Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции, откриване на нови заплахи - част 18

Featured Replies

преди 3 минути, attj написа:

Ивдийският сканер на eScan  е  с  подобен резултат   -  Файл C:\$Recycle.Bin\S-1-5-21-3425015702-898562407-184160920-1003\$ROXUV8G.crdownload заражен "Trojan.GenericKD.62114232 (DB)" вирусом! Выбранное действие: File Quarantined

Това даже не е свален файл, а прекъснат в момента сваляне. И като гледам името на дефиницията тези индийци или каквито са там използват чужд engine (или BitDefender или F-Secure).

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 624,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Каква ползва от него тогава, като мълчи като риба? Само за красота и да товари системата ли?

• При мен пък на тестовата машина с Windows XP SP3 и MS NetFreamwork 4 не иска да се стартира. Явно и вирусите спират поддръжката на XP 

• Този е за пращане : http://dox.bg/files/dw?a=9f58b3c1f9 https://www.virustotal.com/bg/file/2ee50fd5c9f67e8814142de2009ec4234ee19dec1d4e9189ac5f45c359ed20eb/analysis/1482744276/    

Публикувани изображения

преди 3 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Това даже не е свален файл, а прекъснат в момента сваляне. И като гледам името на дефиницията тези индийци или каквито са там използват чужд engine (или BitDefender или F-Secure).

Точно ти преди доста години беше харесал и препоръчал   MWAVSCAN...  Аз съм ползвател на всички сканери.

преди 11 минути, attj написа:

Точно ти преди доста години беше харесал и препоръчал   MWAVSCAN...  Аз съм ползвател на всички сканери.

Нещо си в грешка. Никога не съм харесвал техните неща. Или е било нещо временно. Въпросния скенер още тогава даваше супер много фалшиви тревоги и реално след това не съм го ползвал с години. Нищо чудно тогава да са мигрирали на друг енджин да си поправят скенера. Също, както IObit вкараха BitDefender в техния Malware Fighter.

Накара ме да проверя и търсачката и определено не видях аз да съм го препоръчвал.

преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Нещо си в грешка. Никога не съм харесвал техните неща. Или е било нещо временно. Въпросния скенер още тогава даваше супер много фалшиви тревоги и реално след това не съм го ползвал с години. Нищо чудно тогава да са мигрирали на друг енджин да си поправят скенера. Също, както IObit вкараха BitDefender в техния Malware Fighter.

Накара ме да проверя и търсачката и определено не видях аз да съм го препоръчвал.

Вероятно моментно ти е харесал преди около 10 години.    Аз отпреди това съм ползвател на всички безплатни сканери.     Вирустотал  с резултатите си ме насочва кои да ползвам.   Така е реален шанса за навременно реагиране при заразена ОС.

преди 34 минути, attj написа:

Вероятно моментно ти е харесал преди около 10 години.    Аз отпреди това съм ползвател на всички безплатни сканери.     Вирустотал  с резултатите си ме насочва кои да ползвам.   Така е реален шанса за навременно реагиране при заразена ОС.

Не ми трябват скенери за да преценя дали дадена ОС е заразена. Има си и други симптоматики. Скенери ползвам за второ мнение, защото винаги човек може да пропусне нещо. Но по-добре от ръчен анализ няма. И не, не ми е харесвал и преди 10 години. А не знам дали си ползвател на повече скенери от мен, но това е друг въпрос (най-малкото, защото доста от тях въобще не са били публично достояние). ;)

Може да се преинсталира WIn тотално за кратко време или да се губят много  часове за проверки и изводи.     Феновете на второто още ме учудват - иначе чест и почитания за интелигентните преценки.   

преди 17 минути, attj написа:

Може да се преинсталира WIn тотално за кратко време или да се губят много  часове за проверки и изводи.     Феновете на второто още ме учудват - иначе чест и почитания за интелигентните преценки.   

То дори не ти трябва и преинсталиране. Има си IMAGE-и. Хората са го измислили. Колкото до часовете...Те не са часове ако системата е пред мен и имам физически достъп до нея. Но през форумите няма как да стане това и тогава може да отнеме и дни. Има си и Remote Control де, но не можем да го изискваме от потребителите. Та понякога преинсталирането е неизбежно и препоръчително, но далеч не е необходимо да се прави за щяло и нещяло. Има и по-безобидни буби. Иначе една компрометирана система никога няма да е съвсем надеждна (ако има намесен рууткит или задна врата).

