Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Имам и компютър от 2009 и Win 10 върви отлично. Имах и eeePC 901 и за пробата, дори на него Windows си вървеше доста добре, а лаптопчето дори не помня коя година съм го взимал.

mkfs.ext4, въпрос на няколко клика е махането на всички реклами от току що инсталиран Windows. Да, и на мен не ми харесва, но не е голям проблем. Не помня да ми е връщал приложение от Win Store, което веднъж съм махнал, но възможно е. Поне на мен не помня да ги връща, все трябваше да съм го забелязал.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 4 минути, djagi написа:

Имам и компютър от 2009 и Win 10 върви отлично. Имах и eeePC 901 и за пробата, дори на него Windows си вървеше доста добре, а лаптопчето дори не помня коя година съм го взимал.

mkfs.ext4, въпрос на няколко клика е махането на всички реклами от току що инсталиран Windows. Да, и на мен не ми харесва, но не е голям проблем. Не помня да ми е връщал приложение от Win Store, което веднъж съм махнал, но възможно е. Поне на мен не помня да ги връща, все трябваше да съм го забелязал.

При мен никога не е имало реклами, защото първото което правя след инсталация е да спра ъпдейтите и да изтрия Store от Powershell.

Но от Майкрософт казват точно обратното - не ги спирайте и ъпдейтвайте постоянно. И 90% от потребителите така и правят.
Въобще не се опитвайте да ги оправдавайте, това нещо не струва 550 лв. Повече ми харесва от старите Уиндоуси, но от небето се вижда, че целта на Микромеките е само и единствено печалба, а потребителят е овца която плаща. Това е!

ае я някой да снима някъде реклама в тоя уиндоус да я видя как изглежда, че не намирам аз нещо
където и да се намира - кеф ви старт, кеф ви експлорер (чета че и там било имало)

ако щете и клипче направете, все тая - искам да вида как аджеба изглежда тва нещо

преди 2 часа, velislavvasilev написа:

Аз не мога да разбера някои от вас. Видно, имате сериозни познания в ИТ сектора и продължавате да творите бисери заблуждаващи хората, които искат да ползват Windows 10 без да се изживяват като системни администратори. Какви са тези глупости, че Windows 10 не правил проблеми, щото, видиш ли, на твоя комп не правел. Ми, останалите да не ползват твоя хардуер? Има изобилие от хардуер и хич да не, погледнете из форумите на Майкрософт за какво иде реч, после пускайте глупости. Тази система има носи сериозен риск за нормалните потребители. Първо, при инсталиране на тях им се предлагат препоръчителни настройки. С тези  настройки няма нужда да ви обеснявам за скрийншотовете, кей логерите и прочее. И по-конкретно как ги гепват по мрежата. Друго важно - ползват ти компа за сървър на ъпдейти, за да улесниш работата на техните сървъри и някой в локалната да си ги изтегли по-бързо и за сметка на твоите ресурси. Сега, пак без глупости, че това натоварвало само трафика. Това дава отражение и на диска, и на процесора и прочее. Вярно, минимално, но защо? От къде на къде тези ще си намаляват трфика на собствените сървъри за сметка на потребителите? Вярно, че много неща могат да се корегират. Да не кажа и всички, стига да имаш нужните познания и техника. Все пак Windows 10 е създаден от хора и пак от хора всичко по него може да се пипа. Обаче това не означава, че системата е добра. Можеш да си играеш да инсталираш програми за оптимизация, да чоплиш по сервизите и прочее. Можеш да си пуснеш и един специален firewall  на Линукс специално заради 10-ката, много неща могат да се направят, ама за какво? Нормален потребител не прави такива неща. Шитня си е 10-ката. Още повече за хората, които ползват компа за музика, филми, браузване, текстове. Тази система ще им вземе повече ресурси и много повече ще натоварва хардуера, отколкото други системи.

Къде пише, че трябва да си Системен Администратор?

Човека(@ExaFlop) ви обяснява, че има лични наблюдения на 10 машини с инсталиран Windows 10, ти си знаеш своето "вижте форумите на MS", ти не гледаш "този и онзи", ти гледаш "онези" и се опитваш да убедиш всички останали, че Windows-a пълен боклук, защото имало толкова много теми във форумите на MS...

Знаеш ли на колко компютъра работи Windows-a без проблеми и на колко НЕ работи? Знаеш ли кой и как си е инсталирал Windows-a, какво е инсталирал и бутал, че си тръгнал да се изразяваш така?

