Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

OpenShell 4.4.180 Beta

Spoiler

Restore Main_no_icons2 behavior for inline subitems (#1172)

https://ci.appveyor.com/project/passionate-coder/open-shell-menu/build/artifacts
https://ci.appveyor.com/api/buildjobs/9n4ftmx6exhwovps/artifacts/OpenShellSetup_4_4_180.exe

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Скоро ще пускат DirectStorage 1.1 (видеокартите ще могат да декомпресират някои от файловете на игрите, като ще разтоварят процесорите от тази задача).

Хубавото е, че игрите, които ще го използват ще работят на всички устройства (DirectStorage enabled games will work on all devices), което би трябвало да включва дори и харддисковете. Аз се опасявах, че ще бъде ограничен само до NVMe SSD-тата, но явно ще мога да продължа да ползвам SATA SSD-то ми.

преди 2 часа, саби написа:

видеокартите ще могат да декомпресират някои от файловете на игрите, като ще разтоварят процесорите от тази задача

Те пък съвременните процесори голямо бъхтене се бъхтят точно с игрите, че да имат нужда от помощ...

При проверка за обновяване ми дава това съобщение.

image.png.1a389880f448df17e5aca49cc13043e0.png

След избиране на изтегляне и инсталиране ми дава,че е успешно инсталирано. Рестартирах и отново проверих за обновявания. Дава успешно инсталиране но нещо много бързо се исталира ... 

image.png.b4e12aaf3eae88da9343c679db284860.png

При повторна проверка за обновяване си стои пак съобщението от първата  снимка ... 

Последно инсталирано или не е ... и защо ми предлага отново да инсталирам това нещо ...

преди 7 минути, nikssi написа:

При проверка за обновяване ми дава това съобщение.

"Следваща версия...". Да не ти предлага Windows 11 да инсталираш?

преди 6 минути, vpvelev написа:

"Следваща версия...". Да не ти предлага Windows 11 да инсталираш?

Едва ли покривам изискванията. 

Или само някакво информативно съобщение за отключване на функции ... версията си стои на 

Издание    Windows 10 IoT Enterprise LTSC
Версия    21H2
Компилация на ОС    19044.2130
Персонализиране    Windows Feature Experience Pack 120.2212.4180.0

Едва ли покривам изискванията. 

То и аз не ги покривам с процесора, но съм даже инсайдер. А бяха заплашили че въобще няма да допускат такива, ако не покриват изискванията. От М$ се стремят всички да минат на Windows 11. Не зная защо?

Или само някакво информативно съобщение за отключване на функции ... версията си стои на 

Версия    21H2

Аз се обърках тогава. Помислих че сега си с 22Н2 и ти предлага нова след нея.

При мен не ми актуализираше така новите версии преди, защото съм и с линукс и бях инсталирал GRUB на диска на Windows. От тогава го слагам на друг диск. Но не зная при теб каква ще да е причината.

току-що, цър-вул написа:

Да, той е с 22Н2 и се е инсталирала актуализация на функции в 22Н2.

Не разбрах. Това си пише за системата.

Версия    21H2
Инсталирана на    ‎7.‎8.‎2022 ‎г.

преди 7 минути, цър-вул написа:

Да, той е с 22Н2 и уж се е инсталирала актуализация на функции в 22Н2.

Много "мешано" е станало. И в историята това се вижда.

Bry6TAv.png

Тя версията си е  21H2 но днес предложи друго...пък се опъва кат магаре на лед...нямам мераци да ми прави разни промени ама се питам гаф ли стана или поредното "гафче" свързано с обновяванията при десятката. 

преди 3 минути, nikssi написа:

Тя версията си е  21H2 но днес предложи друго...пък се опъва кат магаре на лед...нямам мераци да ми прави разни промени ама се питам гаф ли стана или поредното "гафче" свързано с обновяванията при десятката. 

Според мен щом сега си с 21Н2 и ти е актуализирала само функциите на 22Н2, то ти предлага да минеш на 22Н2.

преди 1 минута, vpvelev написа:

Според мен щом сега си с 21Н2 и ти е актуализирала само функциите на 22Н2, то ти предлага да минеш на 22Н2.

Да ама не се сваля. Или ще дойде друг път и не е ли по добре да се изчака да се види дали няма да има някакви гафчета ...

Няма и номер на обновяването и ми се струва просто,че е зарибявка преди пускането.

преди 1 минута, цър-вул написа:

Упс, моля за извинение - не си с 22Н2, а с 21Н2...

Ся си мамата разката ...😂 Павка моля те светни ме какво става. Получавам функции на 22Н2 но си оставам на 21Н2?

преди 4 минути, nikssi написа:

Да ама не се сваля. Или ще дойде друг път и не е ли по добре да се изчака да се види дали няма да има някакви гафчета ...

Не съм наясно много с тия издания. 

5WzpZyK.png

Може да са своенравни към нови ъпдейти на версии.

преди 6 минути, цър-вул написа:

Странно:
image.png.15474ee5bcc1edb0761ec5c9101a4e35.png
А в статията се говори само за 11.
Нещо са се оплескали...

Абе ще ги видим тия дни. Може да вземе да се инсталира,не че ми е зор де ... 

Дали да го спра с това временно GRC | InControl

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.