Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Ехо, все пак сме в тема за Win10... 

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 32 минути, цър-вул написа:

Ехо, все пак сме в тема за Win10... 

Да, но пред ползвателите на Win10 на дневен ред е въпросът за преминаване към 11-ка (дали, защо и как). Така че има връзка с темата. 

Той оня с влаковете на 3.1 е виновен. Понеже никой не му обръща вече внимание в дрън -дрън и сега се натиска в техническите. Белким му драснат един палец.

Само че е по - зле и от пернишкия.

На лаптопа съм със 7 , на най-стария комп , дето съм го закачил за телевизора, съм с 10 про, по-новите са с 11 , като два са с LTSC, а този ДЕЛ е с 11про. Седмицата е на лаптопа, за да няма нужда от чести актуализации, нея я ползвам на два месеца по веднаж. Десятката е на комп, дето не отговаря за 11 и не му е нужно зорлем да го правя. Според мен седмица и десятка вече са обект на романтика, реалността иска да е 11. Някога имах и HP, после купих Виста (най-слабия), после 7 и т.н. Не бих се отказал от 11 и да върна назад, стига да мога.

преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Това щеше да е сносен вариант ако си го сложил от самото начало. За преминаването към тази версия общо взето е нужна преинсталация.

няколко години карах с ltsc 2019 , преди 2г  сложих на чисто ltsc 2021  

след година реших да я направя iot , като и аз си мислех че ще трябва да правя чист инстал ...

но с помоща на цър-вул  я направих iot без преинстал (той е майстора той може да обясни как)  , само се наложи пререгистрация на уина ...

и така до днес 

на другото ссд инах 11 ltsc , по същият начин и него го направих iot ltsc

преди 1 час, Rudy M. написа:

Да, но пред ползвателите на Win10 на дневен ред е въпросът за преминаване към 11-ка (дали, защо и как). Така че има връзка с темата. 

Логично е това да става в темата за Win11

преди 3 часа, Докладчик написа:

Той оня с влаковете на 3.1 е виновен. Понеже никой не му обръща вече внимание в дрън -дрън и сега се натиска в техническите. Белким му драснат един палец.

Само че е по - зле и от пернишкия.

Хубаво, че на теб ти обръщат внимание, че взе да пишеш тука.

Ако не вярвате ето. Обява, търсят се администратори за Windows 3.11.

Windows_NT_3.1.png

Screenshot_20250723-165826.png

преди 34 минути, АСПЕКТ написа:

Хубаво, че на теб ти обръщат внимание, че взе да пишеш тука.

Ако не вярвате ето. Обява, търсят се администратори за Windows 3.11.

Windows_NT_3.1.png

Screenshot_20250723-165826.png

Както виждаш не пиша а чета, защото ми е интересно да преглеждам Джос и ББой. И изведнъж ти, ни в клин ни в ръкав - 3.1....

Докладвам те за невежество, спам и нахалство.

на 23.07.2025 г. в 12:56, attj написа:

Win 10 Pro у дома все ме приканва за ъпгрейд към  Win 11.  Отказвам заради  Comodo Firewall 2020 - защото работи само  на   Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 32|64-bit.    На служебния компютър отдавна е Win 11 - там  e  CrowdStrike Falcon.   Имам работещи също стар компютър с  Win XP и лаптоп с Win 8.1.  Win 7 съм го прескочил -нямам такъв.   Основните приложения си работят и при липсваща поддръжка.  И старите ОС мога да си преинсталирам при необходимост.

Win XP има ли работещ антивирус.

преди 9 минути, ript написа:

Win XP има ли работещ антивирус.

Руската  DefenseWall HIPS от 2009 година.   Тогава имаше една стогодишна промоция.    Още си работи програмата.

https://support.microsoft.com/en-gb/topic/july-8-2025-kb5062554-os-builds-19044-6093-and-19045-6093-806b229f-70cd-404d-861c-4adb299e3930

Тоя ъпдейт не мога да гоинсталирам и не мога. Още от давна  пробвам пише , че е от 8ми и вече забравих , но си спомням ,че четох , че е много проблемен.

Досега на толкова упорит ъпдейт не бях попадал. Явно ако се инсталира наистина ще стане пакост. Някой да е успял да ги инсталира на 64 битов?

15 пъти поне опитах не се инсталира и това е.