преди 5 минути, B-boy/StyLe/ написа:

То дори не ти трябва и преинсталиране. Има си IMAGE-и. Хората са го измислили. 

Всеки преход към свежа ОС си е преинсталация.   Всички защитни програми пропускат по нещо - най-скъпите платени или най-добрите безплатни.   Това е моят извод. 

преди 2 минути, attj написа:

Всеки преход към свежа ОС си е преинсталация.   Всички защитни програми пропускат по нещо - най-скъпите платени или най-добрите безплатни.   Това е моят извод. 

Не съвсем, защото преинсталацията не ти запазва програмите (Reset-PC може или да запази настройки или да занули всичко, но единствения начин Windows да запази всичко е Repair Install - Inplace Upgrade), докато Image-а пази абсолютно точно копие (образ на дяла). Това трябва да се приема като възстановяване от архив по-скоро, вместо като преинсталация (каквато не е).

А че пропускат пропускат. Затова се ползва многопластова защита и различни виртуализации (Sandboxie, WMWarare, Shadow Defender) и прочие. Там риска от провал граничи с нула. Знаеш ги тези неща, не знам защо ме караш да ги повтарям пак и пак. Това, че на теб не са ти удобно и предпочиташ друг тип стратегия си е твой избор.

преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Затова се ползва многопластова защита и различни виртуализации (Sandboxie, WMWarare, Shadow Defender) и прочие. Там риска от провал граничи с нула. 

Подобна реалност е може-би само в мечтите ни.  Творци все тренират как да ги преодоляват...

преди 1 час, attj написа:

Подобна реалност е може-би само в мечтите ни.  Творци все тренират как да ги преодоляват...

И си остават с тренировките. Дори и да има някой случаен или таргетиран байпас, това са единични случаи и се запушват бързо и при всяко едно положение с тези програми шанса от провал е в пъти по-нисък отколкото без тях. А ако ползваш няколко от пластовете пък си е мисия невъзможна направо. Пък и хората са измислили най-доброто решение - направо тестова машина. За домашни потреби, където потребител рядко би цъкал на каквото му попадне решенията са повече от достатъчни. Вече при таргетирана атака нищо не може да е опази, но няма кой да тръгне да се занимава с дребни рибки така или иначе.

преди 1 час, Лудият Учен написа:

Как да го изтегля това - не ми се пробва с всички браузъри .   Било било вредоносно...

преди 16 минути, attj написа:

Как да го изтегля това - не ми се пробва с всички браузъри .   Било било вредоносно...

Тоше, я виж тук ще подскочи ли някой 

image.png.f23fcfe80dff1fc68337b38d1650208f.png

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 1 минута, nikssi написа:

Тоше, я виж тук ще подскочи ли някой 

Затвори скритото съдържание

На хоризонта се задава сайт с опасни програми

Извършители на атаки, използващи 81.161.229.110, може да опитат да ви подведат да инсталирате програми, които вредят на практическата ви работа при сърфиране

преди 17 минути, attj написа:

Ами вредоносно е,Тоше...

преди 2 минути, attj написа:

На хоризонта се задава сайт с опасни програми

Извършители на атаки, използващи 81.161.229.110, може да опитат да ви подведат да инсталирате програми, които вредят на практическата ви работа при сърфиране

Е , ясно де ... пусни браузъра да видим кой какво ще спре? Или те е шубе? 

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 2 минути, Лудият Учен написа:

Ами вредоносно е,Тоше...

Още колко браузъра да си инсталирам?    Имам само седем.   Вие имате ли повече?

току-що, attj написа:

Още колко браузъра да си инсталирам?    Имам само седем.   Вие имате ли повече?

Тоше ето ти още да копаш...

Spoiler
http://dba692117be7b6d3480fe5220fdd58b38bf.xyz/

преди 4 минути, nikssi написа:

Тоше ето ти още да копаш...

Затвори скритото съдържание
http://dba692117be7b6d3480fe5220fdd58b38bf.xyz/

Site Warning

dba692117be7b6d3480fe5220fdd58b38bf.xyz

This site has been categorized as Bots/C2. Site may participate in bot networks or command and control. It is recommended that you do not continue.

Щом бъузъри ме пазят -защо са ми Кихчо и Варанчо със сложните им настройки?   Мога да си сложа Сандбокси Плюс и да съм забравил...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.