Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 11 минути, vpvelev написа:

Трябва със стрелките да се сложи български преди английски.

Няма много смисъл. Освен че в доста ситуации е твърде неудобно за работа.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 5 минути, DarkEdge написа:

Няма много смисъл. Освен че в доста ситуации е твърде неудобно за работа.

И на мен ми е много по-удобно първи да е УС.

Между другото единствената разлика (след като сега върви както трябва) е, че ползвах US international, а сега е US. 2Даже май точно след това се оправи, след като махнах US international и го заместих с US.

преди 1 час, Камен Петров написа:

Са няма барам нищо, че таман си е ОК :)

Ако сега си сложил в "Override for default input metod" - Bulgarian и по някаква причина изчезне (след ъпдейт) тогава уина няма да знае какво да прави и се шашка.

Разбирам че искаш като включиш компа и по дефол да си е на българската клавиатура. Но не го прави по този начин.

Capture.png

Тук си подреди по какъвто ред искаш да са, а в  "Override for default input metod" избери "Use language list (recommended)". Не напразно е "(recommended)". Явно са имали проблеми и оплаквания от страни със смяна на няколко езика.

Да ви докладвам до къде стигнах сега през 2020 г. успях да инсталирам 1511 след като сменявах ключа в инсталиран 1507.
Значи още на първия ден 1511 изкара надпис да съм го бил активирал. Е, не е активиран, но надписа го разкарах и не ми излиза в червено че не мога да си променям настройките, ако не го активирам, както правеше в предишните опити с 1507. Апдейтите са спрени и даже като кликна да се активира изкарва постоянно грешка.
Но, не може да се ползва като надеждна система, а само за второстепенни задачи и да няма нищо важно на твърдия диск.
Кликах по настройките наред да му забранявам 98% от мераците.
Тия от микрософт найстина са напълно изкукуригали.
За първи път му обръщам внимание на този Уин 10 и като гледам колко кофти номера си позволяват да правят, май ще търся всякакви други алтернативи, преди да се предам и да го ползвам за нещо.
За сега от другите дискове с активираните 1909 се налага да ползва един жена ми, щото новият принтер Канон Г1501 няма драйвери за Минт. Те така, даваш 168 евро и после няма дравери за нещо различно от бозата.
Вчера и сложих в компютъра ѝ и диска с Боза 10 1909 и изкарах над кутията два прекъсвача да спират тока на всеки от твърдите дискова за Линукс и Уиндоус. Все едно си спира нощната лампа, щрак - щрак и съм ѝ сложил цветове червен и зелен, та да знае накъде да натиска. Но, като пуснат микромеките през месец май новата версия и като реши булката да си отпечати на принтера две странички ползвайки Боза 10 1909 , после ще ѝ излезе надпис не изключвайте компютъра ... ха ха ха ... и няма да може да го ползва дори и с диска на Линукса, докато бозицата не си направи кеф да се изгаври едно хубаво с търпението ѝ лазеки ѝ по нервите.

преди 10 часа, Белгиеца написа:

За сега от другите дискове с активираните 1909 се налага да ползва един жена ми, щото новият принтер Канон Г1501 няма драйвери за Минт. Те така, даваш 168 евро и после няма дравери за нещо различно от бозата.

Хората правят драйвери за това което се ползва. Да се ползваше Линукс масово колкото Уиндоус, щеха да се надпреварват кой пръв да изкара драйвер за линукс.

Вчера и сложих в компютъра ѝ и диска с Боза 10 1909 и изкарах над кутията два прекъсвача да спират тока на всеки от твърдите дискова за Линукс и Уиндоус. Все едно си спира нощната лампа, щрак - щрак и съм ѝ сложил цветове червен и зелен, та да знае накъде да натиска. Но, като пуснат микромеките през месец май новата версия и като реши булката да си отпечати на принтера две странички ползвайки Боза 10 1909 , после ще ѝ излезе надпис не изключвайте компютъра ... ха ха ха ... и няма да може да го ползва дори и с диска на Линукса, докато бозицата не си направи кеф да се изгаври едно хубаво с търпението ѝ лазеки ѝ по нервите.

Е нали има прекъсвач. Ке му спре тока и надписа ке изчезне.

