Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 10 минути, mkfs.ext4 написа:

А 8-цата е пълно недоразумение

14570406_124798790ttttttt.jpgххх.jpg

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Така изглежда при мен 10-ката:

58c6b1d4c043d_AcerAspire5336.thumb.jpg.25d84555ef6258d5d20a75e85241de1d.jpg

Даже и Линукс да ползвам пак си го правя с подобна визия! Като цяло съм доволен от 10-ката, но е малко бавничка след ъпгрейда от 8.1

Пробвах с друг хард диск чиста инсталация и разликата е огромна! Обаче не ми позволява активиране даже и след като си написах данните за акаунта!

Все тая, върнах си опигиналния хард диск на лаптопа (тестовия сега е мултибутващ)! Интересно ми беше да видя как стоят нещата ако се наложи преинсталация дали ще се активира с въвеждането на акаунта или не?!

преди 15 минути, mkfs.ext4 написа:

За първи път виждам красив Уиндоус:despicable-me-2-minion-7:

Прилича на Xfce. Браво!

Това е накачулен Windows. Особено с опасните гаджети.

преди 54 минути, ExaFlop написа:

Това е накачулен Windows. Особено с опасните гаджети.

Не знам. Свикнал съм с ОС които не забиват като им сложиш часовник evil6.gif

преди 1 час, plamen74 написа:

Така изглежда при мен 10-ката:

Така ти изглежда десктопа,една ОС  е доста повече от екрана ти и едвали може да се съди за ОС по това какво си наслагал на екрана.............

преди 23 часа, djagi написа:

Имах и eeePC 901 и за пробата, дори на него Windows си вървеше доста добре, а лаптопчето дори не помня коя година съм го взимал.

Върви докато не отвориш уеб браузера с някоя тежка страница като фейса. Тогава спира, даже дава заден ход. ;)

преди 2 часа, velislavvasilev написа:

Аз не съм много съгласен. Много хора си купуват компютри без да имат и минимални познания за това каква им е ОС, а да не говорим да имат умения да сравняват. И друго, вече все повече машини се продават само с Уиндоус 10. В БГ все още има магазини, където да си купиш само хардуер, но в Шотландия не е така. Навсякъде са с тази ОС и за капак се доплаща допълнително за офис пакет, който почти навсякъде е задължителен. После процедурата по отказване от Уин 10 е много изнервяща. Трябва дори да се пише заявление и прочее.

Не съм видял в Англия, да те карат да купуваш офис пакет. Офис пакета на MS винаги е бил платен. Имаш безплатна алтернатива - Libre Office.

Редактирано от Eclipse2G (преглед на промените)

преди 11 минути, velislavvasilev написа:

Мен ме карат в Шотландия. В Cyrrys и PC World

Прочетох го в сайта им. Какво се случва, ако не искаш да купиш тоя офис пакет? Какво ти пречи да си купуваш лаптоп от Argos например.

Редактирано от Eclipse2G (преглед на промените)

преди 1 час, mkfs.ext4 написа:

като им сложиш часовник

И за 'къв тий часовник? Нали има в трея! А да си си чувал, че Windows gadgets platform е уязвима?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 8 минути, velislavvasilev написа:

Ми, на мен ми казаха, че не може. В смисал, или купуваш с Офис, или не купуваш нищо. Питах ги за хардуер без ОС - не предлагат. А аз гледах за настолен комп, изборът бе по-малък в Аргос и там не съм и питал.

Мамицата им! Това май е политика на MS. Пробваш през електронните магазини Amazon, Ebay.

преди 8 минути, ExaFlop написа:

И за 'къв тий часовник? Нали има в трея! А да си си чувал, че Windows gadgets platform е уязвима?

Имах предвид дока и гаджетите като цяло, не само часовника...

Не, не знаех...какво им има?

преди 7 минути, velislavvasilev написа:

Ти остави друго, ама аз имам Windows 10. Дето не ми трябва. А гледах за мощен настолен комп за Фотошоп. Те сега си чистят складовете с разни пред последен модел конфигурации, дето не ми се блазнят. Та, още се чудя дали да не скокна до БГ и да си събера нещо от JAR, или май по-добре директно да си взема един iMAC. Щото, ще чупа сумати пари за комп, после и за монитор, пък за 2 бона готов iMAC с 5К дисплей

Да. Аз таблет взех от Currys и бе голяма галимация. Изредиха се 4-ма души да ми предлагат разни софтуерни пакети, застраховки и прочее. И ми кипна и ги направих на 5 стинки. Приятелката бе с мен, иначе още след първите 5 мин. щях да им покажа среден пръст и да си тръгна.

Такава им е политиката. Остави, ама аз попаднах на некадърни консултанти в Бристолския PC World. Не си знаеха стоката.

преди 4 минути, mkfs.ext4 написа:

Имах предвид дока и гаджетите като цяло, не само часовника...

Надупчени са като швейцарско сирене.

преди 4 минути, Eclipse2G написа:

Надупчени са като швейцарско сирене.

Пустия му Джам, какво въобще работи icon_lol.gif

Може би само от Офис пакетът няма оплаквания.

6 minutes ago, Eclipse2G said:

Върви докато не отвориш уеб браузера с някоя тежка страница като фейса. Тогава спира, даже дава заден ход. ;)

Вървеше си повече от добре, с това, с което съм го ползвал. А го ползвах като портативно телевизорче до леглото (USB DVB-C тунерче + SmartDVB). Разбира се, мястото за инсталация на неттопа няма, затова се ползваше през WinToGo. То на това eeePC дори XP не вървеше кой знае колко. Като за хардуер който дори за 2008 година е никакъв, Win 10 ме изненада приятно.

