Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Виси на 20% от 5мин. Пак ли ще разтегля recovery partition?

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 6 минути, nikssi написа:

Начи на служебния компютър добре  оня ден сложих ъпдейта на пауза,че знам ли какво ще ме изненада сутринта ... 

пп. На личния лаптоп проблем не се наблюдава. 

Покажи скритото съдържание

image.png.14483963df7c1e15f478cc59af92c829.png

Нямам идея. Аз определено не съм очаквал такъв неприятен сюрприз. Не, че е кой знае какво, защото аз и без това рядко спирам/рестартирам системата. Ако се налага да я спра използвам Sleep. Но е неприятно, че при рестарт сега ще се налага да убивам процеса и да го рестартирам ръчно. Все едно влиза в нов акаунт (до рестарта на процеса). А аз съм с 1 акаунт само. Като имам време ще му правя troubleshooting или ще върна Image ако не пуснат някакъв hotfix. Пак зависи и колко потребители ще са засегнати от проблема. Засега никой не е изпищял още в Wilders. А иначе ето какво запушва:

https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/windows-10-kb5034763-update-released-with-new-fixes-changes/

https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/microsoft-february-2024-patch-tuesday-fixes-2-zero-days-73-flaws/

преди 7 минути, parmobil написа:

Не, но и при други виси. Ето един коментар в Wilders:

https://www.wilderssecurity.com/threads/bork-tuesday-any-problems-yet.370217/page-324#post-3183790

преди 5 часа, parmobil написа:

И при мен вися 5 мин. Ама след още 5 искаше рестарт, и след него се доинсталира.

Поне не съм само аз. И на друг се е появил проблема с опита за активиране на Windows Hello и подтикването към синхронизиране с MS акаунта.

https://www.reddit.com/r/WindowsHelp/comments/1aq7y6s/windows_10_problem_after_update_asking_about/

Още няколко приятели (включително и Night_Raven) писаха в Телеграма, че и при тях се е появил този проблем с изчезването на taskbar-a и рестарт на explorer-a е решил също проблема им. Само, че при тях след рестарт на системите май не се появява пак, а при мен иска рестарт на обвивката всеки път след login-in. На тях са се появили и други щуротии - питало ги нещо за рекламите, за мобилни приложения и дали искат офис пакета на MS. Определено освен security поправките, този път са бърникали и където не трябва и ще играе Image Restoration-a в събота и после ще забраня кръпките поне за месец-два (освен ако не намеря решение и без връщането на Image-a).

Аз ще тествам и в Safe Mode и може би с друг акаунт (макар да не ми се иска да правя нов user). Като заобиколно решение мога да си направя един Task Scheduler да ми рестартира explorer.exe след зареждане при стартиране. Но лошото е, че това рестартиране не оправя всичко. Някои икони като тази на Comodo изчезва и трябва да рестартирам и варана за да се появи, както и тази на nVidia Control Panel-a.

Така, така. 10-тки коментари с проблеми като моя в reddit. Конкретно тази дискусия (а не цялата тема):

https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/1aq09gr/comment/kqbpx53/?utm_source=share&utm_medium=web3x&utm_name=web3xcss&utm_term=1&utm_content=share_button

This update contains the previous preview update KB5034203. I have no idea why, but on my machine, KB5034203 completely breaks my taskbar. I literally just wiped Windows 10 on Sunday of this week and reinstalled it, all my apps and settings, etc. Everything was great until Windows pulled down KB5034763, which contains KB5034203, and again it completely fucked up my taskbar.

After installing this update, my taskbar doesn't load the Windows Security, sound or network icons. It also doesn't finish loading any other tray icons that usually start up, nor does it load any of my pinned applications. Sure, launching task manager and restarting File Explorer fixes it, but I'll be damned if I'm going to do that after every reboot.

Не знам, при мен няма такива проблеми. Въпросният ъпдейт KB5034203 се е инсталирал на 26.01, и всичко ми работи нормално. Ако мога да съм полезен с някакво инфо - готов съм да го дам.

преди 9 минути, Rudy M. написа:

Не знам, при мен няма такива проблеми. Въпросният ъпдейт KB5034203 се е инсталирал на 26.01, и всичко ми работи нормално. Ако мога да съм полезен с някакво инфо - готов съм да го дам.

Може би са засегнати само някои, а не всички потребители. Но поне не съм само аз. Има десетки такива в reddit. Познати и те потвърдиха в телеграм, както писах. Интересното е, че при някои се оправя след рестарт и не се налага ръчно да рестартират въпросния explorer.exe след всеки рестарт и login-in в системата.

Това се предполага, че е лесно за оправяне от страна на MS, и засегнатите ясно са доста. Но като гледам още не са оправили проблема с кръпката разтягаща WinRE и още работят по нея... Та може и да не е скоро. Както казах за мен не е проблем засега да рестартирам обвивката (и без това рядко рестартирам самата система) или да върна Image, но е досадно. Damn.