Не ползвате Edge? Помислете пак! Вероятно сте се объркали, за да не го ползвате но Microsoft ще ви го напомни.

преди 3 часа, Hot Bastard написа:

Хората правят драйвери за това което се ползва.

Е нали има прекъсвач. Ке му спре тока и надписа ке изчезне.

Значи "великият" Windows 10 става за принтер !
Е па хубаво, ще си печатим с него и това ще му е като задачи.

Абе ти нали ни научи тука всички четящи как се спират апдейтите, може да взема да ги спра на диска на булката и да ги пускам по веднъж на 2 месеца ( или повече ако забравя ) и като ги е инсталирал каквито е намерил, после пак спиране и да има мир в къщата. Па и на лаптопчето ще му направя същия номер да му спра апдейтите, да не се мъчи горкото с глупости баш когато не трябва.

Ако ѝ спре тока на бозицата баш когато е заповядала да не спира тока у квартала, кво става после ?
Син екран на смъртта ли се появява на другия ден като го пусне човек ?

Аз се чудя откъде е големия зор да се апдейтва бозата до дупка, нещо като работи не се пипа, ти сам казваш, че работи, като го апдейтнеш какво очакваш, да заработи още по-добре ли? Нема такъв филм. Слагаш версия която поддържа драйверите за хардуера и това е, от там нататък колкото и да апдейтваш - кел файда.

преди 17 минути, Белгиеца написа:

Па и на лаптопчето ще му направя същия номер да му спра апдейтите, да не се мъчи горкото с глупости баш когато не трябва.

тия неща не се случват с LTSC
ъпдейти не се спират, осакатяваш системата
толкова го дъвчехме в темата и би трябвало да си го разбрал

преди 4 минути, дръндю написа:

тия неща не се случват с LTSC

Да бе да, хей сега ще почна да кликам по .exe файлове за да си активирам LTSC ...
Твоята активирана така сега е подвластна на сърверът който я е активирал. Ако те намари по някакъв начин този сървер, си прави каквото си иска с твоята боза, все едно че е хипнотизирана. Тези фирмени версии са направени така да функционират, свързвайки се със сървер на фирмата.
Вкарал си си сам таралеж у гащите, ама ти е кеф.

Аз си имам на тавана стари дискове които мога да ги сварзвам през USB адаптер към новите компютри и да си пробвам до безкрай на тях.
Ако активирам с къмъсъ трийсе години комунизъм , после мога да го следя към кого иска да се свързва животното. Да не се окаже , че ходи да докладва на някакъв си адрес, ти на кое ИП си , а ?
Колко защитни стени ще трябват после, колко сложни рутери, колко несигурност, само защото си кликнал на едно .exe което антивирусните го изтриват моментално като го надушат ...

току-що, Белгиеца написа:

Тези фирмени версии са направени така да функционират, свързвайки се със сървер на фирмата.

Дрън-дрън. Карам вече година и половина с такава версия.

преди 23 минути, Hot Bastard написа:

Аз се чудя откъде е големия зор да се апдейтва бозата до дупка, нещо като работи не се пипа, ти сам казваш, че работи, като го апдейтнеш какво очакваш, да заработи още по-добре ли? 

От времето на Милениум нали микромеките са ми промивали интензивно мозъка , че ако не свалям апдейтите съм щял да си изложа компютъра на риск от атаки от страна на лоши хора.

Да бе да, хей сега ще почна да кликам по .exe файлове за да си активирам LTSC ...
Твоята активирана така сега е подвластна на сърверът който я е активирал. Ако те намари по някакъв начин този сървер, си прави каквото си иска с твоята боза, все едно че е хипнотизирана. Тези фирмени версии са направени така да функционират, свързвайки се със сървер на фирмата.
Вкарал си си сам таралеж у гащите, ама ти е кеф.

Аз си имам на тавана стари дискове които мога да ги сварзвам през USB адаптер към новите компютри и да си пробвам до безкрай на тях.
Ако активирам с къмъсъ трийсе години комунизъм , после мога да го следя към кого иска да се свързва животното. Да не се окаже , че ходи да докладва на някакъв си адрес, ти на кое ИП си , а ?

Като страничен наблюдател и само с приятелски чувства, бих казал - човек, спри го тоя линукс, че почва да дава отражение.

