Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 1 час, Panzer 4 написа:

На моя 10про въпреки известието за спиране на актуализации за сигурността, те (за щастие) продължават.

Не е едно и също "актуализации на сигурността" и "обновление на дефиниции на АВ"

Едното запушва дупки, а другото е библиотека/списък на вируси.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Просто си активирай ESU кръпките и няма да го мислиш до 28-ма. Дефинициите не са обвързани с програмата на ESU, както писа и JOSS.

Днес дойде това (още преди официалния Patch Tuesday) в 20:00. Не намерих и промените, защото на сайта на MS е до версия 8.0.23.

2026-02-10-16-22-35.png

Издание    Windows 10 IoT Enterprise LTSC
Версия    21H2
Инсталирана на    ‎13.‎11.‎2024 ‎г.
Компилация на ОС    19044.6937

• 1 месец по-късно...

Издание    Windows 10 IoT Enterprise LTSC
Версия    21H2
Инсталирана на    ‎13.‎11.‎2024 ‎г.
Компилация на ОС    19044.7058

таз вечер с 2 рестарта ...

• 3 седмици по-късно...

На този компютър имам уиндоус 10 про , инсталиран като втора ОС. Той непрекъснато иска да се актуализира до 11, а аз не искам. Четох в мрежата как става през груповите политики, но тук , при мен няма такива възможности. Понеже чета за самоволно надграждане до 11 искам да попитам-може ли някак да стане спиране на това, без ровене в системния регистър.

22.PNG

преди 31 минути, Panzer 4 написа:

На този компютър имам уиндоус 10 про , инсталиран като втора ОС. Той непрекъснато иска да се актуализира до 11, а аз не искам. Четох в мрежата как става през груповите политики, но тук , при мен няма такива възможности. Понеже чета за самоволно надграждане до 11 искам да попитам-може ли някак да стане спиране на това, без ровене в системния регистър.

22.PNG

Отвори powershell с админ права и постави тази команда.

Spoiler

$path = "HKLM:\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate"; if (-not (Test-Path $path)) { New-Item -Path $path -Force }; Set-ItemProperty -Path $path -Name "TargetReleaseVersion" -Value 1 -Type DWord; Set-ItemProperty -Path $path -Name "TargetReleaseVersionInfo" -Value "22H2" -Type String; Set-ItemProperty -Path $path -Name "ProductVersion" -Value "Windows 10" -Type String

След това си провери в настройките за налични ъпдейти и би трябвало повече да не ти иска да те ъпдейтва до 11-ката.

преди 3 часа, vlado1985 написа:

би трябвало повече да не ти иска да те ъпдейтва до 11-ката

Много благодаря, но май нищо не става. Дали е направило някакви промени другаде, та да е нужно възстановяване на системата? Това , долу, е след рестартиране.

33.PNG

34.png

Много благодаря, но май нищо не става. Дали е направило някакви промени другаде, та да е нужно възстановяване на системата? Това , долу, е след рестартиране.

33.PNG

34.png

Нямаш нужда от възстановяване на системата. Направи следното изчисти кеша на запецналите ъпдейти ако windows вече е да сваля файловете за windows11 в бекграунда само регистърът няма да ги изтрие. Трябва да се изчисти кеша на windows update пусни това в powershell с админ права.

Spoiler

net stop wuauserv; net stop bits; Remove-Item -Path "C:\Windows\SoftwareDistribution" -Recurse -Force; net start wuauserv; net start bits

Тази команда ще спре услугите за ъпдейт и ще изтрие временните им файлове и ще ги пусне отново. Напълно безопасно е.

На снимката се вижда само празното съдържание на новата папка в регистъра защото powershell показва само обекта който е създал последно.

За да си 100% сигурен че промяната е там изпълни тази команда тя ще ти прочете какво точно има записано в момента.

Spoiler

Get-ItemProperty -Path "HKLM:\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate" | Select-Object TargetReleaseVersion, TargetReleaseVersionInfo, ProductVersion

Ако видиш 22H2 и windows10 значи всичко е наред и microsoft няма право да го мести на 11-ката.

преди 10 минути, vlado1985 написа:

Да ти прилича на чатчо?

