Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Аз съм от това малцинство, което влиза във Fb веднъж в месеца или по-рядко. Чудно ми е, като знам какви работи споделят там хората, качват си на снимки целия живот, как са се загрижили за телеметрията в Windows. Взеха ни вече пръстовите отпечатъци, утре и снимка на ретината, знаят ни с точност до няколко метра къде се намираме, какво повече?... Вече се прилага в някои страни (деца), утре навсякъде - ще ни чипират, да не би случайно да си забравим телефоните някъде...

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 1 час, mkfs.ext4 написа:

Кажи го на хората които си мислят, че има само десктоп компютри и че тази чувствителна информация се съхранява на някаква конфигурация сглобена от магазина, и че базите данни се поддържат с Уиндоус 10 от сайта на Майкрософт.:ph34r: А да, и теглят накакъв активатор или софтуер, за да им спре телеметрията :D

Има всякакъв вид комп. каквито се сетиш от преносими до Intel PC усб стикове и прочие. Инфо се съхранява по 1001 начини, стига да избереш тоз който те устройва и ти е най-удобен. В крайна сметка не рабирам какъв е проблема? Всеки е различен, всеки си мисли че примерно 10-ката е най-добрата ОС, 2-ри пък си мислят че не е за тях, всеки си има неговите предпочитания и харесвания... 

Редактирано от NBS 9322 (преглед на промените)

преди 6 минути, djagi написа:

Аз съм от това малцинство, което влиза във Fb веднъж в месеца или по-рядко. Чудно ми е, като знам какви работи споделят там хората, качват си на снимки целия живот, как са се загрижили за телеметрията в Windows. Взеха ни вече пръстовите отпечатъци, утре и снимка на ретината, знаят ни с точност до няколко метра къде се намираме, какво повече?... Вече се прилага в някои страни (деца), утре навсякъде - ще ни чипират, да не би случайно да си забравим телефоните някъде...

Винаги е било така. През комунизма не е имало нито телефони, нито интернет, нито домашни компютри. Но пак хората са били следени и подслушвани. А сега с тези технологии не виждам какво се учудвате, че ви следят.

преди 3 минути, NBS 9322 написа:

Има всякакъв вид комп. каквито се сетиш от преносими до Intel PC усб стикове и прочие. Инфо се съхранява по 1001 начини, стига да избереш тоз който те устройва и ти е най-удобен. В крайна сметка не рабирам какъв е проблема? Всеки е различен, всеки си мисли че примерно 10-ката е най-добрата ОС, 2-ри пък си мислят че не е за тях, всеки си има неговите предпочитания и харесвания... 

Абсолютно, затова всеки трябва да използва това което му харесва. Всяка ОС си има предимства и недостатъци, преценяваш кое ти върши работа и го ползваш.

преди 21 минути, mkfs.ext4 написа:

Винаги е било така. През комунизма не е имало нито телефони, нито интернет, нито домашни компютри. Но пак хората са били следени и подслушвани. А сега с тези технологии не виждам какво се учудвате, че ви следят.

Абсолютно, затова всеки трябва да използва това което му харесва. Всяка ОС си има предимства и недостатъци, преценяваш кое ти върши работа и го ползваш.

През комунизма, ама и през капитализма тоже ;) и не в по-малка степен. Че то следене има от както свят светува...

Взех си за долар едно bluetooth мини дистанционно с 4-5 бутона и джойстик. Странно, но мишката не се движи, бутоните не отговарят и изобщо никаква реакция, но пък Kodi (Win) си го разпозна. Някой да има идея на какво се дължи това? - edit- оправих се ;)

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Навремето, преди 100 години върха на технологиите са били стационарните телефони. Давали са възможност за мигновена връзка, докато алтернативата е била писмо пренасяно с кон. Естествено е било възможно да се подслушва. Военните и държавата са искали да ползват тази технология, но да не ги подслушват. Измислят най радикалния вариант- правят си собствени телефонни мрежи не свързани с цивилните.

Днес с интернет ситуацията доколкото знам е подобна. Ползват се собствени мрежи които по никакъв начин не са свързани с интернет. Хиларито направи гаф не защото хакерите са голямата работа, а защото е ползвала личен имейл за държавна поща.

преди 8 минути, velislavvasilev написа:

...Нали според правилата за ползване на ФБ се задължаваш да си пишеш истинска информация. Нямаш право да ползваш псевдоними, никнеймове и т.н....

Значи не си вършат работата, защото е пълно с тролове.

Какво значи хората сами се съгласили? Някой питал ли ни е? Във Франция като имаше милионни демонстрации против гей браковете някой чу ли французите? Никой не дава на потребителите да избират дали да им пускат реклама или не, дали да им събират телеметрия или не, дали сурат тефтер да им събира данните или не. Това е! Ако не искате може да идете да живеете в гората- нямате избор.