Колко защитни стени ще трябват после, колко сложни рутери, колко несигурност, само защото си кликнал на едно .exe което антивирусните го изтриват моментално като го надушат ...

Нали им взимаш хляба като ползваш безплатни активатори. Нормално да го трият.

От времето на Милениум нали микромеките са ми промивали интензивно мозъка , че ако не свалям апдейтите съм щял да си изложа компютъра на реск от атаки от страна на лоши хора.

Еее, ти ако верваш на всека приказка на микромеките, требва да браузваш само с Едге, да ползваш Бинг вместо Гугъл и т.н.....

преди 6 минути, Белгиеца написа:

От времето на Милениум нали микромеките са ми промивали интензивно мозъка , че ако не свалям апдейтите съм щял да си изложа компютъра на реск от атаки от страна на лоши хора.

Какво лошо има в ъпдейтите. Ето сега се обновява, отворил съм хиляди програми образно казано, гледам тубата на HD и никакъв проблем не ми прави. 

Пише, че е желателно да рестартирам. Това е. Никакъв проблем няма.

zygea6ki.jpg

tvbp4ona.jpg

преди 6 минути, RudeBoy написа:

Дрън-дрън. Карам вече година и половина с такава версия.

Хайде ти сега да ни обясниш, на нас неразбралите, как работят и се активират версиите като твоята , когато е платено за тях и са във фирмените помещения.
Не те питам ти как си я активирал, а те питам във фирмите легалните как са ги активирали ?

преди 6 минути, Hot Bastard написа:

Като страничен наблюдател и само с приятелски чувства, бих казал - човек, спри го тоя линукс, че почва да дава отражение.

Нали им взимаш хляба като ползваш безплатни активатори. Нормално да го трият.

Ако спра линукса как ще пиша тук ?
Аз боза не ползвам за разходки из интернет.

Авира не е собственост на микромеките и тя ги трие, файловете които ми пратиха едни хора на лични. Добре че съм ги свалил и инсталирал в линукс бункер, та там оцеляха, иначе от флашката ги изтриха веднага. А тези файлове при експериментите много лъжат бе, леле къф балък трябва да е човек за да им повярва, че били те инсталирали някакъв си ключ, пък после като пуснеш скрипта и ти вади друг ключ че са ти набутали, нямащ нищо общо с декларирания.
А после ти излиза надпис в червено че някои от настройките ти зависят от фирмената политика , ха ха ха ...
Каква фирма за Хоум версията бе, егати мошениците са тия правачи на кракове.
Кой знае какви гадости ви набутват по машините, пък вие сте горди че ги ползвате после.
Според мен всички тези активатори във формата на .exe файлове правят големи гадости и системата после може да бъде контролирана от разстояние от някакви руснаци ( например ).

Те ако са искали да помогнат, са щели да обяснят как потребителите да си направят сами активацията, без .exe файлове. Както ти ми обясни как се спират апдейтите, пък модератора ми беше дал име на програмка .exe за кликане, на сайта на която лъжат, че било сложно по твоя метод да става спирането. Какво му е сложното ?

преди 16 минути, Белгиеца написа:

Според мен всички тези активатори във формата на .exe файлове правят големи гадости и системата после може да бъде контролирана от разстояние от някакви руснаци ( например ).

DemandingDeliriousIlladopsis-size_restri

Дааа, това беше добро :D .  Седят си някъде група руснаци, наливат се с водка, мезят си краставичка, и по цял ден си нямат друга работа, освен да ми контролират системата ... :D 

преди 17 минути, acnekt написа:

Какво лошо има в ъпдейтите. Ето сега се обновява, отворил съм хиляди програми, гледам тубата на HD и никакъв проблем не ми прави.

Проблемът идва като решиш да го спреш, щото те викат спешно да си прибереш детето от даскалото и тогава вече компютърат вече не ти принадлежи на теб, а е под контрола на микрософт за неопределено време.
Нямаш компютър бе, ако ти е само този вкъщи.
Искаш да намериш спешно телефон от интернет на някой доктор, ама НЕ може ... чакаш докато ти умре детето, щото микромеките свръхбогаташи така са решили.
Нали го преживях този ужас от 1507 към 1903 апдейта им.
Спираш го , ама той не спира веднага, вика че бил подготвял нещо и после спира. И като го пуснеш после, кефът започва , уредил си се с чисто нова инсталация на нова версия, изглеждаща коренно различно и чакаш, чакаш, чакаш докато се стъмни навън.
А пък лаптопчето горкото, само сваляше апдейти, които после не успяваше никога да ги направи, щото се бъгваше по някое време. Та само чисто нова инсталация от ИЗО файл го спаси от родилните мъки.