Всичко след него, което не си маркирал като цитат не е твоят изказ. Не е срамно да го ползваш /ИИ/, но поне го давай като цитат, а не да правиш преразкази и да заблуждаваш тези, които не знаят как се изразяваш ти.

преди 58 минути, Joss Bomon написа:

Всичко след него, което не си маркирал като цитат не е твоят изказ. Не е срамно да го ползваш /ИИ/, но поне го давай като цитат, а не да правиш преразкази и да заблуждаваш тези, които не знаят как се изразяваш ти.

Ами не непозна не съм ползвал чатчо помогнах си от тук.

https://www.tenforums.com/tutorials/159624-how-specify-target-feature-update-version-windows-10-a.html

https://www.tenforums.com/tutorials/24742-reset-windows-update-windows-10-a-2.html

преди 56 минути, vlado1985 написа:

В никой от двата линка няма командите в powershell, Лъжко!  Стига рина, посъветвах те само да поставяш чуждите съвети в цитати, а не да заблуждаваш, че си имаш понятие от команди.

Ето какво намерих и направих

Я сега си погледни поста, и кажи - можеш ли да разчетеш какво пише на скрийншота, дето си го пуснал? Аз на моя монитор не мога. 

преди 7 минути, Joss Bomon написа:

В никой от двата линка няма командите в powershell, Лъжко!  Стига рина, посъветвах те само да поставяш чуждите съвети в цитати, а не да заблуждаваш, че си имаш понятие от команди.

И значи според теб е много трудно от три команди да се сглоби reg файл така ли.:lol6:

Тази създава папката (ключа) в регистъра HKLM\...\WindowsUpdate

Тази казва на windows да включи ограничението за версия TargetReleaseVersion = 1

Тази казва искам да остана на windows10 ProductVersion = Windows 10

А тази казва че максималната ми версия е 22H2 TargetReleaseVersionInfo = 22H2

преди 13 минути, vlado1985 написа:

И значи според теб е много трудно от три команди да се сглоби reg файл така ли.

Глупи, дори не си разбрал какво си му дал /какво ти е дал Чатчо/! :lol6:

Командите НЕ правят .reg файлове! Това са скриптове, които ти спестяват ровенето и писането в регистрите или направата на .reg файлове!

Давай, още можеш да се дъниш, цар си и го можеш! :lol6:

преди 12 минути, Joss Bomon написа:

Глупи, дори не си разбрал какво си му дал /какво ти е дал Чатчо/! :lol6:

Командите НЕ правят .reg файлове! Това са скриптове, които заместват ровенето и писането в регистрите или направата на .reg файлове!

Давай, още можеш да се дъниш, цар си и го можеш! :lol6:

Продължавай да си вярваш че ползвам чатчо нема лошо. Но и като гледам явно нищо неразбираш скрипта който бях дал в началото за powershell прави точно същото което прави един reg файл. Командата от скрипта отива в системния регистър и записва трите настройки.

Ама то на теб как да ти се обясни кат невдяваш.

преди 8 минути, vlado1985 написа:

Продължавай да си вярваш че ползвам чатчо нема лошо. Но и като гледам явно нищо неразбираш скрипта който бях дал в началото за powershell прави точно същото което прави един reg файл. Командата от скрипта отива в системния регистър и записва трите настройки.

Ама то на теб как да ти се обясниш кат невдяваш.

Сега последно, скрипт ли си му дал или .reg файл, щото до преди да те светна твърдеше, че си "сглобил .reg файл" ?! И не ми преиначавай мнението, че няма лошо да го ползваш ИИ, стига да се знае, че отговора е негов!

Пропусни да ми отговаряш, смисъл няма. А можеше да минеш много по-елегантно, като си оставиш само хилеща иконка на поста ми с предложението за цитати...

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Сега последно, скрипт ли си му дал или .reg файл, щото до преди да те светна твърдеше, че си "сглобил .reg файл" ?!

Пропусни да ми отговаряш, смисъл няма. А можеше да минеш много по-елегантно, като си оставиш само хилеща иконка на поста ми с предложението за цитати...

Ако се загледаш в първия ми пост когато съм го цитирал ще видиш скрипта както и в следващия ми пост. А това че ти незнаеш как да сглобиш reg файл не е мой проблем ако иска мога да ти покажа и фрагмент от кода.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.