Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Ясно, мерси. Може би е от това или просто съм карък днес. :D

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Цитат

Издание    Windows 10 IoT Enterprise LTSC
Версия    21H2
Компилация на ОС    19044.1889
Персонализиране    Windows Feature Experience Pack 120.2212.4180.0

image.jpeg.8b28234a443eb30d0f4e0d4ec34a4f99.jpeg

Тази папка $WinREAgent в C:\  е празна. Може би да я разкарам или да си я оставя да си стои така?

C:\$WinREAgent\Scratch

Със сигурност не е от проблем с Windows Update компонентите ми. В Sysnative имаше интересни насоки, но те също се различаваха от моя казус.

В CBS-а видях интересни неща (но аз Bitlocker не използвам). Освен ако Kaspersky (макар, че щом nikssi писа, значи няма да е и от него) или Comodo нещо не се намесват макар че в настройките им актуализациите им са позволени. Все пак ги бях спрял за тества и по време на кръпките, но без промяна. Засега не ми се деинсталират напълно, нито ми се прави reset. Ще има с какво да се занимавам тези дни явно. :D

2022-08-09 23:55:43, Info                  CSI    000000ec Secure Boot: 'Attempting to apply Secure Boot update'

2022-08-09 23:55:44, Info                  CSI    000000ed Secure Boot: 'The Secure Boot update could not be applied. This may be due to your BitLocker configuration (e.g. policy that disallows Secure Boot for integrity validation). Please suspend BitLocker before applying the Secure Boot update or fix the policy conflict.'

SFCFix и той е чудесен...

AutoAnalysis::
SUMMARY: No corruptions were detected.
AutoAnalysis:: directive completed successfully.

преди 6 минути, nikssi написа:

Тази папка $WinREAgent в C:\  е празна. Може би да я разкарам или да си я оставя да си стои така?

C:\$WinREAgent\Scratch

Може да я разкараш. :)

Добре де.Какво се случва,с драйверите,на AMD?

Сега,докато играя-AMD Was crashed.Windows will restart.

И пак ми изчезна,Sleep Mode бутона.

След рестарт-всичко се оправи.

преди 14 минути, цър-вул написа:

Върни едно издание назад; ползвай ATIcInstallTool:

Миииии,ще го пробвам.Имах го,преди години...

Ако не е заради Secure Boot-a, може би е заради това, че не съм пуснал TPM. Вие повечето май го имате като изискване за 11-ката нали?

Попаднах на друга тема с тази проблематична кръпка, но понеже не знам немски я пуснах през преводача:

?_x_tr_sl=de&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=en&_x_

https://www-compiware--forum-de.translate.goog/forum/thread/51546-windows-11-secure-boot-update-kb5012170-lässt-sich-nicht-installieren-auf-nicht/?_x_tr_sl=de&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=en&_x_tr_pto=sc

Цитат

This means that this update cannot be installed on PCs that do not have TPM 2.x and Secure Boot and / or have installed Windows 11 with the usual installation tricks / registry hacks...?

Can someone confirm this please?

Thank you.😉

преди 7 минути, цър-вул написа:

Е, това вече е друга бира - проблем със свалянето. Провери си стените (временно за теста спри)

Ами не е. Даваше го и преди стъпките. Общо взето си ги редува. Но определено не е проблем със свалянето за съжаление...

Направо ме сърбят пръстите да обърна дяла от MBR в GPT, да спра CSM и да пусна Secure Boot + PTT и да пробвам пак, но не ми се рискува, защото ползвам системата и за работа и не искам да си отварям по-голяма беля (не че нямам Image и т.н. разбира се). То реално аз в момента като не ползвам Secure Boot не ме грее много за дупките в самия Secure Boot така или иначе на този етап.

Пробвах ръчно да обновя файла подобно на статията, която беше дал по-нагоре (за която бях дал снимки от PS) само че този път с ръчно extract-натите файлове от новия ръчно свален update. Стана, но WU пак не призна кръпката за инсталирана. И дори се разписка за повреди с DISM проверките и затова направих UNDO и DISM и SFC се успокоиха.

Поразрових се още малко в CBS.log-a и установих, че реално никой няма точно моята грешка в нета:

2022-08-10 11:12:45, Error                 CSI    00000025@2022/8/10:08:12:45.729 (F) onecore\base\secureboot\servicing\advancedinstaller\securebootai.cpp(363): Error HRESULT_FROM_WIN32(ERROR_INSUFFICIENT_BUFFER) originated in function

Поразрових се още малко и може би имам догадки за евентуалната причина. Навремето си бях слял 4-те дяла, които инсталацията на Win прави в основния (с доста команди разбира се). Досега не е имало ядове, но предполагам тази кръпка проверява мястото на SR дяла (какъвто нямам) и ако се окаже недостатъчно голям дава тази грешка. По пътя на логиката сега като SR дяла е слят би трябвало инсталатора да намира и неговото свободно място като налично, но може би не и си търси SR дяла.

https://www.sysnative.com/forums/threads/windows-10-x64-kb4495667-update-reaches-92-and-then-rolls-back.28314/

Та, ако ми се занимава и не ме домързи може да си създам един EFI system partition и да видя какво ще стане. :)

Image-223.png

преди 19 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Поразрових се още малко и може би имам догадки за евентуалната причина. Навремето си бях слял 4-те дяла, които инсталацията на Win прави в основния (с доста команди разбира се). Досега не е имало ядове, но предполагам тази кръпка проверява мястото на SR дяла (какъвто нямам) и ако се окаже недостатъчно голям дава тази грешка. По пътя на логиката сега като SR дяла е слят би трябвало инсталатора да намира и неговото свободно място като налично, но може би не и си търси SR дяла.