Аз бих бил доволен и на някакъв guide от тяхна страна (дори да не пуснат hotfix), защото ще се се справя с такъв. Те бяха пуснали и за WinRE и повечето се справиха, макар имаше и такива, които не успяха (но то там и самия им guide не беше съвсем точен така или иначе). Стига проблема да не в самата версия на самия explorer.exe, а до някаква настройка в регистрите нещо. Ако е до версията тогава без нов hotfix няма да мине най-вероятно. То при мен затова явно и деинсталацията на кръпката не помогна, защото тя сигурно вече е пачнала самата версия на explorer-a. Мога да видя дали ако копирам само explorer.exe от image-a и заменя тази версия без да върна целия Image ще има ефект. Но преди това май ще е добре все пак да деинсталирам въпросната кръпка за всеки случай. Но това през почивните дни като експерименти.

Наред с другите експерименти за които споменах по-горе:

Цитат

Аз ще тествам и в Safe Mode и може би с друг акаунт (макар да не ми се иска да правя нов user). Като заобиколно решение мога да си направя един Task Scheduler да ми рестартира explorer.exe след зареждане при стартиране. Но лошото е, че това рестартиране не оправя всичко. Някои икони като тази на Comodo изчезва и трябва да рестартирам и варана за да се появи, както и тази на nVidia Control Panel-a.

Точно го бях пуснал да се инсталира. KB5034763-никакви проблеми.

Дава ми ерор на KB5034441

преди 4 минути, Недко1975 написа:

Точно го бях пуснал да се инсталира. KB5034763-никакви проблеми.

Дава ми ерор на KB5034441

Увеличи си размера на WinRE относно втория KB. Трябва да е поне 800-900 - най-сигурно 1GB размера на WinRE дяла.

преди 5 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Увеличи си размера на WinRE относно втория KB. Трябва да е поне 800-900 - най-сигурно 1GB размера на WinRE дяла.

Това през конзолата ли? С diskpart?

преди 16 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Пак да кажа - при мен не беше необходимо:

large.2024-01-11_200017.jpg.860d83cc84cd

large.2024-01-11_195755.jpg.6141a6b67811

преди 23 минути, Rudy M. написа:

Пак да кажа - при мен не беше необходимо:

Ок, но при повечето беше и звучи логично на фона на това, което прави. При мен също не беше необходимо, но аз вече го бях увеличил дяла заради предходен update, който също го изискваше (този път относно обновяването на Secure Boot). Не знам каква е била ситуацията при теб, но дори в инструкциите си MS го дадоха като изискване. По някаква причина си минал метър. :)

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Увеличи си размера на WinRE

И това не върши работа всякога. Има още куп условия, които много приличат на условията за уиндоус 11-секюре бот, тпм и пр. Аз сложих модул ТПМ, разреших секюре бот, увеличих дяла и пак не щя-не помня точно още какво искаше.

преди 4 минути, N47X написа:

И това не върши работа всякога. Има още куп условия, които много приличат на условията за уиндоус 11-секюре бот, тпм и пр. Аз сложих модул ТПМ, разреших секюре бот, увеличих дяла и пак не щя-не помня точно още какво искаше.

Ясно ми е. На един не е нужно, на един дори да е нужно не върши работа, но пак е по-добре от това, да не се опита нищо.

преди 12 минути, B-boy/StyLe/ написа:

пак е по-добре от това, да не се опита нищо.

Защо?  Спрях да го наблюдавам,  всичко си работи.

преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Кое пак не разбра?

Много важно, че  дава грешка при ъпдейт на   KB5034441.   Хипсът на Комодо редовно ми блокира ъпдейти не само  на Вайбър.    Може и да не се занимавам.     Не е задължително, това казвам.   Ако всичко си работи.

преди 7 минути, attj написа:

дава грешка при ъпдейт на   KB5034441.

При мен тази актуализация сама се скрива, мога да я повикам само ако повторно пусна проверка -след инсталиране на тези за защитата.

За отбелязване е, че уиндоус 10 толкова се е променил напоследък, че почти прилича на 11. И работи отлично . За случай на неособено сложни неща в работата с него, не се усеща някаква разлика, освен някои бутони и команди са разместени.

22.png

преди 4 минути, attj написа:

Много важно, че  дава грешка при ъпдейт на   KB5034441.   Хипсът на Комодо редовно ми блокира ъпдейти не само  на Вайбър.    Може и да не се занимавам.     Не е задължително, това казвам.   Ако всичко си работи.

Е то това че дава и грешка и си работи са малко несъвместими понятия. Аз поне за мен съм си избрал да не си заравям главата в пясъка. Педантичност се нарича. Па вкус и па цвет.

преди 8 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Па вкус и па цвет.

Хората сме различни, понякога съм и мързелив, на вкус и на цвет товарищей нет .   

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.