Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 8 минути, Mapuku написа:

ужасен е тоя ъпдейт kb5031356 Ли беше, дето не се инсталва. чакам го да фейлне, дърпам кабела за нета, на services Правя windows update - disabled, и някак си пак е готов и при рестратиране пак ще опита да се инсталира.

да попитам нещо. имам свободно място 16 гб от 75 в C (бяха 25 пък нищо не съм инсталирал, свалял на C) - не се показва като червено.

25 фрий от 80 в D - не се показва като червено

25 фрии от 310 в E - показва се червено.

10% от 80 са 8 гигабайта. Ти имаш 25 - значи, че ще си е нормално.

10% 0т 310 гигабайта. са 31 гига.  Ти имаш 25. Значи че ще ти светне...ЧЕРВЕНО

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Странно. Кръпка по сигурността, вместо по стабилността (а уж не сме втория вторник). И няма други кумулативни актуализации...

Image-569.png

Хммм...вместо във вторник са ги пуснали по-късно явно този път. Вторник имаше само кръпка за framework-a и то по сигурността (а такива са само втория вторник, не четвъртия). Явно е била спешна. Помислих, че този път няма да има кръпки по стабилността, но явно все пак ще има (макар и не в четвъртия вторник). Добре, че проверих случайно. :)

Image-573.png

Ама разбира се, че в петък ще има проблем, че как иначе. Ама после ще го чопля като си свърша проекта: :lol6::lol6::lol6:

Image-574.png

Иначе изглежда масивен:

https://support.microsoft.com/en-us/topic/october-26-2023-kb5031445-os-build-19045-3636-preview-03f350cb-57f9-45e6-bfd7-438895d3c7fa

Качи се от втория път. Явно е искал да затворя всички активни приложения (то и грешката означава Access Denied), но нямаше как, защото работих мултитаскинг. Втория път се качи, но доста бавно. Близо 45 мин. и то на nVme диск. Доста масивен ъпдейт, както писах в предния пост. 10.0.19045.3636

преди 5 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Качи се от втория път. Явно е искал да затворя всички активни приложения (то и грешката означава Access Denied), но нямаше как, защото работих мултитаскинг. Втория път се качи, но доста бавно. Близо 45 мин. и то на nVme диск. Доста масивен ъпдейт, както писах в предния пост. 10.0.19045.3636

В бачкането на Pro се появи .NET Framework, а вкъщи на Home - не.

Впечатленията ще ги оставя на вас:

Един познат се опитва да си отвори рентгенова снимка от диск, защото му трябва за преосвидетелстване от ТЕЛК. Който не знае, рентгеновите снимки от години ги качват на CD-та, заедно с програмата, която трябва да ги чете - независимо дали са за ТЕЛК или за лична употреба. Разбира се, програмата е само за Уин. На неговия комп програмата не ще да тръгне, на лаптопа на личния му лекар също, на служебния лаптоп, който е с лицензиран Уиндоус 10 също не ще да тръгне. Само мрънка за липсващи .Net, пита дали искаме да бъде инсталиран .Net 3.5, потвърждаваме, инсталира се и... хой, програмата пак мрънка за .Net 3.5.

Познайте в коя ОС тръгна от раз без да инсталирам нищо допълнително... :lol6:

преди 56 минути, Валсо написа:

Познайте в коя ОС тръгна от раз без да инсталирам нищо допълнително... :lol6:

W7, 'щот' DNF 3.5 е инсталирана по подразбиране. От това, че някой е технически неподготвен, не следва, че има някакъв проблем.
DNF 3.5 (и по-стари) се активира от Turn Windows features on or off.
Пък при мен си се отварят снимките директно с асоциирано портативно приложение (Sante Dicom Viewer)

на 29.10.2023 г. в 14:13, цър-вул написа:

W7, 'щот' DNF 3.5 е инсталирана по подразбиране. От това, че някой е технически неподготвен, не следва, че има някакъв проблем.
DNF 3.5 (и по-стари) се активира от Turn Windows features on or off.
Пък при мен си се отварят снимките директно с асоциирано портативно приложение (Sante Dicom Viewer)

По-скоро има предвид Linux (виж му подписа).

