Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 2 минути, *S197* написа:

Нямам проблем с инсталирането и след това, проблем с Windows-a.

Good for you. :)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Този път я премахнах през WUSA, а не през WU и проблема се оправи. Сега я паузирах. Няма да връщам Image. Но явно проблема го е имало и при 11 при някои потребители.

wusa /uninstall /kb:5034763
Install-Module PSWindowsUpdate
Get-WindowsUpdate
Hide-WindowsUpdate -KBArticleID KB5034763

Брей, MS добавили в Photos APP-a възможност за премахване на обекти (без пари). Така специално за тази задача няма нужда да се ползва Patch Tool-a на PS или Inpaint например.

https://windowsreport.com/windows-photos-new-generative-erase-helps-users-edit-photos-as-if-they-were-experts-at-it/

Иначе Generative Fill-a в PS 25 е супер добър и полезен инструмент. Няколко пъти ми е помагал вече да изляза от дадена ситуация.

Явно е само за 11 засега или поне за 10 не е минал още ъпдейта (поне не за версиите извън инсайдърските билдове).

MS Store-а показва версията от 10.10.24 като последна - 2024.11010.23003.0 и опцията не е налична.

Иначе да, със сигурност няма да е перфектна от първия път. Но предполагам ще я оправят в следващите версии.

Иначе засега Inpaint-a е доста по-добър в това отношение. А PS дори няма да го коментирам, защото вдига летвата много високо.

Идеята е това да става за basic неща и да не се налага да се отваря PS и за тях.

То сега голяма надпревара с този AI, голямо нещо. Вчера четох на главната, че и Apple създали някакъв такъв бот с името "Ask".

преди 31 минути, цър-вул написа:

Нали знаеш - първо през нас, опитните зайчета, да докладваме туй-онуй, да пипнат и после...да го изхвърлят. 😎

Точно твоето мнение ме накара да напиша за първи път лошо негативно мнение за Микрософт.

Хора като ВАС - знаещи и можещи да се ровят в операционната система са примерно 1 милион на Земята. Докато обикновените ползватели са, може би 1 милиард(не зная истинският им брой, но са хилядократно по вече от "инсайдърите"

Имаше ли ги такива хора като Вас до времето на управление на Микрософт от чичо Бил?

Продукт като всеки, направен и предлаган на пазара за продажби. И струва пари - за някои не много, за други, прекалено много.

То е същото все едно, че като съм си купил телевизор, трябва и да съм специалист в тази област, за да го ремонтирам. 

За Win11 -  Ето и днес, точно Ти си пуснал в нови програми, това, което са пуснали като последно за ремонт на операционната система. Вече има стотици подобни за ремонтите на системата и какви ли други освен нея.

От Микрософт пускат ежемесечни ъпдейти и почти всеки месец по мои наблюдения има проблеми със тях. Индийска работа. Това че могат да опитомяват кобри и да забавляват туристите с тях, не значи за мен, че са кой знае какви майстори в този бранш. И тук се намесвате именно вие - инсайдърите -и добре, че Ви има и се вземат под внимание докладите ви за съществуващи проблеми. Тези тиквеници в такъв случай за кой чеп са ги назначили, като са цели екипи за създаване на една операционна система? Да си мъндахерцат краката по Калифорния? Ами ако Ви нямаше Вас, какво правят обикновените ползватели, които ползват операционната система из цял свят? 

Крайно недоволен съм от Win 11 в тази и част, описана от мен. 

Твърдо и безцеремонно си оставам на LTSC и LTSB като не се притеснявам ни най малко след като им изтече срока на поддръжка.

Това е мое мнение, а Вашето може би е съвсем друго!

Лек и приятен слънчев ден на Всички от темата!

Въведоха опитните зайчета долу-горе, когато премахнаха тестовете на реални машини и преминаха на виртуални (не ми се рови от кое издание на Windows 10). Тогава започнаха и големите проблеми с ъпдейтите...

преди 1 минута, цър-вул написа:

Въведоха опитните зайчета долу-горе, когато премахнаха тестовете на реални машини и преминаха на виртуални (не ми се рови от кое издание на Windows 10). Тогава започнаха и големите проблеми с ъпдейтите...

Отоварям, но само за себе си!

Не ме интересува кога са въвели"опитните зайчета" в случая. Не ме интересува и това, че пробват всичко на виртуални машини. Интересува ме това, системата след като съм си я платил, да работи безпроблемно. Не съм против ъпдейте и редовно си ги правя. Но защо трябва да има цяла армия от хора, които да им помагат за ремонта, след като работят в най големият концерн на света - Микрософт.

Те , които правят продукта получават заплати за него, а не всички Вие! Явно не искате да ме разберете.

Независимо от това съм си казал мнението.

преди 11 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Истината е, че след Балмър, колкото и да го плюха, нещата тръгнаха надолу в QA отношение.

Абе, откакто индусът е начело, нещата са улеу. Ама за това вината не е основно негова, а по-скоро на Борда и изискванията към Сатя.

преди 57 минути, Колев 74 написа:

Тези тиквеници в такъв случай за кой чеп са ги назначили, като са цели екипи за създаване на една операционна система? Да си мъндахерцат краката по Калифорния?

преди 43 минути, Колев 74 написа:

Но защо трябва да има цяла армия от хора, които да им помагат за ремонта, след като работят в най големият концерн на света - Микрософт.

