Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Георги!

Благодаря за инфото.

Спомням си много добре, че при мен малко се забави изтеглянето, но нямаше никакъв проблем с инсталацията и по нататъшната работа на компютъра.

Лека ви вечер ,добри хора. ❤️

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

August 26, 2022—KB5016688 (OS Builds 19042.1949, 19043.1949, and 19044.1949) Preview

https://support.microsoft.com/en-us/topic/august-26-2022-kb5016688-os-builds-19042-1949-19043-1949-and-19044-1949-preview-ec31ebdc-067d-44dd-beb0-eabcc984d843

След рестарта се качи и този:

August 26, 2022-KB5016592 Cumulative Update Preview for .NET Framework 3.5 and 4.8 for Windows 10, version 20H2, Windows Server, version 20H2, Windows 10 Version 21H1, and Windows 10 Version 21H2

https://support.microsoft.com/en-us/topic/august-26-2022-kb5016592-cumulative-update-preview-for-net-framework-3-5-and-4-8-for-windows-10-version-20h2-windows-server-version-20h2-windows-10-version-21h1-and-windows-10-version-21h2-0e71bd0e-05de-445f-9976-f159da1e6cba

При почти всяко включване се регистрира в Event Viewer грешка за по-бавно първоначално зареждане. Актуализиран е напълно, работи чудесно, проверки на файловата система дават ок. Нищо не се зарежда заедно с уиндоуса. На какво може да се дължи това и дали може да се поправи? ОС е на ССД, поддържано редовно (WD Green 120 gb)

22.PNG

23.PNG

преди 4 минути, NEVADA написа:

При почти всяко включване се регистрира в Event Viewer грешка за по-бавно първоначално зареждане. Актуализиран е напълно, работи чудесно, проверки на файловата система дават ок. Нищо не се зарежда заедно с уиндоуса. На какво може да се дължи това и дали може да се поправи? ОС е на ССД, поддържано редовно (WD Green 120 gb)

22.PNG

23.PNG

Колко програми се стартират със системата?

преди 1 минута, S197 написа:

преди 7 минути, NEVADA написа:

Нищо не се зарежда

преди 12 минути, NEVADA написа:

Нищо не се зарежда заедно с уиндоуса.

Като програма може да не се зарежда, но виж какви сервизи се зареждат при старт.

Тия неща пробва ли ги?

https://www.makeuseof.com/tag/windows-10-slow-boot-issues/

преди 8 минути, vpvelev написа:

Тия неща пробва ли ги?

Много интересно, но това е начален етап в работата с уиндоус, който съм преминал отдавна. Всички предлагани настройки са проверени, хибернация заради ССД няма, паметта е намалена много. Ще си поиграя със сервизите, каквото може ще бъде спряно.

Адаш, спирането на услугите има катастрофално последствие-няма звук, интернет и още много, пиша от друг комп. Сега ще ги връщам пак, да видя как ще се добера до това.

Нали спря не М$ услугите? Нещо не си направил както трябва!
22.PNG

Постни съдържаниети на раздела Details
Погледни за нова версия на видео драйвъра

преди 8 минути, цър-вул написа:

Нещо не си направил както трябва!

Прав си, пропуснал съм да скрия майкрософтуслугите и за това изчезнаха всички, вече са възстановени, другите са блокирани, ще наблюдавам какво ще стане. Благодаря!

333.PNG

преди 1 минута, цър-вул написа:

И? Какъв е резултатът след [Disable All] и рестарт?

Зареждането няма записана грешка за бавене. Забравих да кажа, че има две ОС на два различни ССД, и се минава през избор на ОС, дали това не бави ?

Аз също го имам този "проблем" от 1 година сигурно, но по никакъв начин не изчезва съобщението, а тогава бях изчел всичко за проблема и бях пробвал всичко. Не усещам и забавяне (може би, защото съм с nVME диск така или иначе и той компенсира). Бях чел, че може и се причинява и от актуализиране на ME драйвера на intel. Вече дори го игнорирам, защото не усещам забавяне или лаг. При HDD съм чел за минути забавяне на boot и shutdown процеса, но тук по-скоро нещо козметично (Тествал съм и времето за стартиране/спиране и латентността преди и след появата на "проблема" и бяха еднакви). Всички видове анализи съм правил и нищо. Може би само xperf (или xperf123) не съм пускал от липса на време и може би най-важния е точно той, но ще го разгледам по-нататък. Няма да се учудя ако при мен е от ME, защото съм обновил драйвера му, но скоро не съм обновявал и самия му firmware. То има и инструменти за изкоренява направо на самия ME. Отделно не съм и с последния БИОС. Не знам, ID 100, 101, 103, 200 и 203 вече не ги гледам. Поне скоро не се е появявал и ID 500 (защото то беше по-притеснително, защото картата е нова). Но може би nVidia са го коригирали след последния ъпдейт.

Та бих посъветвал колегата да не бърза с изчезването на съобщението, а да наблюдава системата няколко дни и дори седмица-две за да е сигурен, макар че при него Clean Boot-a може и да е дало резултат. Като цяло най-много теми за degrade на performance-a съм срещал в теми за обновяване на драйверите и firmware-a на ME и има логика с оглед на всички кръпки за side-channel атаките при Intel.

на 16.08.2022 г. в 10:12, B-boy/StyLe/ написа:

за Seagate SeaTools

Кетарин, както съм му настроил линка за следене, не пропуска...
В момента линкът е
https://www.seagate.com/files/www-content/support-content/downloads/seatools/_shared/downloads/SeaToolsWindowsInstaller.exe

преди 1 час, цър-вул написа:

Кетарин, както съм му настроил линка за следене, не пропуска...
В момента линкът е
https://www.seagate.com/files/www-content/support-content/downloads/seatools/_shared/downloads/SeaToolsWindowsInstaller.exe

Супер. То проблема на SUMo бе, че автора на инструмента направо не е знаел, че има нова версия и следеше само до 1.4.0.7. Като му писах, че са я подновили и пренаписали го пусна за следене и каза, че ще я оправи в следващата версия 5.16.1

https://www.kcsoftwares.com/bugs/view.php?id=7055

Скриптовият език на катето е супер. Ама не съм го изучил из основи. Има разни хитрости в него, с които съм още на Те. 😄

преди 22 часа, цър-вул написа:

Пробвай да изключиш само тях

Това е на другия компютър (DELL), при който няма регистрирано такова забавяне. Гледам, че има сума неща, стартирани с уиндоуса (11) , ако ги спра и тях, дали нещо ще закъса, най-вече интел видео и пр?

222.png

преди 9 минути, цър-вул написа:

да разтегнеш първата колона

Адаш, няма нищо повече-нали виждаш, че няма плъзгач от дясно. Аз съм избрал и първото-АОМЕИ.

• 2 седмици по-късно...
преди 51 минути, B-boy/StyLe/ написа:

PatchTuesday е днес:

Image-355.png

При мен са само 3 ъпдейта?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.