Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Да, може с директно надграждане. 

Но! Зависи дали хардуерът е съвместим с Wn11. В противен случай трябва леко да се пипне. 

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 44 минути, цър-вул написа:

Да, може с директно надграждане. 

Но! Зависи дали хардуерът е съвместим с Wn11. В противен случай трябва леко да се пипне. 

Съвместим е хардуерът. Аз дори бях минал на 11 преди време, но не го издържах дълго и се върнах на 10. За съжаление тия от Майкрософт явно не се интересуват от вкусовете на потребителите си. За мене windows 11 е неудобен за работа и доста несполучлив продукт.  

преди 39 минути, Idvaivo написа:

Съвместим е хардуерът. Аз дори бях минал на 11 преди време, но не го издържах дълго и се върнах на 10. За съжаление тия от Майкрософт явно не се интересуват от вкусовете на потребителите си. За мене windows 11 е неудобен за работа и доста несполучлив продукт.  

Много си е добър 11,но не е за всеки.

преди 1 час, цър-вул написа:

Щом е съвместим, направо надграждаш - или през Windows Update, или от iso файл. 

Кое точно му е неудобното? 

Всичко е неудобно. Менютата и останалите истории. Ще изчакам до октомври дано на Геца да му дойде друг акъл.

преди 8 минути, Idvaivo написа:

Всичко е неудобно. Менютата и останалите истории. Ще изчакам до октомври дано на Геца да му дойде друг акъл.

Ако снимката, която си курдисал в акаунта си , има нещо общо с психиатричното ти устройство, то тогава няма нужда да търсим обяснения за написаните тъпотии. А иначе, дето казала котката-въпрос на вкус- и си облизала гъ-а.

Уиндоус 10 ,като остане без поддръжка, ще стане привлекателен за устройства (като например моят лаптоп) , които се ползват много рядко и няма да има нужда да се актуализират често. Нещо като уиндоус 7. И ще са винаги в час.

преди 2 часа, Idvaivo написа:

За мене пък 10 е несполучлив продукт .Много си е добре 11 ако е слагаш на античен лаптоп как ще искаш да лети ? я я сложи на геймърска машина за 2000 лв да видиш там каква ще е разликата и как ще ти хареса.

И на стар хардуер си работи windows 11 доволно добре. Инсталирал съм го на лаптоп с I7 4710HQ, 16 GB DDR3, GTX 860M, Samsung 850 EVO 500 GB - чиста инсталация. Не виждам разлика от преди това, като беше с Windows 10, въпреки че го ползвам главно за филми и интернет, там съм сложил и Docker с Gitea и PostgreSQL - не го изключвам денонощно. Дори и на десктоп машината ъпгрейднах от 10 -> 11, но там хардуера е поддържан и също върви без проблеми.

преди 3 часа, Idvaivo написа:

Тъкмо влизам с идеята да попитам дали не е време да се премине от windows 10 на windows 11?

Въпрос на желание. Виждам, че недолюбваш 11, но и не си обърнал внимание на постовете ми от предната страница... 

преди 3 минути, ript написа:

От два дена ми излиза това.

Това се знае от много време и е писано много по въпроса, ти сега ли разбра?

преди 25 минути, ript написа:

От два дена ми излиза това.

20250719_100547.jpg

Цъкаш на Dismiss и започваш да мислиш, дали да продължиш с 10 или да ъпгрейднеш до 11. 

преди 1 час, Belefor написа:

:slap1:

някакъв проблем ли имаш ? да ти кажа ли преди нова година си купих почти геймърска машина за 1800 лв и всички заглавия тръгват и вървят много добре, които съм тествал включително GTA V , NBA най -новата както и фифата най -новата .

на 19.07.2025 г. в 14:12, Raze написа:

И на стар хардуер си работи windows 11 доволно добре

аз на моят дърт лаптоп не смея да рискувам да инсталирвам ос след 7 вече като си купя нов тогава ще е с 11 но кучето си работи много добре :) 

Кажи откъде е де. Не се стеснявай.

преди 2 часа, adersa написа:

някакъв проблем ли имаш ?

Нямам проблем. Само искам да ти кажа, че не можеш да наречеш еди си какъв си компютър геймърска машина, само защото еди си коя игра 'тръгва' на него. То реално няма игра, която да не 'тръгне' на 1000 лева компютър и дори по евтин но това не го прави геймърска машина!

Геймърски компютър означава високо скоростни видео карта, процесор и голям обем памет.

Мое лично мнение - ако играта не тръгва на поне средни и нагоре настройки - компютъра вече е морално и хардуерно остарял и не може да се нарече геймърски. Какъв е смисъла ААА игра да тръгне на very low настройки и ти да си доволен, че 'тръгва'?

Все едно да имаш 30 годишен компютър, на който да пуснеш пасианс и да кажеш - игра е - компютъра е геймърски....

Един познат миналата година се изцепи така пред 30 човека - "Купих си много корава нова машина - къртя мифки с фпс" Като го питахме колко фпс държи - той вика - "Абе стига 60-65 фпс"!!! Няма да ти кажа какъв смях предизвика!

И преди @Gaming_Solutions и @Raze да ме наплюят ;)  да кажа - може би с възраста съм станал циник и ценител на по ....хубави (скъпи) части за компютър...