Цитат

Първо, при инсталиране на тях им се предлагат препоръчителни настройки. С тези  настройки няма нужда да ви обеснявам за скрийншотовете, кей логерите и прочее. И по-конкретно как ги гепват по мрежата.

Next > Next > Next ... Finish, мамо, тва що работи тъй?!

- Щото 70-80% от хората сте свикнали да бичите Next > Next .... Finish, без да гледате и след това да ревете на умряло, че някой друг ви е виновен. Искате всичко да ви идва на готово и вие само да щракате с пръсти.

Не напразно има "Learn more about express settings", "Privacy statement", "Use express settings", "Customize" при инсталация - незнанието(или мързела) не е оправдание.

На 7-цата и 8-цата не ви следят, нали?

на 3/10/2017 в 14:57, mkfs.ext4 написа:

LuBzdn5.png

Качвам и тук този скрийншот и с това се надявам да приключат споровете за "тежката 10-ка". Мога да сваля и с още стотина МБ, но е все тая. Правил съм тези опити и на 7-цата - повече от това не успях да я смъкна, но 10-ката е по-нова и с повече приложения след инсталацията, така че печели.

Интересно ми е в "Процесите" какво показва, когато диска ти е на 100%. :)

Редактирано от Stereo (преглед на промените)

Едно Убунту може да го инсталираш само с Next -> Next -> Next, и после нито ще изпраща информация към чужди сървъри, нито ще има реклами, нито нищо. Нито има нужда от антивирусна, smart screen и прочие дивотии. Нито ще го чакаш 1 час да си инсталира ъпдейтите. Нито ще се рестартира само. Да, тези неща се спират, но от Майкрософт препоръчват да не се спират и по-голямата част от потребителите не ги спират.

Тезата ти е грешна. Всички тези неща трябва да са спрени по default. Не може да платиш 550 лв за лиценз и после да се ровиш сума ти време, за да спираш шпионските модули на системата си. И дори не може да ги спреш, може само да ги ограничиш. Менютата по време на самата инсталация са само началото. После има още в group policy editor. И после някои хора ми разправят, че Уиндоуса ставал и за хора които не разбират много от компютри - смях, пълен смях.

Не си спомням какво показват процесите...но тези 100% са за кратко, не е постоянно така. Целта ми беше да го сваля под 1 ГБ РАМ.

Редактирано от mkfs.ext4 (преглед на промените)

преди 29 минути, mkfs.ext4 написа:

Едно Убунту може да го инсталираш само с Next -> Next -> Next, и после нито ще изпраща информация към чужди сървъри, нито ще има реклами, нито нищо. Нито има нужда от антивирусна, smart screen и прочие дивотии. Нито ще го чакаш 1 час да си инсталира ъпдейтите. Нито ще се рестартира само. Да, тези неща се спират, но от Майкрософт препоръчват да не се спират и по-голямата част от потребителите не ги спират.

Тезата ти е грешна. Всички тези неща трябва да са спрени по default. Не може да платиш 550 лв за лиценз и после да се ровиш сума ти време, за да спираш шпионските модули на системата си. И дори не може да ги спреш, може само да ги ограничиш. Менютата по време на самата инсталация са само началото. После има още в group policy editor. И после някои хора ми разправят, че Уиндоуса ставал и за хора които не разбират много от компютри - смях, пълен смях.

Не си спомням какво показват процесите...но тези 100% са за кратко, не е постоянно така. Целта ми беше да го сваля под 1 ГБ РАМ.

Не е вярно, че Ubuntu може да мине с Next > Next > Next. И там има полета за попълване - Име на акаунт и Парола. :D

Ясно ми е и си прав за следенето, но няма да ги убедиш/м в обратното. Те и да идват спрени, няма как да си сигурен, че няма "скрита лимонка", която пак да те следи и да праща разни неща свързани с теб.

И аз съм с 10ка и в началото си виках 'няма да я сложа, тц, не не, в никакъв случай', сега си цъкам на нея и нямам оплаквания, че се бъгва, че товари и т.н.

преди 49 минути, Aquaris написа:

ае я някой да снима някъде реклама в тоя уиндоус да я видя как изглежда, че не намирам аз нещо
където и да се намира - кеф ви старт, кеф ви експлорер (чета че и там било имало)

ако щете и клипче направете, все тая - искам да вида как аджеба изглежда тва нещо

Връзка

преди 8 минути, mkfs.ext4 написа:

А в Уиндоуса няма акаунт и парола? И това не е спънка, а сигурност.

