Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да инсталирам windows 7 от биос чрез диск?

Featured Replies

• Автор

И като излезеш, компа се рестартира и сега зарежда ли от двд-то?

Не показва логото и после windiws error recover dolu pi6e lounge startup repair posle start win norm

• Отговори 63
  • Прегледи 3,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не показва логото и после windiws error recover dolu pi6e lounge startup repair posle start win norm

Това означава, че не си забранил хард диска, щом чете от него. А записвачката ти не работи или не си настроил правилно БИОС-а. Дали смени по-долу в Биос-а всичко да е на Legacy?

• Автор

Това означава, че не си забранил хард диска, щом чете от него. А записвачката ти не работи или не си настроил правилно БИОС-а. Дали смени по-долу в Биос-а всичко да е на Legacy?

Само other PCI device ROM priority не беше ама сега го сложих

Имам достъп до cmd да напиша нещо да го буутне или някаква команда

Само other PCI device ROM priority не беше ама сега го сложих

Имам достъп до cmd да напиша нещо да го буутне или някаква команда

Ако имаш достъп, то на екрана би ти излезнал надпис, след който натискаш ентър и стартира инсталацията... Нали казваш, че си го правил...

• Автор

Ако имаш достъп, то на екрана би ти излезнал надпис, след който натискаш ентър и стартира инсталацията... Нали казваш, че си го правил...

Правил съм го със стартиращ windows просто избирах сетъп и то се отваряше на екрана

Няма проблеми да покажа по скайп чрез камерата, естествено ако и ти можеш :)

Прочетох нещо за achi за sata кабелите, това има ли нещо свързано ?

Редактирано от VladkoJ (преглед на промените)

Прочетох нещо за achi за sata кабелите, това има ли нещо свързано ?

Това няма общо с инсталацията на Уиндоус7

Или не си солжил UEFI на Disabled и не си разрешил навсякъде Legasy support

Или диска ти не може да се прочете, понеже е надраскан

Или DVD устройството ти не работи.

Погледни и тук

в последното меню да не би да е нужно да се изключи някъде UEFI

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

• Автор

Това няма общо с инсталацията на Уиндосу 7

Или не си солжил UEFI на Disabled и не си разрешил навсякъде Legasy support

Или диска ти не може да се прочете, понеже е надраскан

Или DVD устройството ти не работи.

Погледни и тук

в последното меню да не би да е нужно да се изключи някъде UEFI

Е не всичко е както говорихме тук

Въпроса е глупав но нямам идея за познанията на автора и да изключим една възможност.

Този надпис показвали се понякога? :)

Image1.gif

• Автор

гледам че марката е същата ама биоса е различен и моя е от 2014 а тоя който ми прати е 2013.Там няма UEFU на. Safe & exit

Въпроса е глупав но нямам идея за познанията на автора и да изключим една възможност.

Този надпис показвали се понякога? :)

Image1.gif

Никога не съм го виждал е виждал съм го но не и когато аз се занимавам

• Автор

Е, точно това е нужният ти ред на зареждане!

знам ама как да стигна до него не знам е тфа са опитвам да напрая

Вижда ли се надписа от горната снимка(с черния фон)?

Въпрос към другите колеги - защо всъщност е толкова важно да се изключи UEFI? Аз като си сменях дъното инсталирах нормално, доколкото помня...

Въпрос към питащият колега. Имаш ли друг компютър/лаптоп на разположение? Предлагам да запишеш някакъв линукс(все едно какъв) и да пуснеш диска в онзи компютър - първо да видиш дали ще зареди нещо и после ако искаш можеш да инсталираш линукса - най-малкото така ще затриеш старият Уиндоус и после можеш да пробваш пак с "твоят" диск.

Рестартираш с поставен в VD дикск и ако дискът е направен правилно и добре, ще се появи надписът

Press any key to boot from CD or DVD...

Ако се появи логото на Windows директно, значи DVD-то не е добре(или DVD устройството)

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Точно така,пробвай го тоя диск на някой друг компютър,за да се установи дали наистина е направен буутващ.Става въпрос за ДВД диска,не за хард-диска.

