Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 11 минути, цър-вул написа:

Много интересна програмка! Веднага я инсталирах, ето резултата:

Той не кореспондира с данните от EventViewer, но се покрива с моите измервания. Двете ОС са на два отделни ССД, дали да откача седмицата и да махна избора на ОС? 

Там, дето има оптимизиране, иска покупка на пълната версия.

66.PNG

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 20 минути, цър-вул написа:

Е, не можа ли да съобразиш да покажеш Know more...

Съобразих, но там се иска покупка на "Премиум", за да се направи нещо. Единствено има дадено действие с регистрите, дали ще стане без премиум? Има и още нещо-програмата се окачествява като интерактивна услуга, която не била разрешена при мен. Обърнах всички услуги наопъки, но не намерих коя е за това.

67.PNG

88.PNG

Не им обръщай внимание просто. И при мен има събития с ID100, 200 и дори 500 (което дори касае видеокартата). Проблеми никакви особени. Има разни странни неща рядко, но не ми се занимава да ги описвам. Преди съм се занимавал да ги трасирам и така и не успях с инструментите, които бях използвал тогава. Все още не съм пускал най-важния де - xperf и fork-a xperf123, но честно не знам дали ми се занимава. Преди това искам да извърша едни други манипулации (преминаване на GPT, спиране на legacy CSM, пускане на C.A.M и пускане на TPM и Secure Boot и разни други настройки HPET, различни версии на БИОС и т.н.), защото съм си наумил да тествам без заобиколки и 11-ката. И тогава вече на чиста такава да трасирам тези събития. Ако се окаже от картата, то тя има още близо година и половина гаранция така че лесно ще им я върна. Казвам го, защото подозирам, че са свързани нещата с VRAM-a, но не мога да го хвана. Няма проблем с игрите и приложенията и дори тестовете, които съм пускал, но все пак имам подозрения, че нещо не е съвсем наред с VRAM-a и. Та, моя съвет е просто да ги игнорираш тези събития. При мен зачестиха като минах от SSD 850 Pro => nVme 970 Evo Plus и след замяната на 1060 6GB с 3070ti 8GB в което няма никаква логика (освен ако самите компоненти, както казах си имат своите ядове). Може разбира се да е и от калпав драйвер. Подозирам, че се появи след обновяване на някои от версии на ME (MEI) или RST. Може и да е от периферия. Иска си анализ за който нямам време. Системата ми е и за работа и е достатъчно стабилна и затова не съм тествал (то дори сега и виртуалка не съм вдигал за тестване на бацили, като в доброто старо време). Но на теб ако ти се занимава без xperf (или xperf123) няма как да минеш.

Между другото освен BootRacer навремето имаше още една подобна програма, но я изоставиха. Казваше се Soluto.

https://www.majorgeeks.com/files/details/soluto.html

soluto.jpg.16281392d95a90aad2722958aca9f29f.jpg

преди 17 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Има разни странни неща

Много благодаря за вниманието! Нещата имат развитие-вчера откачих ССДто с уиндоус 7 и изтрих неговия запис в конфигурация на системата, след това в биос направих настройката за честота на РАМа от Ауто на 2133 мхц(максималната за дъното Н110 дгс). Ос се зарежда осезаемо по-бързо, спряха всякакви грешки за бавно зареждане (вече десетина пъти) и мисля, че въпросът е решен. Явно времето за избор на ОС е влияело на общата оценка, или кой-знае какво друго, но така е супер! С помощта на цървулкин и програмката за контрол на времето се вижда добре:

1.PNG

2.PNG

3.PNG

преди 4 минути, N47X написа:

Много благодаря за вниманието! Нещата имат развитие-вчера откачих ССДто с уиндоус 7 и изтрих неговия запис в конфигурация на системата, след това в биос направих настройката за честота на РАМа от Ауто на 2133 мхц(максималната за дъното Н110 дгс).

