Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Много се вживявате. Отваряйте бирата и пускайте филма. Като дойде друг ъпдейт ще се оправят нещата. Е, други ще са развалят "и така до края на света..." :)

Програмистите от M$ просто си създават да имат работа. Още Чарли Чаплин го е разбрал и пускаше малчугана да чупи стъкла и той се появяваше в подходящия момент да ги поправи :)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Като цяло странна кръпка, защото на доста потребители тук им се качи дори при MBR Legacy - Joss, DarkEdge и на теб... А във форума на MS все повече споделят, че са успели да я качат едва чак като са минали в GPT, спрели са CSM и са върнали ключовете на Secure Boot на default...

Цитат

After days of failing multiple times with this update and the solutions. I decided to check Disk Management to determine if my boot disk was in GPT or MBR. It was MBR. So, I used the mbr2gpt tool to convert the disk to GPT. Afterwards, I entered the BIOS and disabled CSM. I then cleared the Secure Boot keys and set them to default. After this I booted into windows and the update installed without a problem.

Все още не знам дали ми се тества. Лесно ще мина на GPT и ще спра CSM, но ще трябва да създам EFI и MSR дялове и да rebuild-на boot loader и може би дори и Recovery PE средата. Иначе само това ме дели от покриване на изискванията. :)

Image-232.png

преди 1 час, дръндю написа:

това го имам

1524630896_.PNG.ee40a7c8a06f816ec73fc03ae3df256d.PNG

това е включено по подразбиране в биос и току що го изключих, ама грам разлика няма в производителността

преди 1 минута, дръндю написа:

това е включено по подразбиране в биос и току що го изключих, ама грам разлика няма в производителността

Е включено в БИОС....при CSM режим? Нещо не ми се връзва.

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Е включено в БИОС....при CSM режим? Нещо не ми се връзва.

машина DELL E5470
по подразбиране включено тпм, легаци, райд
за да стане инсталацията от райд превключвам на ахчи

преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Не съм, но реално не намирам разлика. Дори напротив системата ми се струва по-пъргава след всички опити да кача проблематичната кръпка и всички проверки и занулявания, които и пуснах. :)

Като си я разръчкал и е живнала... 🤣

преди 1 минута, цър-вул написа:

Като си я разръчкал и е живнала... 🤣

Общо взето. То, това беше в кръга на шегата, защото аз си я поддържам и не я оставям да се затлачи, но да, някои неща не ги бях прави скоро (определени команди и почистване на softwaredistribution и catroot2 и прочие). Та може да се каже, че я по почистих из основи и я запечатах с Image. :)

преди 7 минути, дръндю написа:

машина DELL E5470
по подразбиране включено тпм, легаци, райд
за да стане инсталацията от райд превключвам на ахчи

Ми не знам тогава, но реално навсякъде се споменава, че при legacy не би трябвало да работи Secure Boot и TPM иначе може видео драйвера на UEFI GOP да не сработи после. Може да има изключения от правилото. Тук Dark може да каже.

Каква е разликата, дали ще инсталирам от магазина дадена програма или да си я сваля от файла и така да си я инсталирам? Кое е по-добро?

Примерно така ли е по-добре?

https://apps.microsoft.com/store/detail/XPDP273C0XHQH2

Или така

Adobe Acrobat Reader DC 2022.002.20191 - kaldata.com

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Ми не знам тогава, но реално навсякъде се споменава, че при legacy не би трябвало да работи Secure Boot и TPM иначе може видео драйвера на UEFI GOP да не сработи после. Може да има изключения от правилото. Тук Dark може да каже.

това не е включено - Secure Boot - по подразбиране

а за тпм, това е инфото
пише че не е готов, което не зная какво значи

1251266791_.PNG.55ef9f76526cb648381ff08b6711b35e.PNG

Трябваше да дам 5 долара, за да си преместя таскбара наляво. Страхотна система.

StartAllBack to fix all Windows 11 deal-breaking UI issues

току-що, АСПЕКТ написа:

Трябваше да дам 5 долара, за да си преместя таскбара наляво. Страхотна система.

StartAllBack to fix all Windows 11 deal-breaking UI issues

Има и безплатни тулчета, които го могат ама програмата си заслужава и добре, че си ги дал. Има я и кракната, но да ти стане жал за 5 долара, така че добре похарчени пари според мен. :)

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Трябваше да дам 5 долара

аве ей, една торба кибапчета и кифтета
да ги беше дал на мен ве, аз щях да ти дам тва дек си го платил

Аз имам едно въпросче към всички, на които се е качила кръпката, но са още на MBR/Legacy/CSM режим в БИОС. При вас boot type и той ли е на Legacy или е на UEFI? Питам, защото при мен доскоро и той беше на Legacy, но след като се срина го пренаписах на UEFI. Чудя се дали това няма някаква връзка с невъзможността да се инсталира проклетата кръпка...

преди 9 минути, B-boy/StyLe/ написа:

boot type и той ли е на Legacy

Да

преди 56 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Лесно ще мина на GPT и ще спра CSM, но ще трябва да създам EFI и MSR дялове

Що?
image.png.f7ffce0521b0d7dbdc921715cac4bd3f.png

Забележи само къде е десятката - на логически дял... 😎

преди 5 минути, цър-вул написа:

Що?

Щото съм срещал, че Secure Boot-a няма да запали ако не види/намери EFI дял. Ся може и при мен да не е нужно, защото аз си имам EFI loader-a на основния дял така или иначе и си стартирам от него, но кой знае каква ****нария ще стане като си знам късмета. :D

преди 14 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Има и безплатни тулчета, които го могат ама програмата си заслужава и добре, че си ги дал. Има я и кракната, но да ти стане жал за 5 долара, така че добре похарчени пари според мен. :)

Е, да се радва. Човека. Едно кафе. Почерпка от мен.

Е, да се радва. Човека. Едно кафе. Почерпка от мен.

олелей, мангото на форума не е ли човек ве

преди 1 час, цър-вул написа:

В MBR си бачкат и двата влиндолза

всички които съм пробвал са така

преди 4 минути, цър-вул написа:

В MBR си бачкат и двата влиндолза

Аз не казах това. То и аз съм на MBR...Въпроса е, че макар че съм с legacy mode - CMS, boot режима не е legacy, а отскоро UEFI, а при теб си е legacy и boot-a и режима. Чудя се дали това не спъва някъде процеса.

Биос - Legacy

Boot - Uefi

преди 25 минути, дръндю написа:

аве ей, една торба кибапчета и кифтета
да ги беше дал на мен ве, аз щях да ти дам тва дек си го платил

Сори, ако знаех, щях да те питам. 

В Линукс има повече свобода.

Първо пробвах с регистрите, но не стана. После ръгах из папките. Голяма мъка е тоя Уиндоус.

2.jpg

Сори, ако знаех, щях да те питам.

не е нужно да ме питаш, достатъчно е да потърсиш с братчеда Гуглю

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.