Моята теория по въпроса е:

Microsoft умишлено наемат умни и кадърни програмисти, които да работят за тях. Дават им работа, заплата, добри условия, самочувствие, че работят в най-голямата софтуерна компания в света. Защото, ако не го направят, тези хора ще отидат да работят за конкуренцията . И в такъв случай може да се окаже, че например Linux, или някоя друга алтернативна ОС, ще измести Windows от пазара. А точно това не искат от MS. Изчислили са, че тогава ще загубят повече, отколкото са разходите сега по поддържане на огромен екип, който да твори непрекъснати ъпдейти. Пък - знае ли се, може от тези ъпдейти да излезе и нещо полезно. 

Така че, отговорът на въпроса ти е - проста икономическа аритметика :)

преди 1 час, Колев 74 написа:

То е същото все едно, че като съм си купил телевизор, трябва и да съм специалист в тази област, за да го ремонтирам. 

Не е точно така. По-скоро е да си купиш телевизор, и от фирмата, произвела го, да се грижат той да е в час с промените на пазара. 

Пък така или иначе ти си специалист, и можеш да го ремонтираш :) .

преди 3 минути, Rudy M. написа:
преди 53 минути, Колев 74 написа:

Но защо трябва да има цяла армия от хора, които да им помагат за ремонта, след като работят в най големият концерн на света - Микрософт.

Моята теория по въпроса е:

Май армията инсайдъри имаше предвид

току-що, цър-вул написа:

Май армията инсайдъри имаше предвид

Възможно :) .

Но и за тях логиката е същата - икономическа аритметика. Практически Microsoft са намерили начин да накарат милиони хора да работят по продукта им и да го усъвършенстват, без да им плащат нищо :) . Само заради почетната титла "инсайдер" . Гениално, нали?... :D 

преди 12 минути, цър-вул написа:

тръпката да пробваш първи новите неща.

Да! Но това е твоята гледна точка. А аз обяснявам гледната точка на MS. 

Те не ти дават просто да пробваш, нали?... Това беше едно време, когато се надпреварвахме да теглим бетите на Win7, още преди да излезе официално. Сега инсайдърската програма е обвързана с условия. Дават ти, ама и искат насреща. И аз бях инсайдър в началото, помня как е.

преди 8 часа, Колев 74 написа:

Твърдо и безцеремонно си оставам на LTSC и LTSB като не се притеснявам ни най малко след като им изтече срока на поддръжка.

Не е за тази тема, но още миналата година изтече някаква "версия" на LTSC 11. Слуховете за официално исо на 11 LTSC са за втората половина на тази година. Със сигурност няма да е ъпдейт на 10 LTSC, а ще се инсталира ръчно. Възможно е и като ъпгрейд, но не и като ъпдейт.

преди 8 минути, Joss Bomon написа:

Не е за тази тема, но още миналата година изтече някаква "тестова" версия на LTSC 11. Слуховете за официално исо на 11 LTSC са за втората половина на тази година. Със сигурност няма да е с ъпдейт на 10 LTSC. 

Аз го имам като компилация точно това, за което ми пишеш. Имам и iOT - като на него "Conan" e написал - 2032 година. От как Ти се намеси преди около 2 години, съм си разрешил всички проблеми с операционите системи. Въобще не ме притеснява, но съм ти благодарен. Мнооого, много благодарен!

(Пуснато е само за VIP персони - инкогнито)

Вчера се качи ей това (за инсайдърите е бил пуснат на 15-16-ти някъде):

https://support.microsoft.com/en-us/topic/february-29-2024-kb5034843-os-build-19045-4123-preview-c576e1b5-9b0d-4411-9be8-57328f41954d

Ей това ми направи впечатление и не съм сигурен как да го интерпретирам и дали е само за xbox или и за всички игри като цяло.

This update affects games you install on a secondary drive. Now, they remain installed on the drive.

преди 48 минути, цър-вул написа:

По описание е като да се отнася за всички игри, инсталирани на non OS drive. Не конкретно за X-Box

Ами не знам, защото коментарите из нета са противоречиви. Дори от MS според мен не са били сигурни какво точно описват и затова са го написали така енигматично.

Все тая де, аз не съм сигурен, че тази промяна ми харесва освен ако не става дума за оправен бъг, а не за внесена функция, защото аз държа ВСИЧКИТЕ си игри на NON OS диск!

Странно...MS вче не ми предлагат бъгавия update, а го махнах от скритите. Може би са го изтеглили. Но пък си стои в MS catalog-a.

https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=KB5034763

ААА...сега видях, защо вече не го предлага. Явно е заместен с новия, който макар да не е по сигурността явно включва и неговите кръпки. Супер...няма ядове вече с taskbar-a. Мислех, че ще го пуснат през мартенския Patch Tuesday, но явно са го пуснали на едно с maintenance update-a.

Image-714.png

на 1.03.2024 г. в 10:16, B-boy/StyLe/ написа:

Ами не знам, защото коментарите из нета са противоречиви. Дори от MS според мен не са били сигурни какво точно описват и затова са го написали така енигматично.

Все тая де, аз не съм сигурен, че тази промяна ми харесва освен ако не става дума за оправен бъг, а не за внесена функция, защото аз държа ВСИЧКИТЕ си игри на NON OS диск!

Според мен е свързано с Microsoft-ския магазин и UWP-игрите, макар че нямам никакъв опит с тях.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.