Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции, откриване на нови заплахи - част 18

Featured Replies

преди 5 минути, nikssi написа:

Тоше, няма нужда от проверка. Файла се определя като недоверен според KSN и вече има дефиниция за него. 

Защо мислиш да ми е интересно отреагирането на Касперски? Не се интересувам от техните програми -защото с нищо не съм впечатлен.   

преди 4 минути, nikssi написа:

Тошко се прай на голем разбирач ... ма сега откри Shadow defender 😁

Сега ми е безплатно като Сепчо!

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 624,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Каква ползва от него тогава, като мълчи като риба? Само за красота и да товари системата ли?

• При мен пък на тестовата машина с Windows XP SP3 и MS NetFreamwork 4 не иска да се стартира. Явно и вирусите спират поддръжката на XP 

• Този е за пращане : http://dox.bg/files/dw?a=9f58b3c1f9 https://www.virustotal.com/bg/file/2ee50fd5c9f67e8814142de2009ec4234ee19dec1d4e9189ac5f45c359ed20eb/analysis/1482744276/    

Публикувани изображения

преди 1 минута, attj написа:

Защо мислиш да ми е интересно отреагирането на Касперски? Не се интересувам от техните програми -защото с нищо не съм впечатлен.   

Тошко, защо си мислиш,че ми е интересно мнението ти за отреагирането на Симантек? Изобщо защо си мислиш,че темата е за това кой какво мисли за даден продукт?

Айде вдигни поглед и виж името на темата. 

Не мислиш ли, че е малко странно да не познаваш принципа на действие на Касперски и същевременно да го критикуваш... на това хората са му дали определение отдавна. 

Ники, чакам да провериш Дефендерът  дали е по-добър от всички -така твърдят от Микрософт.     Руската програма не ми е интересна.   Подпомагай си я - ако желаеш.

преди 7 минути, attj написа:

Сега ми е безплатно като Сепчо!

Ха ха ... ти ме преби бре...ShadowDefender има промоции непрекъснато ... за вечни времена с определена версия.

image.png.9daac1f325fce7f53e40743849b8829c.png

преди 3 минути, attj написа:

Ники, чакам да провериш Дефендерът  дали е по-добър от всички -така твърдят от Микрософт.     Руската програма не ми е интересна.   Подпомагай си я - ако желаеш.

Чакай си колкото искаш. KFA и Comodo са ми достатъчни. Засега...

Нищо не ми се ъпдейтва със   ShadowDefender и вероятно скоро тази консерва ще бъде отстранена.

преди 1 час, attj написа:

Нищо не ми се ъпдейтва със   ShadowDefender и вероятно скоро тази консерва ще бъде отстранена.

А бре ,Тодоре,ако се опиташ да ъпдейтнеш или инсталираш нещо при включен Shadow Defender, то като го рестартираш,той ще изтрие всичко и ще върне всичко,както е било преди...Май не си наясно как точно работи...Поздрави !!!

След рестарт са изтрити всички изтеглени в режим на сянка файлове - влючително и ъпдейтите  на програми.   Извън сянката пак трябва да ги изтегляш.   Още не съм наясно дали някои буби няма да откажат старт във виртуална среда, подобно на старт в сандбокс.  Много хвалят в други форуми  сандбокса на дефендера при Уин 10, 11.   Може и това да се пробва.

преди 18 минути, attj написа:

Много хвалят в други форуми  сандбокса на дефендера при Уин 10, 11.   Може и това да се пробва.

Само ако процесора ти поддържа Hyper-V... и същата е пусната в Биос.

Image-375.png

преди 2 часа, attj написа:

Sandboxie / Sandboxie Plus  също ги хвалят -обновени са точно днес 6 октомври 2022 година.       Също безплатни    https://www.comss.ru/page.php?id=82

Ти сега ли ги забеляза? Ние говорим за тях от месеци, но както и да е. Plus-a се обновява само, не другата, която е изоставена. Plus-a е продължението с модерен интерфейс, поддържана от отвореното общество и по-специално David Xanatos. При нея почти през ден има нови версии и поправени бъгове, защото проекта е в ранен етап на развитие.