Няма ли XMP профил? Аз моята на Auto сваля на 2133, на XMP я клоква до 3000 (максималната на самата памет, иначе дъното поддържа до 4333). Но подобрение според записите няма. А съм засичал времето и ръчно с хронометър, че времето си е същото от преди появата на тези логове. Радвам се, че при теб се е оправило. Аз лично няма да гоня за момента вятърни мелници. Любопитно ми е да трасирам проблема де, но то така или иначе предстои и ъпгрейд на компютъра и преминаване към 11 и на този етап няма смисъл да се занимавам.

току-що, B-boy/StyLe/ написа:

Аз лично няма да гоня за момента вятърни мелници

Тези и 10 и 11 работят безупречно, пълна скука, за това се занимавам с другите недостатъци. Пък и така научавам (благодарение и на Цървул-а) нещо ново-да сте живи и здрави!

Програмата има и бонус-дава да се махнат още 2 сек от времето и зареждането става супер. В същото време контролът на това време от самия уиндоус се разминава драстично с резултатите на BootRacer-а. Показвам данни за едно и също зареждане-21сек според програмата и 52сек според уиндоус. На кого да вярвам? По-склонен съм да приема резултата на уиндоус-контрола. Почва да ми писва, ще послушам 

B-boy/StyLe и ще зарежа нещо, дето няма особено значение и влияние. Няма как да дам 45Е за несигурно действие на програмата. От друга страна, като включа хронометъра, времето за зареждане далеч не е 52сек, но не е никак ясно от кой момент се засича-времето на биоса къде е в тази сметка, а то е доста. Ако намеря друга подобна програма, ще може да се направи сравнение.

111.PNG

112.PNG

на 30.08.2023 г. в 12:56, N47X написа:

цървулкин

Няма такъв ник!!! Моля, уважаван това, което виждаш като ник!

“Цървулкин“ ползват простаците във форума в желанието си да се покажат колко са велики.

Искам да пробвам защита отново единствено със стената на Комодо - без активен антивирус.   На  XP  беше възможно.     Някой знае ли как може да се изключва   вградения защитник на Микрософт?  При инсталиране на друг антивирус той се самоизключва сам. Не искам да поставям друг.   Има ли опция за избор на изключване и включване при Дефендерчо?

преди 23 минути, attj написа:

Искам да пробвам защита отново единствено със стената на Комодо - без активен антивирус.   На  XP  беше възможно.     Някой знае ли как може да се изключва   вградения защитник на Микрософт?  При инсталиране на друг антивирус той се самоизключва сам. Не искам да поставям друг.   Има ли опция за избор на изключване и включване при Дефендерчо?

Тоше пробвай с тези двата:

https://www.sordum.org/9470/windows-update-blocker-v1-8/

https://greatis.com/stopupdates10/

Иначе има още по-груби начини, но си е занимавка (смяна на servicedll пътя в регистрите за услугите на програмата), използване на IFEO ключове, поставяне на Junctions на папките и т.н. но няма смисъл.

преди 33 минути, attj написа:

как може да се изключва   вградения защитник на Микрософт

По-скоро това:
https://www.sordum.org/9480/defender-control-v2-1/
defender_control_menu.png

преди 17 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Тоше пробвай 

При мен е Защитника на Микрософт с Версия:  4.18.23080.2006

Обновено:2023-08-30

Системи: Windows 11 и 10, 64-bit       Уморих се да ровя - не намирам такава опция.   Ако пак ме ядоса с някоя фалшива тревога - ще си поставя най-мълчаливия антивирус ( някой като  IObit)  и това чудо ще се самоизключи.

преди 45 минути, цър-вул написа:

Хахаха, да, мислел съм за нещо и съм копнал грешните линкове.

Имах предвид тези:

https://www.sordum.org/9480/defender-control-v2-1/

https://github.com/ionuttbara/windows-defender-remover

преди 17 минути, цър-вул написа:

Точно с 3 клика се стартира тулът, изключва се WinDef и се затваря тулът.
Доказано работи - ползван е неведнъж

Криптираният архив ми иска парола за достъп и разархивиране.

