Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

VrEpi3U.png

Така добре ли е?

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 9 минути, Street Life написа:

VrEpi3U.png

Така добре ли е?

И не ти се сменя езика? Значи имаш развален клавиш. Снимай едно клипче да видим.

Благодаря! :cheers:

Смених го на...

M58iJLi.png

Всичко работи...

преди 2 минути, vpvelev написа:

И не ти се сменя езика? Значи имаш развален клавиш. Снимай едно клипче да видим.

Бавно пиша..Докато снимам и се похваля...охлювът се шмугна в храстите...:lol6:

преди 4 минути, Street Life написа:

Благодаря! :cheers:

Смених го на...

M58iJLi.png

Всичко работи...

Не се предавай така лесно. Сложи пак Alt+Shift, рестартирай (аз всеки случай) и пробвай.

преди 21 минути, vpvelev написа:

Не се предавай така лесно.

Е, няма смисъл. Свикнах му. Всичко е наред. Благодаря за съветите, помоща и подкрепата.

Вече съм без лаптоп

преди 2 минути, Пешеходецът написа:

Е, няма смисъл. Свикнах му. Всичко е наред. Благодаря за съветите, помоща и подкрепата.

Вече съм без лаптоп

Това е за мен. Не знам пиян ли сте?

Лаптопът ми работи добре @vpvelev? Направих настройките, но явно клавишът не работи коректно. Сега съм си с ctrl+shift.

преди 5 минути, Street Life написа:

Не знам пиян ли сте?

Абе, карай. Важното е да сме живи и здрави.

преди 26 минути, Street Life написа:

Сега съм си с ctrl+shift.

Ето ти файлче за бързо задаване на Ctrl+Shift:
Или за задаване на традиционна фонетика и US и Ctrl+Shift за превключване:

reg add "HKCU\Keyboard Layout\Preload" /f /v "2" /t REG_SZ /d "00000402"
reg add "HKCU\Keyboard Layout\Preload" /f /v "1" /t REG_SZ /d "00000409"
reg add "HKCU\Keyboard Layout\ShowToast" /f /v "Show" /t REG_DWORD /d 1
reg add "HKCU\Keyboard Layout\Substitutes" /f /v "00000402" /t REG_SZ /d "00040402"
reg add "HKCU\Keyboard Layout\Toggle" /f /v "Language Hotkey" /t REG_SZ /d "2"
reg add "HKCU\Keyboard Layout\Toggle" /f /v "Hotkey" /t REG_SZ /d "2"
reg add "HKCU\Keyboard Layout\Toggle" /f /v "Layout Hotkey" /t REG_SZ /d "3"

KeyboardToggle.reg

на 13.02.2020 г. в 10:45, vpvelev написа:

Няма смисъл да питаш. Той е дошъл тук да плюе Windows 10, но междувремено се ползва от благата му.

.

След последния ъпдейт и масовите проблеми с бозата, нещо да кажеш за благините ???

преди 15 минути, ivan_mz написа:

След последния ъпдейт и масовите проблеми с бозата, нещо да кажеш за благините ??? :)

След последния ъпдейт и масовите проблеми с бозата, нещо да кажеш за благините ??? :)

Благините си остават. Да го изброявам ли целия професионален софтуер? И тук много хора казват, че ползват Windows само заради това. CMYK?

Какво значат тук някакъви си ъпдейти, които блокират на НЯКОИ потребители компютрите. След време проблема се оправя.

Навсякъде е така и във всички области.

преди 4 минути, vpvelev написа:

които блокират на НЯКОИ потребители компютрите

Аз съм със стар лаптоп, но нямам никакви проблеми с Windows 10!

Вярно, че го ползвам от дъжд на вятър, но явно за всяко устройство е различно!

преди 12 минути, Street Life написа:

Аз съм със стар лаптоп, но нямам никакви проблеми с Windows 10!

Вярно, че го ползвам от дъжд на вятър, но явно за всяко устройство е различно!

Ама то винаги е така - в повечето случаи само потърпевшите пишат и се оплакват. Това си е нормално и няма лошо. И така се създава впечатление, че е лоша ОС. Тези, които нямат проблеми си работят и не пишат тук. Темата не е само за проблеми, а и за впечатления. Но дори и за проблеми да е само, питащите (някои от тях) започват да отричат цялата ОС.

Отричат я, подиграват и се, НО Я ПОЛЗВАТ.

Ето какво намерих за проблемната актуализация, свързано е с HP с Ryzen, точно какъвто ми е служебния лаптоп:

https://www.windowslatest.com/2020/02/13/windows-10-kb4532693-and-kb4524244-issues/

Цитат

Windows 10 KB4524244 issues

It also appears that the software giant quietly shipped yet another update ‘KB4524244’, which is a security patch for some PCs. The update has triggered boot failures on HP computers for a number of users. These issues seem to be connected with ‘Sure Start Secure Boot Key Protection’, as one user explains:

“In our environment, this is happening on all HP AMD based machines with Sure Start Secure Boot Key Protection enabled. If we turn that off before the initial attempt to install the KB then the KB will install”.

Ще го пробвам това със secure boot другата седмица.

преди 13 часа, vpvelev написа:

И така се създава впечатление, че е лоша ОС.

