Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Десен клик по лентата със задачи и маркирай Lock the taskbar.

преди 9 часа, Камен Петров написа:

Инпут метод US international

US
За non-unicode -Български

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Няма как да ми спорите, че не се обозва Уиндоса. Особено, ако както казвате работите във фирми и прочее се занимавате с много машини.

Какво трябваше да направя за да си извадя езиковата лента и да работи както трябва... Просто по презумция махнах всички езици, после ги сложих наново. Зададох БДС като първи, после го махнах, след това в регионал сетигнс и в админ регионал сетингс сложих България. Въобще не ми е ясно защо след ъпдейта това се е променило, след като е инсталиран а регионал сетингс България.

Само забележи..? При втори език български и при регионал сетингс УСА работи само клавишната комбинация към английски.

преди 41 минути, Камен Петров написа:

При втори език български и при регионал сетингс УСА работи само клавишната комбинация към английски.

При мен работи!

задръж "win" и чукни "space" за да видиш, дали можеш да избираш клавиатурна подредба по този начин

на 5.02.2020 г. в 10:20, Камен Петров написа:

При мен е с cntr+1/2

С колко клавиатури на език си?

преди 50 минути, Камен Петров написа:

включвам го днес и клавишната комбинация я няма... пак наново.

Сменяй компютъра :)

на 5.02.2020 г. в 8:33, Камен Петров написа:

Няма как да ми спорите, че не се обозва Уиндоса. Особено, ако както казвате работите във фирми и прочее се занимавате с много машини.

Какво трябваше да направя за да си извадя езиковата лента и да работи както трябва... Просто по презумция махнах всички езици, после ги сложих наново. Зададох БДС като първи, после го махнах, след това в регионал сетигнс и в админ регионал сетингс сложих България. Въобще не ми е ясно защо след ъпдейта това се е променило, след като е инсталиран а регионал сетингс България.

Само забележи..? При втори език български и при регионал сетингс УСА работи само клавишната комбинация към английски.

Контрол+Шифт или левия алт клавиш+шифт.  При мен си работи и по метода на

lndijr4t.jpg

Не бе, казвам ви, че вчера му сетнах клавишна комбинация, днес го включвам няма я. От настройките я няма, та просто пак трябваше да я слагам. Отгоре на всичкото ако имам примерно 2 клавишни подредни на даден език и две на друг, пак не работи. Бачка само ако съм сложил както в момента само US int  БГ pho

преди 44 минути, дръндю написа:

задръж "win" и чукни "space" за да видиш, дали можеш да избираш клавиатурна подредба по този начин

преди 2 минути, Камен Петров написа:

И ако има някакво значение, клавиатурата ми е германска, с германска подредба на копчетата, преди 2-3 години я взех и свикнах на нея.

И моята е немска и няма проблеми. Говориш за QWERTZ клавиатура(Tastatur[belegung])?

https://de.wikipedia.org/wiki/QWERTZ-Tastaturbelegung

преди 5 минути, Камен Петров написа:

qwerty е , обаче някои копчета са на различни места от стандартна.

На кое викаш стандартна? В Германия това са клавиатурите-стандартните. Даже на пишещите машини е такава потребата. 

https://de.wikipedia.org/wiki/Schreibmaschine#/media/Datei:IBM72-capot-out-c-d.JPG

На Енигма Машината също е такава

Enigma_(20967055154).jpg

преди 2 минути, acnekt написа:

На кое викаш стандартна? В Германия това са клавиатурите-стандартните.

Абе преди 2 години някъде, баш по НГ ми се преебаха и двете клавиатури, и един приятел който бачка в Германия ми я даде, и просто свикнах с нея.

https://www.amazon.de/Value-Keyboard-Black-German-ASSY/dp/B00CYTC6VQ

преди 7 минути, Камен Петров написа:

Абе преди 2 години някъде, баш по НГ ми се преебаха и двете клавиатури, и един приятел който бачка в Германия ми я даде, и просто свикнах с нея.

https://www.amazon.de/Value-Keyboard-Black-German-ASSY/dp/B00CYTC6VQ

Защо пише Ztotop Hülle for iPad Pro :) , а то клавиатура. Пише калъф(Hülle) за Айпад Про..

Да, подредбата е QWERTZ. Стандартна е. Ляв Alt+Umschalt се сменя за друг език.

Камене, не разбрах - иконката ли само ти изчезва, но работи смяната или въобще не се сменя езика?

Провери ли това:

Capture.png

преди 58 минути, vpvelev написа:

Камене, не разбрах - иконката ли само ти изчезва, но работи смяната или въобще не се сменя езика?

Провери ли това:

Capture.png

Настройката изчезна в хот кейс шорткътс, та трябваше да я слагам наново... настройката.

MszvLt.jpg

Имам въпрос относно Enterprise версията... ако я инсталирам и активирам с ключ, трябва ли всеки месец да я активирам или един път активирана и край

преди 1 час, Камен Петров написа:

Настройката изчезна в хот кейс шорткътс, та трябваше да я слагам наново... настройката.

MszvLt.jpg

Виж при мен как е:

C1.png

По-добре направи и при теб да е като това, което съм оградил в червено.

преди 1 час, Камен Петров написа:

MszvLt.jpg

Превключването Ctrl+Shift зададено с прикачения рег файл. 

KeyboardToggle.reg

Клавиатурите:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Keyboard Layout]

[HKEY_CURRENT_USER\Keyboard Layout\Preload]
;BG
"2"="00000402"
;US
"1"="00000409"

[HKEY_CURRENT_USER\Keyboard Layout\ShowToast]
"Show"=dword:00000001

[HKEY_CURRENT_USER\Keyboard Layout\Substitutes]
;BG Trad. Phon.
"00000402"="00040402"

Клавиатурите, които ти ползваш можеш да експортираш от 
HKEY_CURRENT_USER\Keyboard Layout\Preload

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

А пък при мен, откакто съм с Windows 10 Pro (1909) много е скучно и нищо не се разваля, дори и след ъпдейти, та затова реших пак да си сложа инсайдерско копие. Да видим дали сега и аз ще започна да се оплаквам след ъпдейти :)

Cap33.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.