Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Ъпгрейднах стария ком - само дъно+процесор+памет, закачих SSD-то с Windows 10 Pro с цифров лиценз, ОС си зареди нормално, качи си драйвърите и си работи, обаче забелязах, че Windows-ът си стои активиран.

Понеже се каня другия месец да му взема едно NVMe SSD, дали при прехвърлянето ще си запази активацията? Все си мислех, че  и при смяната на дъното с процесора ще я загубя, ама... 🙄

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Да

преди 2 минути, R.O.O.S. написа:

само дъно+процесор+памет, закачих SSD-то с Windows 10 Pro с цифров лиценз, ОС си зареди нормално, качи си драйвърите и си работи, обаче забелязах, че Windows-ът си стои активиран.

Цифровият  отпечатък на машината е на сървърите на М$

преди 8 минути, цър-вул написа:

Да

Цифровият  отпечатък на машината е на сървърите на М$

Това ми е ясно, но цифровият отпечатък на сменена машина (дъно+процесор) не е ли различен? Забравих да добавя, че не съм прехвърлял лиценза през профила в Microsoft.

преди 46 минути, R.O.O.S. написа:

Това ми е ясно, но цифровият отпечатък на сменена машина (дъно+процесор) не е ли различен? Забравих да добавя, че не съм прехвърлял лиценза през профила в Microsoft.

И при мен преди се получи. От един стар Dell преминах на сегашния ми компютър с АМД процесор (изцяло нов и различен спрямо Дел-а).

Само че преди инсталацията на Windows на новия компютър трябва да се "отпише" стария в твоя MS акаунт. И след това чрез няколко пъти стартиране на Troubleshoot-a ми приеха новия компютър.

KB5022906 ( за какното и да служи) не иска да се инсталира. 

Лошото е че заради него, не мога да си обновя драйвера, на видеокартата.

преди 9 минути, Teemo написа:

KB5022906

Цитат

1/19/23
IMPORTANT 
After March 2023, there are no more optional, non-security preview releases for the supported editions of Windows 10, version 20H2 and Windows 10, version 21H2. Only cumulative monthly security updates (known as the "B" or Update Tuesday release) will continue for these versions. Windows 10, version 22H2 will continue to receive security and optional releases.

Свали и инсталирай офлайн

преди 2 минути, цър-вул написа:

Свали и инсталирай офлайн

Започна само. Засега стои, на два процента... Ще го видя.

Ако не стане, ще сваля твоят линк.

Този ъпдейт има няколко аспекта но по-важното е, че подобрява работата ви, когато използвате "Акценти на Windows" на екрана при заключване. Информационните връзки се отварят по-бързо. :basketball5:

На третият път, след 38 минути, се инсталира. Видео - драйвъра и той.

• 3 седмици по-късно...

Първо искам да започна с уговорката,че познанията ми не са особено сериозни,въпреки това реших да преинсталирам компютъра си от 7ца на Уиндоус 10.Направих си бутваща флашка и го инсталирах нормално,което за мен си е геройство.Когато обаче опитах да го активирам чрез активатор,не бях сигурен дали съм направил всичко както трябва и натиснах бутона за активиране няколко пъти.В крайна сметка сега ми изписва,че Уиндоус е активиран но се притеснявам че натиснах бутона за активация повече от веднъж и не знам дали това ще ми докара някакви главоболия.Моля някой от Вас да ми разясни,дали това е проблем и дали мога да използвам система си спокойно.Още веднъж се извинявам,но нямам достатъчно познания,но пък и не ми се дават излишни пари ако всичко е наред !!! Благодаря Ви за отделеното време !!!

преди 4 часа, Gelata написа:

Първо искам да започна с уговорката,че познанията ми не са особено сериозни,въпреки това реших да преинсталирам компютъра си от 7ца на Уиндоус 10.Направих си бутваща флашка и го инсталирах нормално,което за мен си е геройство.Когато обаче опитах да го активирам чрез активатор,не бях сигурен дали съм направил всичко както трябва и натиснах бутона за активиране няколко пъти.В крайна сметка сега ми изписва,че Уиндоус е активиран но се притеснявам че натиснах бутона за активация повече от веднъж и не знам дали това ще ми докара някакви главоболия.Моля някой от Вас да ми разясни,дали това е проблем и дали мога да използвам система си спокойно.Още веднъж се извинявам,но нямам достатъчно познания,но пък и не ми се дават излишни пари ако всичко е наред !!! Благодаря Ви за отделеното време !!!

Няма проблем. И повече пъти да се натисне бутона, то операцията се изпълнява веднъж. А даже и няколко пъти да се изпълни пак не е проблем.

преди 6 часа, Gelata написа:

сега ми изписва,че Уиндоус е активиран но се притеснявам че натиснах бутона за активация повече от веднъж и не знам дали това ще ми докара някакви главоболия.

Пиши или копи-пейст следните команди в cmd последвани от Enter и направи снимки какво ти връщат:

slmgr /xpr

slmgr /dli

slmgr /dlv

преди 8 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Image-443.png

Много тъпо го направиха, като махнаха описанието за всеки ъпдейт. Глупаци.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.