Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 13 минути, DarkEdge написа:

документи павени на Офис 2016 в офис ХР

Ами то единия не елиминира другия! И двата са инсталирани, избираш си с кой да работиш!

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Даа, за ината знаем, че е като мързела, дори и по-злЯ. Дай да инсталираме цялата гама продукти на M$... ;) 

преди 2 минути, DarkEdge написа:

Даа, за ината знаем, че е като мързела, дори и по-злЯ. Дай да инсталираме цялата гама продукти на M$... ;) 

:lol6:

Е, нема, па, да учим нов софт!
И е време да си промениш подписа:

Цитат

Windows 10 ? - няма да стане!

😎
Дет става, че и тръгва да 'оди...

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 1 минута, DarkEdge написа:

Е, нема, па, да учим нов софт!
И е време да си промениш подписа:

😎
Дет става, че и тръгва да 'оди...

Цъ...вкъщи по смъртно няма да го инсталирам. Колко и да те е яд на подписа ми! :grimace:

преди 10 минути, barbuncela написа:

няма да го инсталирам.

Никога не казвай никога.
Ся на работа като му свикнеш и кат станеш един печен тен юзър...

преди 57 минути, Белгиеца написа:

Каква е гаранцията че е неопорочена ?
После как се активира без да се пускат разни съмнителни .exe файлове ?

Мога да ти дам и готов скрипт за активация,но няма да го направя,всичко е там,но трябва да се поровиш и да се потрудиш!https://blogs.technet.microsoft.com/meamcs/2019/01/13/understanding-volume-activation-services-part-1-kms-and-mak/    :https://docs.microsoft.com/en-us/windows-server/get-started/kmsclientkeys

преди 1 час, Белгиеца написа:

Каква е гаранцията че е неопорочена ?
После как се активира без да се пускат разни съмнителни .exe файлове ?

Гаранция само като отидеш в магазина на микромеките и кажеш - здравейте господа, дайте ми една боза.

Най-модерния метод засега ми се струва, че е онуй нещо с трите букви и двете цифри.

А тука направо е активирана, ама колко време ще ги теглиш тия 7 глиги с тоя 1 сийдър, не ми се мисли.

Не знам що си се спрял точно на тая сравнително трудна за намиране версия и точно лтсб, от сайта на микромеките може да си дръпнеш нормалната 1507, ще се свали за 2 минути, спираш ъпдейтите, ъктивираш и си ти. Ако ще слагаш лтсб понеже още се поддържа и искаш да я ъпдейтнеш на макс, просто си губиш времето и чегъргаш излишно по хард диска.

преди 5 минути, Hot Bastard написа:

... от сайта на микромеките може да си дръпнеш нормалната 1507, ще се свали за 2 минути, спираш ъпдейтите, ъктивираш и си ти. 

Вече е инсталирана 1507 и май няма нужда да ѝ се спират апдейтите, щото тя самата не ги сваля, изкарва грешка.
Как се активира ?

току-що, Белгиеца написа:

Как се активира ?

Със закупен ключ.
Нали не мислиш, че някой тук ще публикува как, при положение, че ще наруши т.2.10 от правилата?

преди 46 минути, Слави Маринов написа:

Мога да ти дам и готов скрипт за активация,но няма да го направя,всичко е там,но трябва да се поровиш и да се потрудиш!https://blogs.technet.microsoft.com/meamcs/2019/01/13/understanding-volume-activation-services-part-1-kms-and-mak/    

Абе дай го ти, аз мога да ти докажа че имам цифрова активаци за същия компютър за версията 1909, само че тя е бъгава и насича аудиото и картината на 4 секунди. Кво съм виновен аз че микромеките не знаят да правят ОС.
С 1507 не насича, ама не иска да си намери сама активацията от сървера им. Смотана работа !

А това дето си го дал е само за 180 дена.

преди 1 минута, Белгиеца написа:

Смотана работа !

На кривата ракета космосът й пречи.
Да не мислиш, че цифровата активация е една за всички издания на Win 10?

преди 5 минути, DarkEdge написа:

Със закупен ключ.
Нали не мислиш, че някой тук ще публикува как, при положение, че ще наруши т.2.10 от правилата?

Е аз как съм ги активирал на 4 компютъра версия 1909 без закупен ключ, ами с този от Уин 7?
Те сами искат да им я ползвам ОС ама не знаят да я направят да работи с Ацер компютър на който продават милиони лицензи от години. На лаптопчето с двоен 1 ГХц процесор работи , а на по-мощния десктоп не работи .

преди 1 минута, Белгиеца написа:

Е аз как съм ги активирал на 4 компютъра версия 1909 без закупен ключ, ами с този от Уин 7?

Голям експерт! Браво! Ама си активирал Home, нали? Или най-много Pro.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 3 минути, Белгиеца написа:

Абе дай го ти, аз мога да ти докажа че имам цифрова активаци за същия компютър за версията 1909, само че тя е бъгава и насича аудиото и картината на 4 секунди. Кво съм виновен аз че микромеките не знаят да правят ОС.
С 1507 не насича, ама не иска да си намери сама активацията от сървера им. Смотана работа !