Колкото до офис пакета, това ме съмнява. Обикновено има абонамент за 1 година за офиса и ти се води екстра, в смисъл, че не го плащаш тъй или иначе. Така поне по спомен ми дойде от едно Lenovo Miix, ама тъй или иначе не съм го ползвал. Ако пък си някакъв вид учащ се, ползваш сума привилегии и не само спрямо MS. SoftMaker Office 2016 например е безплатен за учители, студенти и ученици и е един прекрасен офис пакет, според мен, най-добрата алтернатива на MS Office.

преди 4 минути, mkfs.ext4 написа:

Пустия му Джам, какво въобще работи icon_lol.gif

Може би само от Офис пакетът няма оплаквания.

Бе ако се разровиш, все ще изпадне нещо.

преди 2 часа, plamen74 написа:

Пробвах с друг хард диск чиста инсталация и разликата е огромна! Обаче не ми позволява активиране даже и след като си написах данните за акаунта!

никой ли не ти каза, че за активация не е необходимо да имаш акаунт при микромеките?
:shock11:
при смяна на харда е необходимо надграждане от активирана стара ОС
надграждането е със \sources\setupprep.exe в инсталационния носител и след като получиш активация от микромеките, едва тогава можеш да инсталираш на чисто

преди 9 минути, velislavvasilev написа:

Ш им е*а майката. 30 мин. протече покупката на таблета. Чак пак се ядосах като се сетих. Първо една жена взе да ме офертира, аз я срязах. После дойде някъв ИТ спец и взе да ми разяснява плюсовете на предлагания софт. В който имаше и некаф Облак. Аз и него разкарах, дойде 3-ти. Него изобщо не го уставих да начене разговор. Направо му казах, че искам да плащам и да си ходя. Той чезна за малко, после се върна с оферта, че управителят размислил и въпросните пакети ще ми ги дадат безплано. Чак тогава се развиках. Питах го дали само идиоти бачкат в тоз магазин и до 2 мин, ако не сам платил, ставам и си заминавам.

Тъпи са.  Правят всичко машинално, без да се замислят.

преди 44 минути, velislavvasilev написа:

Ш им е*а майката. 30 мин. протече покупката на таблета. Чак пак се ядосах като се сетих. Първо една жена взе да ме офертира, аз я срязах. После дойде някъв ИТ спец и взе да ми разяснява плюсовете на предлагания софт. В който имаше и некаф Облак. Аз и него разкарах, дойде 3-ти. Него изобщо не го уставих да начене разговор. Направо му казах, че искам да плащам и да си ходя. Той чезна за малко, после се върна с оферта, че управителят размислил и въпросните пакети ще ми ги дадат безплано. Чак тогава се развиках. Питах го дали само идиоти бачкат в тоз магазин и до 2 мин, ако не сам платил, ставам и си заминавам.

Това ме подсеща, когато си закупих лаптоп без ОС и жената вървеше след мен и ми думаше "Лаптопа е без ОС ако искате лицензиран, ще трябва да платите 200лв за да Ви го инсталират" 

преди 47 минути, дръндю написа:

никой ли не ти каза, че за активация не е необходимо да имаш акаунт при микромеките?

Има,има.При наличие на oem ключ и смяна на PC (конфигурация).При поставяне на OEM ключ за активация windows те подканя да влезеш през майкрософт акаунта и Windows се активира на другото PC.Поне при мен се получи така.Acer AXC 603 към Asrock свободна сборка.Ключ win 8 Pro

maxxam.jpg

Редактирано от Maxim Todorov
win (преглед на промените)

Още ли обсъждата нескопосания опит на Микромеките да копират Линукс :) ? И в крайна сметка се е получил УРОД ,дори не може да бъде сравнен с Квазимодо щото литературния герой барем има добра душа :)  .

преди 2 часа, mkfs.ext4 написа:

https://support.microsoft.com/en-us/help/2719662/microsoft-security-advisory-vulnerabilities-in-gadgets-could-allow-remote-code-execution

преди 1 час, ExaFlop написа:

icon_lol.gificon_lol.gificon_lol.gif

Нямам думи. Unsubscribe-вам се и отивам в другия раздел, тук просто няма какво да следя повече. icon_biggrin.gif

на 3/12/2017 в 18:11, velislavvasilev написа:

И действително 10-ката се държи много добре на нови машини. Като казвам нови, нямам в пред вид нещо купено преди 1-2 години. Говоря за модели чипове на по 10 и повече години

Какво? с чипове от  2007 - 2008г, очакваш че със реализирана ОС от 2015г че ще се държи прилично...Дето ако не си със прилична видео карта 1, 2GB памет DDR3/GDDR3 и рам 4 или 8гб  и с долу горе приличен процесор, >(Първо се замисли дали да го направиш ) Същите тези чипове могат да служат иделано на 7-мици и XP-та, и всяка др. по-лека ОС.  

- Моето лично мнение че 10-ката се държи много добре на не по стара конфигурация от 2010-2011г.- За да ти е всичко ОК.

Редактирано от NBS 9322 (преглед на промените)

7-цата не е по-лека от 10-ката. Тествано е много пъти и е проверено.

XP е с 20-годишна концепция, тогава 256 МБ РАМ е било много, нормално е да е лека по днешните стандарти.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.