Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 7 минути, DarkEdge написа:

НЕ ИНСТАЛИРАЙТЕ KB4532693! Има проблеми със зареждането на профила след рестарт!!!

И като ми го е сложило на "Pending restart" как да го спра? Вариант е да отложа инсталирането на обновявания, но най-вероятно при рестарт на системата ще го инсталира.

Това на служебния компютър. На десктопа го е инсталирало още на 11.02.2020, а той си работи в момента и няма никакви проблеми. Мисля и тук да рискувам.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 27 минути, Raze написа:

И като ми го е сложило на "Pending restart" как да го спра?

Рестартираш или през команд промпт на Windows инсталатора или през команд промпт на друга Windows PE и изпълняваш командата:
dism /image:c:\ /cleanup-image /revertpendingactions
Или деинсталирайки конкретната КВ:
dism /online /get-packages /format:table
Ctrl+F
KB4532693
dism /online /get-packageinfo /packagename:Package_for_KB4532693~.........~amd64~~.........

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

И тук, както и за други ъпдейти при които има проблеми пише: "...Има съобщения, че кумулативната актуализация KB4532693 за Windows 10 версии 1903 и 1909 от 11 февруари 2020 г. създава значителни проблеми за някои потребители."

https://borncity.com/win/2020/02/13/windows-10-update-kb4532693-kills-user-data-profile/

Така, тръгнах да инсталирам обновяването и става много странен бъг: системата замръзва и трябва да изключа лаптопа. След като го включа, дава грешка, че не може да инсталира обновяването и си зарежда windows. При опит да го инсталирам отново, към края на тегленето още системата замръзва изцяло. Това го направи 2 пъти (+1 при първото рестартиране) и засега съм паузирал обновленията за 7 дни.

Спри wuauserv и изтрий C:\Windows\SoftwareDistribution. Стартирай wuauserv
net stop wuauserv
rd /s /q C:\Windows\SoftwareDistribution
net start wuauserv

преди 2 минути, Raze написа:

При опит да го инсталирам отново, към края на тегленето още системата замръзва изцяло.

Това е интересно, защото само се тегли, а не се инсталира.

Да, но го прави при инсталирането на обновлението и при теглене, иначе лаптопа си работи перфектно. Няма грешки по диска или някакви други проблеми да е правил, все пак е и сравнително нов на около 4 месеца.

преди 6 минути, Raze написа:

Да, но го прави при инсталирането на обновлението и при теглене, иначе лаптопа си работи перфектно. Няма грешки по диска или някакви други проблеми да е правил, все пак е и сравнително нов на около 4 месеца.

Някаква вероятност от microsoft да са спряли ъпдейта, за да ограничат омазването на още компютри? Макар че май сега те спят (сега не ми се търси колко е часа при тях в момента).

Не съм го пробвал това. Гледам следните грешки в event viewer:

Цитат

Installation Failure: Windows failed to install the following update with error 0x800F0841: Security Update for Windows 10 Version 1909 for x64-based Systems (KB4524244).

Цитат

The Windows Modules Installer service terminated with the following error:
%%16389

Мисля да изчакам някоя и друга седмица и да пробвам пак, може да са оправили или махнали въпросния ъпдейт. Ако не, ще го мисля.

преди 1 минута, саби написа:

Някаква вероятност от microsoft да са спряли ъпдейта, за да ограничат омазването на още компютри? Макар че май сега те спят (сега не ми се търси колко е часа при тях в момента).

Нали ти казвам - на домашния десктоп (и на лаптопа) го инсталирах преди 2-3 дена, няма проблеми - конфигурациите са в подписа.

По чуждестранните форуми пише че при някои се оправило като рестартирали няколко пъти компютъра.

преди 10 минути, Raze написа:

Моя таман 3 пъти, колко още няколко?

Ти нали го ли деинсталира ъпдейта?

Там където четох пишеше за 4 пъти рестарт. Но при някои се е оправило.