За това написах "И там има ..." :) 

Може да е сигурност, но пак трябва да натиснеш Next. :)

преди 10 часа, mkfs.ext4 написа:

...и после нито ще изпраща информация към чужди сървъри

Пращаше, пращаше... https://www.eff.org/deeplinks/2012/10/privacy-ubuntu-1210-amazon-ads-and-data-leaks

че и го направиха като слонове в стъкларски магазин. Добре, че хората се разсмърдяха. Уж го махнаха, но бая народ съм убеден се е махнал тогава от Cannonical.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

преди 4 минути, Методи Дамянов написа:

Пращаше, пращаше... https://www.eff.org/deeplinks/2012/10/privacy-ubuntu-1210-amazon-ads-and-data-leaks

че и го направиха като слонове в стъкларски магазин. Добре, че хората се разсмърдяха. Уж го махнаха, но бая народ съм убеден се е махнал тогава от Cannonical.

Прав си за това, но се усетиха навреме и го махнаха. Въпроса е да не се допуска и занапред да го правят пак.

Но това се спира с един клик на мишката, а при Джама не може да се спре, а само да се намали течът на информация.

преди 14 часа, Stereo написа:

Знаеш ли на колко компютъра работи Windows-a без проблеми и на колко НЕ работи?

Това, какво трябва да е ... успокоение?

"Не работи" и "ПЛАТЕНА ОС" в едно изречение .... нали се сещаш колко абсурдно звучи :clown:

Искате всичко да ви идва на готово и вие само да щракате с пръсти.

Да!!! След като си плащат :)

На 7-цата и 8-цата не ви следят, нали?

Може, ама не е законно!

П.П. Моите наблюдения са:
Windows е системата с най-цветните екрани на смъртта (Оранжев, Черен и Син) :clown:

преди 5 минути, FR13ND написа:

П.П. Моите наблюдения са:

Windows е системата с най-цветните екрани на смъртта (Оранжев, Черен и Син) :clown:

Сега е зелен, поне за инсайдърите :D По цял свят, навсякъде, червеният цвят се свързва с проблем, а зеленият е обратното, но микромеките явно освен, че не могат да броят, не познават и цветовете :D

преди 6 минути, FR13ND написа:

"Не работи" и "ПЛАТЕНА ОС" в едно изречение .... нали се сещаш колко абсурдно звучи :clown:

Сега ще ти кажат, че не са плащали нищо, защото ползват активатор от замунда :D

преди 1 час, FR13ND написа:

Това, какво трябва да е ... успокоение?

Какво успокоение, аз питам дали знае на колко компютъра работи както трябва и на колко не?

Къде видя да съм писал "Не работи" и "Платена ОС" в 1 изречение?! :clown:

преди 1 час, mkfs.ext4 написа:

Сега ще ти кажат, че не са плащали нищо, защото ползват активатор от замунда :D

А ти си го купи? Или все още събираш пари за лиценз? :D

Здравейте ,имам следния проблем с Windows 10 : Когато кликна върху иконата " Настройки" тя не отваря.Излиза ми незареден прозорец (син прозорец с логото на настройки),който след 1 сек се затваря сам.Някой имал ли е същия проблем?Има ли начин да се оправи ?

преди 13 минути, Stereo написа:

А ти си го купи? Или все още събираш пари за лиценз? :D

Не, форматирах си харда и си сложих Линукс. Няколко пъти давам на Джама шанс и толкова издържа - 2-3 дни.

преди 11 минути, FR13ND написа:

Тук :)

:clown:

Аз думичката "платена" не я виждам, без значение какво и колко ще оцветяваш. :clown:

Не знам кое й е платеното, ако си я свалил от баламунда или сайта на MS и не си дал парички за лиценз. :)

преди 10 минути, mkfs.ext4 написа:

Не, форматирах си харда и си сложих Линукс. Няколко пъти давам на Джама шанс и толкова издържа - 2-3 дни.

А на 7-та, имаш ли закупен лиценз, ако си я ползвал дълго време?

7-цата се ползва без проблем и без лиценз. Не е задължително. 10-ката започва да се изключва ако не е активирана известно време, но 7-цата си работи. Единственото което прави е да покаже съобщения, че не ти е активиран Уиндоуса. Не съм ползвал активатори.

преди 24 минути, Stereo написа:

Аз думичката "платена" не я виждам, без значение какво и колко ще оцветяваш. :clown:

Безнадежден случай!!!