преди 20 минути, цър-вул написа:

😄
Ти да видиш
 image.png.a5b819e395f805915068218cde63ebb6.png

; Generated (01.03.2022 15:37:42) by Defender Control v2.1
; www.sordum.org

[Main]
Language=Auto
HideWindowOnStartup=0        Сега пък не стартира при автосандбокса на Комодо.     Няма да си сменям пак защитата заради Дефендерчо.     Изключвам охраната му в реално време за кратко и нашият сам си се включва след няма и минута. 

преди 1 час, attj написа:

; Generated (01.03.2022 15:37:42) by Defender Control v2.1
; www.sordum.org

[Main]
Language=Auto
HideWindowOnStartup=0        Сега пък не стартира при автосандбокса на Комодо.     Няма да си сменям пак защитата заради Дефендерчо.     Изключвам охраната му в реално време за кратко и нашият сам си се включва след няма и минута. 

Е за какво да сменяш? Това е ДОВЕРЕН инструмент. Няма да те компрометира, но ти си знаеш. Ползвай тогава каквото сметнеш за добре. :)

Аз лично от Defender Control не съм доволен. Спомням си че преди 3 години използвах инструмента за да спра за постоянно дефендерчо на win10 инструмента спря защитника но след рестарт на системата ъъъъъ няма никой. Системата не реагираше на нищо дори и в safe mode неискаше да зареди и ме принуди да преинсталирам. Незнам сега новите версии на програмата, как се справят и дали някой, от вас е ползвал инструмента и е имал проблеми с него но както се вижда и в клипа в страницата на sordum инструмента спира и включва защитника но след рестарт при изключен защитник никой не е написал какво се случва. А също и в коментарите от sordum са си го написали че няма да актуализират повече програмата.

Spoiler

Получаваме някои съобщения като това; След като изключите Defender с Defender Control, той не може да бъде отворен отново. Въпреки че никога не причинява тази грешка в нашите системи. Има оплаквания от потребители

следните са само възможности:

Microsoft не иска Defender да бъде изключен напълно. Следователно, когато защитник е изключен, актуализацията на Windows или компонентът на Windows се опитва да поправи Defender и в резултат на това Defender може да се повреди. Разбира се, злонамерена програма може също да повреди напълно Defender. (Ако няма различен софтуер за сигурност в Windows, когато Defender е изключен)
Microsoft непрекъснато предприема нови мерки, защото не иска Defender да бъде изключен. Сред тези мерки има възможност Windows Defender да бъде повреден. Следователно ние повече няма да актуализираме тази програма
Екипът на Sordum.org

Аз поне от този им коментар стигам до заключението че можеби са си правили експеримент при изключен защитник и след рестарт инструмента им да им е направил кофти шега.

преди 12 часа, attj написа:

Изключвам охраната му в реално време за кратко и нашият сам си се включва след няма и минута. 

Изключи ли първо опцията Tamper data на Defender

преди 33 минути, цър-вул написа:

Изключи ли първо опцията Tamper data на Defender

Defender Control v2.1  не стартира при автосандбокса на Комодо,  подобно на много буби.  Писах.    Няма да се чудя повече как да изключвам   защитника на Микрософт.   При другите антивируси има подобна опция.  Един ден може да му създадат.     

Ще допълня нещо важно -Дефендерчо ми е обновен до дупка и се защитава.  Арестувал е с дефиниция  в карантина     HackTool:Win32/DefenderControl!MSR.

преди 1 час, attj написа:

Defender Control v2.1  не стартира при автосандбокса на Комодо,  подобно на много буби.  Писах.    Няма да се чудя повече как да изключвам   защитника на Микрософт.   При другите антивируси има подобна опция.  Един ден може да му създадат.     

Нали това писах. Спри пясъчника. Той не може да различи буба от нормална програма по дизайн. Разбира се, че няма да стартира в него. За Бога, все едно ползваш варана за първи път. Сега и тук ли трябва да оспамиш?

преди 17 минути, attj написа:

Ще допълня нещо важно -Дефендерчо ми е обновен до дупка и се защитава.  Арестувал е с дефиниция  в карантина     HackTool:Win32/DefenderControl!MSR.

Ами нормално, hacktool, не вирус....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.