Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 8 минути, vpvelev написа:

Това е ясно.

Не, не ти е ясно, защото нищо от линковете не прегледа и дори и не изслуша какво се обяснява във видеото, макар и там да съм отделил най-същественото.

Ако беше го направил, щеше да видиш, че реално LTSC е Enterprise версия, която включва всичко. Премахнати за LTSC са единствено магазина и Edge. Просто отдели малко време, да осъзнаеш кое какво е, защото се разбра, че не си никак наясно.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 5 минути, Joss Bomon написа:

Не, не ти е ясно, защото нищо от линковете не прегледа и дори и не изслуша какво се обяснява във видеото, макар и там да съм отделил най-същественото.

Ако беше го направил, щеше да видиш, че реално LTSC е Enterprise версия, която включва всичко. Премахнати за LTSC са единствено магазина и Edge. Просто отдели малко време, да осъзнаеш кое какво е, защото се разбра, че не си никак наясно.

Досега каквото писах беше по повод на това, което писа Дръндю, че искал да си прави малки по обем имиджи за да може бързо да възстановява системата след срив. Т.е. за да са малки трябва да е орязано нещо. Но ти казваш че "реално LTSC е Enterprise версия, която включва всичко". Тогава Дръндю ме заблуждава нещо.

преди 5 минути, vpvelev написа:

Но ти казваш че

Няма нужда аз да казвам, като всичко за което питаш, го има в линковете и видеото от предния ми пост. Истината и фактите са там, а аз единствено ги цитирам.

Относно размера, при мен 11 IoT Enterprise заема по-малко място от 10 LTSC 1809.

преди 15 минути, Joss Bomon написа:

Премахнати за LTSC са единствено магазина и Edge.

в LTSC 2021, едгето го има, в 2019 го няма
магазина, динамични плочки играта солитаре и тънъ ги няма

преди 9 минути, vpvelev написа:

Тогава Дръндю ме заблуждава нещо.

нищо не те заблуждавам
много приложения са премахнати, които при необходимост можеш да си ги намериш в нета

преди 45 минути, vpvelev написа:

което писа Дръндю, че искал да си прави малки по обем имиджи

с премахване на хибернация, пренасочване на виртуалната памет на друг дял, след актуализация почистване на WinSxS...тъй де почистване с dism+, премахване на суап файла със "стрелеца"
и това което остава е незначително по-малко от пълната версия при същата процедура
въпросът опира до дългосрочност на версията
много хора продължават да ползват седмица и според тебе за какво аджеба я ползват, като има нови версии на джама

Аз, само да споделя впечатления!

Много добра LTSC 2022  е посочил в свой пост Joss по назад в темата. Вече четвърти ден се занимавам само с нея и съм много доволен поне за сега. Наистина е по бърза от версия 2019 година.

Благодарности Joss и приятна почивка на всички!

преди 18 минути, дръндю написа:

с премахване на хибернация, пренасочване на виртуалната памет на друг дял, след актуализация, почистване на WinSxS...тъй де почистване с dism+, премахване на суап файла със "стрелеца"
и това което остава е незначително по-малко от пълната версия при същата процедура
въпросът опира до дългосрочност на версията
много хора продължават да ползват седмица и според тебе за какво аджеба я ползват, като има нови версии на джама

И дефендъра може да го разкараш ако не си 

преди 2 часа, Coco1 написа:

И дефендъра може да го разкараш ако не си

нищо не премахвам, което не може да се възстанови от имидж файла

Ползвам домошарката(ма не тая 50 градусовата) и ми върши екстра работа. До сега не ми е притрябвало нещо, което да го има в Про-то.

на 24.07.2022 г. в 14:58, Joss Bomon написа:

Има ли начин моята 2019 да се надстрои до тази, като се има предвид, че съм купил тогава цифров лиценз, приет от МС?

преди 5 часа, NEVADA написа:

Има ли начин моята 2019 да се надстрои до тази, като се има предвид, че съм купил тогава цифров лиценз, приет от МС?

Да. Без да ползваш инсталационна флашка, зареждаш исото на 2021 направо под Windows и стартираш инсталацията от setup.exe. Внимавай като стигнеш до избора за ъпгрейд да НЕ избереш изтриване на файлове и настройки.

Ако ползваш различна от вградената АВ е добре предварително да я деинсталираш!

хванах един малък недостатък на IoT_LTSC_2021
дефендъра сканира собствената си история и дава:
1883250975_.thumb.PNG.7c94975cb79fe5aaba43e1343373d560.PNG

и като не можах да намеря изтриване на историята, разрових се в нета и попаднах на това:
https://answers.microsoft.com/en-us/protect/forum/all/what-to-do-about-trojanwin32wacatacbml-false/d884df80-2dba-46c9-bd8b-4e2f93c9dd3f

последвах линка за почистване на историята и попаднах на това

https://answers.microsoft.com/en-us/protect/forum/all/windows-defender-identifies-the-same-pup-as-a/63f17794-3815-4784-b9cd-c6059c8e0828

Цитат

Until Microsoft sees fit to fix this problem,  you can prevent the repeating error indication, by deleting the

items that are described in Windows Defender Protection History. You can delete them by accessing their files,

that are located in C:\ProgramData\Microsoft\Windows Defender\Scans\History\Service.

In the "Service" folder, find and delete "Detection History"

изтрих съдържанието в посочената папка и след сканиране, дефендъра не отчита зараза
белким този пост помогне на някой

преди 52 минути, дръндю написа:

хванах един малък недостатък на IoT_LTSC_2021

Проблема  се вижда, че е глобален, не само за LTSC.

Според мен, по-добрия вариант е, да се сложи въпросната директория в изключенията, вместо да се трие историята всеки път.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

в LTSC 2019 го няма този проблем

току-що, Joss Bomon написа:

Според мен, по-добрия вариант е, да се сложи въпросната директория в изключенията, вместо да се трие историята всеки път.

току-що, дръндю написа:

в LTSC 2019 го няма този проблем

Според мен е нормално щом съмнителна програма стои на диска, даже и в история да е, АВ да те предупреждава пак. За подсещане.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

направих го
благодаря!
аве то близко до акъля, ама тая склероза дек ме е налегнала...трудно вдявам

преди 1 час, vpvelev написа:

Според мен е нормално щом съмнителна програма стои на диска, даже и в история да е, АВ да те предупреждава пак. За подсещане.

да, ако имаш съмнителна програма, дори с изтриване на историята, дефендъра пак ще я намери
но не е нормално да дава собствената си история като заплаха

пп

обаче проблемът с историята остава 
не се изчиства и пак се налага почистване по горепосочения начин

в LTSC 2019 има опция за почистване на историята, а в LTSC не я намирам

т

Редактирано от дръндю (преглед на промените)

преди 1 час, дръндю написа:

изтриване на историята

https://thegeekpage.com/clear-protection-history-in-windows-defender-on-windows-10-using-event-viewer/
Или в powershell(Admin) - [Winkey]+[X]>[A]

Set-MpPreference -ScanPurgeItemsAfterDelay 1 

преди 17 часа, Joss Bomon написа:

по-добрия вариант е

Новата версия вече е факт и стана точно според твоята препоръка. С едно малко изключение-не се активира автоматично (щото не можело да се свърже със сървъра), та се наложи аз да свърша тая работа, за сега всичко е наред. Благодарности!

33.JPG

111.JPG

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.