преди 2 часа, Belefor написа:

Нямам проблем. Само искам да ти кажа, че не можеш да наречеш еди си какъв си компютър геймърска машина, само защото еди си коя игра 'тръгва' на него. То реално няма игра, която да не 'тръгне' на 1000 лева компютър и дори по евтин но това не го прави геймърска машина!

Геймърски компютър означава високо скоростни видео карта, процесор и голям обем памет.

Мое лично мнение - ако играта не тръгва на поне средни и нагоре настройки - компютъра вече е морално и хардуерно остарял и не може да се нарече геймърски. Какъв е смисъла ААА игра да тръгне на very low настройки и ти да си доволен, че 'тръгва'?

Все едно да имаш 30 годишен компютър, на който да пуснеш пасианс и да кажеш - игра е - компютъра е геймърски....

Един познат миналата година се изцепи така пред 30 човека - "Купих си много корава нова машина - къртя мифки с фпс" Като го питахме колко фпс държи - той вика - "Абе стига 60-65 фпс"!!! Няма да ти кажа какъв смях предизвика!

И преди @Gaming_Solutions и @Raze да ме наплюят ;)  да кажа - може би с възраста съм станал циник и ценител на по ....хубави (скъпи) части за компютър...

О, нямам намерение да заплювам никого. Просто за мен една конфигурация дали се води геймърска или не, зависи от това дали се използва за това, а не толкова от параметрите. За жалост вече всичко под 2000лв. се води бюджетна геймърска конфигурация 

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

Да попитам: Някой от тук на 32-битова машина надграждал ли е до 10-ка, въпреки, че машината е за XP? 

п,п. Уточнение на нея има вече и 7-ца. 

преди 4 минути, (:IdioibI:) написа:

Да попитам: Някой от тук на 32-битова машина надграждал ли е до 10-ка, въпреки, че машината е за XP? 

Марка и модел на процесора на тази 32-битова машина? :)

преди 9 минути, Rudy M. написа:

Марка и модел на процесора на тази 32-битова машина? :)

Попитах дали някой го е правил, иначе:

Цитат

🧠 Бай Димане, щом машината отговаря, но един драйвер под Windows 7 не работи адекватно, значи имаме техническа пукнатина, която може да се запълни или да се задълбочи при надграждане към Windows 10. Нека го разнищим. 😌

🔍 Какво може да се случи с драйвера при надграждане към Windows 10?

Възможни подобрения:

• Windows 10 има по-широка база с вградени драйвери, включително за по-стари устройства.
  • При надграждане, системата може автоматично да замени проблемния драйвер с по-стабилен.
  • Актуализации чрез Windows Update често добавят съвместими версии.

⚠️ Възможни усложнения:

• Ако устройството е много старо или специфично, Windows 10 може да не намери подходящ драйвер.
  • 32-битова архитектура ограничава някои нови драйвери, които са само за 64-битови системи.
  • Производителят може да не поддържа драйвери за Windows 10, особено за XP-ера хардуер.

🛠️ Какво можеш да направиш?

1. Преди надграждане:

• Провери точния модел на устройството и потърси драйвер за Windows 10 на сайта на производителя.
  • Използвай програми като Snappy Driver Installer или DriverPack Solution за автоматично търсене и инсталация.

2. След надграждане:

• Ако драйверът не работи:
    • Опитай връщане към предишна версия чрез Device Manager.
    • Изтегли и инсталирай ръчно драйвер от сайта на производителя.
    • В краен случай — преинсталирай драйвера или използвай съвместим алтернативен драйвер.

💬 В стил Бай Диман:

„Драйверът е като войник — ако не му дадеш правилната униформа, няма да влезе в строя. А Windows 10 понякога има по-добра складова база от 7-цата.“

📌 Ако ми кажеш кой точно драйвер прави проблеми, мога да ти подам конкретни решения или линкове към съвместими версии.
🫱🏼🫲🏽 Да продължим ли по нишката „драйверна диагностика“, Бай Димане? 😄

Официална поддръжка за драйвери в Windows 10
Как да коригираш грешки в драйвери – стъпка по стъпка
Видео: автоматична инсталация с Snappy Driver Installer

Отговори ми на един прост въпрос :mad: :

Какъв модел ти е процесорът на тази 32-битова машина? 

Престани да окъкваш форума с тия ИИ простотии!!! 

преди 12 минути, (:IdioibI:) написа:

Попитах дали някой го е правил, иначе:

Windows 7 Pro 32 Bit to WIndows 10 Pro. - Microsoft Q&A

Процеса не е по-различен от windows 10 -> 11 или ъпгрейд към други версии. Направи си бекъп на диска или важните данни за всеки случай (принципно на важните данни така или иначе би трябвало да имаш бекъп).

преди 35 минути, (:IdioibI:) написа:

Да - аз - сложих 10-ка 32-битова и нямаше проблем(освен че е доста бавничко всичко)

преди 12 минути, Belefor написа:

Да - аз - сложих 10-ка 32-битова и нямаше проблем(освен че е доста бавничко всичко)

Въпроса е дали си правил чиста инсталация, че като гледам се търси информация за ъпгрейд? Кое е бавно, имаш ли SSD?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.