преди 14 минути, B-boy/StyLe/ написа:

нови версии и поправени бъгове

През последните години съм ги инсталирал на Win XP, 7 ,  8.1 и 10.   След 30-40 дни ползване съм ги деинсталирал заради бъгове и крашвания. Скоро не съм ги слагал.   То  сега   кой сандбокс да ползва по-напред човек?   

преди 12 минути, attj написа:

През последните години съм ги инсталирал на Win XP, 7 ,  8.1 и 10.   След 30-40 дни ползване съм ги деинсталирал заради бъгове и крашвания. Скоро не съм ги слагал.   То  сега   кой сандбокс да ползва по-напред човек?   

От самостоятелните Plus-a, защото само тя се поддържа. Ако говорим за Sandboxie. Иначе има и други, но скоро не съм ги проверявал Shade Sandbox, ReHips донякъде и тя може да се счете за вид пясъчник отчасти и т.н. Другите са онлайн платени такива. В 360 TS не го знам колко е добър, но за мен този на Comodo е може би най-добрия или поне един от най-добрите. Причина и поради, която още ползвам програмата.

При Кихчо сандбоксът не е автосандбокс като при Варанчо.   В същия в ръчен режим могат да се стартират съмнителни файлове и програми.

преди 1 час, attj написа:

При Кихчо сандбоксът не е автосандбокс като при Варанчо.   В същия в ръчен режим могат да се стартират съмнителни файлове и програми.

Това ми е известно, но може би нещо което не знаеш...в Comodo също можеш и РЪЧНО да стартираш файлове. :) Това го прави по-добрия от двата.

преди 29 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Това ми е известно, но може би нещо което не знаеш...в Comodo също можеш и РЪЧНО да стартираш файлове. :) Това го прави по-добрия от двата.

Comodo Firewall 2020  - Версия:12.2.2.8012 Final  вече не я поддържат и доразвиват.   Сега не я ползвам.  Много хора като  моята леля Станка си я харесвате.

преди 17 минути, attj написа:

Comodo Firewall 2020  - Версия:12.2.2.8012 Final  вече не я поддържат и доразвиват.   Сега не я ползвам.  Много хора като  моята леля Станка си я харесвате.

Хич не ме сравнявай с леля ти Станка. А  иначе на този етап не е ясно дали я поддържат или не, защото има нови версии някакви. Мен засега ме устройва, защото не съм срещнал сериозно бъгове, По-нататък ще видим.

Всякакви сравнения са неуместни.  Леля е на 72 години и ползва само автосандбокса на  Уин 8.1   при изключени антивирус и хипс.   Като я питам дали си следи логовете на стената -тя не разбира естеството на въпроса.    Стената на Варанчо е прекрасна безплатна програма.   В режим на автопилот е подходяща и за подобни хора - Уина е купен с лаптопа и може да бъде преинсталиран или възстановяван, но не се е налагало.   Тя не ми дава да го ъпгрейдна безплатно  до Уин 10 -защото щяло да трябва да го разучава...

преди 1 минута, Лудият Учен написа:

Symantec

Packed.Generic.525. Включих сандбокса на Дефендера и на служебния и на домашния компютър.   Виртуализацията е налице и при двата.   И на двата е  SEP 14  -  искам да проверя дали му е нужно подобно подпомагане.

Symantec

ML.Attribute.HighConfidence  Отреагирането с дефиниция изпреварва.

Антибацил компаниите намират всеки ден по хиляди бройки, а тук се пънем да им помагаме с по 5-6 бацила. Забавно.

Извод: това е 0.0000001 % помощ.

Symantec

ML.Attribute.HighConfidence   Ще чакам нещо без дефиниция на Сепчо  - за да пробвам що за сандбокс е този на Дефендерчо.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.