И като имаш проблеми с това и онова и не можеш да се оправиш,що не сложиш 8.1 и си решаваш проблемите-хем е поддържана,хем е надеждна и стабилна?

преди 3 минути, Слави Маринов написа:

що не сложиш 8.1

виш ся
ас кът неъм акъл, квото и да ми предложиш, всей бъгаво

преди 1 минута, Слави Маринов написа:

И като имаш проблеми с това и онова и не можеш да се оправиш,що не сложиш 8.1 и си решаваш проблемите-хем е поддържана,хем е надеждна и стабилна?

На лаптопчето имах 8 и после стана 8.1 и наккрая е 10 1909.
Не искам 8 щото няма да го ползвам този твърд диск с 10 , а само ще стои в една кутия за обувки да си го имам. И като спре поддръжката на 8.1 пак ще трябва 10.

Ние си ползваме Линукс Минт и не ни ловят вируси, ама нали знаеш че от време на време някой софтуер не го направили за Линукс. И някоя банка гордо ти заяви че може само с Уин или Мак или Андроид ( това последното е най-големият ужас) да ѝ ползваш нейните услуги. Е, тогава след 4 години за кво ми е 8.1 ?

преди 30 минути, Белгиеца написа:

А това дето си го дал е само за 180 дена.

И при мен се инсталира версия 1909 и нищо не засича, насича, пресича. Компа ми не е първа младост и не виждам нищо да насича.

Картината си върви перфектно, аудиото също. 

преди 52 минути, Белгиеца написа:

Как се активира ?

Тук имаше оферти за ключове за win 10 за по 10-11$,дори и за LTSC версията имаше май,така че щом не ти се занимава,това е решение............пък и си икономисал от новите ти HDD дискове от левче за кило!;)

преди 3 часа, Слави Маринов написа:

...щом не ти се занимава,това е решение.......

Дай ми команди аз да си ги пиша на ръка , па ще видиме дали не ми се занимава.
Щото 2-те  .exe дето ми ги пратиха до сега няма да ги пусна никога.
Прекалено мнителен съм та да кликна на нещо, което не го знам какви поразии ще направи.
Евентуално нещо ако генерира работещи ключове, мога да го пусна на друг компютър на друг временен Уин и да преписвам на ръка и проверявам дали работят. След което другият заразен Уин 10 го форматирам и готово.
А за Боза 10 и пет стотинки не давам, още повече да ги плащам с карта в интернет.
Това на мен ми е просто занимавка за спорта, не съм зависим по никакъв начин от Уин 10, пък и имам вече 3 активирани без пари вкъщи.

п.п.
на един белгийски форум като им се похвалих че съм активирал няколко диска без пари, един модератор рече че имало по 5 евро ключета от интернет, значи още по-евтино от 10 или 11.

За тези неща има виртуални машини - стартираш там, като предварително правиш "снимка" на машината ако искаш. След това връщаш снимката и всичко е както преди да стартираш това нещо. Има и за windows подобни програми - независимо колко го мажеш, инсталираш вируси, триеш и така нататък, след рестарт всичко е както преди.

преди 40 минути, Raze написа:

За тези неща има виртуални машини - ...

Още не съм ги изучил виртуалките, но имам 3 десктопа и няколко от старите дискове които мога да ги свързвам през USB и да инсталарам на тях всякакви гадости и после форматиране. Първият ми Линукс така си работи даже доста време през USB на един 40 ГБ диск.

Сериалът "Оле майко" с главен герой Windows 10 продължава...

Май въпросите за спирането на актуализациите вече не са толкова смехотворни... !

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Сериалът "Оле майко" с главен герой Windows 10 продължава...

Май въпросите за спирането на актуализациите вече не са никак смешни !

Ceгa ce oĸaзвa, чe тoзи ъпдeйт нapyшaвa дpyги фyнĸции нa oпepaциoннaтa cиcтeмa и пpичинявa cepиoзни пpoблeми и
cpивoвe нa ĸoмпютpитe нa няĸoи пoтpeбитeли.

Във всички оплаквания и статии за проблеми след актуализации се съдържа това в червено - "някои потребители". Ама той и един да е, се вдига вой до небето. При милиони потребители все ще има на някой скапан и стар компютър да се повреди нещо след актуализация.

преди 8 минути, vpvelev написа:

Ceгa ce oĸaзвa, чe тoзи ъпдeйт нapyшaвa дpyги фyнĸции нa oпepaциoннaтa cиcтeмa и пpичинявa cepиoзни пpoблeми и
cpивoвe нa ĸoмпютpитe нa няĸoи пoтpeбитeли.

Във всички оплаквания и статии за проблеми след актуализации се съдържа това в червено - "някои потребители". Ама той и един да е, се вдига вой до небето. При милиони потребители все ще има на някой скапан и стар компютър да се повреди нещо след актуализация.

Айде да не носиш от 10 кладенеца вода за оправдание! И сума хора умират от пневмония, но щом ти си добре, проблем няма, така ли ?!:angry:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.