Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

capnemo

Препоръчан отговор

на 11.01.2023 г. в 18:08, цър-вул написа:

:offtopic_s:
Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под Win 11. И там не иска́. Като отидох при принтера, на дисплея се мъдри съобщене за липса на хартия...😎

То това твойто нищо не е. Веднъж, както си стоях на компютъра и си слушах музика, звукът взе, че спря и се почна... Тая програма няма звук, оная програма няма звук, system restorе-и, преинсталиране на драйвери. Малко ми остана да преинсталирам и Windows-а. И по едно време гледам, заекът минал и гризнал кабела на слушалките... За щастие малко тинол и изолирбанд оправиха нещата. :whist:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 13,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Open-Shell 4.4.189

Цитат
  • Properly scale default skin font according to DPI (#1110)
  • Original fix introduced in 528d15 was not correct.
    The problem is that `SystemParametersInfo` uses DPI that current session started with.
  • We should use `SystemParametersInfoForDpi` (available since Win10 1607) that returns properly scaled font size.
  • Fixes #1110

https://github.com/Open-Shell/Open-Shell-Menu/releases/download/v4.4.189/OpenShellSetup_4_4_189.exe

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да питам запознатите нещо, тази програма --> AAct x64 v4.2.3 доколкото разбрах от търсене из Гугъл е активатор за Windows, на едно място пишеше, че е за нелегални копия на последния, та въпроса ми е само за нелегални копия ли става или може да се ползва и за легални ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, S73fan написа:

Да питам запознатите нещо, тази програма --> AAct x64 v4.2.3 доколкото разбрах от търсене из Гугъл е активатор за Windows, на едно място пишеше, че е за нелегални копия на последния, та въпроса ми е само за нелегални копия ли става или може да се ползва и за легални ?

За какво ти е когато имаш легален Windows ?  Помисли си !   Пълен вирус ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хм...интересно, да обясня малко ситуацията, става въпрос за служебен компютър, на който след проблем беше сменено дъното, след няма и час работа долу в дясно изписа съобщение да се активира Windows-а, обаждаме се на този който поддържа компютрите и видях, че ползва въпросната програма. Освен това спря антивируса (Win Defender) и деинсталира DefenderUI и AppCheck и ми стана любопитно защо е цялата гимнастика ? Ако има ключ не трябва ли просто да се въведе и да се регистрира Windows-а ? От личен опит знам, че "евтините" ключове за Windows от разни магазини в нета след смяна на дъно трябва да си купиш нов, ама тука е служебен компа и би трябвало да има купен с фактура Windows или нещо се бъркам ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, S73fan написа:

Хм...интересно, да обясня малко ситуацията, става въпрос за служебен компютър, на който след проблем беше сменено дъното, след няма и час работа долу в дясно изписа съобщение да се активира Windows-а, обаждаме се на този който поддържа компютрите и видях, че ползва въпросната програма. Освен това спря антивируса (Win Defender) и деинсталира DefenderUI и AppCheck и ми стана любопитно защо е цялата гимнастика ? Ако има ключ не трябва ли просто да се въведе и да се регистрира Windows-а ? От личен опит знам, че "евтините" ключове за Windows от разни магазини в нета след смяна на дъно трябва да си купиш нов, ама тука е служебен компа и би трябвало да има купен с фактура Windows или нещо се бъркам ?

Сменяйте "специалиста" по поддръжката...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако фирмата плаща за легални Windows-и няма нужда от кракове. Ако не плаща тогава по-добре ключовете от сивата зона (евтините), но пак е по-добре от кракове. Ако ще се ползват кракове (активатори) поне да са от читавите и не е задължително да се деинсталират приложенията за защита. За целта си има списъци с изключения. Препоръчително е да си пуснете отново Windows Defender и да си качите пак Appcheck или KART (Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Home/Business - безплатни са и двете версии). DefenderUI си е супер инструмент за настройване на Windows Defender. Другата добра, но с по-архаичен интерфейс е Configure_Defender. Алтернативата е да се сложи програма като Kaspersky Free. Тя сама ще си спре Defender-a и при нея няма нужда от KART или Appcheck, защото включва технологията на KART в себе си (System Watcher + rollback).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!

Напоследък ми се случва често да не мога да изрежа и преместя файл/папка с файлове, защото била отворена или се използва в момента.

Интересуваме дали има лесен начин чрез програма в Windows, команден прозорец или външа програма да разбера кой процес възпира действието и съответно да го "елиминирам".

Без име.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С Process Explorer да речем.

https://learn.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/process-explorer

Кликваш върху мерника и задържаш върху въпросната папка.

Може и с програми като LockHunter, Unlocker, IObit Unlocker и т.н.

https://lockhunter.com/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Рестартираш 

преди 49 минути, iBonev написа:

Напоследък ми се случва често да не мога да изрежа и преместя файл/папка с файлове, защото била отворена или се използва в момента.

Обикновено е отворен файл от папката. Я някой текстов... Затваряш нотепад и местиш

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Kolev72 написа:

Благодаря за инфото Жоре! Преди 20-30 минути и аз го засякох! Лека вечер на всички от мен!

Няма за какво, Стефчо. Да, за нашия регион точно в 20:00 ги пускат всеки PatchTuesday.

Лека вечер и весело посрещане на празника! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Няма за какво, Стефчо. Да, за нашия регион точно в 20:00 ги пускат всеки PatchTuesday.

Лека вечер и весело посрещане на празника! :)

Мерси, но моя бе на 2 февруари!!!  ❤️

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 30.08.2015 г. в 14:19, DarkEdge написа:

Още един играч на сцената за почистване на следенето: Spybot Anti-Beacon

http://thewindowsclub.thewindowsclubco.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2015/08/Spybot-Anti-Beacon.jpg

Линк за изтегляне

Spybot Anti-Beacon
Версия:3.9.0
Промените:changelog.md
(за 3.9.0 все още няма инфо)

AntiBeacon30-Customize-en.png

Ръководство за работа с инструмента:

Инсталатори:
https://download.spybot.info/AntiBeacon/StandAlone/
Актуална версия(16.02.2023):3.9.0

Инсталатори на портативна версия:
https://download.spybot.info/AntiBeacon/Portable/
Актуална версия(16.02.2023):3.9.0

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...