Е това е лошото, че не може да се разбере на кои точно компютри се скапва, след това при кои след рестарт от 4 пъти се оправя и при кои трябва да се деинсталира, за да се оправи. От хардуер ли зависи (конкретни компоненти) или от софтуер.

Ето например Raze казва, че на неговия десктоп компютър няма проблеми с този ъпдейт.

Аз не мога да кажа нищо по въпроса, защото сега съм с инсайдерска версия.

преди 44 минути, DarkEdge написа:

Спри wuauserv     ....    Стартирай wuauserv
net stop wuauserv

net start wuauserv

Това пуска и спира апдейтите, така ли ?
Питам щото съм в кожата на пингвин и трябва да се навеждам да разкачвам кабели за да го проверя  и сам.

------------------------------

А знаете ли че трябва да чакам цели 30 дена преди да ми разпознаят компютъра микромеките, щото много яко съм ги лъгал през годините със Скайпан и съм им давал все временни и-мейли и те сега искат на тях да ми пратят код за потвърждение. А за да ги сменя фалшивите, викат че ще изчакам един месец. И съответно не бачка активацията на чиста инсталация по цифровия метод. Трябва да се чака инкубационния период на параноята им, причинена от умопомрачението им.

преди 25 минути, vpvelev написа:

Ти нали го ли деинсталира ъпдейта?

Не, той като даде грешка и ОС спря инсталирането. Много ми е странно това замръзване, още при тегленето и то само на този ъпдейт, преди това инсталира още няколко други, все едно има хардуерен проблем, а реално няма. Отложил съм обновленията със 7 дни, както писах по-назад.

преди 17 минути, Белгиеца написа:

временни и-мейли и те сега искат на тях да ми пратят код за потвърждение.

Добро решение от https://www.guerrillamail.com/ Позволява да си слагаш какъвто си поискаш ел. адрес, а не случайно генериран.

преди 21 минути, Белгиеца написа:

А знаете ли че трябва да чакам цели 30 дена преди да ми разпознаят компютъра микромеките, щото много яко съм ги лъгал през годините със Скайпан и съм им давал все временни и-мейли и те сега искат на тях да ми пратят код за потвърждение. А за да ги сменя фалшивите, викат че ще изчакам един месец. И съответно не бачка активацията на чиста инсталация по цифровия метод. Трябва да се чака инкубационния период на параноята им, причинена от умопомрачението им.

Защо си мислиш, че си ги излъгал Microsoft.

Те те оставят да мислиш, че си ги излъгал и да им ползваш Windows-a. Просто събират засега повече поребители на Windows 10.

На мен ми позволиха да мина от интелски компютър на такъв с AMD процесор. Пълна промяна. А преди само дъно да смениш и го смятаха за нов. Но така не губят потребители. Като си изпълнят програмата и въобще няма да ти дадат да си играеш с тях на котка и мишка :)

Здравейте, как да си настроя клавиатурата за смяна на езика? Имам само два - БГР (фонетика традиционна) и ENG - US Internatsional. Не работи комбинацията Shift + Alt, нито лявата, нито дясната част. Машината е Лаптоп Asus X5101A, CPU:Pentium B970, OS: Windows 10 pro.

Не знам какво стана, може би при преинсталацията, защото си смених харда със SSD? :questions:   Работи единствено комбинацията Уиндоус+Интервал....?????

Пробвай Ctrl_Shift или Winkey+Space

Ляв клик по индикатора за езика >Language Preferences>Keyboard>Input language hot keys
И можеш да си смениш  US International с US

преди 2 минути, DarkEdge написа:

Winkey+Space

Е това не е ли същото, което съм споменал::wink12:

преди 10 минути, Street Life написа:

Работи единствено комбинацията Уиндоус+Интервал

Стартирай
Rundll32 Shell32.dll,Control_RunDLL input.dll,,{C07337D3-DB2C-4D0B-9A93-B722A6C106E2}

Snap21.png
И покажи картинка на ситуацията

преди 3 минути, Street Life написа:

Моля, заповядайте.

https://ibb.co/9hRrV0Q

Благодаря, ама

Цитат

502 Bad Gateway

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.