още, и още.

Правилно ми следиш идеята. Какъв е смисъла от това дублиране?

Не отговори на въпроса:"Какво те бърка"! Няма икони, които да ти "пречат". Оставили са обратна съвместимост с Windows 7. 
Аз например съм си закачил Control panel в контекстното меню на Старт бутона ([Winkey]+[X])

Добър ден, има тука един лаптоп Dell inspiron 15, който има проблем с връзването към рутера. Намира околните мрежи, но нашета си я дава като слаб сигнал, а рутера в същата стая. Съответно не може да се върже и дава грешка. Ползвах troubleshooter-a, реинсталация на wifi драйвера, гасене и пускане на самия модул, търсих и за нов драйвер. Като боцна жицата няма проблем. Windows 10 home с последния билд.

PS: С друг лаптоп няма проблем при връзването.

Ебаси описанието!!!!!!!! Ти като да влизаш сефте у форумо!
Направи проверка на системните файлове.
Ресетни мрежовите настройки на Windows. 

преди 19 минути, цър-вул написа:

Ебаси описанието!!!!!!!! Ти като да влизаш сефте у форумо!
Направи проверка на системните файлове.
Ресетни мрежовите настройки на Windows. 

Мерси за идеите, не се сетих за тези опции.

на 27.05.2023 г. в 10:48, *S197* написа:

имаш IE

От това, че ти не го ползваш/харесваш, не следва, че е така по света? Масово е използването му в корпоративна среда/банки. Ненапразно IE е/беше интегриран и в Edge

преди 1 час, *S197* написа:

Мерси за идеите, не се сетих за тези опции.

Ами, това са общо взето основните опции за ремонт

преди 31 минути, цър-вул написа:

Ненапразно IE е/беше интегриран и в Edge

Аз използвах IE до май месец миналата година без проблеми . Просто някои сайтове , които ползвам спряха да бачкат по ИЕ .След това временно ползвах мозилата ама то много ъпдейти и все забиваше при 2 3 таба отворени .И след това се реших да мина на Edge и съм много доволен грам не забива даже в момента имам 4 5 таба отворени :)

преди 2 часа, *S197* написа:

но нашета си я дава като слаб сигнал, а рутера в същата стая

на телефон или друг лаптоп как е ? Лаптопа има ли AC стандарт за 5 ghz връзка ? 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.