Сега четох от линка по горе , че и моят комп попада в графата за ъпдейт а именно Applies to: Windows 10, version 22H2 (All editions)

large.KB5062554.png.8f787b061c6e8636c335

преди 1 час, Gangosa написа:

Досега на толкова упорит ъпдейт не бях попадал. Явно ако се инсталира наистина ще стане пакост. Някой да е успял да ги инсталира на 64 битов?

При мен се качи:

RGxeHuW.png

преди 1 час, Gangosa написа:

Ако става въпрос за 11 и аз преди нова година имах такъв странен ъпдейт след 4 5 опит стана .

преди 1 час, цър-вул написа:

за моя радост нямам такъв ъпдейт 553 имам и последният от снощи 660

Windows 10 KB5062554 cumulative update released with 13 changes, fixes

Цитат

Microsoft has released the KB5062554 cumulative update for Windows 10 22H2 and Windows 10 21H2, with thirteen new fixes or changes.

8 юли 2025 г. – KB5062554 (компилации на ОС 19044.6093 и 19045.6093) - Поддръжка на Microsoft

image.png.f73af9d6654332eec80dffd1b53b20fb.png

image.png.724d25e317ab6dd609cd522937b1bc71.png

Цитат

Издание    Windows 10 IoT Enterprise LTSC
Версия    21H2
Компилация на ОС    19044.6093
Персонализиране    Windows Feature Experience Pack 1000.19062.1000.0

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

При мен бутна направо 649 - никакви проблеми.

на 25.07.2025 г. в 13:06, Joss Bomon написа:

Сега пробвам да видим какво ще стане.

Откри нещо . Ще рестартирам и ще пробвам да ъпдейтна. Да не аз да се бъркам нещо? Не съм пробвал от админския акаунт. Все си инсталирам ъпдейтите от обикновен потребител акаунта. Може и аз да се опитвам да направя невъзможното. Дали да не се направя на умен и пробвам да ъпдейтна от администратор направо?

Иначе на обикновен потребител акаунта открих проблем от troubleshooting .

Ето и видео https://limewire.com/d/1584Q#NHySdUb1lk         share code

на 22.07.2025 г. в 15:09, (:IdioibI:) написа:

Да попитам: Някой от тук на 32-битова машина надграждал ли е до 10-ка

+1    От мен.На стара машина с 3   ГБ   рам.  ДДР 2

Ако е с 4 ГБ  рам и нагоре 64-битова ОС е нормално.

• 3 седмици по-късно...

Patch Tuesday: И другия месец и после кранчето секва (макар че може да има и едни последни през октомври де).

2HiAzAw.png

https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/windows-10-kb5063709-update-fixes-extended-security-updates-enrollment/

Издание    Windows 10 IoT Enterprise LTSC
Версия    21H2
Инсталирана на    ‎13.‎11.‎2024 ‎г.
Компилация на ОС    19044.6218
Персонализиране    Windows Feature Experience Pack 1000.19062.1000.0

Хм, кацнала е някакъва кръпка за 10 и при мен. Трябваше да е другия вторник (на четвъртия), ама тоя път са я пуснали на третия вторник. Oh, anyway.

evFd5Ek.png

https://support.microsoft.com/en-us/topic/august-19-2025-kb5066188-os-builds-19044-6218-and-19045-6218-out-of-band-decbec0f-fddb-4dc0-b91b-ed59001ce0d8

Ха, днес пак си има Patch Tuesday, както си му е реда. Значи тоя месец три поредни вторника. Явно щото му идва края и бързат да запушат каквото могат по него. 😊

vwlmziI.png

https://support.microsoft.com/en-us/topic/august-26-2025-kb5063842-os-build-19045-6282-preview-0ee815c6-a742-4cae-b669-6978e0bfd425

https://www.tenforums.com/windows-10-news/220940-kb5063842-windows-10-cumulative-update-preview-build-19045-6282-22h2.html#post2699795

на 20.08.2025 г. в 14:52, цър-вул написа:

Ами, идва началото на края... И после... ESU

Да, то се знае. Само, че аз лично не съм ентусиазиран относно ESU. Нито ще ползвам тяхната BING търсачка за да трупам точки с които да "купувам" кръпки, нито ще ползвам тяхната програма за бекъп. Честно казано вариантите са или да им кихна 30 долара и да го ползвам още една година или да мина на 11. Май не ми се сваля и до LTSC 22H1. Ще видим.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.