Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 8 минути, B-boy/StyLe/ написа:

А иначе аз също все още намирам 10 за по-стабилната за всекидневна работа от 11-ката.

Aбсолютно 

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 4 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Аз се сещам за 2 причини.

1. Ентусиасти, които знаят какви може да са последиците, мазохистично го правят, но поне после могат да си ги оправят.

2. Зле поддържани системи.

Иначе ако не се тества и се поддържа добре една ОС може да издържи наистина много. Моята не е преинсталирана от 2015-та януари. До 2021-ва юни бях на 8.1, оттогава насам съм с 10. Върви все едно вчера е инсталирана.

Малко офф - топик...

Аз бях от първите, с десятката. На същият ден, когато излезе, я инсталирах на един комп в офиса.И до ден днешен твърдя, че е най - доброто от MS.

Но, я ползвам само и единствено за работа.

Ентусиастите - като си правят експерименти, да не реват после.

преди 13 минути, B-boy/StyLe/ написа:

А иначе аз също все още намирам 10 за по-стабилната за всекидневна работа от 11-ката.

Кое е по-стабилното на Windows 10?

преди 1 минута, Beemo написа:

Но, я ползвам само и единствено за работа.

И защо не използваш Windows за всекидневна употреба?

Каква операционна система използваш за всекидневна употреба?

преди 3 минути, PigMan9 написа:

Кое е по-стабилното на Windows 10?

И защо не използваш Windows за всекидневна употреба?

Каква операционна система използваш за всекидневна употреба?

Всекидневно работя. Дори и вече пенсионер. 

Защото един мъж ако не работи - започва да мисли за глупости и къщата му заминава...

Може да попиеш малко, от батко си. Не да се шмиткаш, от форум във форум и да спамиш, тъпотии.

пп Сори момчета - не издържах. Ще си продължим дебата, в подходяща тема.

Извинявам се, отново.

преди 15 минути, Beemo написа:

Аз бях от първите, с десятката. На същият ден, когато излезе, я инсталирах на един комп в офиса.И до ден днешен твърдя, че е най - доброто от MS.

и аз смятам че е най доброто
вистата и осмицата бяха преходни, както  единайската сега
предполагам че с излизането на 12, ще втурнем към нея
създава се впечатление за някаква такава последователност в развитието на MS....стабилните и харесваните от повечето хора излизат през една

преди 1 час, Beemo написа:

Ентусиастите - като си правят експерименти, да не реват после.

Зависи какво разбираш под реване. Не намирам репортване на проблеми за реване. Рев е ако я плюеш за нещо за което си си виновен ти. Но за отриване на редовен бъг по време на ползване/тест или проблем в случай на бъг от страна на MS или ОС не мисля, че е рев. А е добре да се дава гласност на проблема за да могат други или да се предпазят или ако вече са потърпевши да могат да се оправят. За мен това е смисъла на един технически форум - да има хем полезна дискусия, хем да служи като електронен дневник с решения на често срещани проблеми.

преди 1 час, овню написа:

вистата и осмицата бяха преходни, както  единайската сега

Аз пък смятам, че 8.1 (не 8 ) беше по-добра дори от 7, защото имаше най-доброто от двата свята (на 7 и на пре-10).

преди 11 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Зависи какво разбираш под реване. Не намирам репортване на проблеми за реване. Рев е ако я плюеш за нещо за което си си виновен ти. Но за отриване на редовен бъг или беда в случай на бъг от нейна страна или MS не мисля, че е рев. А е добре да се дава гласност на проблема за да могат други или да се предпазят или ако вече са потърпевши да могат да се оправят. За мен това е смисъла на един технически форум - да има хем полезна дискусия, хем да служи като електронен дневник с решения на често срещани проблеми.

Аз пък смятам, че 8.1 (не 8 ) беше по-добра дори от 7, защото имаше най-доброто от двата свята (на 7 и на пре-10).