И ъпдейта 445 не може да се инсталира при мен. и предишния. сякаш тези които са по 700мб не могат да се инсталират и това си е.

Ако преинсталирам уин и все пак НЕ се инсталират тия ъпдейти ще е яко тъпо :(

На другия комп си минават. Който е по-стар и по-скопен, но явно не са важни параметри на компютъра. Е, има повече фрии спейс, но пък дали е това.

преди 3 часа, Mapuku написа:

И ъпдейта 445 не може да се инсталира при мен. и предишния. сякаш тези които са по 700мб не могат да се инсталират и това си е.

Ако преинсталирам уин и все пак НЕ се инсталират тия ъпдейти ще е яко тъпо :(

На другия комп си минават. Който е по-стар и по-скопен, но явно не са важни параметри на компютъра. Е, има повече фрии спейс, но пък дали е това.

По сърварите на Микрософт няма такива ъпдейти като твоя номер, няма и такъв "и предишния". Това е технически форум, а не празни приказки.

току-що, Mapuku написа:

има има. kb5031356 и kb5031445

Това е съвсем друго нещо от това, което си написал в горният си пост. Всичко се качва без проблем, ако операционната ти система работи нормално.

Ето ти линк от който можеш ръчно да си изтеглиш обновленията. След това следва нормалното им инсталиране. В случай че има проблем, ще получиш съобщение с грешката, която ти посочва компютъра.

https://www.catalog.update.microsoft.com/home.aspx

Нали ти написах нещо. На теб, операционната ти система е  омазана. Не са ти виновни ъпдейтите. До сега примерно са вървели добре. Но явно, вече не е така. Ако имаш стара дата за възтановяване опитай и с нея, но най правилното ти решение е една добра, ДОБРА преинсталация на чист диск. Като под чист диск разбирам  - поне форматиран. Може и да не е нов. И като питаш, трябва и да даваш някаква информация на хората, а не да затваряш форума и да чакаш само на готово. Така се помага, така и се учи човек от грешките си. Помощ ли е според теб, последният ти пост?   "и ръчното не става" Кое не става, ти какво направи освен да изтеглиш ръчно ъпдейтите?

преди 22 минути, Mapuku написа:

и ръчното не става.

1. Проверка на системните файлове - sfc /scannow
Рестарт
или
2. Start >Run> services.msc >Windows Update > провери дали е на Automatic - ако не е го направи.
и/или
3. Control>Troubleshoot >Windows Update Troubleshooter
Рестарт
Проверка за актуализации

преди 2 минути, цър-вул написа:

1. Проверка на системните файлове - sfc /scannow
или
2. Start >Run> services.msc >Windows Update > провери дали е на Automatic - ако не е го направи.
2. Control>Troubleshoot >Windows Update Troubleshooter

Назад нали му писах. Така и не го изпълни. Загуба на време е така след като не следва инструкции.

Аз ей така: + админ права!!! Да не е забравил, че нещо не става без да си ....

на 12.10.2023 г. в 21:02, B-boy/StyLe/ написа:

Зависи коя е кръпката. Имаше една, която да обнови secure boot-a. Тя и при мен не мина преди време. Те после я revoke-наха, защото не бях само аз. Но с новите няма проблеми.

Както съм писал - Tweaking.com Windows Repair - поправка 16

https://www.tweaking.com/files/setups/tweaking.com_windows_repair_aio.zip

или правиш RESET-PC от самия Win:

https://support.microsoft.com/bg-bg/windows/предоставете-на-компютъра-си-стартиране-начисто-0ef73740-b927-549b-b7c9-e6f2b48d275e

или евентуално In-Place Upgrade

https://www.tenforums.com/tutorials/16397-repair-install-windows-10-place-upgrade.html

Явно е доста омазана системата.

Говоря за това горе.

преди 29 минути, Mapuku написа:

и ръчното не става.

Идея от един луд:

Направи го ръчно в "безопасен режим".

sfc scannow не намира проблем

ръчно имам предвид свалям msu файл, цъкам 2 пъти, чакам инсталация, фейл инсталация.

Здравейте, инсталирах за сефте windows 10 .

Имали някакви настойки които да го оптимизирам.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.