• Автор

Рестартираш с поставен в VD дикск и ако дискът е направен правилно и добре, ще се появи надписът

Press any key to boot from CD or DVD...

Ако се появи логото на Windows директно, значи DVD-то не е добре(или DVD устройството)

Ами ако ви кажа че файловете са копнати от на приятеля ми виндовса ? Това значение има ли

Точно така,пробвай го тоя диск на някой друг компютър,за да се установи дали наистина е направен буутващ.Става въпрос за ДВД диска,не за хард-диска.

4 пъти съм инсталирал на стария комп

Това не значи,че в момента диска ти не е надраскан и съответно не става за нищо.Или пък има някакъв проблем със оптичното устройство.

Всъщност,имаш ли флашка,с която да направиш преинсталацията? Ще свърши работа и такава от 4 ГБ.

• Автор

Ами ако ви кажа че файловете са копнати от на приятеля ми виндовса ? Това значение има ли 4 пъти съм инсталирал на стария комп

Излиза ми win error recovery

Win failed to start. A recent hardware or software change might be the cause и нататък ми обеснява за нормален старт и за другата опция

Ами ако ви кажа че файловете са копнати от на приятеля ми виндовса ? Това значение има ли

Зависи как точно е направено копирането!!

Ако не е копиран дискът 1:1, а са извадени файловете от диска и са записани на друг диск - това никога няма да зареди!

Вариантите са два:

1. Прави се снимка (имидж файл) на диска на приятеляти - получва се ЕДИН iso файл, който се записва на диска с подходящия софтуер.

2. Копиране от диск на диск

3. А може и да се направи флашка за зареждане.

• Автор

Ами ако ви кажа че файловете са копнати от на приятеля ми виндовса ? Това значение има ли 4 пъти съм инсталирал на стария комп

Излиза ми win error recovery

Win failed to start. A recent hardware or software change might be the cause и нататък ми обеснява за нормален старт и за другата опция

Това не значи,че в момента диска ти не е надраскан и съответно не става за нищо.Или пък има някакъв проблем със оптичното устройство.

Всъщност,имаш ли флашка,с която да направиш преинсталацията? Ще свърши работа и такава от 4 ГБ.

имам но как да кача файловете и диска не е много надраскан

Зависи как точно е направено копирането!!

Ако не е копиран дискът 1:1, а са извадени файловете от диска и са записани на друг диск - това никога няма да зареди!

Не файловете съм ги качил 1:1 с оригинала

Разкажи как точно си ги "качил 1:1 с оригинала" ? Коя програма ползва за записа и какви настройки зададе там?

Я вземи диска на приятеля си и го пусни на твоя компютър!

Или виж примерно видео по темата:

https://www.youtube.com/watch?v=kSQH54anvis

• Автор

Разкажи как точно си ги "качил 1:1 с оригинала" ? Коя програма ползва за записа и какви настройки зададе там?

Ква програма никва програма не съм ползвал просто ги притеглих на другия диск (от едната папка теглих към другата)

Я вземи диска на приятеля си и го пусни на твоя компютър!Или виж примерно видео по темата:https://www.youtube.com/watch?v=kSQH54anvis

Е тук е ползвана програма аз не съм

Редактирано от VladkoJ (преглед на промените)

Не ми викай ква програма, а слушай, ако искаш да свършиш работа!!!

Ако не - чупи дискове!...

имам но как да кача файловете и диска не е много надраскан

Диска не е много надраскан? Значи все пак е надраскан!

Опитайте да направите флашката буутваща с помоща на WinToFlash 1.1.0001 Final

Инсталиране на Windows XP/Vista/7 от флаш (flash) памет

Ква програма никва програма не съм ползвал просто ги притеглих на другия диск (от едната папка теглих към другата)

Е тук е ползвана програма аз не съм

Ами хайде обратно сега и да направиш диска буутващ както си му е редът.Ако ли не,както те посъветва почитаемият ExaFlop, ползвай диска на своят приятел.

А колкото до флашката,препоръчвам този начин.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.