Под реване разбирам - ( ти ги разбираш, доста повече от мен) две антивирусни, плюс CCleaner, Malwarebytes, SuperAntiSpyware... Които се пускат ,всеки ден. Рязане на процеси и неправилно възстановяване. Плюс скриптове, за оптимизация - защото щайгата му/им, не може да поеме. И накрая - а бе то нещо е бавно това. Да не говоря, за торентите.

А най - лошото е, че гледат ламери в тубата, с фейк видеа.

Е, Коко е от неграмотниците, които като видят нещо познато и го лапват с кукичката.

Отдавна BIOS е култова дума и още години ще е така. Кралят е мъртъв! Да живее кралят!

преди 5 часа, PigMan9 написа:

BIOS не е част от операционната система.

Кой го казва че не е 

преди 4 часа, JKirilov написа:

Е, Коко е от неграмотниците, които като видят нещо познато и го лапват с кукичката.

Отдавна BIOS е култова дума и още години ще е така. Кралят е мъртъв! Да живее кралят!

Жика по лан кабела въви новия геймъринг виндоус 10 безплатно бързай да го зимаш 

преди 13 часа, овню написа:

създава се впечатление за някаква такава последователност в развитието на MS....стабилните и харесваните от повечето хора излизат през една

То не е от сега. Още от древните времена кога изскочи Windows 95 беха през едно. Но най-брутално за мен беше преходът от Windows XP към Windows Vista. Яко скок в изискванията.

преди 15 часа, S197 написа:

10ката вече одърте, време е да се прекръсти темата на "Windows 10 Проблеми".

Проблеми не съм имал с никоя версия на Windows от 95 насам. Проблемите се създават от потребителите предимно и от лошо написан и недостатъчно тестван софтуер който се инсталира. 

преди 14 минути, Joss Bomon написа:

Проблеми не съм имал с никоя версия на Windows от 95 насам. Проблемите се създават от потребителите предимно и от лошо написан и недостатъчно тестван софтуер който се инсталира. 

Е значи ти си изключението. Преди бая години, баща ми имаше служебен лаптоп. Абсолютно никакви права да, инсталира.  На една нова година искахме да пуснем музика от тубата и баш кога стана интересно ---> син екран и до там. А пък на скоро, лаптопа не искаше да се върже към мрежата. Закара го на админа и се оказа скапан драйвер за wifi. До сега си е работил и после решава да се скапе. Отново пиша, акаунта е без права за инсталация.

преди 28 минути, Joss Bomon написа:

И? Това не е ли потвърждение на казаното от мен?

Ами трябва да има причина за скапването на този драйвер, който години е карал добре.

преди 1 минута, S197 написа:

Ами трябва да има причина за скапването на този драйвер, който години е карал добре.

И реши, че Windows сам си чупи драйверите...? 

преди 10 часа, Coco1 написа:

Кой го казва че не е

Всеки, който знае какво е BIOS.

BIOS е нещо, което е отделено от операционните системи.

Най-кратко и просто казано 😀

BIOS (Basic Input Output System), представлява малък програмен код, който се изпълнява при стартиране на компютъра. 

Негова функция е да намери и стартира операционната система. 

преди 11 минути, Coco1 написа:

Какви са тия линкове, тва е тема за 10

Линкът е само един и обяснява на дълго и широко шо е тва BIOS, но накратко, това е вградено парче програма, във всяко едно дъно и прави основна проверка на компоненти закачени за лаптопа/компа. 

PS: Ако го схванеш, ще го разбереш:

image.jpeg.e5fb92f23b96fbd6a6687686cfa54ee6.jpeg

Той го е разбрал, но май вие тримата не разбрахте, че това е сарказъм поради факта, че @PigMan9 е вманиачен на тема БИОС. Но хайде да сложим точка на спама. Забавно беше, но да не се отклоняваме от заглавието на темата, моля. ;)

преди 4 часа, Coco1 написа:

Какви са тия линкове, тва е тема за 10

Показах ти линк към статия за БИОС, тъй като ти попита какво е БИОС.

Не се опитвай да извъртиш нещата така, че все едно спамя линкове, безпричинно и на случаен принцип.

IMG-20230116-014848.jpg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.