А тя не е ли лоша, след като не работи с компютър Ацер с двуядрен процесор от по 3ГХц, 8ГБ РАМ  и външна видеокарта и нямащ никакъв проблем с 1080р с Уин 7 и Минт ?
Не е като да беше някава куче марка Ацер и на Микрософт да не им пука за тях.
Ползвах ме го 1909 няколко дена, дакато се сетя да питам за драйвери за новия ни принтер и ги инсталирам в Минт.
Жена ми е намислила да го ползва Уин 10 за някакви безплатни курсове по Питон и Джава скрипт. Иначе никой вкъщи не я взима на сериозно тази операционна система шпионин създаваща постоянни ядове. Но, се чувствам длъжен да я отварям от време на време, да ѝ следя развитието щото детето расте и ще дойде време да трябва да го уча да я ползва, за да не гледа като паднал от небето в даскалото му, като ги карат да ползват компютри там с Уин 10.

преди 1 минута, Белгиеца написа:

А тя не е ли лоша, след като не работи с компютър Ацер с двуядрен процесор от по 3ГХц, 8ГБ РАМ  и външна видеокарта

Не се казва "Не работи", а с казва "Не можах да подкларам"

преди 3 минути, Белгиеца написа:

Но, се чувствам длъжен да я отварям от време на време, да ѝ следя развитието щото детето расте и ще дойде време да трябва да го уча да я ползва, за да не гледа като паднал от небето в даскалото му, като ги карат да ползват компютри там с Уин 10.

Tо ти не разбираш пък си щял да учиш синковеца !!! 

преди 25 минути, Raze написа:

Какъв е проблема тези курсове да си ги кара на линукс?

Някакъв софтуер ѝ казали да свали и бил само за 30 дена пробен и т.н. Не знам дали има същия за линукс и не ме и интересува, щото няма никакъв смисъл въобще да ги почва ... ама като си е навила на пръста ...

преди 28 минути, DarkEdge написа:

Не се казва "Не работи", а с казва "Не можах да подкларам"

Еми като няма качествени даскали у калдата, кво съм виновен аз че само 1507 и 1511 работят със звук и видео без прекъсване.
За драйверите се появи един качествен даскал и от половин дума го разбрах и се справих , въпреки че неговият описан метод не е приложим за 18.2 Минт. Просто името на драйвера ми беше достатъчно за да го намеря и инсталирам, напук на официалната политика на Минт.

Инсталираш wine и си подкарваш каквото искаш. Нали си голям хакер и линукс експерт, елементарни неща не знаеш как се правят. Може и на виртуална машин да пробваш.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Еми като няма качествени даскали у калдата, кво съм виновен аз че само 1507 и 1511 работят със звук и видео без прекъсване.

до версия 1809, ползвал съм драйвърите на седмицата и работят
по ИД на устройствата, намерил съм драйвъри  за десетка, в нета, които също работят безпроблемно
щайга DELL E5410
нямам си на идея за отговора на твоята гатанка
това ще да е някаква бамбашка машина твойто

Белгиец, защо не пробваш тази версия на Windows 10?

image.png.487f521293e5b3c79914f39add0e5f1b.png

https://uup.rg-adguard.net/

Напълнил съм всичките ми SATA дискове, час след месец ще се освободи един.
На мен за сега не ми е изтрябвал 1909, та мога да изчакам следващата версия като я пуснат, дали няма случайно да проработи, ако микрософтските шпиони четат тука и докладват на началниците им в Сиатъл че им бягат потенциални потребители, заради некадърността им.

преди 5 часа, Raze написа:

Може и на виртуална машина да пробваш.

Да бе да, то не тръгва на двърд диск, ама щяло да тръгне на виртуална машина.

преди 6 минути, Белгиеца написа:

Напълнил съм всичките ми SATA дискове, час след месец ще се освободи един.
На мен за сега не ми е изтрябвал 1909, та мога да изчакам следващата версия като я пуснат, дали няма случайно да проработи, ако микрософтските шпиони четат тука и докладват на началниците им в Сиатъл че им бягат потенциални потребители, заради некадърността им.

Да бе да, то не тръгва на двърд диск, ама щяло да тръгне на виртуална машина.

Изобщо знаеш ли какво е виртуална машина и каква е връзката и с "Двърдия" диск?

преди 21 часа, vpvelev написа:

Ама то винаги е така - в повечето случаи само потърпевшите пишат и се оплакват. Това си е нормално и няма лошо. И така се създава впечатление, че е лоша ОС. Тези, които нямат проблеми си работят и не пишат тук. Темата не е само за проблеми, а и за впечатления. Но дори и за проблеми да е само, питащите (някои от тях) започват да отричат цялата ОС.

Отричат я, подиграват и се, НО Я ПОЛЗВАТ.

Не става въпрос за подигравка, аз примерно друг избор нямам. Нямам пари за Мак.

преди 48 минути, Камен Петров написа:

Не става въпрос за подигравка, аз примерно друг избор нямам. Нямам пари за Мак.

Отговарях на въпроси от тоя род:

преди 22 часа, ivan_mz написа:

След последния ъпдейт и масовите проблеми с бозата, нещо да кажеш за благините ???

Камене виж, че и при Linux изчезва иконката:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.