преди 21 минути, Белгиеца написа:

Аз боза не ползвам за разходки из интернет.

тогава си слагай про или хоум  версия 
никви проблеми за работа офлайн
един единствен път ще требе да се включиш в нета, за да ти я активират
после дръпаш жицата и до там с микромеките

преди 4 минути, RudeBoy написа:

Дааа, това беше добро :D .  Седят си някъде група руснаци, наливат се с водка, мезят си краставичка, и по цял ден си нямат друга работа, освен да ми контролират системата ... :D 

Те са автоматизирали процесите, твоят компютър копа за тях криптовалута, дакато ти си обработваш снимките и нищо не усещаш, щото те знаят как да го скрият от теб.

Щом като не знаеш как се активират легалните версии по фирмите, значи сляпо вярваш че нямало страшно.

преди 3 минути, дръндю написа:

никви проблеми за работа офлайн

за офлайн става бозицата да, напечати 40 снимки наведнъж за 20 минути от една флашка

преди 1 час, Белгиеца написа:

Прав си точно така правят Руснаците, даже като завладеят компютъра ти пишат във форума вместо теб :D

Извинявам се за офтопика, не се сдържах като чета комедията на Белгиеца. 

преди 1 час, FusE написа:

комедията на Белгиеца

Той направо о*ра темата. Той е кат Митко Бомбата - на всеки километър. Упс, през всеки пост.

напечати 40 снимки наведнъж за 20 минути от една флашка

Даа, тя скоростта на печат зависи точно от операционната система.

Проблемът идва като решиш да го спреш, щото те викат спешно да си прибереш детето от даскалото и тогава вече компютърат вече не ти принадлежи на теб, а е под контрола на микрософт за неопределено време.

Така прави за неуките!
Ние тарикатите правим така:
reg add "HKCU\Software\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\AU" /f /v "NoAUShutdownOption" /t REG_DWORD /d 1
reg delete "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\AU" /f /v "NoAUShutdownOption"

Освен това има и опция Приспиване...

И айде да се поспреш да изливаш никого не итересуващи го твои криви разсъждения!
Както е казано  една БГ реклама - "Не става само с ядене! Трябва и акъл!"

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

контролирана от разстояние от някакви руснаци ( например )

Сега ще отвора как става, начи първо почват да ти ровят в главата, след това в компа със Windows 10 и накрая ти дават хапове за да те изкарат куку. Руснаците направо са те разкатали.

активатори във формата на .exe

Ти като си кликнал на setup.exe(инсталационният файл на уиндоус)и си се намокрил вече,а мокър от дъжд да се бой е глупаво!;)Или ти държиш само при хамериканците да са ти данните,на руснаците нищо не отпущаш?

Те са автоматизирали процесите, твоят компютър копа за тях криптовалута, дакато ти си обработваш снимките и нищо не усещаш, щото те знаят как да го скрият от теб.

Айде ся, ти и по копачи на криптовалути стана специалист. Що не отидеш да изнесеш една лекция по въпроса на HJT Team-а във форума, да ги пообразоваш малко хората?... :D 

Аз като тръгна да обработвам снимки, с тия огромни файлове от D850-то, компютърът ми скача на макс. разход на памет и процесорна мощ. Никой "миньор" няма шанс да се включи в играта. 

Я аз да ти подшушна нещо ;) . Вземи си някой от твоите Windows-и, регистриран със "законен" ключ. Отвори му Task Manager-а, и виж колко процеси има, дето изобщо не ги знаеш кой какво върши. А ся познай - кои от тези процеси ти шпионират компютъра, и пращат данни на Хамериканците?... :cool: 

преди 12 часа, Geri19 написа:

Не ползвате Edge? Помислете пак! Вероятно сте се объркали, за да не го ползвате но Microsoft ще ви го напомни.

Е, ами изключваш Suggested от настройките на Старт менюто и си свиркаш. 😉

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.