И така и не ми стана ясно - какво ще правят от Фейсбук или Майкрософт с хронологията от чатовете на Гошко от Надежда или със селфито на някоя 12-годишна ученичка?

Ползват ги да  следят на хората интересите и  на база на тях да  им пускат рекламни банери. Интернет рекламата е много по-доходна от телевизионната. Вместо да  плащат на външна фирма за проучвания  те си събират нужното инфо  без да инвестират кинти. 

Микромеките са големи кавали. Тегля Windows 10 Enterprise LTSB, изрично проверявам като идиот, че линка е за LTSB, записвам го на флашка и като го инсталирах...изненада - оказа се, че не е LTSB, а си е нормалната версия с всичкия bloatware. Защо пускат нещо като после сами го крият?
Някой тук ползва ли тази версия?

Sent from my Telenor_SmartPlus using Tapatalk

LTSB само ограничава бъдещите ъпдейти, до такива свързани само със сигурността. Т.е. няма да получаваш повече "bloatware" , но вградения по подразбиране, търсиш начин да го премахнеш сам.

LTSB само ограничава бъдещите ъпдейти, до такива свързани само със сигурността. Т.е. няма да получаваш повече "bloatware" , но вградения по подразбиране, търсиш начин да го премахнеш сам.

Напротив, LTSB няма cortana, store, edge и metro приложения. Но микромеките се правят все едно я няма тази версия за обикновените потребители и я разпространяват само на фирми.
Някой беше питал къде е това копие на Уиндоус където няма следене - ми ето го, но не може да си го дръпнеш от сайта както Pro или Home.

преди 5 минути, mkfs.ext4 написа:

но не може да си го дръпнеш от сайта както Pro или Home.

Имаш лично - 1607 build 14393.0. EN или RU, със или без Media Player(N edition).

LTSB може да се намери, просто трябва да потърсиш повечко, точно заради това, което изтъкна - налична е само за корпорации.

А следене винаги си има, просто липсват очеизвадните боклуци. Скритите са си там. ;)

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

Аз вече съм с ентърпрайз. Има повече опции в gpedit.

И първите 90 дни е активиран безплатно.

* сега видях, че е ЛТСБ, помислих, че е про Н.

Потърпях малко, но ми писна, след като разгледах подробно group policy editor се отказах от Джама тотално, това не е ОС, пълно е с шпионски модули и всичко е пуснато по default, пълен е с bloatware, нямаш пълен контрол върху собствената си машина, генерира супер голям трафик защото постоянно се свързва с микромекски сървъри. И ми искат пари за това нещо?

Чистя си харда и връщам Линукса.

Който иска да се мъчи, аз бях дотук.

Единственото спасение е mkfs.ext4 /dev/sda1:ph34r::whist:

Укажи му че текущата ти връзка е платена и нищо няма да праща.

преди 10 часа, mkfs.ext4 написа:

И така и не ми стана ясно - какво ще правят от Фейсбук или Майкрософт с хронологията от чатовете на Гошко от Надежда или със селфито на някоя 12-годишна ученичка?

Следят се за ключови думи като "терорист", "атака" и т.н.

PS: Инсталирайки 10, вие си сваляте гащите.

Редактирано от Eclipse2G (преглед на промените)

преди 1 час, ExaFlop написа:

Укажи му че текущата ти връзка е платена и нищо няма да праща.

Като имаш вирус на харда го триеш, няма смисъл да го оставяш под карантина.

преди 4 минути, mkfs.ext4 написа:

Като имаш вирус на харда го триеш, няма смисъл да го оставяш под карантина.

Ами ако е FP? Какво правим? Точно за това е карантината, да си върнеш файла, когато тъпата антивирусна е затрила нещо, що не требе. ;)

PS: В Англия, NHS ползват още Windows XP. Вероятно е опасно, но да сменяш техника и джамове, на такава организация, сещате ли се колко време ще мине?

преди 3 минути, Eclipse2G написа:

Ами ако е FP? Какво правим? Точно за това е карантината, да си върнеш файла, когато тъпата антивирусна е затрила нещо, що не требе. ;)

Ми честно да ти кажа не знам какво се прави, в Линукс досега не съм имал вируси.

Ми честно да ти кажа не знам какво се прави, в Линукс досега не съм имал вируси.

Ставаше въпрос за Win. Все пак нали темата е за таз система? Въпреки това и за linux има бацили, но мнооого по-малко, както и за Mac.

преди 14 минути, Eclipse2G написа:

Ставаше въпрос за Win. Все пак нали темата е за таз система? Въпреки това и за linux има бацили, но мнооого по-малко, както и за Mac.

Отказах се от Уина.

Има бацили, но Линукс е по-защитен и без антивирусна. Концепцията му е по-добра.

Има бацили, но Линукс е по-защитен и без антивирусна. Концепцията му е по-добра.

Това не е така...............забрави!Просто е толкова малко разпространен-в рамките на 1-2%,че не е рентабилен за тези дето се занимават с вируси.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.