Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции, откриване на нови заплахи - част 18

Featured Replies

Всички от водещите си имат автоматизирани системи.

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 624,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Каква ползва от него тогава, като мълчи като риба? Само за красота и да товари системата ли?

• При мен пък на тестовата машина с Windows XP SP3 и MS NetFreamwork 4 не иска да се стартира. Явно и вирусите спират поддръжката на XP 

• Този е за пращане : http://dox.bg/files/dw?a=9f58b3c1f9 https://www.virustotal.com/bg/file/2ee50fd5c9f67e8814142de2009ec4234ee19dec1d4e9189ac5f45c359ed20eb/analysis/1482744276/    

Публикувани изображения

преди 1 минута, S197 написа:

До колкото съм чел и гледал, от Касперки имат автоматизирани системи за откриване на по-елементарните заплахи, а там където е по-сложно вече се намесва човек.

Е то повечето имат автоматизирани системи, но човешката намеса все още е неизбежна. При почистването също е така. Повечето антивирусни откриват и премахват това, което могат, но това не винаги е достатъчно и се изисква използването и на допълнителни инструменти. Хубавото е, че повечето вече не изискват ръчното изпращане до лабораториите. Само сканиране с облаците им (KSN и подобните) и дори сканиране на VT в повечето случаи е достатъчно да добавят файла на някакъв етап. Така че сканирайки на VT е с 1 куршум 2 заека - хем проверка за собствена безопасност, хем пък ако е реална опасност, но се пропуска от някой "vendor", то същия ще го добави евентуално на по-късен етап. Нещо, което е супер, защото бе доста досадно изпращането по e-mail като прикачен архив с парола...

преди 3 минути, nikssi написа:

Тъй де , ситуацията може да се промени за минути ... ама Тошко нали се пъне да карам наред ... 

Тошко ко стана със сянката и дефинициите на Симантек? Още ли при рестарт на ОС не помни никакви ъпдейти?🤣

Сянката може да засенчи такива като мен.   Има ли полза?    

преди 4 минути, attj написа:

Сянката може да засенчи такива като мен.   Има ли полза?    

Защо бре,Тоше ? Защо да няма ?

преди 1 минута, Лудият Учен написа:

Защо бре,Тоше ? Защо да няма ?

Как да разбера дали сандбоксът на Дефендерчо може да конкурира репутацията на Симантек?   Само сянка ми липсва -та всичко съвсем да се замъгли.

преди 2 минути, attj написа:

Как да разбера дали сандбоксът на Дефендерчо може да конкурира репутацията на Симантек?   Само сянка ми липсва -та всичко съвсем да се замъгли.

Shadow Defender няма да се състезава с антивирусните програми...Той не засича инфекциите в системата...Просто при рестарт изтрива всички промени направени в Уиндоуса преди това...Това е програма за виртуализация(Shadow Defender)...

преди 1 минута, nikssi написа:

Т'ва ще е от облака Тоше ... намали поркането. 

Няма подобно прекаляване -просто съм се заинтригувал от някакви уж  лидерски американски програми.   Само китаецът Кихчо ми е на един лаптоп - ама тези дни дори не съм го включвал.

преди 2 минути, Лудият Учен написа:

Shadow Defender няма да се състезава с антивирусните програми...Той не засича инфекциите в системата...Просто при рестарт изтрива всички промени направени в Уиндоуса преди това...Това е програма за виртуализация(Shadow Defender)...

Аз останах с впечатление, че е решил да пробва Windows Sandbox или Windows Defender Application Guard налични в Win 10. Но и така да е, те пак са си пясъчници разбира се.

преди 7 минути, nikssi написа:

Т'ва ще е от облака Тоше ... намали поркането. 

Е то петък вечер ако човек ние пие по едно то живот ли е? Наздраве и от мен! :beer11:

току-що, B-boy/StyLe/ написа:

Аз останах с впечатление, че е решил да пробва Windows Sandbox или Windows Defender Application Guard налични в Win 10. Но и така да е, те пак са си пясъчници разбира се.

Ааа,ясно...Аз самият не съм ги тествал(все още)...Поздрави !!!

преди 2 часа, attj написа:

Включих сандбокса на Дефендера и на служебния и на домашния компютър.   Виртуализацията е налице и при двата.   И на двата е  SEP 14  -  искам да проверя дали му е нужно подобно подпомагане.

Поне така го разбрах аз това. Затова му казах да провери дали процесора му поддържа Hyper-V и ако да, дали я е пуснал и в БИОС-а.

преди 5 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Е то петък вечер ако човек ние пие по едно то живот ли е? Наздраве и от мен! :beer11:

Днеска е петък -  ден на майстора. Наздраве!

преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

От Микрософт казват да разкарам всичко и да ползвам само техния отличник!  Досега май само това не съм пробвал.  Това е реално удоволствие.   Купил съм си тяхната ОС.    

преди 1 минута, attj написа:

От Микрософт казват да разкарам всичко и да ползвам само техния отличник!  Досега май само това не съм пробвал.  Това е реално удоволствие.   Купил съм си тяхната ОС.    

Естествено, че така ще кажат. И стената им, и уеб браузера са им номер 1. А и системата им е като цяло номер 1. Добре, че беше Били на времето та пусна фандък иначе, немаше да е толкова известна ОС.

преди 1 минута, attj написа:

Ех Тоше... Изразявай се по-правилно тогава. Че то не е един Defender бре човек. :D

преди 6 минути, Лудият Учен написа:

Ааа,ясно...Аз самият не съм ги тествал(все още)...Поздрави !!!

Явно и той не е... Моя грешка тогава. Надцених го в случая. :)

преди 5 минути, attj написа:

И колко са Дефендърите?    

Shadow Defender е програма за виртуализация,а Windows Defender е антивирусна програма,вградена в самия Windows на Microsoft...Прощавай,ако прекалявам с обясненията...Но разликата е явна...

току-що, Лудият Учен написа:

Shadow Defender е програма за виртуализация,а Windows Defender е антивирусна програма,вградена в самия Windows на Microsoft...Прощавай,ако прекалявам с обясненията...Но разликата е явна...

Ти на моята леля Станка ли обясняваш?    Тя пак няма да те разбере.

току-що, Лудият Учен написа:

Навремето имаше и една добра HIPS програма в лицето на Malware Defender (която я интегрираха отчасти в неговия любим китаец).

md_screenshot.png

Spoiler

Защо не мога да прикача визуализирана снимка от този хост. Мале от кога не съм го правил. Да не има някакви промени в Калдата?

Bitdefener Free - блокира 5 от 6-те файла от тази вечер, още в кеша на Хрома. Само един пропусна.

WiseVector го прибра венага, не успях да стартирам. 

http://store.picbg.net/pubpic/10/62/0f9de097a09b1062.png

http://store.picbg.net/pubpic/97/CE/c86ef98b910697ce.png

преди 10 часа, attj написа:

Ти на моята леля Станка ли обясняваш?    Тя пак няма да те разбере.

Поздрави леля Станка от мен. Това ще го разбере.

Снощи ми е свършила навреме бирата.   Сандбоксът на Дефендера при Уин 10 си  работи нормално съвместно със  SEP 14.  Ако добавя и режима на сянка- ще имам защита по репутация с двойно виртуализиране.  Бълха не може да прескочи - камо ли буба да премине.  Не си струва да развалям подобна безплатна комбинация.  Благодарности към Гошо -Би бой за подсказването.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.