преди 15 минути, velislavvasilev написа:

А колкото до седмицата, преди аз ползвах RemoveWAT и проблеми не съм имал. Дори съм ъпдейтвал.

Не, това го написах, за да знаят, че няма гаранция за безпроблемна работа. А иначе е пълен боклук - да. Качиш ли си 10-ка, вече компът ти става достояние на Майкрософт. С всичките рискове произлизащи от това.

Он не моа та разбере! Он си знае, че проблема иде от .... Next > Next > Next ... Finish :clown:

преди 3 минути, FR13ND написа:

Он не моа та разбере! Он си знае, че проблема иде от .... Next > Next > Next ... Finish :clown:

Дори и така да е, сложили са един голям бутон "Use express settings" и едно малко надписче "customize". Много подобни евтини номерца прилагат Майкрософт напоследък и май не осъзнават колко се излагат. Не им отива.

преди 32 минути, FR13ND написа:

Нещо си се филмирал прекалено много, бягай на някой доктор, ама от онея - безплатните. :clown:

преди 25 минути, mkfs.ext4 написа:

Дори и така да е, сложили са един голям бутон "Use express settings" и едно малко надписче "customize". Много подобни евтини номерца прилагат Майкрософт напоследък и май не осъзнават колко се излагат. Не им отива.

Преди година може да е бил с малък размер, но сега е с нормален(правих нова инсталация преди 1-2 месеца).

преди 9 минути, velislavvasilev написа:

То, остави другото. Ми, дето вика mkfs.ext4 с тези изцепки на Майкрософт, някой потребител на Уиндоус 10 да очаква нещо добро от тези хора? Пред вид вирусът, който са сътворили и за капак искат пари за него, според любителите на тази система какво може да се очаква от Майкрософт за напред? Според мен с тези ъпдейти, освен да ти скапят нещо по машината, да ти наблъскат още повече реклами или да ти махат желани от теб настройки, друго не можеш да очакваш. Ест, и драйвъри и прочее, ама за какво си платил иначе? Според мен това е опасна ОС и превръща потребителите ѝ в донори на информация за Майкрософт. За капак, те си и плащат.

Някой да ги кара да си купуват Windows-a на сила? Щото има хора, които бързат да си "вземат" най-новото, защото е най-ново и "лъскаво", да бъдат модерни и напред с нещата.

Имат право на 60 дни гратис(или колкото е там), ако не им харесва ОС-та, защо я купуват? Могат да ползват друга ОС(Линукс, примерно), нали така?

преди 20 минути, Stereo написа:

Нещо си се филмирал прекалено много, бягай на някой доктор, ама от онея - безплатните. :clown:

Кво ми са дзурепиш, я на чръното - бело не моа да кажа .... са сърдиш на баща си ;)

Водите безсмислени спорове(в смисъл,че нищо не зависи от вас/нас),всеки в крайна сметка е достатъчно грамотен и разумен(е има и такива с хронична недостатъчност),за да ползва това което намери за добре,харесва му и му върши работа.Уйндоус 10 не е лоша ,ако се погледне само като ОС,но............................това което правят от майкрософт със събирането на данни и т.н. глупости е нагло,недопустимо и не може да се оправдае по никакъв начин и по това не може да има две мнения!И тук не става въпрос дали има какво да криеме или не-все тая,въпросът е принципен,дори морален,ако искате,въпрос на нарушаване на лични права и неприкосновеност,въпрос на незачитане на личността и нейното достойнство.Та...................на фона на всичко това да спорите за колко време зарежда и колко рам яде и т.н. ми се струва дребнаво и маловажно.Който може да преглътне всичко това и му харесва-  използва 10ката(купена или не),на който не му харесва и го притеснява следенето-не я използва,има достатъчно алтернативи.Моето лично мнение е,че най-добра е 8.1(най-малко разпространена),след това е 10ката и чак тогава е добрата стара 7ца,но знам ,че колкото хора има толкова и мнения.

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

И при старите Уиндоуси вече има телеметрия. Пускат ъпдейти които те закачат. А 8-цата е пълно недоразумение...10-ката като ОС и като за Уиндоус ми харесва, но Микромеките зорлем отблъскват хората с шпионаж, реклами и т.н.

Но на тях не им пука. Колко човека пишем тук? Няколко. А хиляди други, и милиони по света, използват 10-ката и са много доволни защото не знаят, че има и други операционни системи. Типични овце. Уиндоус е насочен точно към такива - към овце и консуматори. Това е основната таргет група. Затова не се използва никъде другаде освен при десктопите.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.