Аз съм с mbr
image.png.813416dd5b3531dc6358aa3c51a9b37c.png

И се инсталира KB5012170

преди 3 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Пробвах, дори съм го написал назад. Не ще. :biggrin:

Същата грешка дава и заради фреймуорк 3.5. Secure boot, TPM, и GPT не са от значение, защото при мен са "заобиколени" и съм на MBR.

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Същата грешка дава и заради фреймуорк 3.5. Secure boot, TPM, и GPT не са от значение, защото при мен са "заобиколени" и съм на MBR.

Може би, но аз така или иначе вече съм направил Reset на Performance Counters броячите (какъвто също срещнах за подобна грешка), както и че Net-a ми е пуснат в Add/Remove Features, но не иска. Може би тогава си търси тези обединени системни дялове. Според мен не е важна само грешката, но и какво пише в CBS.log-a, а грешка с номер (F) onecore\base\secureboot\servicing\advancedinstaller\securebootai.cpp(363): Error HRESULT_FROM_WIN32(ERROR_INSUFFICIENT_BUFFER) не видях никъде специално за securebootai. Има 277 и 325. но 363 не видях,

Може да си поиграя още, да му ударя един in-place (който едва ли би помогнал, защото проблема не мисля, че е в corruption на Win-a, а по-скоро в липсващи условности) или да ударя пълен формат или да оставя нещата така. Аз не ползвам Secure Boot-a и дупките в него на този етап не са ми спешни, но все пак ще ме дразни да има нещо развалено някъде там.

Мисля да почопля още малко. Освен това се надявам в AsRock форума да пишат. Може да отворя една тема и в Sysnative и след това с голямата лопата.

преди 3 часа, цър-вул написа:

Аз съм с mbr

И се инсталира KB5012170

Чудя се сега ако обърна в GPT дали ще запали като съм слял EFI-то с основния. Би трябвало ако boot loader-a си го имам? Най-много да се наложи да го пресъздам (направо с Macrium-a) ако трябва. Или да ръгна един In-place... или по-добре да си пусна D2-Res и да си пусна климатика и да си извадя студена бира.... и да си гледам кефа :giggle1:

преди 18 минути, B-boy/StyLe/ написа:

или по-добре да си пусна D2-Res и да си пусна климатика и да си извадя студена бира.... и да си гледам кефа :giggle1:

А! Право в десетката!

Чудя се сега ако обърна в GPT дали ще запали като съм слял EFI-то с основния.

Не би трябвало да има проблем да зареди

Или да ръгна един In-place... или по-добре да си пусна D2-Res и да си пусна климатика и да си извадя студена бира.... и да си гледам кефа

Или две в едно в указания ред...😎

Иначе тези изисквания също са изпълнени:

Windows Update error 0x800F0922 can occur due to one of the following reasons:
- App Readiness service is disabled. => УСЛУГАТА Е СТАРТИРАНА
- Performance counters are damaged. => ПУСНАТИ СА КОМАНДИ ЗА RESET на БРОЯЧИТЕ
- The System Reserved partition’s free space is less than 15 MB. => СВОБОДНОТО МЯСТО НА ТОЗИ ДЯЛ Е НАД 82 MB.

Според - dism /online /get-packages /format:table няма и чакащи кръпки (pending).

Все се надявах да е заради спрян Secure Boot:

Цитат

Its probably because of Secure Boot. There are other XCP-NG virtualization articles saying Secure Boot has to be enabled in the Bios for this update to take.

Ама вие потвърждавате обратното...

преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:
Цитат

Its probably because of Secure Boot. There are other XCP-NG virtualization articles saying Secure Boot has to be enabled in the Bios for this update to take.

Ама вие потвърждавате обратното...

В цитата е "probably", a при мен е really done

Явно хич не съм сам. Пръкнаха се доста теми вече в нета, а в AsRock форума и други се оплакаха от същото в моята тема там:

https://www.google.bg/search?q="KB5012170"+0x800f0922&ei=XszzYtejFd28xc8P39iQ6AE&ved=0ahUKEwjXyqqJybz5AhVdXvEDHV8sBB0Q4dUDCA0&uact=5&oq="KB5012170"+0x800f0922&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EANKBAhBGAFKBAhGGABQmBBYpS5gnDZoAnAAeACAAWuIAfICkgEDMy4xmAEAoAEBwAEB&sclient=gws-wiz

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/kb5012170-security-update-for-secure-boot-dbx/699b8c9b-6b97-4216-acd4-b86d91bb9cf9

При мен се качи и дори искаше рестарт, но радостта ми бе кратка...при рестарта преди да го завърши, каза, че нещо не му харесва и направи отново undoing changes. :D

Този път видях и нова грешка: 8007007a

2022-08-10 16:56:45, Info                  CSI    0000014a The queue has completed running, and AI failures have occured.
2022-08-10 16:56:45, Info                  CSI    0000014b ==Error Summary Start==
2022-08-10 16:56:45, Error                 CSI    0000014c (F) Installer: Secure Boot Installer    Binary Name: securebootai.dll    ErrorCode: 8007007a    Phase: 40    Mode: Install (upgrade)    Component: Microsoft-Windows-SecureBoot-FirmwareUpdate, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35, ProcessorArchitecture=amd64, versionScope=NonSxS[gle=0x80004005]
2022-08-10 16:56:45, Info                  CSI    0000014d ==Error Summary End==
2022-08-10 16:56:45, Info                  CSI    0000014e Rolling back transactions...

но реално не се оказа нова, защото 8007007a пак означава - ERROR_INSUFFICIENT_BUFFER (както в предишните ми логове).

Дори увеличих размера на System Reserved дяла ама нъцки.

Не разбрах този KB5012170 само за Windows10 ли е? Че и аз съм с AsRock. Не съм го получавал, но съм с W11 и то инсайдерски.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.